Orijinalini görmek için tıklayınız : Japon Otomobillere karşı düşmanlık neden ?
Genel olarak gozlemledıgım bı konu var bı kısım ınsanlar japon otomobıllerıne aptal saptal hayranlık fanatıklık yapmalarına ragmen bı kısım ınsanlarda gozu kapalı nefret beslıyorlar bunun sebebı ne olabılır sızce ?
ya da sadece benım gozlemledıgım bı konumu bu...
göreceli kavram bu. marka fanatikliği
gs-fb gibi düşün bu olayı.
Bende merak ediyorum hem japon hem almana binen biri olarak fanatikliğe gerek yok, ikisininde tadı ayrı:)
Fanatiklik yapınca cebime giren çıkan birşey olmadığından boş geliyor bana bu tarz eylemler.
göreceli kavram bu. marka fanatikliği
gs-fb gibi düşün bu olayı.
gs fb olayından farklı oldugunu dusunuyorum.
Boost Up
04-04-2009, 11:08
Evet benimde çevremde düşmanlık besleyen var.. Hatta stella bir toledonun atmosferik vti geçeceğini bile savunuyor:D:D
sportinger
04-04-2009, 11:10
atlamışım japon arabalarına tenekeden araba yapmışlar:D:D:D
searock///
04-04-2009, 11:12
kendı aracım alman ama ben japon otomobilleri cok sevıyorum :) ozellıkle bana gore dunyanın en saglam aracını toyota uretıyor ... dusmanlıga gelıncede bence nedenı su olabılır japon kullanıcılarının asırı ukalalıgı kendını begenmıslıgı ..en ıyı motoru bız yaparız en cok devırı bız cevırırız , en ıyı turboyu bız yaparız gıbı bır cok kendını begenmıslıklerı nedenınden dolayı bence japon dusmanlıgı war:) yazdıklarım sadece ornek kımse ustune alınmasın:)
mechanıcer
04-04-2009, 11:18
bence kedi ciğer ilişkisi.. :) ---- maddıı olarak degııl he... bu lafıın ustune herkes nsx alıır sona.
gokhan07
04-04-2009, 11:20
bence kedi ciğer ilişkisi.. :)
:icon_tup::icon_tup:
bazılarıda Japonları bi çok ünlü markadan model çalmakla suçluyo hayatlarında Japon görmedıklerı için atması kolay tabi :D :D
GS - FB olayını ben alamıyorum adamlar takım için birbirleri ile kavga ediyor adam yaralıyorlar hatta ölüme bile varan olaylar oluyor.
Bende ise biraz daha farklı bende bu fanatiklik PUG için geçerli :)
Ben PUG aşığıyım PUG diyorum çünkü belli namını PUG diye salmış araçları kastedioyrum.
Hondayı ister istemez sevmem çünkü böyle gelmiş böyle gidiyor.
Lakin teknolojileri başarılı adamların inkar etmiyorum :)
Ama Hondadan çok BMW hiç sevmem bilmiyorum bana çok itici geliyor ve BMW yi bir ilah bir araba üstü tutan insanlardan dolayı.
Hondayı ister istemez sevmem çünkü böyle gelmiş böyle gidiyor.
Bunuda belirteyim japon sadece honda degil ,
Subaru , toyota , mitsubishi , nissan gibi onemli markalarda var japon yazınca sadece civic yada honda anlamayın :icon_tup:
Benim BMW sevmememi neden bu asla değil bu benim BMW ye karşı isteksizliğim yada soğukluğum tamamı ile tarzımla alakalı şuan istedikten sonra gidip bmw ye binebilrim.
Kedi yada ciğerle bir alakası yok :)
[QUOTE=-ER-;616401]Hondayı ister istemez sevmem çünkü böyle gelmiş böyle gidiyor.[QUOTE]
Subaru , toyota , mitsubishi , nissan gibi onemli markalarda var japon yazınca sadece civic yada honda anlamayın :icon_tup:
Tabiki var ama ben sadece sevmediklerimden bahsettim BMW yi kattım zaten SUBARUYU SEVMEYEN ölsün yada EVO yu :) onlar sevilmeyecek araçlarmı :)
searock///
04-04-2009, 11:34
kedi ciger ılıskısı bence olmadı ... oyle bı yazdınkı sankı japon arabalarına guc yetmıyor cok pahalı otomobıller gıbı yazdın bence alakası yok dedıgın seyle ... japon otomobıllerın fıyatları oldukca makul ...
searock///
04-04-2009, 11:37
[QUOTE=MuratB;616402][QUOTE=-ER-;616401]Hondayı ister istemez sevmem çünkü böyle gelmiş böyle gidiyor.
Tabiki var ama ben sadece sevmediklerimden bahsettim BMW yi kattım zaten SUBARUYU SEVMEYEN ölsün yada EVO yu :) onlar sevilmeyecek araçlarmı :)
bende BMW yi sewmeyen aids olsun derım o zaman :) sen benı dırek oldurdun:( ben subaruları sewmıyorum hemde hıc sewmıyorum ... bu zewk meselesı ben mesela s14 e asıgım ...
utkuselamoglu
04-04-2009, 11:39
iyi kötü tartışması testler ilen denemeler ilen ortaya çıkartılıyor zaten bence önemli olan her kesin kendi zevkleri ön planda olmalı kim hnagi arabayla mutlu ise bu bence...
PROMINENT
04-04-2009, 11:40
kedi ciğer herkez için olamaz sanırım :)
japon otomobili kullanan insanlarda özellikle honda da dehşet fanatik olanlar var..
dünyanın en güvenli en sağlam arabını honda yapıyor diyen adamlar biliyorum benimle bunu saatle tartışmaya hazır halde..
ben japon otomobillerinin sevmiyorum çok fazla..bir arabayı alıp standart halinden alıp yol tutsun diye gitsin diye dursun diye birton para harcayıp normal üstdüzey bir araç ile aynı parayı harcamayı çok fazla sevmiyorum ama modifye dediğiniz şeyin tam cevabını veren de honda benim nazarımda bu da ayrı ama ben sevmiyorum bu kadarını mesela..
yani bi honda alıp porshce geçmek için neredeyse porshce kadar para harcamak bana çok yatkın gelmiyor..ki hala kötü yol tutuyorsun bu da ayrı..ve hala hondaya biniosun sonuç olarak oda ayrı :)
herkezin araba zevki başkadır.. bana tamam çok çılgın gitmesin ama çok çılgın yol tutsun isterim.
bugün bende fena lotus manyağıyımdır araba gitsin yol tutsun diye para harcamazsın ama aman çalışmamazlık yapmasın motor biryerden arıza çıkarmasın diye diken üstünde gezersin :) devamlı bakman lazım buda para harcamak demek zaten ...
her gülün bir dikeni var..
ama şu varki bazı arkadaşların yazdıkları cidden arabadan da markadan da soğutuyor insanı..
sonuç olarak bir insan hondaya binicek hondayı yükleyecek imkanlara sahip olabilir.
bir porsche ye binicek ve onu yükleyecek paraya sahip olamaya bilir..
ama bunu bu şekilde tapıyorum dünyanın eniyisi budur demekte.bu sahip olamamanın verdiği bir kapatma olarak görüyorum bazen ..
herkez için değil tabi..
proje çalışmaları yapanları ayrı tutuyorum bu arada..swap vsvs gibi..
bu arada tartışma olmsın diye şunu söyliyeyimki..cidden çok sağlam motorlar yapıyorlar..
özellikle honda.yani körü körüne bir eleştirme yapmışım gibi olmasın sakın.
akucukdogan
04-04-2009, 11:40
Herkesin markası kendine güzel ya var mı ötesi? :)
PROMINENT
04-04-2009, 11:41
genelde ama honda üzerine dir bu tartışmalar..ondan japon dedinmi önce akla honda geliyor..
mechanıcer
04-04-2009, 11:42
kedi ciger ılıskısı bence olmadı ... oyle bı yazdınkı sankı japon arabalarına guc yetmıyor cok pahalı otomobıller gıbı yazdın bence alakası yok dedıgın seyle ... japon otomobıllerın fıyatları oldukca makul ...
konu fıyat degılkı alısa gelmıs dusmanlıgı yenıpte japona donmemek ıcın dıger kullanıcılar tarafından olusurulmus bı art nıyet bu. bu bencesı zaten herkes yorumunu yazar. 10 yılıdr japon lkullanıyorm dıger uretıcı araclarıda alabılrıım ama bu benımle alaklı.nasıl 140.000 k mdekı japonı gozum kapalı alabılıyorsam alman veya fransızı bu sekılde alamassın.. bence en buyuk ustunluk kullanıcıya bu rahatlıgı vermesı japon otomobıllerının...
Yani tabiki tamamı ile zevk meselesi diğerleri ise işte biraz fanatiklik oluyor.
Yoksa benim EK nin tasarımı S2000 nin tasarımı EP3 ün tasarımı hoşuma gidiyor.
Nissanda Skyline , 240sx olsun yada başka markalardan örnek vereyim sevdiğim japonları Levin Tourneo, Celica, Supra, impreza, legacy, lancer evolution series, RX-7, 323 gözleri açılan :), eclips aklıma şimdilik bunlar geldi yani bende bunları beğeniyorum.
YAni biraz da tarz ile alakalı.
Ama japonları halk arasında bence beğenmemelerinin sebebi EU araçlarının yaptığı taktikler yada insanların alışkanlıkları.
Yoksa sevilmeyecek araçlar değiller yani
PROMINENT
04-04-2009, 11:52
niye 140 bindeki bir bmw yi yada mercedesi gönül rahatlığı ile alamammı ?
300 binde 528 im vardı canavar gibi biniyordum tık demiyordu ? yada bir mercedes ?audi?km sorunları yokki..
http://img19.imageshack.us/img19/5766/grnt036o.jpg (http://img19.imageshack.us/my.php?image=grnt036o.jpg)
buyrun 300 binde 528 :)
Japon araçlarını severim. Özellikle Nissan Subaru ve Mitsubishi markalarını. Ama bu markalar içerisinde seven kitlesi oldukça ağırbaşlı bana göre. Özellikle Nissan'cılar mütavaziler. Gelgelelim aynı şeyi diğer başka markalar için sayamıyacağım. Ayrıca Japon aracı sevmemek diye birşey yok japonlardan soğutmak diye birşey var ki bu konuda sevenleri oldukça çaba harcıyor hal tavır tutum ve konuşmaları ile. Ve bu dünyada Toyota diye bir gerçek varken japon araçlarına kimse kötü diyemez.
searock///
04-04-2009, 11:52
konu fıyat degılkı alısa gelmıs dusmanlıgı yenıpte japona donmemek ıcın dıger kullanıcılar tarafından olusurulmus bı art nıyet bu. bu bencesı zaten herkes yorumunu yazar. 10 yılıdr japon lkullanıyorm dıger uretıcı araclarıda alabılrıım ama bu benımle alaklı.nasıl 140.000 k mdekı japonı gozum kapalı alabılıyorsam alman veya fransızı bu sekılde alamassın.. bence en buyuk ustunluk kullanıcıya bu rahatlıgı vermesı japon otomobıllerının...
oncelıkle otomobıle bakıs acımız onemlı bence:) benım ıstedıklerımı werdıkten sonra ısterse çin malı olsun ... sen cıger kedı ılskısı dedın bende japon ulasılmayacak kadar zor bı arac deıl dedım ... 140k dekı bı almanıda gonul rahatlıgıyla alabılırsın onemlı olan kullanıcı ..(KULLANICI) cok onemlı bılınclı bır kullanıcıdan 500k dekı aracta alınır :) mesela ben ıstedıkten sonra 20k dekı japonu elden ayaktan keserım ,aynısekılde tum araclarada bunu yaparım .. ben genel olarak japonlar saglam dıyorum ozellılede TOYOTA ama bu almanın kotu oldugu anlamınada gelmez almanlarda kutuk gıbı otomobıller yapıyor bunu unutmamamk lazım :) not : bu konunun sonu hayra alamet degil....
mechanıcer
04-04-2009, 11:53
Yani tabiki tamamı ile zevk meselesi diğerleri ise işte biraz fanatiklik oluyor.
Yoksa benim EK nin tasarımı S2000 nin tasarımı EP3 ün tasarımı hoşuma gidiyor.
Nissanda Skyline , 240sx olsun yada başka markalardan örnek vereyim sevdiğim japonları Levin Tourneo, Celica, Supra, impreza, legacy, lancer evolution series, RX-7, 323 gözleri açılan :), eclips aklıma şimdilik bunlar geldi yani bende bunları beğeniyorum.
YAni biraz da tarz ile alakalı.
Ama japonları halk arasında bence beğenmemelerinin sebebi EU araçlarının yaptığı taktikler yada insanların alışkanlıkları.
Yoksa sevilmeyecek araçlar değiller yani
bende agır bı bmw 316i compatc hastasyım :D
bıgun alıcam.. :D
PROMINENT
04-04-2009, 11:54
toyotanın haricinde mazda oldukça sağlam arabalar üretiyor.. özellikle motor konusunda..
mazdalar çapraz kule gergilerine sahip tavanda çapraz yapıp arka direklerden aşağıya inip..120 ye yakın bir süratle elektrik direğine çarptım 35cm şase girdi kapıyı tam açamasamda kapıyı açtım indim diyebilirim :)
keza mitsubishi motorlarına hayranımdır..
ama sorun insanlar neden japon sevmiyor idi..
cevabı sadece honda fanatiklerinin abartılı tutumudur..
mechanıcer
04-04-2009, 11:55
oncelıkle otomobıle bakıs acımız onemlı bence:) benım ıstedıklerımı werdıkten sonra ısterse çin malı olsun ... sen cıger kedı ılskısı dedın bende japon ulasılmayacak kadar zor bı arac deıl dedım ... 140k dekı bı almanıda gonul rahatlıgıyla alabılırsın onemlı olan kullanıcı ..(KULLANICI) cok onemlı bılınclı bır kullanıcıdan 500k dekı aracta alınır :) mesela ben ıstedıkten sonra 20k dekı japonu elden ayaktan keserım ,aynısekılde tum araclarada bunu yaparım .. ben genel olarak japonlar saglam dıyorum ozellılede TOYOTA ama bu almanın kotu oldugu anlamınada gelmez almanlarda kutuk gıbı otomobıller yapıyor bunu unutmamamk lazım :) not : bu konunun sonu hayra alamet degil....
yok cnm ne olcak herkes fıkrını paylasıyor. benım ılk gozagrım toyota hala var sonra honda.sonada alıcam 1996 3,16i hb :D
Benm marka fanatıklıgım yok...Ama Honda araclarına ve motorlaının teknolojısıne bıraz ılgım var....
Ama Önemlı olan marka degılde...Kısının o aractan o markadan aldıgı zevk ,guven duygusudur bence..... Arac bana zevk verdıkten sonra gerısı onemlı degıl...
buarada Olmeden bı ŞAhİn alacagım :D
Ben 240.000 km'de astra gsi aldım tereddüt etmeden. Önemli olan ne aldığın değil kimden aldığın bence. Ki astra gsi dediğimiz araba sonuçta hothatch'tir. 240.000 km'de bir vtec,306,106'ya pek sıcak bakılmaz sanırım:) (istisnalar olabilir tabi)
searock///
04-04-2009, 11:59
niye 140 bindeki bir bmw yi yada mercedesi gönül rahatlığı ile alamammı ?
300 binde 528 im vardı canavar gibi biniyordum tık demiyordu ? yada bir mercedes ?audi?km sorunları yokki..
http://img19.imageshack.us/img19/5766/grnt036o.jpg (http://img19.imageshack.us/my.php?image=grnt036o.jpg)
buyrun 300 binde 528 :)
dogru soyluyorsun km sorunu olan araclar degıl ... kı kendını ıspatlamıs ust duzey araclar ... hersey surucude bıtıyor .. hatta buyurun sıze bı ornek ... almanlar arasında ıc sawas audı mercedes bmw herkez bmw nın motoru hemen bozuluyor bmw nazık dıyor .. bı dusunun bmw ye kımler bınıyor ? mercedese kımler ? hangı yas aralıgındakı ınsanlar hangısını tercıh edıyor ? bır cok mercedes redline a gırmemıstır idda edıyorum :) benım babamın ben redline a gırdıgını gormedım .. bmw ye bınen ler canını alıyor arabanın canını . o kadar bılıncsız kullanıcı warkı . sonra 140k de bmw alınmaz denıyor ..
PROMINENT
04-04-2009, 12:01
dogru soyluyorsun km sorunu olan araclar degıl ... kı kendını ıspatlamıs ust duzey araclar ... hersey surucude bıtıyor .. hatta buyurun sıze bı ornek ... almanlar arasında ıc sawas audı mercedes bmw herkez bmw nın motoru hemen bozuluyor bmw nazık dıyor .. bı dusunun bmw ye kımler bınıyor ? mercedese kımler ? hangı yas aralıgındakı ınsanlar hangısını tercıh edıyor ? bır cok mercedes redline a gırmemıstır idda edıyorum :) benım babamın ben redline a gırdıgını gormedım .. bmw ye bınen ler canını alıyor arabanın canını . o kadar bılıncsız kullanıcı warkı . sonra 140k de bmw alınmaz denıyor ..
valla hocam 300 bindeydi hiç nazik kullanmadım :)
ankaraya giderken yağ yaktım.. köpük köpük olmuştu yağ..
yinede tık demedi..
bakımlarını yaptık devam ettik :)
evet m.b lerde sağlam..
ki ben hala dünyanın en sorunsuz arabası olarak mazda ve toyota derim :icon_tup:
bi çok kullanıcıdan sıfır km bmwlerin normal kullanım şartı olmasına ragmen motor kırıldıklarını görüyorum duyuyorum bu normal bi olaymı peki ?
yoksa her ureticide olan birşeymi.. baska forumda bile daha yeni okudum basına gelmiş bir kişinin ..
mechanıcer
04-04-2009, 12:02
benım km vermem sadece geneldı.tek tuk tabıkı saglam eldegmemıs araclar var.bende gecen gun 410,000 km bakım yaptım cıvıc 98 hıc acılmamıs bı motor.bunlar sadece sınırlı sayıda var maalesef.ama denıldıgı gıbı herkes sevdıgı yada tarzını yanısttıgı aracı savunacak bu konunun sonu gelmez :D
PROMINENT
04-04-2009, 12:04
benım km vermem sadece geneldı.tek tuk tabıkı saglam eldegmemıs araclar var.bende gecen gun 410,000 km bakım yaptım cıvıc 98 hıc acılmamıs bı motor.bunlar sadece sınırlı sayıda var maalesef.ama denıldıgı gıbı herkes sevdıgı yada tarzını yanısttıgı aracı savunacak bu konunun sonu gelmez :D
yoo dediğim gibi 800 binde honda gördüm 1.5 amerikan versiyon yumurta kasanında bi evelki kasası otomatik :) hala gidiodu amcam ..
1.2km mercedes de biliyorum..
bizim eski 95 200 e 612bin km de satıldı :)sırf uzun yol
ingiliz ve italyan arabaları hariç japon ve alman otomobilleri motor konusunda çok sağlam..
mechanıcer
04-04-2009, 12:08
japan & german el ele hep beraber tribüne diyelim bağlansın bu olay :D
searock///
04-04-2009, 12:10
bi çok kullanıcıdan sıfır km bmwlerin normal kullanım şartı olmasına ragmen motor kırıldıklarını görüyorum duyuyorum bu normal bi olaymı peki ?
yoksa her ureticide olan birşeymi.. baska forumda bile daha yeni okudum basına gelmiş bir kişinin ..
bu bı cok kullanıcı kım acaba ? ne sartlarda kullandıklarını nerden bılıyoruz? japonlarda motor sorunu olmuyormu ? unutmayalım arkadaslar her otomobıl sorun cıkara bılır ama senın burda dedegın bmw nın motorları sıfır olmasına ragme problemlı demeye getırıyorsun... japonlarda problem cıkmıyormu ?
Eskiden japon otomobillerini sevmezdim hatta ek vti dan nefret ettiğimi bile söyleyebilirim fakat bunun sebebi japonlar veya japon otomobili olması değil vti teknolojisinin yakınından bile geçmemiş adamların yatıp kalkıp bu otomobille ilgili konuşmalarıydı.Bir de tabiki de 306 ma en yakın seviyede giden otomobillerden birinin vti olması da vardı bu sevgisizliğin sebepleri arasında .
Japon otomobillerine karşı olan diğer bir sevgisizliğim otomobillerin kıyaslanan rakiplerine göre gerçekten güvenlik ve konfordan yoksun olmalarıydı ve tezat şekilde fiyatlarının piyasada üst seviyelerdeki haliydi fakat bir arkadaşımın kalite eğitimlerinden birinin ardından 2. Dünya savaşından itibaren japon endüstrisindeki gelişimle ilgili benimle yaptığı konuşma ile gerçekten de japon otomobillerine ayrı bir bakış açısıyla bakmayı başarabildim.
Bence takdir edilmesi gereken bir millet ve yaptıkları çalışmalar ile başarıyı hak ediyorlar ve otmobilleri de kendilerine benziyor;hedefleri doğrultusunda kompakt ve başarılı.
bu konu iyi oldu başka bi forumdada bunun tartışması yapılmıştı bakın konuyu açan neler demiş :D :D sadece gülüp geçıyorum :hahaha:
Nissan GT-R (R-35) piyasaya çıkar çıkmaz hepimizi etkileyen bir otomobil oldu. Fakat, bizi asıl etkileyen hiç bir işimize yaramayacak Play Station vari özellikleri değil mi ? Accrealtion göstergesi Gmeter göstergesi, Grafiklemeler, Turbo basınç grafiği ve en önemlisi tüm bu verilerin çıktısını alabilme özelliği, Niçin? G-metre çıktısını aldığımda ne işime yarayacak? Arkadaşlarıma;
"Haha buraya gelirken bakın girdiğim virajlarda bu kadar G kuvvetine maruz kaldım." demeyeceğime göre bir Airbus A380 kaldıracak kadar bilgisayar ne için?
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Şöle düşündümde nefret ettiğim şeyler hep onun fanatikliğini yapan insanların yüzünden. Mesela ev arkadaşımın yüzünden BJK'den nefret ediyorum,Arkadaşlarım yüzünden VW den nefret ediyorum ve Honda'dan :) Ama tam bir STI hayranıyım :D Nefret ettiğime bakmayın öle kanlı bıçaklı deil :P Sadece sevmiyorum. Şunuda belirtmek isterim bu yorumum tamamen obejktiftir. Hondacılar motorları ile övünürler ama araba sadece motordan mevcut değil bunuda unutmayalım :)
bende sunu soylemek ıstıyorum. 1.6 bı vtecten 20bın dolara canavar yaratıyorsun yada d16zc den. ornek TREX.. d16 135 hp lık makıne suana kadar uzerıne 17bın dolar para harcandı. gıdıyorda duruyorda . frenkıtınden yuryenındekı bushınglere kadar herseyı degıstı... demek ıstedıgım cok ustun supersportlarla rahatca basedebılecek hale getırebılıyorsun genel olarak cuzı rakamlara hacımlerdede 1.6 ... bıraz saygı duymak lazım bence... sadece tr deıl dunyadada hondanın bızım alakalı oldugumuz tune konusunda ne kadar ılerıde oldugu gorunuyor. motor teknolojısındede hep ılerıye gıden bı marka honda. keza nıssanda oyle GTR serılerı ve yenı gtr ıle zaten yıne noktasını koyan bı marka. 1.6 200 hp lık pulsar da zamanında ne kadar ılerı teknolojıolere el atıldıgının bı kanıtı. toyota dersen supra zaten efsane. dayanıklılık sureklılıkte toyota cok cıddı bı araba. gecen gun dukkana gelen 90 model toyotayı gormenızı ısterdım acıkcası. arac kıtap gıbıydı. dersınızkı guzel bakılınca korunur. ben ne pejo ne opel bakanlar gordum ama 90 model hondayla ancak 97 98 modellerı hatta 00 modellerı bas edemıyor dayanım ve sureklılık konusunda.ha ben fanatıkmıyım ? alasıyım. ama bosuna alası deılım... alman arabamda oldu fransızda ve uzun yıllar kullandım hepsını. ama honda ve japon gıbısı yok
bu konu iyi oldu başka bi forumdada bunun tartışması yapılmıştı bakın konuyu açan neler demiş :D :D sadece gülüp geçıyorum :hahaha:
Nissan GT-R (R-35) piyasaya çıkar çıkmaz hepimizi etkileyen bir otomobil oldu. Fakat, bizi asıl etkileyen hiç bir işimize yaramayacak Play Station vari özellikleri değil mi ? Accrealtion göstergesi Gmeter göstergesi, Grafiklemeler, Turbo basınç grafiği ve en önemlisi tüm bu verilerin çıktısını alabilme özelliği, Niçin? G-metre çıktısını aldığımda ne işime yarayacak? Arkadaşlarıma;
"Haha buraya gelirken bakın girdiğim virajlarda bu kadar G kuvvetine maruz kaldım." demeyeceğime göre bir Airbus A380 kaldıracak kadar bilgisayar ne için?
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
yazan arkadas bu koyu kısımda sacmalamıs resmen :) kullanım zevkını artırıcı ozellıkler dıyoruz bız onlara... o arkadasa gtr hedıye etseler kullanmazmı :D
her arabanın kendıne hassı bır kusuru vardır bızım halkımız her arabaya laf soyler yuruyenınede yurumuyenınede mılletın agzı torba deyılkı buzesın ben japonlarıda sevıyorum almanlarıda amerıkanlarıda zevkler ve renkler tatısılmaz begendım arablarda oluyor begenmedıgımde adam sahıne bıner ben bınıcegım arabada guvenlık ararımm yol tutusu ve performans ararım benım gorusum budur yanı
Ludacris
04-04-2009, 12:50
Elemanın biri Bmw motor kırıyor demiş ki sahip olduğum 367.000km deki bmw nedense 2 sene insan dışı kullandığım halde benden yağ filitresi dışında bişey istemedi... gelelim konu ile ilgili düşüncelere....
Dünyada 2 millet araç üretiyor 1. Almanlar 2. Japonlar
Almanlar = Kesinlikle Mükemmelliyetçi bi niyetle araç üretiliyor araç tam anlamıyla mükemmel olmalı işçilik-performans-yol tutuş-Güç-Gösteris falan fıstık iyi anladığım we epeydir içinde olduğum için Bmw den örnekler wereceğim
İlk ///M istemiyerek üretildi :D istemiyerek derken Grup A da yarışmak için 5.000 adetlik seri üretim şartı vardı
ilk 1987 ///M3 2300cc ve 195 Hp gibi bi güce sahipti
http://img11.imageshack.us/img11/9242/13195332.jpg
Silindir başına 4 subap ve 7000 d/d gibi etkiliyici bi araçtı ( 1987 ;) )
En son sürüm olan e92 kodlu ///M 3 ise 8 silindire sahip ve litre başına 105 Hp gibi güzel rakamlar yansıtıyor tabi 8400 d/d
http://img11.imageshack.us/img11/2606/70760705.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/2224/87645925.jpg
Eyerki arkadaş hala lafının arkasında durursa Arşive iner tüm seriler hakkında bilgi + Fabrikadan Turbolu olarak çıkan Bmw leri resimlerle anlatırım :D çok değil yaşlaşık 300 hp olarak çıktı abartı bişey değil yani
hondanında vtec motorunu kac senesınde cıkarttıgını bılıyoruz :)
Kafamdan uydurmuyorum bakın internette yazılanıda koyayım baska ,
Arkadaşlar merhaba
Konu başlığı altında E92 BMW almak isteyenlere başıma gelen bir sorunu anlatmak istedim. Kafanızı bulandırmak istemem ama yazmadan edemeyeceğim ;
Nisan 2008'de Borusan Oto'dan 80.000 Euro'ya yakın bir para ödeyip büyük hevesler ile aldığım BMW 3.20D E92 model otomobilimin yaklaşık 1 ay kadar önce motorunda ses değişikliği meydana geldi.
Önceleri "Acaba bana mı öyle geliyor ?" diye fazla aldırış etmesemde 3-4 gün bekledikten sonra dayanamayıp aracımı kontrol etmeleri için Borusan'a götürdüm. Yanıma bir tane yetkili verip aracı test sürüşüne çıkardık. İlk 5 dakika bir şey fark edemeyen yetkili bir süre sonra araçta bir ses olduğunu kabullendi ve kontrol edeceklerini söyleyerek servise geri döndük. Araç bir gün kadar serviste kaldıktan sonra beni arayarak aracın motor sesini aynı model başka bir aracın motor sesi ile karşılaştırdıklarını ve motordan gelen sesin gayet normal olduğu servis tarafından söylendi.
Verilen cevap içime sinmese de aracımı aynı ses ile kullanmaya devam ettim ve aradan bir ay kadar geçtikten sonra 1 hafta kadar önce şehirler arası bir yolda 110 km sürat ile giderken seyir esnasında motor durması nedeniyle aracım servise çekildi. Şans eseri yolun müsait olmasından dolayı, motor durmasından sonra 150-200 metre kadar ilerledikten sonra aracı yolun sağ tarafında sorunsuz bir şekilde durdurabildim.
Bu durum başka bir aracı sollarken veya ters bir yerde başıma gelseydi ne olurdu düşünmek bile istemiyorum...
BMW yol yardımını aradım ve gelen ilgili kişi aracı inceledikten sonra yapılacak bir şey olmadığını, motorun kendisini kilitlediğini aracın servise çekilmesi gerektiğini söyledi.
Borusan tarafından bulunduğum yere gönderilen çekici aracımı çekerken ön tamponunu çekiçiye sürttürerek çekim işlemi sırasında aracımda maddi zarara neden oldu.
Cumartesi 16:00 civarında başıma gelen bu olay sonrası Borusan'da araç bulunmadığı gerekçesiyle ücretini tarafındam ödenmesi suretiyle bana bir taksi çağırabilineceği yetkili kişi tarafından söylendi. Yapacak bir şey olmadığından yüklü bir taksi ücretini de ödeyerek büyük bir hayal kırıklığı ile evime geri geldim.
Neyse fazla uzatmadan; Salı günü servisten gelen telefon ile ilgili kişi motorun yatak sardığını, gerekn resimlerin gönderildiğini, Almanya'dan cevap gelmesini beklediklerini ve cevap gelmeden bir şey yapamayacaklarını söyledi.
12.000 KM'de olan, motoruna toz kaçmasından bile kaçındığım, gerektiğinde yağmurlu havalarda bile kullanmadığım , çukurlardan bile oldukça dikkatli geçtiğim aracımın böyle bir arızaya neden olması, açıkcası ilk kez BMW sahibi olarak beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.
Mercedes veya Audi almayı düşünürken BMW alarak çok büyük bir hata yaptığımı düşünüyorum.
Açık söylemek gerekirse dört yıl boyunca yeterince hor kullandığım, motorunu sonuna kadar zorladığım Renault Megane II bile en ufak bir sorun çıkarmamasına rağmen daha 12000 KM'de böyle bir arıza ve hizmet ile karşılaştığıma oldukça üzüldüm. Mukayese bile edilemeyecek firmalar müşterilerine oldukça iyi yol yardımı ve servis hizmeti sunmasına rağmen BMW gibi bir firmanın bu şekilde bir hizmet anlayışında olması oldukça keyfimi kaçırdı. Aracımdan soğudum ve tamir edilse bile satmayı düşünüyorum.
Son söz olarak ne kadar acı da olsa: Benim için BMW bitmiştir, daha da olsa almam arkadaşlar...
Okuduğunuz için teşekkürler.
http://www.modifiyem.com/forum/f3/bmw-e92-3-20i-vs-audi-a5-1-8tfsi-67733/index55.html#post2293862
merhaba arkadaşlar
bugün servis ile görüştüm. Motorun değiştirilmesi gerektiği ile ilgili rapor yazmışlar. Ne zaman cevap geleceği ile ilgili yorum yapamıyorlar bile. Açık söylemek gerekirse ben bu adamların motor değiştirebilecek kapasitede olduklarını da sanmıyorum.
Hadi diyelim motor değiştirmeyi becerebildiler, ben bu arabaya güvenip bir daha nasıl yola çıkarım onu da bilmiyorum. 12.000 km dayanabilen bir motora ne kadar güvenilir ? Bir daha aynı arızayı yapmayacağının garantisini verebilecekler mi ?
Sonuç olarak paranızla rezil olmak istemiyorsanız kesinlikle bmw almayın. Dağın başında yolda kalırsınız taksi tutar cebinizden ödeyerek geri dönersiniz. Arabadan anlamayan servis elemanlarıyla muhatap olursunuz. Binlerce euro vererek aldığnız arabanızı patates taşır gibi servise götürürler. En kötüsü de zevkle aldığınız arabadan 12000 km'de soğursunuz. 30.000 tl'ye renault veya opel alın inanın bmw'den daha iyi hizmet görürsünüz.
Ayrıca tartışma başlatmak veya daha iyi-kötü muhabbeti yaratmak amaçlı söylemiyorum ama satın almaya gittiğiniz zaman mercedes'e devamlı pislik atan bmw-borusan elemanlarının bilmesi gerektiği tek bir şey var : Mercedes'in far ampulü bile olamayacakları...
şu an mercedes'in dört ayrı modeline sahip (c-e-s serisi) bir ailenin üyesi olarak bmw'nin ne fiyat-performans ne de kalite açısından mercedes ile rekabet edecek bir firma olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Aracı satın alıp binmeye başladıktan 2 hafta içerisinde bunu zaten anlamıştım. Fakat dış görünümü nedeniyle fazla kafama takmıyordum. Başıma gelen bu olay neticesinde son söz olarak bir daha tövbe diyorum.
Almayı düşünenlere de kesinlikle tavsiye etmiyorum. Tam anlamıyla paranızla rezil olursunuz.
arkadaşlar merhaba
mart ayı başında, e92 3.20d coupe sahibi olarak aracımda meydana gelen motor problemi ile ilgili buradan bir-iki mesaj atmıştm.
12000 km'de motorun yatak sarması sonucu, borusan oto tarafından aracımın garanti kapsamında motorunun değiştirilmesine karar verildi. 15 günden beri de almanya'dan motor gelmesini bekliyorum.
Merak edenler için henüz tarafıma geçici süre ile de araba falan tahsis edilmiş değil. Bu adamlardan tek isteğim şu motoru doğru düzgün yerine takıp bir an önce evden işe gidebileceğim bir arabaya tekrar kavuşmamı sağlamaları.
Motor değiştikten sonra gelişmeleri tekrar buradan aktaracağım. Bmw almayı düşünenlere duyurulur...
. .
VeNoM_35
04-04-2009, 13:01
honda modifiye eden firmalar ar-ge'lerine ayırdıkları okadar parayla tabiki dünyada önemli yere sahip olur. herkes biliyorki money talks ve nekadar ekmek okadar köfte:) murat'ın sorduğuna ise düşmanlık demeyelim de bu olumsuz düşünce bence direk araba sahipleri ve davranışlarıyla ilgili.
Şöle düşündümde nefret ettiğim şeyler hep onun fanatikliğini yapan insanların yüzünden. Mesela ev arkadaşımın yüzünden BJK'den nefret ediyorum,Arkadaşlarım yüzünden VW den nefret ediyorum ve Honda'dan :) Ama tam bir STI hayranıyım :D Nefret ettiğime bakmayın öle kanlı bıçaklı deil :P Sadece sevmiyorum. Şunuda belirtmek isterim bu yorumum tamamen obejktiftir. Hondacılar motorları ile övünürler ama araba sadece motordan mevcut değil bunuda unutmayalım :)
Valla bende 307'den hiç hoşlanmazdım..Senin sayende 307 gözüme başka gözükmeye başladı :D
Honda kullananlarda nedense hondayı aşırı derecede bi savunma mekanizması var :) Bi honda geçilmesin bi roll'de..Aman yarabbim..Karşıdaki araba yerden yere vuruluyor :) Tamam çok güzel araba..Güzel teknoloji..Güzel kasa..Verimli motor ama..En nihayetinde oda araba..Yani şimdi bi vtec'e 20-22 milyar istiyorlar..97-99 model bi araba o kadar para edermi ? Etmez..O arabanın en ederi olsun 15-16 milyar..Diğer 1.6'lar gibi..Ama millet ne yaptı çekti fiyatları yukarıya..Neden çünkü talep var..
Ben fransız kullanıyorum..Ama hiç bi zaman savunmadım honda sahipleri gibi aracımı..Tek artısı var benim için..Çok güzel gidiyo ve kullanımı rahat bi araç..Honda'larıda çok severim..Özellikle ep3 sahip olmak istediğim bir araç..
Sırf bu honda sahipleri yüzünden bazen hondadan soğuyorum :)
Japon Otomobillere karşı düşmanlık, japon otomobillerini ilah gibi görüp her markadan üstün tutan, kedi-ciğer ilişkiside çeviren kullancılarından kaynaklanıyor olmasın?? =)
Japon otomobillerinin eksiklerini görmeyen, at gözlüğüyle markaya bağlanan insanlar yüzünden çok sevdiğim Honda ve alman markası BMW den neredeyse soğudum artık...
Yeteri kadar otomobil kullanıp, otomobile doyan insanların Japon otomobili sevmediği gerçeğide vardır tabii...
herkes her modeli markayı sevmez vardır bir iticilik yönü gerek sahibipleri, gerek tipleri,
ben bütün arabaları seviyorum :D :D ama favorilerim var herkes gibi
Bir tane arıza ile hiçbirşey ispat edilemez yada bilgi olarak sunulamaz. Bu tarz fabrikasyon hataları üretim de olabilecek şeylerdir Ferrariden tut Milyon dolarlık Mercedeslere kadar olabilecek birşeydir. 12.000 km de motorun bitmesi dayanıksızlık değil üretim hatasıdır. Aynı motorun birçok araçlarda 300.000 i geçmesi gibi bir durumda söz konusu.
Ben bu konu biraz zevk renk meselesi ve bir bir otomobilden beklentilerinizle ilgili.Bu platformda coğumuz otomobil sevdalısıyız ve hepimiz otomobillerimizi seviyoruz,fanatiklik olması kaçınılmaz.Ben japonda fransızda almanda kullandım,3 honda 1 peugeot 1 audi 1 bmw 2 MB arac kullandım.Ben japon otomobillerini sevmiyorum yada fransız otomobillerini fakat hondanın s2000 bence son nokta dizayn konusunda ufak bir corvette gibi.O yuzden satın aldım fakat 1 sene sonunda arızalar cıkarttı yolda hiç güven vermedi malzeme kalitesi benı tatmın etmedi vs cok soğudum ve sattım.Şimdi yıne almana döndüm ve alman otomobiliyle mutlu olduğumu farkettim.Ben alman otomobiline bindiğimde kapısını kapatırken bile cıkarttığı ses bana farklı bir haz veriyor yolda verdiği güven malzeme kalitesi teknolojisi herseyı bende hayranlık uyandırıyor.Eskiden bmw fanatiğiydim ama biraz büyüğünce MB kullanma fırsatı bulunca mercedesci oldum ve 1 sene içinde cok araştrdım okudum ettim şu anda fanatiğim diyebilirim evet.Genel olarak eskiden beri evet almancıyım herzaman GTR yerine Porscheyı tercih ederim.Zevk meselesi pekde tartışılıcak bir konu değil.
Bu arada PROMINENT in her dediğine katılıyorum.
Boost Up
04-04-2009, 13:27
Sanki bütün bmw ler aynı sorunu çıkarıyor.. Çok yakın arkadaşımın babası bi önceki kasa 530 aldı, araba yanılmıyorsam 220.000 de en ufak sorun dahi çıkarmadı dedi.. Adam bmw ye biraz fazla ot atmış:D
Burda bmw'ler sorun cıkartıyor demiyoruz beyler.. kimseye yonelik demiyorum ama bmw motoru kırılmaz etmez gibi tavırla yazanlar için koydum o yazıyı .. sonucta motor bu mekanik kırılabilirde ama bir de şöyle düşün bmw e92ye kac para veriliyor diger ondan dusuk japona verilen para ne kadar..
bmw motoru kırılır hep diye bi kuralmı var , hayır yok .. ee ama kırılmaz diye bir şeyde yok görüldügü gibi yoksa bizde biliyoruz bazı arkadaslar aydınlansın diye koydum bunu..
her motorda olusabilcek problemler 200 milyar verende yaşar aynı problemi 50 milyarda degil mi :)
Boost Up
04-04-2009, 13:33
Yani bencede işin mekanik kısmı, hatalı üretim olabilir yani olabilir bu tarz şeyler ufak ihtimaller olsa bile...
Arkadaşlar kalite ve sağlamlık bence şudur " Bir zahmet etrafımıza dönüp bakıyoruz; 1960 modelden yukarı doğru neredeyse tüm MB ler, 1970 dahil üzerindeki neredeyse tüm BMW ler,Audiler, 1950 itibariyle VW ler hal ama hala gerekirse 30 defa bil motor yapıldıktan sonra yürümey devam ediyor. Bakın motor yapılmadan demiorum. Gerekirse motor yapılarak hemde dealarc gene aynı performansa yakını vererek yürüyor" Siz kaç tane bu yıllra ait jponu yürüyebilecek hale getirebiliorsunuz?? Ha birde diyelim yürütebildik, kaç adet aynı arabanın parasından yer?? Ancak asla bu Japonlar araç yapamıyor anlmın glmesin. Kesinlikle hatrı sayılır performans araçları yapıorlar. Ancak hızlı olmak ayrı bişidir, kalite ve sağlamlık ayrı birşey, motor teknolojisi ise tamamen neyden gen vurup yaklaşım yaptığınıza bağlıdır...
çok tiksinç hondalar..
bi daha araba alsam yine honda alırım..
gıcık adamım
Arkadaşlar kalite ve sağlamlık bence şudur " Bir zahmet etrafımıza dönüp bakıyoruz; 1960 modelden yukarı doğru neredeyse tüm MB ler, 1970 dahil üzerindeki neredeyse tüm BMW ler,Audiler, 1950 itibariyle VW ler hal ama hala gerekirse 30 defa bil motor yapıldıktan sonra yürümey devam ediyor. Bakın motor yapılmadan demiorum. Gerekirse motor yapılarak hemde dealarc gene aynı performansa yakını vererek yürüyor" Siz kaç tane bu yıllra ait jponu yürüyebilecek hale getirebiliorsunuz?? Ha birde diyelim yürütebildik, kaç adet aynı arabanın parasından yer?? Ancak asla bu Japonlar araç yapamıyor anlmın glmesin. Kesinlikle hatrı sayılır performans araçları yapıorlar. Ancak hızlı olmak ayrı bişidir, kalite ve sağlamlık ayrı birşey, motor teknolojisi ise tamamen neyden gen vurup yaklaşım yaptığınıza bağlıdır...
70 ler 50 ler felan dersen mantıksız bilgileri vermiş oluruz. Türkiye'ye uzak doğudan araç ithalatı yada hepsi bir yana dünya savaşlarından ağır yaralar almış japonya kendini toparlayıp araç üretip ithal etmesi kaç seneye mal oldu. Kaç senesinden sonra japon araçları türkiyede bollaştıki günümüzde yok diyebilmek mantıklı oluyo.
VeNoM_35
04-04-2009, 13:41
çok tiksinç hondalar..
bi daha araba alsam yine honda alırım..
gıcık adamım
boxster diyodun noldu pis hondacı?
Savaşları boş verelim kaç tane 80-90 yılları arası sağlıklı yürüyen japon markası otomobil var? Japonyada iç savaş vardıda bizmi bilmioruz. :D Yada şöyle diyeyim VTİ motorunu sağlıklı olarak kaç defa rektefiye edersin?? vw vosvos kadar dayanma şansı olurmu?? Dikkatini çekerim 60 yıldır yüüo araçlar hala aynı motorlarla
Ludacris
04-04-2009, 13:50
hani Japon kötülemek istemiyorum ama okuyunca dayanamıyorum :D Subaruda kulandık kuzendede war saten...
Bi japonun içine bindimmi bi aman yarabbi diyorsun bu kadarmı ofsaty olur tasarım
hele vites bölgesine hastayım civiclerin ortada dik konumda salatalık gibi duruyor ama İzmirde Mert diye bi arkdaş e30 m3 aldı gri bilirsiniz e30.tc nin ana sayfasındaki araç 22 yıllık araç ama 2000 model bi honda ile her konuda aşık atar. Kusura bakmayın hondacılar Motor dışında gerisi yalan oda Honda seviyorum ama sesi bi garip içine bişey söylemeye gerek bile yok
Ben Japon otomobillerini severim.
Bazı Honda sahibi arkadaslar fanatiklikleriyle bazen eseginkine suyu kacırsalar da Hondayı da seviyorum.
Ülke ayrımı, marka ayrımı yapmak sacmalıktan baska birsey degil...
Hersey paraya bakar ;)
Cok sacma bir yorum olmus, bu forumda nsx alabilecek adamlar var ;)
Yavuz typer alcak durumun vardır senin tabi ama burda demek istedigim bazı insanların japonlara karsı antipatikligi var onun nedenini merak ediyorum..
kişisele girersek ne arabalar alcak durumda olanlar var burda ;)
Merak edicek bişi yok. Geriye doğru bir kaç yorum oku anlarsın. Senin görüşün ne peki bu konuda ?
Merak edicek bişi yok. Geriye doğru bir kaç yorum oku anlarsın. Senin görüşün ne peki bu konuda ?
Benim görüşüm bmw'yide severim , japonuda ayırmam .. Ama alman arabam yok diye almanı kötülemem ;)
neden japon otolarına düşmanlık var ?
arkadaşlar bir honda kullanan veya toyota kullanan bir normal gelirli orta yaşlı bir insanı ele alalım..mesala benim çevremde bu örnekleri çogaltabilirim bir doktorumuz vardı aynı binadayız bir arabası pejo dan coralla yaptı ve halen toyotyaya biniyor cünkü çevresinde gördüğü çogu araçtan iyi oldugunu ve fiyatının iyi oldugunu ve sorunsuz oldugunu savunuyor tamam bir MBenz deki gibi konfor yok diyor ama ben bununla verdiğim parayla mutluyum diyor.. yine bir hondacı çevrenize bakın orta yaşın üzerinde çok fazla hondacı vardır..sebebi ise yine aynı şeyler sorunsuzluk fiyat uygunlugu ve tatmin etmesi.. insanlar hondanın koltuguna oturdugu zaman ayrılmak istemiyor bunu bir çok kişiden duydum..Subaru kullanan bundan sonra subarudan başka araca binmem diyor..Fakat diger ülkelerin otomobilleri için aynı şeyi söyleyen çok azdır..bu sadece Almanlarda vardır yani almanadan başkasına binmem derler ama bunu söyleyenlerde hep M-Benz kullananlardır yani Benz de işini iyi yapıyordur. ve Opel de bir alman ama bence Alman kalitesi yok özellikle yeni opellerde ALMAN olarak sınıflandırılır ama bence Mbenz deki kaliteden uzaktan yakından karşılaştırılamaz.. bunlar söylediklerim normal arabasını alıp km lerce kullananan aile arabaları içindi..
ve aynı zamanda çok iyi bir forum sitesinde çok yüksek katılımlı bir anket yapılmıştı yaklaşık 1 2 sene önce.ankette sorulan soru şu idi
"SİZCE EN SORUNSUZ ARAÇ? "
1.LEXUS
2.ACURA
3.TOYOTA
4.HONDA
vardı çok iyi hatırlıyorum ve BMW 19. sırada MBenz ise 11. sırada idi bu anket amerikada yapılan bir ankettti.
Biz modifiyecilere gelince japonlar benim görüşümce daha az maliyetle daha fazla hız ve daha fazla isteklere cevap verebiliyor kıyas meselesine gelincede üst sınıflarla kıyaslandığında diğer insanlar farklı düşüncelere kapılıyor.
mesala hondadan örnek verirsek B16a2 neden hep üst sınıf araçlarla kıyaslanır ve ya K20a2 bence düşmanlık burda başlıyor..ama şunuda eklemek istiyorum çok fazla fanatiklik yapanlarda var mutluka ve o yüzden düşmanlıklarda artıyor mesala aynı şey BMW içinde geçerli bmw içinde çok fazla fanatik olanlar bmw ye düşman ediyor insanları mesala ben 3 4 yıl öncesine kadar bmw severdim ama artık sevemiyorum :) e92 cabrio lar çok güzel ama :)
boxster diyodun noldu pis hondacı?ben baksır dedim..don olarak giyilen..sen porşa çekmişsin kanka :D
Yavuz typer alcak durumun vardır senin tabi ama burda demek istedigim bazı insanların japonlara karsı antipatikligi var onun nedenini merak ediyorum..
kişisele girersek ne arabalar alcak durumda olanlar var burda ;)lexuslar da güzel aslında
neden japon otolarına düşmanlık var ?
arkadaşlar bir honda kullanan veya toyota kullanan bir normal gelirli orta yaşlı bir insanı ele alalım..mesala benim çevremde bu örnekleri çogaltabilirim bir doktorumuz vardı aynı binadayız bir arabası pejo dan coralla yaptı ve halen toyotyaya biniyor cünkü çevresinde gördüğü çogu araçtan iyi oldugunu ve fiyatının iyi oldugunu ve sorunsuz oldugunu savunuyor tamam bir MBenz deki gibi konfor yok diyor ama ben bununla verdiğim parayla mutluyum diyor.. yine bir hondacı çevrenize bakın orta yaşın üzerinde çok fazla hondacı vardır..sebebi ise yine aynı şeyler sorunsuzluk fiyat uygunlugu ve tatmin etmesi.. insanlar hondanın koltuguna oturdugu zaman ayrılmak istemiyor bunu bir çok kişiden duydum..Subaru kullanan bundan sonra subarudan başka araca binmem diyor..Fakat diger ülkelerin otomobilleri için aynı şeyi söyleyen çok azdır..bu sadece Almanlarda vardır yani almanadan başkasına binmem derler ama bunu söyleyenlerde hep M-Benz kullananlardır yani Benz de işini iyi yapıyordur. ve Opel de bir alman ama bence Alman kalitesi yok özellikle yeni opellerde ALMAN olarak sınıflandırılır ama bence Mbenz deki kaliteden uzaktan yakından karşılaştırılamaz.. bunlar söylediklerim normal arabasını alıp km lerce kullananan aile arabaları içindi..
ve aynı zamanda çok iyi bir forum sitesinde çok yüksek katılımlı bir anket yapılmıştı yaklaşık 1 2 sene önce.ankette sorulan soru şu idi
"SİZCE EN SORUNSUZ ARAÇ? "
1.LEXUS
2.ACURA
3.TOYOTA
4.HONDA
vardı çok iyi hatırlıyorum ve BMW 19. sırada MBenz ise 11. sırada idi bu anket amerikada yapılan bir ankettti.
Biz modifiyecilere gelince japonlar benim görüşümce daha az maliyetle daha fazla hız ve daha fazla isteklere cevap verebiliyor kıyas meselesine gelincede üst sınıflarla kıyaslandığında diğer insanlar farklı düşüncelere kapılıyor.
mesala hondadan örnek verirsek B16a2 neden hep üst sınıf araçlarla kıyaslanır ve ya K20a2 bence düşmanlık burda başlıyor..ama şunuda eklemek istiyorum çok fazla fanatiklik yapanlarda var mutluka ve o yüzden düşmanlıklarda artıyor mesala aynı şey BMW içinde geçerli bmw içinde çok fazla fanatik olanlar bmw ye düşman ediyor insanları mesala ben 3 4 yıl öncesine kadar bmw severdim ama artık sevemiyorum :) e92 cabrio lar çok güzel ama :)mazda en başta o listede..
ayrıca mitsubishi de olması gerek aralarında ;)
Şaklar bir yana sanırsam herkeste görüş yaklaşık olrak ortak. Yani ben mesela japon araçlarına kıl değilim çünkü çıkar çıkmaz gittim L200 aldım. Genel olarak bizim antipatimiz Honda kullanıcıları arasındaki bir azınlık kesmine. Her aracın hayran kitlesi vardır. Ancak bazı markalardaki bazı arkadaşlar işin boyutunu kaçırdıkları ve senin sevgini aşağıladıkları içinde kutuplaşma oluyor.
Bu arada bir örnek vermek istiorum; Ben Silverado Z71 98 model bir araç kullanıyordum. Pick up piyasasının krallarından biridir. Malesef sarhoşun biri aracım çarptı ve sadece kapıı vede arka çmurluğu yüzünden bile kasko onu perte ayırdı, yaptırmayı göze alamadı. Sonrasında gidip L200 aldım. Sonuç hakkaten güzel performans alıosunuz hemde dizel ma aradaş o iç ne öle ya :D şaka gibi valla. İnsan biraz özenir. Plastik klitesi fecinin ötesinde. Bir vites kolu vr burnum çarpacak gibi vede sürekli vibrasyon halinde. Onun dışında gne sölüorum 2500cc dizel bir araç için bence çok çok ii performansı var.
mazda en başta o listede..
ayrıca mitsubishi de olması gerek aralarında ;)
YOK dostum benim dediğim farklı bir anketti ama şimdi onuda hatırladım ve sorunsuz olarak ilklerde olanlar japonlardı ;)
Ne marka olursa olsun markaya körü körüne bağlanıp, kusurlarını hatalarını görmezlikten gelmek çok ama çok saçma. Neticede para verip alıyoruz, servisine zartına zurtuna para harcıyoruz. Bu adamlar onların markasını sevelim diye cebimize para koymuyor. Siz kullancısı olduğunuz markayı eleştirip, beğenmediğiniz yönlerini söyleyeceksiniz ki, markada "biz ne yapsak fanatikerimiz sever" diye düşünmeyecekler.
kişisele girersek ne arabalar alcak durumda olanlar var burda ;)
Ya o kedi ciger mevzusuna yapılmıs bir yorum, kim ne alır ne eder kendisini baglar ;)
Antipati de bence bahsettigim tipler yüzünden...
YOK dostum benim dediğim farklı bir anketti ama şimdi onuda hatırladım ve sorunsuz olarak ilklerde olanlar japonlardı ;)amerika demişsin gözden kaçmış.
benim dediğim avrupada idi.
demek ki avrupa ve amerikada en sorunsuzlar listesinin başlarında japonlar var :icon_tup:
bence tamamen duygusal.(money) tr dekı aracların dıkkat edın sureklı alman olanları daha cok gosterılıyo vede övuluyo . cunkı medyanın cogu dogan grubunda vede onlarında dogus grubu olayı var. bu yuzden cogu ınsanda alman arabalarnı yere göğe sıgdıramıyo..cunkı onlar daha guzel gosterılıyo. kı alman arabalarının cogu gosterışe onem verdıklerı ıcın onları daha cock tutuluyo.bence sebebı bu.
Ludacris
04-04-2009, 14:17
konunun kapatılması gerek dicem yoksa sarıp durucaz ki dikkat ediyorum hondacı arkdaşlar dışında laf eden yok
Kalite adına hiç bişey yokki.. s2000 dahil bi araç yapıyorsun 4 4 lük olması gereken ama işte Japon ne anlar yeni yeni akıllandılar dicem ama şimdide kasayı aptalcac bişeyler yapmaya başladılar Tüm japonlar Subaru-Mitsubishi-Honda- yeni sti çok güsel bi iç tasarıma sahip ama Gc8 derim gerisi yalan derim
Herkesin kendi zewki bu tartışılmaz ki.Sen beyaz sewersin ben siyah.Beyaz daha iyi diye diretmek boş muhabbet bana göre.'sininde avantajları war beyaz ufakçizikleri göztermez vs ama siyah daha ağır duruyo diye siyah alır alan.Japonların çoğu sorunsuz araçlar tamam ama hiçbiri bi bmwnin konfor we spor sürüş kombinasyonunu weremez bana göre.Rx8 s2000 seçimi yaparken bi kişi bile rx8 al demedi ama ben gidip onu aldım çünkü bmwden sonra konfor we performans olarak beni en çok o tatmin ederdi.Sırf performans isesem s2000 alırdım.ztn porscheden hiç bahsetmiyorum ben porsche istemem diyen yalan söylüyodur bana göre.
altımda bitane s600l veya s65 amg olsun japoncuyum die geçiniyorum ama en kral japonun ......:D:D:D
Olay da bu zaten, money talks :)
Olay da bu zaten, money talks :)
+1453 diyorum abi:)
araba şans işidir
bundan önce ki aracım 307 idi bana hiç sorun çıkartmadı ki 307 için çoğu insan kötü olarak bahseder arıza bi araba olarak ün yaydı
1.5 ay önce araba aldım ilk olarak 207 rc düşünüyodum ama ailem peugeot diye aldırtmadı çünkü peugeot da 307 ile çok olumsuz olaylar yaşandı o yüzden çoğu insanda peugeot sorunlu bir araç haline geldi
cupra ile type r arasında kararsızdım type r oldu mini asla bakmam insanlar borusandan nefret eder halde alınan işçilik olsun masrafları...
bmw de sorun yaşayan tanıdıklarım var x5 4.4 için sandıkla motor getirildi ama sorunsuz 300.000 km yapanda var şans işidir
marka fanatikliğine yapmadım yapmamda her araçın belli bir güzelliği vardır
audi a3 kasası ile beraber büyük atılım yaptı bmw yi geçti bana göre
japonu olsun almanı olsun güzel araçlar ortaya koyuyo
Mustafa Birsesli
04-04-2009, 18:06
birkaç arkadaşın hareketi beni japondan bezdirdi sonrasında birkaç arkadaş yeniden sevdirdi ;)
kendı aracım alman ama ben japon otomobilleri cok sevıyorum :) ozellıkle bana gore dunyanın en saglam aracını toyota uretıyor ... dusmanlıga gelıncede bence nedenı su olabılır japon kullanıcılarının asırı ukalalıgı kendını begenmıslıgı ..en ıyı motoru bız yaparız en cok devırı bız cevırırız , en ıyı turboyu bız yaparız gıbı bır cok kendını begenmıslıklerı nedenınden dolayı bence japon dusmanlıgı war:) yazdıklarım sadece ornek kımse ustune alınmasın:)
her harfıne katılıyorum sadece toyota yerıne honda koyalım bence :):)
En iyi devir çevirenler Japonlarmıymışş ? :D:D
Genel olarak gozlemledıgım bı konu var bı kısım ınsanlar japon otomobıllerıne aptal saptal hayranlık fanatıklık yapmalarına ragmen bı kısım ınsanlarda gozu kapalı nefret beslıyorlar bunun sebebı ne olabılır sızce ?
sen yazmıssın zaten nedenini :)
Ben almancıyım ama s2000 Subaru impreza Sti ve Evo serisine bayılıyorum s2000 nasip oldu soğudum sattım keşke subaru alsaydım diyorum ama elbet merclerin yanına 1-2 sene içinde subaru yada evo alıcam cok tarz makineler bence :)
Maxiboost
04-04-2009, 19:43
Bu olay biraz tuhaf :) genelde Japon otomobili sevmeyen kişiler sportifliğin yanında lüks arayanlar. Olay karşılaştırmaya gelince en performanslısı biz en lüksü biz japonda neymiş tribine giriyorlar. Sapık fanatikler haricinde ben hiçbir japon otomobillerine ilgi duyan birisinden japon daha konforludur vs lafı duymadım. Gerçi GT-R da bu durum biraz istisna :D Japoncu arkadaşlar bu durumu kabullenirken antipati duyan veya başka markayı daha fazla seven kişiler performans olayını kabullenemiyorlar, verileri yapıştırınca ama yok şu var bu var? en basiti gt-r vs 997 turbo karşılaştırmalarında 911 alırım konforuna bakarım? ne konforu arkadaşlar millet s class fln zannediyor aslında çok yakın araçlar. Hala 911 her yönden iyidir diyen insanlar var. Bunu örnek vermek için söylüyorum iç mekan kalitesi porsche ile aynı performansı çok daha üstün. Hala sırf japon üretimi olduğu için dandikmiş gibi bakanlar var. Japon otomobilleri çok kolay geliştirilebilen otomobiller. Misal Bir civic ile bir porsche geçmek için tekrar bir porsche parası harcamanıza gerek yok (yol tutuş, frenaj, hızlanma) bu diğer seriler içinde öyle misal olarak bir sti, evo vs. Benim gözümde japon otomobil severler şatafatlı isimlere çok önem vermeyen, bilmemne derisi koltukla, bilmemne kardon müzik tesisatı aramayan kısacası salt performans ve zevk arayan insanlar. Isminden çok yaptığı işe bakanlar kısacası. Aradaki fiyat farkıda cabası. Öbür kesim ise biraz daha rahatlık ve etiket arayanlar :)
adamlar ceplerini doldursun sizde burda birbirinizi yiyin :D
Valla bende kedide var ciğer de senin tabirine göre :D
Her markanın güzel arabaları var bence. Ben hiç bir şeyin fanatikliğini sevmediğim için. Mesela takım bile tutmuyorum, o derece... :D Sonuçta bana para da kazandırmıyor, karnımı da doyurmuyor... Neyse her markanın segmentine göre aracı var, fanatiklik falan hikaye. Burda öyle adamlar var ki, AA marka arabamı ooooo Ferrari'ye tercih ederim demedikleri kalıyor. Biraz da saçma oluyor yani... AA dediğim araba da yolda her türlü görebileceğiniz araba yani. :D
Biri (Ferrari)Heidi Klum biri Sevda Demirel :D
Bu arada farketmez arabaları araba yapıyoruz zaten... :D Burası TechTurkey deel mi yaauuv :D
H22Power
04-04-2009, 20:04
sevda demirel:NE DEDİN SEN NE DEDİN SEN ŞRRRAAAAKKKK TO HANDE ATAİZİ AHAHAHAHA
ben Toyota'cıyım çok kişi bilir :) dolayısıyla japoncu oluyoruz ama her aracın ayrı karakteri vardır bana göre mesela kuzenimde Golf4 var çok beğenerek severek binip kullanıyorum gerektiği zamanlarda.İtalyanların sesi yeter, Amerikan Muscle başka bi olay zaten.
Dolayısıyla hepsinin tadı farklı ama imkanım olduğu sürece garajımda-otoparkımda bi Toyota mutlaka bulunucak benim ömür boyunca Allah kısmet ederse :)
adamlar ceplerini doldursun sizde burda birbirinizi yiyin :D
:icon_tup:
her harfıne katılıyorum sadece toyota yerıne honda koyalım bence :):)
Toyota Hondadan sağlamdır o doğrudur , Honda motorda üstündür konforda denkler genelleme yaparsak yol tutuşta Toyota öndedir biraz daha :)
Toyota ztn GM yi geçmiş durumda şuanda Dünya lideri otomotiv sektöründe :heyoo:
sevda demirel:NE DEDİN SEN NE DEDİN SEN ŞRRRAAAAKKKK TO HANDE ATAİZİ AHAHAHAHA
Anam, tokat yedik. :p:D Benzetmeyi bilerek araba markası arasında yapmadım, durum belli ortam burdan bile gerilir. Tarih tekkerrürden ibarettir(bkz. TechTurkey marka karşılaştırma tarihleri) :D
Şöyle diyeyim o zaman; Biri İngiliz Premier liginden biri Ankara Çelik Çomak takımı :D
Toyota Hondadan sağlamdır o doğrudur , Honda motorda üstündür konforda denkler genelleme yaparsak yol tutuşta Toyota öndedir biraz daha :)
Toyota ztn GM yi geçmiş durumda şuanda Dünya lideri otomotiv sektöründe :heyoo:
Satış konusunda yalnız.
Satış konusunda yalnız.
Sonuçta ikiside yıllardır kendilerini kanıtlamış markalar, ve Toyota daha geniş kesme hitap ediyor ki daha çok satılıyor :)
Ama motorda Hondadır bence özellikle ufak hacimlerde.Elektriklide Toyota daha önde mesela son teknoloji olayında, Hybrid Civic benim D-4D den fazla yakarken Prius 2/3 ü kadar yakıyor :)
Japon araclari motor teknolojileriyle, hafiflikleriyle de beraber performanslariyla, modifiye olanaklarinin neredeyse sonsuz olmasiyla vb. herkesin takdirini kazanan araclar zaten.. Ama Turkiye'de Japon araclarina (dusmanlik demeyelim bence) karsi soguk durusun sebebi yine o Japon araclarinin sahipleri..Sanki dunyada bulunmaz, gecilmez seymis gibi bahsediliyor, yuceltiliyor arabalari.. Bence en buyuk sebebi bu..
Bu arada BMW'nin ozellikle dizellerinde az km'lerde motor bitmesi olayina yakin cevremde cok rastladim.. Sonra yine ayni motorlu aracin yenisini alip yillardir sorunsuz bineni de var.. BMW'de bu biraz sans isi.. Dizel motorunuzun elinizde patlamasi olasiligi diger markalardan biraz daha fazla maalesef..
searock///
04-04-2009, 20:45
Burda bmw'ler sorun cıkartıyor demiyoruz beyler.. kimseye yonelik demiyorum ama bmw motoru kırılmaz etmez gibi tavırla yazanlar için koydum o yazıyı .. sonucta motor bu mekanik kırılabilirde ama bir de şöyle düşün bmw e92ye kac para veriliyor diger ondan dusuk japona verilen para ne kadar..
bmw motoru kırılır hep diye bi kuralmı var , hayır yok .. ee ama kırılmaz diye bir şeyde yok görüldügü gibi yoksa bizde biliyoruz bazı arkadaslar aydınlansın diye koydum bunu..
her motorda olusabilcek problemler 200 milyar verende yaşar aynı problemi 50 milyarda degil mi :)
kımse bmw motoru kırılmaz demedı ... sadece saglamdır denıldı bılakıs japon motoru saglam denıldı gıbıme gelıyor ... kırılmıyacak motorda daha uretılmedı ... 320 d alan arkadasın basına boyle bı olay gelmıstır olabılır belkıde yanlıs bı yazılım atmıstır arabasına sonrada boyle olmustur ... benımde arkadasımda 320 d war basar da arabanın canını okuyor hemde nasıl ama nedense en ufak problem yok ...e92 ye werdıgın paranın karsılıgınıda sonuna kadar alıyorsun bence
searock///
04-04-2009, 20:48
:icon_tup::icon_tup::icon_tup: 1994 model m3 um war halen dıp gaz gezıyorum we en ufak problemsız
Cevap içinde saklı aslında... Her marka, için aynısı söz konusu... Bu gün kaç kişi, amatör ligde oynayan Dillidüdük spora düşman, GS li FB liye, BJK li TS liye düşman... Farklı bir durum değil...
Büyük markaların düşkünleri olması, markanın fanatiklerinin olması normal bir durum... Bazen 10 yaşında çocukların Ferrari geçer hayır Lamborghini geçer diye kavga ettiklerini görmez misiniz?
Kime alınmasın, Tenzi ederim arkadaşarımı.
Birde, hayattaki eksiklerini ve ayıplarını, kusurlarını, hızlı arabası olup, bunun tatmini ile örtmeye çalışan tipler vardır. Kısacası bir baltaya sap olamamış, sadece otomobili ile ortamda adam olan tiplerdir... Bunlar kendi karakterlerinde de yoksun oldukları için otomobillerini karakter olarak kullanırlar. Otomobilin bir araç ve bir hobi olduğunu unutmamak gerekir...
Sonuç:
Bende Japon arabası almayı hayatımın hiçbir evresinde düşünmedim, Her zaman Alman ağırlıklı Avrupa yada Avrupa menşeili otomobil tercih ettim, Ailemden gelen bir kültür oldu sanırım...
searock///
04-04-2009, 20:57
Herkesin kendi zewki bu tartışılmaz ki.Sen beyaz sewersin ben siyah.Beyaz daha iyi diye diretmek boş muhabbet bana göre.'sininde avantajları war beyaz ufakçizikleri göztermez vs ama siyah daha ağır duruyo diye siyah alır alan.Japonların çoğu sorunsuz araçlar tamam ama hiçbiri bi bmwnin konfor we spor sürüş kombinasyonunu weremez bana göre.Rx8 s2000 seçimi yaparken bi kişi bile rx8 al demedi ama ben gidip onu aldım çünkü bmwden sonra konfor we performans olarak beni en çok o tatmin ederdi.Sırf performans isesem s2000 alırdım.ztn porscheden hiç bahsetmiyorum ben porsche istemem diyen yalan söylüyodur bana göre.
ben rx 8 al dedım
Bartu_evo
04-04-2009, 21:00
Sırf bize bu kadar tartışma malzemesi yapıyor bu kadar üstünde muhabbet döndürüyor diye japon arabalarını seviyorum :) işin tadı tuzu işte ya ne güzel :)
searock///
04-04-2009, 21:02
Valla bende kedide var ciğer de senin tabirine göre :D
Her markanın güzel arabaları var bence. Ben hiç bir şeyin fanatikliğini sevmediğim için. Mesela takım bile tutmuyorum, o derece... :D Sonuçta bana para da kazandırmıyor, karnımı da doyurmuyor... Neyse her markanın segmentine göre aracı var, fanatiklik falan hikaye. Burda öyle adamlar var ki, AA marka arabamı ooooo Ferrari'ye tercih ederim demedikleri kalıyor. Biraz da saçma oluyor yani... AA dediğim araba da yolda her türlü görebileceğiniz araba yani. :D
Biri (Ferrari)Heidi Klum biri Sevda Demirel :D
Bu arada farketmez arabaları araba yapıyoruz zaten... :D Burası TechTurkey deel mi yaauuv :D
dostum ne kadar guzel yazmısın ya :icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
onursumer
04-04-2009, 21:03
zevk meselesi bence sonuçta herkesin kendine gore beğendiği araçlar farklı olabilir ama tüm japonlara karşı bi düşmanlık anca fanatiklikten olur :)
ama şunuda belirtmekte fayda var amerikada tam hatırlamıyorum 7-8 farklı sınıfta muşleri memnuniyeti ile ilk 3 te olan tüm markalar japon :)
1 toyota-lexus
2 infinty-nissan
3 honda ;)
her kategoride aşağı yukarı bu 3 lu hep sabit kalmış demekki buda kalitesinin bir kanıtı bence :)
ama şunuda belirtmekte fayda var amerikada tam hatırlamıyorum 7-8 farklı sınıfta muşleri memnuniyeti ile ilk 3 te olan tüm markalar japon :)
1 toyota-lexus
2 infinty-nissan
3 honda ;)
her kategoride aşağı yukarı bu 3 lu hep sabit kalmış demekki buda kalitesinin bir kanıtı bence :)
Toplam Kalite Yönetimi'nin tam anlamıyla 1950 yıllarında Japonlar tarafından uygulandığı söylenebilir. Japon yöneticiler kaliteyi bütün iş birimlerine yaymış ve her kademedeki işgöreni bu konuda eğiterek bilinçlenmeyi sağlamıştır. Bu yöntem ile kalitesizliğiyle ünlenen Japon ürünleri 5 yıl içerisinde tüm dünya pazarını ele geçirmiştir.
TKY bir yönetim sistemidir. Bu sistem uygulanan her işletmede farklı yöntemlerle ele alınmaktadır, farklı kuruluşların değişim gerekçeleri ve elde etmek istediği sonuçlar farklı olduğundan TKY’nin kapsamı, uygulanacak yöntemler ve ayrılacak kaynaklar da farklılık göstermektedir.[1] Önemli olan ürün ve/veya hizmetin iyi tanımlanmış süreç ve süreç ilişkileri ile sürekli geliştirilmesidir. TKY için müşteri memnuniyeti kardan önce gelmektedir, bu yöntemde insan, süreç, müşteri ve sürekli geliştirme 4 temel unsurdur ve birbirleri ile sürekli bir ilişki halindedirler. TKY yalnız alt sistemleri, yalınlaştırılmış süreçleri veya fonksiyonel departmanları değil, sistemin tamamını yönetme kaygısını taşır. :icon_tup:
vikipedi'den alıntıdır..
initial-D
04-04-2009, 21:54
bu tartışmalar almancıların dünyadaki en iyi arabayı alman üretir demesinden ve honda sahibi olmayan veya hayatında 1 kez hondaya binmiş honda fanatikleri yüzünden oluyor:)
mercedes nefret ederim.ama 190e ye hastayım ve sattığımıza pişmanım
renault nefret ederim ama r21 serisi ayrıdır benim için
bmw nin spor otomobil ruhu zaten apayrı(son yıllarda ondanda soğudum ya neyse)
pejo nefret ederim ama 306gti severim
opel bedavaya verseler almam ama sfi vectra gt hariç:)
vw hele kapımdan içeri sokmam
hepsi içinde kendimce çok geçerli sebeplerim deneyimlerim var.aynı şekilde diğer insanlarında aksi sebep ve iddiaları olduğu için tartışma hiç bitmez
Fanatiklik her konud olduğu gibi otomobil knusundada gereksiz ve anlamsız bence ...
Beyenirsin binersin beyenmezsin binmezsin ...
Mükemmel insan mükemmel makina mükemmel otomobil varmı ?
Bence yok ...
Her güzelin bir kusuru vardır ....
Boşuna kasmanın anlamı yok boş iş bu nefret te fanatiklikte ....
mechanıcer
04-04-2009, 22:11
Ben Japon otomobillerini severim.
Bazı Honda sahibi arkadaslar fanatiklikleriyle bazen eseginkine suyu kacırsalar da Hondayı da seviyorum.
Ülke ayrımı, marka ayrımı yapmak sacmalıktan baska birsey degil...
Hersey paraya bakar ;)
Cok sacma bir yorum olmus, bu forumda nsx alabilecek adamlar var ;)
amma taktıınıız lafa nedenıınıı acııkladıım almak ııstedııgıınıızıı almayıın.konuyu okuyun nedenıı yazııo.acııkladıım.maddııyat olarak ornek vermedıım ben onu.
tirilyonerde olsam japona bıınerıım kıım karıısıır.konu ııcıınde yazdıık bu konu kapanmaz herkesıın kafasıında bıı model vardıır onu savunur bende japonu savunuyorum.oburu almanıı oburu ııtalyanıı olay budur burda uzlasma bosu bosuna kıımse aramasıın.
Kaan3326
04-04-2009, 22:44
japon sevdası bır başkadır nedenı ise = anlatılmaz yaşanır :D
HondatugraL
04-04-2009, 22:48
ben tam bı çapon hayranıyım bu durumun tam tersı yanı fransız araçlarına duçmanlıgın 100 uzerıdnen 10000 dır belkıde bılmıorum elıme bıse geçmıo ama ınsanın takımını savunması gıbı bıseydır bellı bı noktdan sonra çamur atılmasına dayanamıyor ınsan patlayı verıo sonrada fanatıklık başlıo ;)
HondatugraL
04-04-2009, 22:52
zevk meselesi bence sonuçta herkesin kendine gore beğendiği araçlar farklı olabilir ama tüm japonlara karşı bi düşmanlık anca fanatiklikten olur :)
1 toyota-lexus
2 infinty-nissan
3 honda ;)
bır bmw mercedes rolls roce gıbı markalara kafa tutmuslar çook zor bi iştir adamalr kalıte yapıyor her işi Hondanın ozellıkle Legend modelıne hastayım:rolleyes:
.::EmrE::.
04-04-2009, 23:17
Açıkçası bindiğim hiçbir japon otomobilinde Alman konforu göremedim,şahsi fikrim. Motor teknolojisinde üstün denirdi,ancak bence Alman otomobilleri de bu konuda cok ilerledi. TSi gibi motorlar ile.Ancak japonların nedense daha bir albenisi var..daha fazla mod parçası oldugu için mi bilemiyorum,tipleri vs. daha hoş geliyor sanki.
TSI ne albenısı var anlamış degılım?. bızım japonlar o guc lerı normal atmosferık motorlardan zaten cıkartıyorlar :D
Açıkçası bindiğim hiçbir japon otomobilinde Alman konforu göremedim,şahsi fikrim. Motor teknolojisinde üstün denirdi,ancak bence Alman otomobilleri de bu konuda cok ilerledi. TSi gibi motorlar ile.Ancak japonların nedense daha bir albenisi var..daha fazla mod parçası oldugu için mi bilemiyorum,tipleri vs. daha hoş geliyor sanki.
Accord kullandınmı bilmiyorum ama benim kullandığım almanlardan sınıf farkı aynı tutuarsak bence çok başarılıki fiyatına göre çok çok daha iyi ;)
ki Lexus da bi Japon dur ve ondaki konforu bi alman da bulabilirmiyiz bilmiyorum adam 98 yılında otomatik park özelliği ve bilmem daha neler neler yapmış..
kickboxer
04-04-2009, 23:57
su dedıgın olayı onaylıyorm :D ben fanatık degılım belkıde almanların daha konforlu arabaları ola bılır ama :D yenı kasa passatada bındım acoordada :D fark var:D
dostum ne kadar guzel yazmısın ya :icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Saolasın Deniz abi. :)
Ludacris
05-04-2009, 00:02
TSI ne albenısı var anlamış degılım?. bızım japonlar o guc lerı normal atmosferık motorlardan zaten cıkartıyorlar :D
Düz mantık bakarsan bişey anlamassın ;)
TSI = Turbo+Super Charger'in aynı anda kullanıldığı bi teknoloji akıl mantık kafa yorularak yapılan bi uygulama ;)
Otomobil ilk Amerikada Büyük hacimle başladı ( 5-6 litre ) Petrol krizi ile Fındık seri ( ufak V8 ler) ( 4 litre ) ile dewam etti Almanlar ise aynı güçleri 2 litrelerden çıkararak efsaneleşti Bmw-Opel-Audi sonra Japonlar işe el attı...
Toyota AE 86 driftin başladığı ilk model diyelim kimin yüzünden çıktı e30 M3 yüzünden;) Audi Quattro 4 çeker olayını başlattı Opel Vectra A 4x4 2 litre 200Hp daha niceler Japonlar her zaman geriden takip ettiler
bana Kaliteli bi Japondan bahsetsene ben sana
Sonuçta ikiside yıllardır kendilerini kanıtlamış markalar, ve Toyota daha geniş kesme hitap ediyor ki daha çok satılıyor :)
Ama motorda Hondadır bence özellikle ufak hacimlerde.Elektriklide Toyota daha önde mesela son teknoloji olayında, Hybrid Civic benim D-4D den fazla yakarken Prius 2/3 ü kadar yakıyor :)
Prius olayı ayrı valla, eyvallah :D
Bu olay biraz tuhaf :) genelde Japon otomobili sevmeyen kişiler sportifliğin yanında lüks arayanlar. Olay karşılaştırmaya gelince en performanslısı biz en lüksü biz japonda neymiş tribine giriyorlar. Sapık fanatikler haricinde ben hiçbir japon otomobillerine ilgi duyan birisinden japon daha konforludur vs lafı duymadım. Gerçi GT-R da bu durum biraz istisna :D Japoncu arkadaşlar bu durumu kabullenirken antipati duyan veya başka markayı daha fazla seven kişiler performans olayını kabullenemiyorlar, verileri yapıştırınca ama yok şu var bu var? en basiti gt-r vs 997 turbo karşılaştırmalarında 911 alırım konforuna bakarım? ne konforu arkadaşlar millet s class fln zannediyor aslında çok yakın araçlar. Hala 911 her yönden iyidir diyen insanlar var. Bunu örnek vermek için söylüyorum iç mekan kalitesi porsche ile aynı performansı çok daha üstün. Hala sırf japon üretimi olduğu için dandikmiş gibi bakanlar var. Japon otomobilleri çok kolay geliştirilebilen otomobiller. Misal Bir civic ile bir porsche geçmek için tekrar bir porsche parası harcamanıza gerek yok (yol tutuş, frenaj, hızlanma) bu diğer seriler içinde öyle misal olarak bir sti, evo vs. Benim gözümde japon otomobil severler şatafatlı isimlere çok önem vermeyen, bilmemne derisi koltukla, bilmemne kardon müzik tesisatı aramayan kısacası salt performans ve zevk arayan insanlar. Isminden çok yaptığı işe bakanlar kısacası. Aradaki fiyat farkıda cabası. Öbür kesim ise biraz daha rahatlık ve etiket arayanlar :)
modıfıye camıası genellıkle senın dedıgın gibi hız performansa onem verdıgı ıçin (ztn yazmıssın) , dıger fırmalara ılgı duymuyor e bıde ucuz ztn, ama performansın nedenını koyulmamıs ekstra donanımlar, genel kasa yapısının etkıledıgındende bahsetmek lazım,yanı bırının motoru superken dıerı dandık denemez bu durumda;)
Ludacris
05-04-2009, 00:27
'Ferrari-Killer'
1990 Model ve 9500 Rpm de yere tam 1000 Hp Veriyor:heyoo:
http://img3.imageshack.us/img3/1830/21879719.jpg
350 KM/H
http://img115.imageshack.us/img115/710/32506710.jpg
http://img79.imageshack.us/img79/3069/20648462.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/9817/43216301.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/6890/96375986.jpg
şimdi bana Nsx de hadi bekliyorum Honda :D koltuk şekilden şekile giriyor elektrik ile ama 2005 model bi Honda hala manuel :p Denk getirebilirseniz bi oturun içine bakalım ne hissettirecek ben honda da subaruda denedim Bmw de Mercedeste
kımse bmw motoru kırılmaz demedı ... sadece saglamdır denıldı bılakıs japon motoru saglam denıldı gıbıme gelıyor ... kırılmıyacak motorda daha uretılmedı ... 320 d alan arkadasın basına boyle bı olay gelmıstır olabılır belkıde yanlıs bı yazılım atmıstır arabasına sonrada boyle olmustur ... benımde arkadasımda 320 d war basar da arabanın canını okuyor hemde nasıl ama nedense en ufak problem yok ...e92 ye werdıgın paranın karsılıgınıda sonuna kadar alıyorsun bence
Dizel bmwde cidden şans ama=)Başar biliyo benim bmwnin geçmişini şimdiki sahibide bmwpassiona üye olmuş orda konuştum gene turbo bitirmiş=)her sene bitane=)hehehe motorda kırdı ama onda kötü mozotun we yanlış kullanımında biraz payı wardı=))Ama berke diye bi arkadaşımın e90 3.20dsinde en hard yazılm wardı arabanın yağı bile geç değişiyodu aralıksız gazladı hep(hatta başarıda geçiyodu arabası:P) 90.000kmde sattı turbo bile bitmemişti.rx8de çok zewkli arabaydıda 2.eli çoook büyük dert ancak hesaplı bi 2.el alınır
TSI = Turbo+Super Charger'in aynı anda kullanıldığı bi teknoloji akıl mantık kafa yorularak yapılan bi uygulama ;)
Otomobil ilk Amerikada Büyük hacimle başladı ( 5-6 litre ) Petrol krizi ile Fındık seri ( ufak V8 ler) ( 4 litre ) ile dewam etti Almanlar ise aynı güçleri 2 litrelerden çıkararak efsaneleşti Bmw-Opel-Audi sonra Japonlar işe el attı...
Toyota AE 86 driftin başladığı ilk model diyelim kimin yüzünden çıktı e30 M3 yüzünden;) Audi Quattro 4 çeker olayını başlattı Opel Vectra A 4x4 2 litre 200Hp daha niceler Japonlar her zaman geriden takip ettiler
:D tsı kafa yorulacak ve teknolojı dıyosan :d 90larda cıkan VTI teknolojısını soylememe gerek yok heralde :D
e30 M3 DEMISSIN :d e hadı ae86 lar M3 yuzunden cıktı desek ( ki alakası yok :D ) drıft konusunda japonlar o 3000cc lık buyuk hacımlı motorlara karsı ufacık pıstonlarıyla kafa tutumaya başladılar ;) ( ki daha supralardan mitsulardan bahsetmedım :D )
audı demişsin :D buna karsılık sana sagdece SUBARUYU söylesem yeterlı olucaktır sanırım :D
kalıte derken neyın kalıtesı motor? konfor? malzeme?
motor dersen =japon derım.. konfor ve guvenlık dersen =almanve amerıkan derım
saygılar
Accord kullandınmı bilmiyorum ama benim kullandığım almanlardan sınıf farkı aynı tutuarsak bence çok başarılıki fiyatına göre çok çok daha iyi ;)
ki Lexus da bi Japon dur ve ondaki konforu bi alman da bulabilirmiyiz bilmiyorum adam 98 yılında otomatik park özelliği ve bilmem daha neler neler yapmış..
Yahu accord mu başarılı daha neler...Ewde Accordumuzda war yemin ediyorum 1saat trafikte kalınca belim ağrıyo bmwyi mercedesi geçtim astra koltuğu bile daha rahat.Alırken accodu en dolusunu almıştık 2001model bmwde bel desteğ bölgesel olarakda ayarlanıyodu,yumuşaklığından şekline kadar deişiyodu ama hondada öyle bi opsiyon bile yok,sırtımın arkasına yastık koymuşum gibi oluyo berbat bi şekilde.konforu çokdaha az olması gereken rx8 bile ondan milyon kat başarılı
Rockford
05-04-2009, 01:01
'Ferrari-Killer'
350 KM/H
O kadranla 9500ü nası ceviriolarmıs hızla devir cakışmıyomuymuş.9500degerinden eminsen ürettikleri kadran baya saçma olmuş :)
Fotolara dikkatli bakalım. Fantezi her marka yapmıştır. Japonundan, Almanına, Korelisine kadar... Fantezi yapacaksak. Aşağıdaki resimlerde MKI Scirocco'ya ait.
http://img25.imageshack.us/img25/6754/bm12w.jpg (http://img25.imageshack.us/my.php?image=bm12w.jpg)
http://img25.imageshack.us/img25/bm12w.jpg/1/w750.png (http://g.imageshack.us/img25/bm12w.jpg/1/)
http://img27.imageshack.us/img27/5632/bm9.jpg (http://img27.imageshack.us/my.php?image=bm9.jpg)
http://img27.imageshack.us/img27/bm9.jpg/1/w456.png (http://g.imageshack.us/img27/bm9.jpg/1/)
http://img26.imageshack.us/img26/8876/bm10.jpg (http://img26.imageshack.us/my.php?image=bm10.jpg)
http://img26.imageshack.us/img26/bm10.jpg/1/w447.png (http://g.imageshack.us/img26/bm10.jpg/1/)
kickboxer
05-04-2009, 01:08
Yahu accord mu başarılı daha neler...Ewde Accordumuzda war yemin ediyorum 1saat trafikte kalınca belim ağrıyo bmwyi mercedesi geçtim astra koltuğu bile daha rahat.Alırken accodu en dolusunu almıştık 2001model bmwde bel desteğ bölgesel olarakda ayarlanıyodu,yumuşaklığından şekline kadar deişiyodu ama hondada öyle bi opsiyon bile yok,sırtımın arkasına yastık koymuşum gibi oluyo berbat bi şekilde.konforu çokdaha az olması gereken rx8 bile ondan milyon kat başarılı
ozaman gorecelı dıyelım:D bende accordu basarılı buldum passat karsısında
mazda 626 dı sanırım 85 model arabada bel dayama otomatık camlar klıma acılır tavan hıdrolık dıreksıyon vardı. arkadasşlar yurdısında ki arabalarla burdakı arabalar arsında donanım farkı ozamnalar coktu ,bunu goz ardı etmeyelım
Ludacris
05-04-2009, 01:14
9 bın devır nerde :D
Bmw de lütfen S*dik yarıştırma benimle :) ( takılıyorum yannış anlaşıldıysam Özürdilerim )
Mcleran F1 de ;) aynı enjınn Engin ( Engine )
http://img149.imageshack.us/img149/3549/kapakolsun.jpg
Low-Rider
05-04-2009, 01:16
Cevap içinde saklı aslında... Her marka, için aynısı söz konusu... Bu gün kaç kişi, amatör ligde oynayan Dillidüdük spora düşman, GS li FB liye, BJK li TS liye düşman... Farklı bir durum değil...
Büyük markaların düşkünleri olması, markanın fanatiklerinin olması normal bir durum... Bazen 10 yaşında çocukların Ferrari geçer hayır Lamborghini geçer diye kavga ettiklerini görmez misiniz?
Kime alınmasın, Tenzi ederim arkadaşarımı.
Birde, hayattaki eksiklerini ve ayıplarını, kusurlarını, hızlı arabası olup, bunun tatmini ile örtmeye çalışan tipler vardır. Kısacası bir baltaya sap olamamış, sadece otomobili ile ortamda adam olan tiplerdir... Bunlar kendi karakterlerinde de yoksun oldukları için otomobillerini karakter olarak kullanırlar. Otomobilin bir araç ve bir hobi olduğunu unutmamak gerekir...
Sonuç:
Bende Japon arabası almayı hayatımın hiçbir evresinde düşünmedim, Her zaman Alman ağırlıklı Avrupa yada Avrupa menşeili otomobil tercih ettim, Ailemden gelen bir kültür oldu sanırım...
Budur :icon_tup::icon_tup:
[QUOTE=Ludacris;617143]Bmw de lütfen S*dik yarıştırma benimle :)
engın degıl ( Engine )
Tabı yarıştırmam. bırazdaha yukselmelısın :d ılk once resımnlerı eklemeden once ıncele sonra ekle .sözcuklerınle resımler arasında bı eşıtlık olsun.resımde 7 bın d?d var 9 dersen herkez guler :D koyduıgun resme gore YORUM yapılır .... (anladın )
devilboy
05-04-2009, 01:26
bu konu ççookk uzar bende honda sahibiyim ama bmw corvette ferrari hayranıyım bence bukadar fanatikliğe gerek yok her markanın her arabanın tadı zevki başkadır bana göre
initial-D
05-04-2009, 01:27
Bmw de lütfen S*dik yarıştırma benimle :) ( takılıyorum yannış anlaşıldıysam Özürdilerim )
Mcleran F1 de ;) aynı enjınn Engin ( Engine )
kendi koyduğun resimle kendini yalanlamışsın zaten:Dstandart hiçbir 8 serisi o devri ve o gücü göremedi fabrika çıkışı;)
elbette konfor ,guvenlık,performans, vb. seyler farklı farklı markalarda mevcut..
kendi koyduğun resimle kendini yalanlamışsın zaten:Dstandart hiçbir 8 serisi o devri ve o gücü göremedi fabrika çıkışı;)arkadasın dedgı gıbı lütfen S*yarıştırma :D
Ludacris
05-04-2009, 01:29
tmm bekleyin sayfayı wereyim inceleyim körüm galiba ben :D
initial-D
05-04-2009, 01:31
tmm bekleyin sayfayı wereyim inceleyim körüm galiba ben :D
onu bilemiycemde o resimdeki yazıyı okumadığın veya anlamadığın kesin
[QUOTE=Ludacris;617099]'Ferrari-Killer'
350 KM/H
yaw dostum bunun nerseınde 9oood\d :D
Ludacris
05-04-2009, 01:32
http://www.e31.net/models.html#B1257
ben e31 9 dewir çewiriyor demedimki Engin dedim 5 kere :D
Mclaren F1 deki motor aynı motor Engine Enjın kaputun altında duran demir we ciwata yığınına verilen isim arabayı ittiren şeyin genel adı ws.
initial-D
05-04-2009, 01:36
http://www.e31.net/models.html#B1257
ben e31 9 dewir çewiriyor demedimki Engin dedim 5 kere :D
Mclaren F1 deki motor aynı motor Engine Enjın kaputun altında duran demir we ciwata yığınına verilen isim arabayı ittiren şeyin genel adı ws.
sen motorun ne olduğunu öğrenmişinde o yazdığım bg ve güce sahip bi s70 üretilmedi diyoruz bizde.f1 dekide 627hp üreten versiyondu zaten.lm versiyonu bile senin dediğin özellikte değilki.nerden uyduruyosun?
Ludacris
05-04-2009, 01:45
e30 kaç yılında üretildi ? 1986, ae85-86 kasalar ne zmn başladı üretime? 1983 yılına dayanır ae80 kasaların ilk üretimi 1985 te de ae85-86 kasalar çıkmıştır.
vectra a 4x4 ve calibra 4x4 ten önce, celica gt4 vardı ;)
büyük hacimlilerle üretim başlamıştır savunmuşsun, almanlar hacim ufaltıp aynı gücü aldılar demişsin japonlar daha da ufaltıp hacmi aynı gücün fazlasını aldılar :heyoo:
Prius olayı ayrı valla, eyvallah :D
saygılar abi :)
prius gelsede alsak bitane çok güzel örnekleri var özellikle japonyada :)
idrar üzerinize geliyor, daha uzağa işiyim derken yavaş, sakin
her markanın iyi modelleri olacak iyi motorları olacak b16/18 k20 2jz s50 s52 ej20 4g63 3sgte ls1 ls7 lsx vs vs burda bunu niye tartışıyorsunuz anlamadım elinize ne geçiyor
son olarak Ludacris hadi bende fanatiklik yapıyım bana 2jz gibi motor göstersene ? 3ltreden 2100hp çıkarabildiğin?
almanıda japonu seven tartışmaya girmek istemeyen
uzaylı gibi sizleri izleyen masum köylü :D
Yanlış anlaşılmasın Erenköylü :D
PROMINENT
05-04-2009, 01:57
325 var daha evelinde? e30 a gitmeye gerek yok konu da direk alman japona dönmüş :)
Alman,japon,fransız,italyan vs. zevk meselesi arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuzki kim neden keyif alıyorsa ona biner ve onu savunur zaten:)
Toyota AE 86 driftin başladığı ilk model diyelim kimin yüzünden çıktı e30 M3 yüzünden;)
soyle bi olay da var :)
http://techturkey.com/forum/showthread.php?t=17574
Ludacris
05-04-2009, 02:08
Bildiiğim bu war sadece
http://www.youtube.com/watch?v=q77w0kqqsjg&feature=PlayList&p=7FB02AC2D3D99964&playnext=1&playnext_from=PL&index=10
dedıgımı yap yaptıgımı yapma olmus :)
yoo işte bu işin sonu yok fanatiklik oluyor herkesin bir otomobilden istedikleri farklı kimi konfor kimi yüksek güç vs kim neye istiyorsa ona binsin niye ayrım yapılıyorki alman japon fransız vs el elden üstündür belirli noktalarda bunu bilip takdir etmek güzel birşey
Ludacris
05-04-2009, 02:12
ben bmw sevmezdim konu sayesinde eski duygularım kıpraştı :D
Gecesekizciyiz yaa
ve Ludacris gerici postlar atmaya devam edersen uzaklaştırılacaksın
Ludacris
05-04-2009, 02:14
ve Ludacris gerici postlar atmaya devam edersen uzaklaştırılacaksın
gerici ne yaptım anlamadım yazmam bi daha
Hepsine binerim sorunsuz sıkıntısız beni istediğim yere götürdükten sonra :)
searock///
05-04-2009, 02:41
Ewet konuyu acan arkadasımızın sorusunun cewabını tam 13 sayfa sonunda almıs olduk uygulamalı orneklerle ... Cevap neymıs ? Japonların sewılmemesındekı en buyuk neden bana gore su an ortadakı neden ... Japoncuların (honda) en ıyı bızız demesı ... Honda power.......
searock///
05-04-2009, 02:46
kendi koyduğun resimle kendini yalanlamışsın zaten:Dstandart hiçbir 8 serisi o devri ve o gücü göremedi fabrika çıkışı;)
BMW NIN O DEVIRLERE IKMAYA IHTIYACI YOK ZATEN ... ATALARIMIZ NE DEMIS COK .... COK COCUK OLMAZ DEMIS :) ben sızdekı bu bmw dusmanlıgının nedenını anlayamıyorum ... mclaren f1 1992 yılının arabası ustundekı motor gıbı bır n/a daha yapılana kadar tartısma bıtmıstır...
benim icin onemli olan arabanin mensei degil, gerek muhendislik gerekse teknik acidan biraz ustun olmasi. bunda da kistas sadece cikan guc,motor ve blok degil aslinda. benim acimdan oncelikli motor ama objekti baktigim zaman oyle degil. misal konfor ve performans bir arada ariyorsam tercihim BMW m5,m6 veya Mercedes in 55 65 amglerinden biri olurdu.
Fakat amacim superspor paralarina cikmadan, fayda fiyat oraninda gerek motor gerek guvenlik gerekse performans acisindan iyi bir araba yapmaksa mutlaka japon araclarindan birini tercih ederim ki tercihim STI, fakat gerek 2jz gerekse 4G63 de tercih edecegim secenekelerdir.
searock///
05-04-2009, 02:53
ınıtıal yalnız koyulan fotolar ve bılgılerın yazılanlardan farklı oldugunu soylemıs(fotoda could be demıs(!)).yoksa dusmanlıktan zıyade mclaren la ılgılı duyguları hepımızden otedır kanımca :)
dogru soyluyor olabılırsın gece nın kacı olmus bı forum a bakayım dedım . demez olaydım yıne konu hortlamıs . ben dıyorum bu konu kıtlenır cunku asırı marka (honda ) fanatılıgı yapılıyor ve ınsanlar hondadan soguyor ..bı dusunun neden hep honda honda honda konusuluyor ? japon konusu acıldımı hemen honda baska konu yok ...
M_PROJECT
05-04-2009, 02:54
japon arabasina sahibim ayni zamanda amerikan aracimda var . ama benim icinde farketmez . bi mustang cobrayada binebilirim evoyada . her aracin yeri tadi farkli sonucta . imkan varken her zevki tatmak lazim aslinda :D
searock///
05-04-2009, 02:58
japon arabasina sahibim ayni zamanda amerikan aracimda var . ama benim icinde farketmez . bi mustang cobrayada binebilirim evoyada . her aracin yeri tadi farkli sonucta . imkan varken her zevki tatmak lazim aslinda :D
ya ne guzel soylemısın ... keske herkez senın gıbı dusunse ...ya arabalar bızım esırımız olmalı .bız onların deıl ... bızde japon var kore var alman var fransız var 4 tane toplam hepsınede bınıyoruz . hatta bu hafta arba alıcaz jazz la yarıs arasında secım yapmaya calısıyorum ama hondadan bu geceden sonra vazgececem gıbıme gelıyor
4 teker 1 dıreksıyon hepsı,ayagımızı yerden kesıyomu kesmıyomu araba ıste fanatıklık yapmaya gerek yok hıc bırı ıcın:)
Ludacris
05-04-2009, 03:02
en iyisi binmek ama bi şekilde :)
M_PROJECT
05-04-2009, 03:05
en iyisi binmek ama bi şekilde :)
az onceki yaptigin gereksiz genellemeyi editledigin icin tesekkur ederim :heyoo:
nedenini bilmiyorum ama böyle bir düşmanlık var .Evet. ve buna dair bir kişi tanıyorum o da ;
http://www.vimeo.com/3636365
M_PROJECT
05-04-2009, 03:06
ya ne guzel soylemısın ... keske herkez senın gıbı dusunse ...ya arabalar bızım esırımız olmalı .bız onların deıl ... bızde japon var kore var alman var fransız var 4 tane toplam hepsınede bınıyoruz . hatta bu hafta arba alıcaz jazz la yarıs arasında secım yapmaya calısıyorum ama hondadan bu geceden sonra vazgececem gıbıme gelıyor
bindigi arabanin aslinda teneke sac oldugunu bilen adam zaten fanatiklik yapip aracini kimlik olarak kullanmaz . Allah herkese versin nasip etsin . ama su dunyada kisiligimizin onune gecmesin verdikleri .
Emir_b16a
05-04-2009, 03:08
BMW NIN O DEVIRLERE IKMAYA IHTIYACI YOK ZATEN ... ATALARIMIZ NE DEMIS COK .... COK COCUK OLMAZ DEMIS :) ben sızdekı bu bmw dusmanlıgının nedenını anlayamıyorum ... mclaren f1 1992 yılının arabası ustundekı motor gıbı bır n/a daha yapılana kadar tartısma bıtmıstır...
bmw sewmem genel itibariyle sorunlu olduğunu görmüşümdür ufak motorlarının
ama asla bi type r ı m3 e tercih etmem yada m5 e isterse 0 100 0 200 de bni geçsin hiç sorun etmem :D
ayrıca bi çok internet sitesinde de hondaların özellikle vtı ların we type r ların ilah edilmesinden kaynaklanır bu tmm sınıfı için mükemmel motorlardır en uygun fiyata alabiliceğiniz parasına göre mükemmel performanslı makinalardır ayrıca süpriz yumurta gibi her an kaput altından turbo da çıkabilio o gizliğin werdiği keyif te ayrı tabi :)
ama hala şunu sawuna bilirim gerçek performans 6 silindirle başlar hacimle başlar we bu byüdükçe keyif katlanarak artar
hepsinin keyfi ayrı önemli olan aracın beklenti karşılaması
japonun kötülenmesi weya ilah ilan edilmesi insan egosuyla doğru orantılıdır herkez kendi altındaki arabayı kendi ufak dünyasının en ii arabası en hızlı arabası zannedebilir
gel gelelimki macleren f1 de bmw motoru war nsx ayrı güzel bi makina supranın 3 litresinden 2000 hp çıkıo mercedes zondaya motor yapıo slr ı war ferrari enzo mütiş weyron çok ii 200sx yan makinası çok keyifli imrezza motor sesine hayranım ..... liste uzar
kimse altındaki 1.6 2.0 hatta 3 4 litrelik makinaları bunlarla karşılaştırmasın alakaları yok çünkü 1 2 tanesi hariç
ddiğim gibi her insan sahip olduğunun en iyisi olduğunu ıspatlama güdüsüne sahiptir we bu ego büyüklüğüyle doğru orantılıdır
ii kötü çirkin bnce herkez sewdiği arabaya binsin istediği gibi yapsın onun dünyasında da en iyi araç o olsun :)
acaba bunu baştan sona kim okucak merak ettim gece gece bi ton şey yazdım :D
Emir_b16a
05-04-2009, 03:18
ben okudum:D
aynı seylerı dusunuyorum ben de...
herseyden zevk almaya bakmak lazım bugun gene bırsru kaza gordum...olumlu dunya ...
konu yarış geçmek en iyisine sahip olma güdüsü burda otomobilde bunun en kolay yolu sahip olanlar için herşey insan egosunda başlıyıp orda bitio esasında :)
yaris avrupada makyajlandı ne zmn tr dede makyajlı satılcak bilmiyorum ama beklemeye değer, benzinli 1.33 dual vvti 100hp 6 ileri manuel şanz, dizel d4d 90hp 215nm oldu 195nm den, o da 6 ileri manuele sahip.
edit: emir bende okudum baştan sona :icon_tup:
Ludacris
05-04-2009, 03:32
Okumak isteyen okusun keyif alsın Alamla japonla alakası yok Bi Şahaser sadece ;)
http://bmwteam.net/Veribank/BMWBilgiArsivi/GenelBilgiBankasi/McLarenF1GTREfsanesi.asp
DaRkNeSs-
05-04-2009, 04:08
mclaren f1 çok özel bi makine gerçekten ama inip binmesi de dert olur onun yaw :D
ben hondacıyım ve japoncuyum
ama bu demek değil ki başka arabaya binmem,bmw severim,param olursa bi gün bi tane alırım mümkünse m3:D
ama şu anki tercihim hondadan yana
çünkü ben otomobilden ekonomiklik dayanıklılık ve performans bekliyorum,honda da beklentimi fazlasıyla karşılıyor,üstüne bir de dizaynı güzel geliyor,
ilerde bi otomobilden performans sağlamlık ve konfor beklersem bmw alırım yada mercedes audi falan..,
haa crx dersen ayrı bi yeri var benim için aşığıyım ve hiç satmayı düşünmüyorum allah ayırmasın :)
Okumak isteyen okusun keyif alsın Alamla japonla alakası yok Bi Şahaser sadece ;)
http://bmwteam.net/Veribank/BMWBilgiArsivi/GenelBilgiBankasi/McLarenF1GTREfsanesi.asp
paylaşım için tşk ler ... yıllar öncesi çıkmış olmsına rağmen hala son tek. supersport ları dize getiren efsane bi araç mclaren ...
nedenini bilmiyorum ama böyle bir düşmanlık var .Evet. ve buna dair bir kişi tanıyorum o da ;
http://www.vimeo.com/3636365
hangi film bu
Ludacris
05-04-2009, 04:37
mclaren f1 çok özel bi makine gerçekten ama inip binmesi de dert olur onun yaw :D
ben hondacıyım ve japoncuyum
ama bu demek değil ki başka arabaya binmem,bmw severim,param olursa bi gün bi tane alırım mümkünse m3:D
ama şu anki tercihim hondadan yana
çünkü ben otomobilden ekonomiklik dayanıklılık ve performans bekliyorum,honda da beklentimi fazlasıyla karşılıyor,üstüne bir de dizaynı güzel geliyor,
ilerde bi otomobilden performans sağlamlık ve konfor beklersem bmw alırım yada mercedes audi falan..,
haa crx dersen ayrı bi yeri var benim için aşığıyım ve hiç satmayı düşünmüyorum allah ayırmasın :)
bende Hondalardan hoşlanmaya başladım :) İzmirli değilmi işte toprak bu işi biliyoruz biz :icon_tup:
ama japon da kullanıyorum almanda kullandım.. bence japon daha kibar .. almanlaar birazda lüks para müşteri olayı ama ben çok zengin olupta mütavazi olup japon araçlarına binen de biliyorum .. ama bende de japon olarak sadece honda arkaşlar..
Ne japonu, ne almani, ne amerikani... Tamamen kullanicilarin gereksiz fanatizminden kaynaklanan is olsun diye, dusmanlik bile diyemiyecegim kompleks sahibi insanlarin tavirlari bunlar. Her japon, alman vb buyuk markalarin kendine gore ustunlukleri ve zayif olduklari noktalar var. Ben BMW seviyorum, oncelik her zaman onda cunku bana daha cok hitab ediyor ve daha basrili buluyorum. Hondayi da cok seviyorum egg, ctr, integralar bunlar muhtesem araclar param olsa isterim guzel bir honda ya da MB. Hepsinin kendine gore guzellikleri var sana hangisi hitab ediyorsa onu alacaksin sefasini suruceksin aptal saptal fanatizmlere, komplekslere girmenin bir manasi yok bu islerde bence. Tersine, sevmek lazim ki bu markalarin kullanicilari sayesinde o markalar hakkinda bir seyler ogrenesin, guzelliklerini goresin. Sagolsun bizim milletimizi ele alirsak her seyden once bir sahiplenme duygusu var nedendir anlamam. " Biz Japoncuyuz", "biz Almanciyiz", kiliz, tuyuz yani ulan sen yaptin o arabalari sanki senin milletin uretmis neyin sahipligini yapiyorsun ki fanatizmini yapasin? Bin ulan iste, tadini cikar...
araba arabadır ya bin gez işte ne suyunu çıkarıcan :D
aklına yattıysa sana hitap ediyorsa tamamdır işte
şu an bindiğim arabalara iyi fiyat versinler mesela , satarım gözünün yaşına bakmam :D
toyotayıda severim hondayıda vw yide fiatıda v.s hepsinin hitabı farklı
bir kaç markayı satış sonrası ve piyasa yüzünden sevmem oda matıksal açıdan
Absinthé
05-04-2009, 08:31
Abartı fanatizm , insanların fanatizm yapılan araca antipati beslemesine sebep oluyor.
Bkz. Civic Type-R =)
Ben kısa bir süreye kadar Type-R hastasıydım hatta alıp yükleyecektim =) Ama forumdakı bazı fanatik yorumları okudukça resmen arabadan soğudum...
-Onun üstünden atlarım, bunun içinden geçerım. Alayından iyi yol tutarım...Az yakar, çok kaçarım.
(Türkçe meali : Alayınız sıraya geçsin kralınız bi adım öne çıksın?) :icon_wack
Tamam, herkesin arabası kendine güzeldir fakat biraz kompleksli bi hareket gibi geliyor bana... Her arabanın illaki eksik yönleri vardır.
*Biri az yakar, gitmez.
*Biri iyi gider , durmaz.
Örnekler çoğaltılabilir. Abartı yapıldıkça ister istemez antipati oluşuyor.
Tamamen mükemmel otomobil olsa zaten herkes onu alırdı. :) Yamuluyorsam düzeltin...
Valla ben kendimi PETROseksüel olarak görüyorum, 4 tekerli ve içten yanmalı motora sahip her aracı severim.
2 italyan, 1 alman bir tane de japonum var, Alman aracına üvey evlat muamelesi yapmam dışında geri kalan tüm araçlarımı öz evladım gibi severim :)
dragstar
05-04-2009, 11:03
valla açık konuşmak gerekirse japon atomobillerinde amerikan vari bir tarz var sağlam araba fln yapıyorlar ama ben sevmiyorum gm e verdikleri zarar da sevmememin sebepleri arasındadır
saygılar abi :)
prius gelsede alsak bitane çok güzel örnekleri var özellikle japonyada :)
Prius'u da bütün Los Angeles tayfası alıyor valla, bizim neyimiz eksik. Global ısınmaya son diyelim biribirimizi yemeyelim bu konuda burada kilitlenir inşallah :D
nicomedia
05-04-2009, 11:11
göreceli bir kavram
neden japon hayranıyım....
çünkü bütcem dahilinde 96 99 model bir vti alabiliyorum ve beni yeterince tatmin edebiliyo...
aynı paralara yada daha azına alabilecegim fransız gti veya dengi araçlardan az yakıyorum sanayinin yolunu 7bin km de bir yag deişimi için kullanıyorum kendimden büyük hacimli birçok avrupa arabasından hem az yakıp hem daha seriyim
yürüyenim saglam yol tutuşumdan memnunum bir beyin takıyorum kuduruyorum modifiye etmeye başlasam bugün aradıgım her parçasını bulabiliyorum
bu gün hangi wv 16 veya üzeri benden daha az yakıyo merak ediyorum
bir kaputum 150 lira tamponum 50 lira çarpsam vursam kırsam ne olur
konfordan bahsediyosunuzda ; o zaman niye arabalarınıza koni takıyosunz niye yay takıyosunuz jantlarınızı niye büyütüyosunuz diye sorarlar .. zaten benim konforuma iniyosunuz... kıyaslama yaparken kendimizi de ortaya koymalıyız yaptıklarımızla söylediklerimiz birbiri ile örtüşmeli
teknoloji derseniz
wvnin 2007 yılında ürettigi tsi motorları gkm veya x bir garage yıllardır std motorlara sc / tc uygulaması yapmakta bu yüzden kimse wv tsi motoruyla övünmesin o gücü 88 yılında geliştirilen b16 a dan da alabilmiş japon.... kaldıki bu motora aşırı beslemeye girdiginizde kimlere kafa tuttugu ortada
ha yanlış anlaşılmasın e 36 da sattım astra da sattım şahine bile bindim .. hiçbir markayı kötülemek için yazmadım bunları... kendi karakterime en yakın olan araç ek 4 vti oldugu için ve neden japon u tercih ettigimi açıklamak için yazdım...
benim her markaya saygım vardır ama japonlara ayrı bi sevgim vardır .. saygılar...
nicomedia
05-04-2009, 11:15
ben yorumumda sadece 10-20 bin tl lik araçları baz aldım
bunu da editleyim :) amg ciler m3 cüler saldırmasın sonra :P
Harbi başta yazmıştı biri Lambo, Ferro'yu geçer diye 11 yaşında kavga eden çocuklar gibi diye bir muhabbet vardı. Ahanda oldu :D
Adminler acayip eğleniyorlardır bence şu an onun için konuyu kilitlemiyor olabilirler konuyu :D
Ya şu F20C'li Tsuchiya'nın test ettiği E36 BMW'yu ekleyin de arkasına da "Hepimiz kardeşiz" müziğini de koyalım olsun bitsin. :D
Boost Up
05-04-2009, 11:45
Adminler acayip eğleniyorlardır bence şu an onun için konuyu kilitlemiyor olabilirler konuyu :D
Türkçe 11 numara:D:D:D (Şakaydı he:))
boosted_pug
05-04-2009, 12:26
benim ilk arabam wv polo ydu ikinci vti di sonra audi a3 aldım şuandada vts war bu arada hatırı sayılır bi süre megane coupe ve ford focus sporttrend kullandım ben her arabayıı severim hatta içlerinde özel olanları daha çok sewerim civic vti typ-r suzuki swift 106 gti saxo vts 205 gti gc8 wrx gibi.................. ama kusura bakmayın hayatında toplam iki üç tane arabaya binmiş biri şahin biri bilmemne sonra es kaza bi arkadaşının tavsiyesiyle özellikle honda almış adamlar (hepsi değil) daha arabasının sübap sayısını şusunu busunu bilmeden özelliklerinin ö sünden anlamadan yok benim arabam herkesi geçer üzerinden atlar seninki arabamı kutu bi kazada içinden çıkamazsın yok ben 1.4 ies le 106 gti tokatlıyorum yok rakibim bile olmaz hem en az yakan hemde en ii kaçan benimki gibi fanatikleştikçe bende arabalardan değil ama bu arabaları kullananlardan soğuyorum zatende araba konusunda bu kara cahil bağnazlarla çokda muhabbet etme gereği duymuyorum............... tekrardan belirtmek istiyorum yorumum sadece honda değil bindiği arabayı uçak sanan herkese
Abartı fanatizm , insanların fanatizm yapılan araca antipati beslemesine sebep oluyor.
Bkz. Civic Type-R =)
Ben kısa bir süreye kadar Type-R hastasıydım hatta alıp yükleyecektim =) Ama forumdakı bazı fanatik yorumları okudukça resmen arabadan soğudum...
-Onun üstünden atlarım, bunun içinden geçerım. Alayından iyi yol tutarım...Az yakar, çok kaçarım.
Tamam, herkesin arabası kendine güzeldir fakat biraz kompleksli bi hareket gibi geliyor bana... Her arabanın illaki eksik yönleri vardır.
*Biri az yakar, gitmez.
Tamamen mükemmel otomobil olsa zaten herkes onu alırdı. :) Yamuluyorsam düzeltin...
hangi typer sahibi buraya çıkıpda alayınıza gider yapmış. Aşırı fanatizm yapmış. Bi linkini verirmisin bana çok merak ettim.
Silverbullet
05-04-2009, 12:33
bende japon otomobillerini dger ulke markalarına gore daha cok sevıorum cunku kendımı direksyonuna oturdugumda daha mutlu hissedıorum butce meselaeside deil sorun trilyonlarım olsun gene gider gtr alırım ama illaki yanında mesela bi astonmartin dbs te alırım cunku japonu nekadr sevsemde prestij okadr yok,bos fanatiklik yapmak bence de cok sacma hangi marka guzel bisi yapsa onu begenirim ve sahibi olmak isterim yok onu japon yapmadı ozamn sevmemem gerek die biisi olmamalı ama fanatıklık sacma dien bazı arkadslar bıle bence olebı laflar edıokı onlarda aslında fanatık olmuslar sevdıklerı markanın habrlerı yok marka sevgisi sacma deil bence asırısı tabiki sacma zaten bu dunyada herseyin asırısı kotudur hersey makul olculerde guzeldr.
nightkids_han
05-04-2009, 12:40
japon araçlarını motor we sorunsuzluk açısından sewerim,
ama hiçbir zaman avrupa standart'larındaki araçlar kadar güwenli değiller ,
saç kalınlıkları vb... şeylerde halen daha diyorum zayıflar kısacası güwenlik 0 .....
searock///
05-04-2009, 12:50
Bkz. Civic Type-R =)
*Biri az yakar, gitmez.
cok guzel yazmısın hondaları bende sewerdım onceden :) hatta bı gece fatıhın (tvp) type-r ına bındım ne guzel dedım hatta kendısınede soyledım bu fıkrımı ..amaaaa bu asırı honda fanatıklerı yuzunden bıldıgın sogudum hondadan. senın werdıgın ornekler son derece dogru .. bız hebsını gecerız bmw motormu yapıyor. cupra arabamı en cok devırı bız cevırıyoruz NSX soyle boyle . m3 lerı ayırıyoruz falanda fılan en sonunda benı cıldırttılar bende hepsıne buyurun gelın dedım hatta nsx te getırın dedım... hatta en ıyı n/a hondanız gelsın dedım .. bu yaptıgım dogrumu ! tabıkıde degıl ama bunu neden dedıgımı kımse anlamak ıstemıyor hatta bır kac kısı sen boyle degıldın kımseyle boyle konusmazdın ne olduda boyle konusuyorsun dıye sordu . bende sız bı dusunun nedenını dedım .yanı anlıyacagımız asırı fanatıklık yapılıyor hemde cok fazla dostluklar zedelenıyor :(biz ankarada cheef kadır ve fatıhle 10 gunde bır deneme yapıyoruz degısıklık warmı nasıl yuruyoruz bunu gormek ıcın benım bu forumda fatıhle(tvp) bır tane vıdeom yok. o gecse ne olur ben gecsem ne olur .kadır abıyle denemelerımızıde kendısı koyuyor bazen . biz ne kadır abıyle nede fatıhle honda bmw tartısmasına gırmedık hatta bırbırımızı onure ettık .asırı fanatıklık bızı kutuplastırıyor arkadaslar forumda yorum yapmaya korkar hale geldık :( japonla ılgılı bı konu acıldımı sonu kılıtlenmeye gıdıyor yada hondacılar yazıyor bız susuyoruz . susma nedenımızde tartısma cıkmaması ıcın . benım dusuncelerım bu kımse benı yanlıs anlamasın hepımız oturup ozelestırımızı de yapalım bırbırımızı kırmayalım :)
Ludacris
05-04-2009, 12:51
b konu bencede uzasın tatlı tatlı tartışalım :D
mahallemden örnek vereyin 01 bi typer sahini eleman beni her gördüğünde abartmıyorum her görüşte yadi yarışalım ben seni geçerim ne biçim gidiyoru gibi kelimeler sarf ederdi..
aynı yer araç değişti 93 plerude insan evladı el frenini çekerek acayip hareketler yapıyordu en sonunda araba bindirdim bişeyler gösterdim 1 ay sonra araba satıldı:D
coolvtec
05-04-2009, 12:55
mındar et sendromu bence...
mechanıcer
05-04-2009, 13:38
ıkı buyuk japon markasındada calısıtım. heryerde honda ılah olarak gosterılır.bana gore toyota hondadan bır gomlek ustunudr.ok motor konusunda honda daha basarılı ama bır markayı basarılı kılmak ıcın sadece motor yetmıyor dıger doannımlar ve kalıte servıs agı vs.. vs... uzar gıder. ıkısınınde trdekı ne kosullarda hızmet verdıgını ve nerden nerlere geldıklerını canlı goren bırı olarak toyota 1 honda 2 nıssan 3 tur.
almana gelınce bence forever bmw dir.aynı sekıl mercedes ve bmw tr dekı olanaklarını cok yakın takıp ettım dedıgım gıbı trde servıscılık ve kalıte anlamında bmw 1 gomlek ustundur. bırgun dogusotoda bır yetkılıye sordum. wv ıc donanınmı neden bukadar plastık varı dedım passat bıle dahıl yada ornegın yenı scrıooo ole bıseydı sanırım o ıc plastıklerı cok kotu.aldıgım cvp audı yı kıme satıcaz ozaman oldu.ama jponda bole degıldır.landcruıser ıc donanımı nasılsa lexus un ıc donanımı en az onun kadar kalıtelıdır.bırseyı yuceltırken baska bırseyı oldurmeyı asla dusunmezler.yenı kasa honda jazz ı yıne yenı kasa honda cıvıcten daha donanımlı yapmaları bunun kanıtıdır. tabı bunlar bencesı..
hala soluyorum bu konu kapanmaz. :D
boosted_pug
05-04-2009, 13:39
:D sanki trilyonluk arabalar yada ferrari enzo gibi 399 adet üretilmiş bi arabaymış gibi mındar felan demeyin komik hemen hemen aynı paralar da şuan tartıştığımız arabalar
Low-Rider
05-04-2009, 13:40
ıkı buyuk japon markasındada calısıtım. heryerde honda ılah olarak gosterılır.bana gore toyota hondadan bır gomlek ustunudr.ok motor konusunda honda daha basarılı ama bır markayı basarılı kılmak ıcın sadece motor yetmıyor dıger doannımlar ve kalıte servıs agı vs.. vs... uzar gıder. ıkısınınde trdekı ne kosullarda hızmet verdıgını ve nerden nerlere geldıklerını canlı goren bırı olarak toyota 1 honda 2 nıssan 3 tur.
alamana gelınce bence forever bmw dir.aynı sekıl mercedes ve bmw tr dekı olanaklarını cok yakın takıp ettım dedıgım gıbı trde servıscılık ve kalıte anlamında bmw 1 gomlek ustundur. bırgun dogusotoda bır yetkılıye sordum. wv ıc donanınmı neden bukadar plastık varı dedım passat bıle dahıl yada ornegın yenı scrıooo ole bıseydı sanırım o ıc plastıklerı cok kotu.aldıgım cvp audı yı kıme satıcaz ozaman oldu.ama jponda bole degıldır.landcruıser ıc donanımı nasılsa lexus un ıc donanımı en az onun kadar kalıtelıdır.bırseyı yuceltırken baska bırseyı oldurmeyı asla dusunmezler.yenı kasa honda jazz ı yıne yenı kasa honda cıvıcten daha donanımlı yapmaları bunun kanıtıdır. tabı bunlar bencesı..
bmw ve mini sahipleri borusandan çok şikayetçi:beuj:
alamana gelınce bence forever bmw dir.aynı sekıl mercedes ve bmw tr dekı olanaklarını cok yakın takıp ettım dedıgım gıbı trde servıscılık ve kalıte anlamında bmw 1 gomlek ustundur. bırgun dogusotoda bır yetkılıye sordum. wv ıc donanınmı neden bukadar plastık varı dedım passat bıle dahıl yada ornegın yenı scrıooo ole bıseydı sanırım o ıc plastıklerı cok kotu.aldıgım cvp audı yı kıme satıcaz ozaman oldu.ama jponda bole degıldır.landcruıser ıc donanımı nasılsa lexus un ıc donanımı en az onun kadar kalıtelıdır.bırseyı yuceltırken baska bırseyı oldurmeyı asla dusunmezler.yenı kasa honda jazz ı yıne yenı kasa honda cıvıcten daha donanımlı yapmaları bunun kanıtıdır. tabı bunlar bencesı..
parmaklarına sağlık ne güzel yazmışsın kanka :)
mechanıcer
05-04-2009, 13:43
ewet bunu bende duydum.cunku tr de en buyuk yetkılı ve ıst da soz sahıbı olma avantajlarını bıras kullanıp garantılı arabaları servıse mahkum edıyorlar. sole solım bı mercdes benz atıyorum mengerlere gırmemle borusanın veya kosıflerın kapısında gırınce aradakı fark anlasılabılıyor tabı trde bu.avp de durum nedır kesınlıkle fıkrım yok.yanlıs anlasılmasın mercedesı kotulemek degıl bu sadece trdekı sartlardan bahsedıyorum.10 yıldır yetkılıde calıstıgım ıcın plazacılık onemını bılmek gerekıyor...
mclaren f1 o yıllarda hatta son yıllarda yapılan araclar ıcınde muhendıslıgın geldıgı son noktalardan bence.. motor teknolojisi hafıflık aerodınamık ozellıkler olarak, 627 hp 376kmson surat.;)
Absinthé
05-04-2009, 14:15
hangi typer sahibi buraya çıkıpda alayınıza gider yapmış. Aşırı fanatizm yapmış. Bi linkini verirmisin bana çok merak ettim.
Üstad , isim yada hedef göstererek konuyu kişiselleştirmeye gerek yok bence :)
Sözüm zaten sana değil bunu bildiğine de eminim. ;)
Ama forumu düzenli takip edenler ve bu tartışmaları okuyanlar genel olarak katılıyordur sanırım bana.
almanlar arasında bence bmw ile mercedes mukayese edilemez
mercedes çok daha iidir şahsi fikrim
dizayn olarak bmw iidir ama geri kalan her konuda merco
searock///
05-04-2009, 14:29
almana gelınce bence forever bmw dir.aynı sekıl mercedes ve bmw tr dekı olanaklarını cok yakın takıp ettım dedıgım gıbı trde servıscılık ve kalıte anlamında bmw 1 gomlek ustundur. bırgun dogusotoda bır yetkılıye sordum. wv ıc donanınmı neden bukadar plastık varı dedım passat bıle dahıl yada ornegın yenı scrıooo ole bıseydı sanırım o ıc plastıklerı cok kotu.aldıgım cvp audı yı kıme satıcaz ozaman oldu.ama jponda bole degıldır.landcruıser ıc donanımı nasılsa lexus un ıc donanımı en az onun kadar kalıtelıdır.bırseyı yuceltırken baska bırseyı oldurmeyı asla dusunmezler.yenı kasa honda jazz ı yıne yenı kasa honda cıvıcten daha donanımlı yapmaları bunun kanıtıdır. tabı bunlar bencesı..
cogu dedıgıne katılıyorum ama hondanın motorunun toyotadan daha ıyı olduguna katılmıyorum !!!! hondanın motorunun toyota motorundan daha ıyı oldugunu neye dayanarak soyluyorsun dostum? yanlıs anlama benı tartısmak ıcın soylemıyorum sadece merk ettım neyı kıstas aldın bunu soylerken ? toyotanın yaptıgı motorlarda arabalarda bence kalıtede cok ust duzey . motorun ıyı olması fazla devır cewırmek deıl bence toyotanın bır land cruiser gercegı war ... senelerce dunyanın en ıyı jeep i secildi arabıstanda yer gok toyota land cruiser en zor kosullara dayanıyor..(not:mitsubishi PATROL uda untmayayım ) yok ama kıyas yaparken sportıflık one alınıyorsa bence butun japon fırmalarının urettıgı super sport aracları tek tek ele alıp kıyaslamak lazım
searock///
05-04-2009, 14:31
Üstad , isim yada hedef göstererek konuyu kişiselleştirmeye gerek yok bence :)
Sözüm zaten sana değil bunu bildiğine de eminim. ;)
Ama forumu düzenli takip edenler ve bu tartışmaları okuyanlar genel olarak katılıyordur sanırım bana.
bırdaha dıyorum sana sonuna kadar katılıyorum
Türkçe 11 numara:D:D:D (Şakaydı he:))
Çok dikkat ediyorum valla artık. Biri beni izliyor olabilir, açık vermeyelim. :D :P
Boost Up
05-04-2009, 15:19
Çok dikkat ediyorum valla artık. Biri beni izliyor olabilir, açık vermeyelim. :D :P
:D:D İzleyenler vardır muhakkak:D
searock///
05-04-2009, 15:34
alın arkadaslar japon dusmanlıgı nerden cıkıyor sorusunun cevabı:
e36m3 veya ep type-r konunun baslıgı we yıne bı hondacının yazdıgı buyurun okuyun YORUMSUZ
vtecmasters35 = ben typeR diorum ancak bi e36 m3 ü geçmek için typeR a bile gerek yok bi tane B20 ile rahat rahat geçilecek bi makine denendi görüldü =)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=27068&page=10
e36m3 veya ep type-r konunun baslıgı we yıne bı hondacının yazdıgı buyurun okuyun YORUMSUZ
vtecmasters35 = ben typeR diorum ancak bi e36 m3 ü geçmek için typeR a bile gerek yok bi tane B20 ile rahat rahat geçilecek bi makine denendi görüldü =)
tekrar okuyun bence:
kisisel denemeden cikarim yapmis arkadas, bunu dusmanlik diye nitelendirip canak tutan sizsiniz...
edo typer
05-04-2009, 16:03
ordakı konularda tekrar tekrar yazdık trde asırı yuklu k20 yok dıe;) dıger taraftan bakarsan b20 yapanları hepsı sıfırdan motor toplayıp yarısmak ıcın yaptılar..trde b20 gecebılen k20 yok...mınıklerın b20 cemal abının k24u gectı..keremın b20 mınıklerın k20yı gectı(hulk)..yanı burdan anlıcagımız sey su b20 gercekten m3u gecer..cunku gercekten yuklu b20ler vardı..yazılanda bı yanlıs yok bence..ama arkadas anlatım hatası yapmıs..k20ye gerek yok b20 var dıe..trde yuklu k20 yok..bu sebeten b20ler her zmn k20lerı gectı;)
searock///
05-04-2009, 16:04
tekrar okuyun bence:
kisisel denemeden cikarim yapmis arkadas, bunu dusmanlik diye nitelendirip canak tutan sizsiniz...
senın benımle derdın ne kardesım? sen bence once bızım neyı tartıstıgımızı anla konunun ne oldugunu ogren ! bız zaten bu kısısel olaylardan dolayı konu buralara gelıyor dıyoruz . anladınmı ? benımle kısıssel bı sorununda warsa ozelden at telını konusalım anladınmı . ben ne zaman bırsey desem muhalefet gıbı her dedıgıme bırsey dıyorsun
searock///
05-04-2009, 16:07
http://www.techturkey.com/forum/show...=27068&page=10
konu type-r ın yada m3 un gecmesı deıl burada hangısını ıstersınız dıye soruluyor arkadas baslamıs b20 gecer falan fılan denendı gıbılerınden ... ewt denendı o zaman ben denedım b20 utkunun arabasıyla sonuc ne oldu acaba ?
searock///
05-04-2009, 16:09
moderatorsun ama elınde benzınle gezıyorsun TOOL !!!! gecenkı m3 type -r konusunda aynen boyle dawrandın m3 nsx le ugrassın dedın sonra 911 le denesın dedın yemıyormu dedınız !!! senın benımle bı derdın war ama ben anlıyamadım ne oldugunu yakında ogrenırız
senın benımle derdın ne kardesım? sen bence once bızım neyı tartıstıgımızı anla konunun ne oldugunu ogren ! bız zaten bu kısısel olaylardan dolayı konu buralara gelıyor dıyoruz . anladınmı ? benımle kısıssel bı sorununda warsa ozelden at telını konusalım anladınmı . ben ne zaman bırsey desem muhalefet gıbı her dedıgıme bırsey dıyorsun
konusacak bisey yok:
m3 elestirilince rahatsiz oluyorsunuz ama goruldugu kadariyla. herkes sizin dediginizi kabul etmek zorunda degil. konu hakkinda fikrimi bile bilmeden celallenmeniz garip :)
blueedeep
05-04-2009, 16:13
ben düşmanlık olduğunu düşünmüyorum. bence de modifiyeye en güzel tepkileri veren markaların önde gideni. ama bazen bakıyorum mesela b20 olsaydı geçerdi type-R olsaydı şunu yapardı. bence gereksiz bu tip şeyler. fanatikleşmeye gerek yok. sonuçta herkesin aracı kendine daha güzel gelir
edo typer
05-04-2009, 16:14
denız ıı guzel yazıyosunda sen bana pek samımı gelmıyosun yanlıs anlama..arabam stock dedın baskası cıktı bılmemne pıstonu var dedı..bazıları stroker var dıo..ben anlamam m3ten strokerı var mıdır ne takarsan ne verıır benım ıcın mahsuru yok..ben denerım..suan keske aracımı turbo yapmasam dıorum..sırf su m3 muhabbetlerınden..7 tane egzos sıbopu egmısız..guıdelardakı bosluktan dolayı..sıboplarım gelıyo..o zmna kdr turbo kıtımı satarsam sana soz senın arabanı gecıcek k20 yapıcam:D;)
moderatorsun ama elınde benzınle gezıyorsun TOOL !!!! gecenkı m3 type -r konusunda aynen boyle dawrandın m3 nsx le ugrassın dedın sonra 911 le denesın dedın yemıyormu dedınız !!! senın benımle bı derdın war ama ben anlıyamadım ne oldugunu yakında ogrenırız
benim (yemiyor mu) yazan mesajim varsa o konuda ben sizden ozur dileyecegim,
ok?
Boost Up
05-04-2009, 16:14
Biraz ayıp olacakta, b20 hangi arabanın bloktu?(Tamamen cahilliğimden soruyorum:))
edo typer
05-04-2009, 16:16
Biraz ayıp olacakta, b20 hangi arabanın bloktu?(Tamamen cahilliğimden soruyorum:))
crv blogu ustune b16 kapagı..
searock///
05-04-2009, 16:17
konusacak bisey yok:
m3 elestirilince rahatsiz oluyorsunuz ama goruldugu kadariyla. herkes sizin dediginizi kabul etmek zorunda degil. konu hakkinda fikrimi bile bilmeden celallenmeniz garip :)
benı sen kafana gore elestıremezsın !! bu konuyu basından assagı okursan eger benım dusuncelerımın ne oldugunu gorursun we o zaman bana sunu yanlıs dusunuyorsun dersın we eger gercekten yanlıs oldugunu anlarsamda haklısın demeyı ben bılırım ... burda japonları sewmeyen we almanları sewmeyenler dıye bolunmus durumdayız bunun nedenıde asırı fanatıklık bunu yapmıyalım dıyorum sen bana ne dıyorsun . sen moderatorsun sen uzlasmacı tarafsız olmalısın ama olmuyorsun .. uzerındekı taraflı formayı cıkar bu konu hakkında ytartısacaksak !!!
Boost Up
05-04-2009, 16:20
crv blogu ustune b16 kapagı..
Teşekkür ettim :)
Maxiboost
05-04-2009, 16:22
öyle deme bro mercedes servisleri süper :D en son 2400 dedikleri parça hala çalışıo sigortası atmış :)
benı sen kafana gore elestıremezsın !! bu konuyu basından assagı okursan eger benım dusuncelerımın ne oldugunu gorursun we o zaman bana sunu yanlıs dfusunuyorsun derım we eger gercekten yanlıs oldugunu anlarsamda haklısın demeyı ben bılırım ... burda japonları sewmeyen we almanları sewmeyenler dıye bolunmus durumdayız bunun nedenıde asırı fanatıklık bunu yapmıyalım dıyorum sen bana ne dıyorsun . sen moderatorsun sen uzlasmacı tarafsız olmalısın ama olmuyorsun .. uzerındekı taraflı formayı cıkar bu konu hakkında ytartısacaksak !!!
{normal uye} olarak diyorumki nerde yemiyor mu yazmisim?
belkide m3 sahibi olmadigim icin tarafli oldugumu dusunuyorsun ama beni bu yuzden elestirenler simdi pisman ;)
benim yerim sabit degil zaten gun olur cikar giderim :)
searock///
05-04-2009, 16:34
{normal uye} olarak diyorumki nerde yemiyor mu yazmisim?
belkide m3 sahibi olmadigim icin tarafli oldugumu dusunuyorsun ama beni bu yuzden elestirenler simdi pisman ;)
benim yerim sabit degil zaten gun olur cikar giderim :)
bak sen bana m3 ve type-r konusunda soyledıklerını bı oku dıyorum oncelıkle konu turkıyenın en hızlı type-r ıyla fıltre egzoz chıplı 286 lık m3 ne olur dıye acılmıs sonra sen neler demısın bak buraya yazıyorum
benim anlamadigim bisey var, ///M3 bukadar iyiyse neden hafiftletme ihtiyaci duyuldu?
arkadasimda kullaniyor 80binde M3 ama boyle hafifleticem diye ugrasmadi sizin
ugrasiniz garip geliyor bana...
taypar beni ilgilendirmiyor acikcasi...
tamam arkadasim gayet guzel;
sen normalden agir diyorsun, konuyu acan arkadas ama hafifletilmis demis. 100-200de deniyecek honda varsa gorelim; surat baz alinsin vites falan secilmesin lutfen...
///M3 sahibi olsam sanirim 911'le ugrasirdim
tool´isimli üyeden Alıntı
///M3 sahibi olsam sanirim 911'le ugrasirdim
+1.. ama 911 sanırım kalın geliyor m3 e (bunu sen yazmamısın yanlıs hatırlamısım . senden bunun ıcın OZUR DILIYORUM ) BUNU SENIN YAZINA CEVAP YAZAN BI ARKADAS YAZMIS ONEDENLE SEN YAZMISIN DIYE AKLIMDA KALMIS
laf ola beri gele;
olmayan biseyi neden varmis gibi konusuyorsunuz anlamiyorum. yok iste nsx, kucuk hacimli hondayi gecince nolcak prim mi yapicak m3ler?
BU YAZILAR SENIN konu type-r la m3 ama sen dedın 911 gele dene neden hafıfletılıyorm3 dıye .. bende sunu dıyorum hafıfletmede bır mod dur we buna ozgurum :)
searock///
05-04-2009, 16:38
bende HONDA dusmalıgı yok arkadaslar bunu ustune bastıra bastıra soyluyorum ... ama bagzı arkadaslar hondayı sewmememız ıcın elınden ne gelıyorsa yapıyor ... yıne soyluyorum bu haafta hondaya gıttım araba almak ıcın sonrada toyotaya ıkısının arasında kararsızım ama bu bagzı arkadaslar yuzunden hondaya sıcak bkamıyor duruma geldım ... begendıgım arabayı alırken tedırgın oluyorum
edo typer
05-04-2009, 16:43
denız gızlı deılse aracının speclerını paylasır mısın..ama rıcam su solemek ıstemedıgın bısey varsa gızlı de hıcbırını soleme;)
searock///
05-04-2009, 16:47
bakın arkadaslar bırdaha dıyorum konu m3 mu type-r mı hangısı sızce dıye acılmıs we yorumlar yapılıyor yol tutusundan bahsedelım konforundan bahsedelım motrundan teknolojısınden bahsedelım yapıcı olalım yıkıcı deıl ama bakın arkadasımız bu konuya bunu damdan duser gıbı yazmıs ben typeR diorum ancak bi e36 m3 ü geçmek için typeR a bile gerek yok bi tane B20 ile rahat rahat geçilecek bi makine denendi görüldü =) bu arabayı alıcak arkadas m3 gecmek ıcın almıyacak , konu su deıl HANGI HONDAYI ALSAM M3 GECERIM ..... eger konu bu olsa bende burda derım su model honda al sunları yap gecersın dıye .. kı ben bı cok yerde yazdım stock m3 160 a kadar kprolu dolu type-r ı gecemez dıye ben bmw fanatıklıgı yapmıyorum
searock///
05-04-2009, 16:52
denız gızlı deılse aracının speclerını paylasır mısın..ama rıcam su solemek ıstemedıgın bısey varsa gızlı de hıcbırını soleme;)
soylerım tabı dostum neden saklayımkı
ozel bı chıp ım war we ıdda edıyorum hıcbır m3 te yok tr de
catback borla
katalıtık iptali
kn cai
carbon airbox (yenı aldım ) hepsı bundan ıbaret ama su anda yenı projelerım war arabam sokuk durumda .bıtırdıgımde herkezle paylasıcam
searock///
05-04-2009, 16:54
chipimde carbon airbox la uyum saglamadı sokecem alpha-n yaptıracam . onuda soyleyeyım
Kendi bakış açımla bu konuya yaklaşayım: Japon otomobillerin tek bir sevmediğim yönü aracın izolasyonunun zayıf olmasıdır :) Çok lüks modellerinde bile bu zaafa rastladım.Tek sevmediğim yanı bu :D Ha bir çok kişi bunu hiç umursamaz kendilerince haklılarda :) İmkanım olsa garajımda enaz 3-4 farklı marka japon araca sahip olmayı isterdim :cool: Çevremde okadar farklı araç kültüründen gelen marka fanatikleri tanımama rağmen japonlara karşı kin besleyen hiç kimseyle karşılaşmadım ;) Fanatiklik boyutunda audiciyimdir bu ölene kadarda değişmeyecektir, ancak hiç bir markaya karşıda kin beslemem :)
edo typer
05-04-2009, 16:57
soylerım tabı dostum neden saklayımkı
ozel bı chıp ım war we ıdda edıyorum hıcbır m3 te yok tr de
catback borla
katalıtık iptali
kn cai
carbon airbox (yenı aldım ) hepsı bundan ıbaret ama su anda yenı projelerım war arabam sokuk durumda .bıtırdıgımde herkezle paylasıcam
pıston fln var demıslerdı senın aracında,yanlıs paylasım yapılmıs heralde..
turbo kıtım hazır beklıyo ama nasıp bu ısler,kıtıme bı tane musterı var gıbı,satarsam guzel bı na setupı yapıcam denerız senınle sorun olmazsa..na yapmak yerınde saymak gıbı ama na typer gorsun tr dıe bı tane yapmak ıstıyorum:D
Maxiboost
05-04-2009, 16:59
insanların söylemleriyle bir araçtan nasıl soğuyabilir ki bi insan :)
:bravo: Bencede olayın özü bu sözdür. En büyük misallide şekil 1a da benim :) Bir çok arkadaşım pejomu sevmez sürekli kötüler ama ben satmayada değiştirmeyede kıyamıyorum :cool:
H22Power
05-04-2009, 17:04
pıston fln var demıslerdı senın aracında,yanlıs paylasım yapılmıs heralde..
turbo kıtım hazır beklıyo ama nasıp bu ısler,kıtıme bı tane musterı var gıbı,satarsam guzel bı na setupı yapıcam denerız senınle sorun olmazsa..na yapmak yerınde saymak gıbı ama na typer gorsun tr dıe bı tane yapmak ıstıyorum:D
n/a yap n/a mundar edicen canım buzdolabını:D
edo typer
05-04-2009, 17:07
n/a yap n/a mundar edicen canım buzdolabını:D
valla anlamadım kı ne dedıgını mustafa:D turbo kıtım cebte;) satılmazsa 2 gunde takılır;)eksık parcam yok;)
searock///
05-04-2009, 17:09
[QUOTE=edo typer;617591]pıston fln var demıslerdı senın aracında,yanlıs paylasım yapılmıs heralde..
turbo kıtım hazır beklıyo ama nasıp bu ısler,kıtıme bı tane musterı var gıbı,satarsam guzel bı na setupı yapıcam denerız senınle sorun olmazsa..na yapmak yerınde saymak gıbı ama na typer gorsun tr dıe bı tane yapmak ıstıyorum:D[/QUOT
pıstonum tepelı yuksek sıkıstırmalı bı pıston degil arkadaslar. arabamın sıkıstırmasını olctuk hatta vıdeosu bıle war 3 ve 6. gozum 9.5 ıle 9.8 ben bu halımle yuruyordum ama sokuyorum sımdı kacagın nerden oldugunu bulacam strokerlı bı m3 boyle yurumez zaten hakıkaten cok farklı oluyor .. bence sende n/a yap cok dogru bı fıkır .benım projem 2 aya bıter bende cok merak edıyorum dunyada kımssenın denemedıgı bırseyı yapıcam n/a da aynı dusunceye bende sahıbım senınle.tr bı n/e36m3 gorsun ıstıyorum :) arabanı bıtırınce denerız dostum eksıklerımızı goruruz hem..
H22Power
05-04-2009, 17:14
valla anlamadım kı ne dedıgını mustafa:D turbo kıtım cebte;) satılmazsa 2 gunde takılır;)eksık parcam yok;)
bütün tuning camiası seni konuşuyor bir hırs uğruna acele edip yazık edicek arabaya die aslına bakarsan bende sonuna kadar arkanda olmama rağmen bende öle düşünüorum illa ki turbo yapıcaksan parçaları 1000 kere düşün takarken uyumlarını bol bol araştır gözün yoldan çok afr de olsun:D
searock///
05-04-2009, 17:17
okadar n/a doldurdun arabanı ben olsam bu saatten sonra turboya donmem ... yerınde olsam dunya standartlarında son nokta n/a yaparım olayı bıttırırım hemde bızde gururlanırız son nokta bır type-r ımız war ulkemızde dıye :) ben bunun pesındeyım son nokta n/a m3 sende donme yolundan bıraz daha pahalıya mal olur sana ama sunu dusun n/a en ıyı honda olmak war yok ama turbo son nokta en ıyı type-r ı yapacam dıyorsan onu bılmem sen bılırsın derım :)
benım soyledıklerım sadece dostca bı fıkır benı yanlıs anlamazsın umarım
edo typer
05-04-2009, 17:20
bütün tuning camiası seni konuşuyor bir hırs uğruna acele edip yazık edicek arabaya die aslına bakarsan bende sonuna kadar arkanda olmama rağmen bende öle düşünüorum illa ki turbo yapıcaksan parçaları 1000 kere düşün takarken uyumlarını bol bol araştır gözün yoldan çok afr de olsun:D
hırs ugruna turbo yapmıyorum..yaparsam hırs ugruna na yaparım;) na yapma kararımda sıboplarımı gordukten sonra aklıma geldı..yapıcagım turbo setupıda cok safe bı setup..afrye bakmama gerek yok lean protectıon var bende;) kpro bakıyo yerıme:D
searock///
05-04-2009, 17:21
tabıkı ınsanların soylemlerıyle kımse bı aractan sogumaz :) ama bu soylemden ılerı assaglamaya ukalalıga megalomanlıga karalamaya bız en ıyısıyız e gelınce olay gorundugu gıbı olmuyor
edo typer
05-04-2009, 17:22
okadar n/a doldurdun arabanı ben olsam bu saatten sonra turboya donmem ... yerınde olsam dunya standartlarında son nokta n/a yaparım olayı bıttırırım hemde bızde gururlanırız son nokta bır type-r ımız war ulkemızde dıye :) ben bunun pesındeyım son nokta n/a m3 sende donme yolundan bıraz daha pahalıya mal olur sana ama sunu dusun n/a en ıyı honda olmak war yok ama turbo son nokta en ıyı type-r ı yapacam dıyorsan onu bılmem sen bılırsın derım :)
benım soyledıklerım sadece dostca bı fıkır benı yanlıs anlamazsın umarım
benım aracım yuklu bı na setup deıldı..az bısey fazla dewır donuyodum o kdr..ama aklımdakı setup 2.0 ıcın cok ıdeal bı setup..once stroker dusundum ama burası tr dewır donerken basımıza ıs almıyalım..benzın kalıtesınden dolayı cok yuksek sıkıstırmada kullanamıyoruz..max 12.5 olur dıe dusunuyorum..kapsamlı sıkıstırma aractırması yapmadık..1 2 gune netlesır durum..hbr ederım nasıpse..
sanada hayırlı olsun yenı setup kazasız belasız..
Boost Up
05-04-2009, 17:23
Erdem abi bencede n/a da yapabileceğinin en iyisini yap, farkın olsun derim ben(biraz off topic oldu ama:))
Mustafa Birsesli
05-04-2009, 17:23
benım aracım yuklu bı na setup deıldı..az bısey fazla dewır donuyodum o kdr..ama aklımdakı setup 2.0 ıcın cok ıdeal bı setup..once stroker dusundum ama burası tr dewır donerken basımıza ıs almıyalım..benzın kalıtesınden dolayı cok yuksek sıkıstırmada kullanamıyoruz..max 12.5 olur dıe dusunuyorum..kapsamlı sıkıstırma aractırması yapmadık..1 2 gune netlesır durum..hbr ederım nasıpse..
Sanada hayırlı olsun yenı setup kazasız belasız..
ayıp ayıp :d
edo typer
05-04-2009, 17:24
ayıp ayıp :d
abı zehırleme benı:D
Mustafa Birsesli
05-04-2009, 17:25
sen panzehiri almışın olm yapacak bişey kalmamış :)
searock///
05-04-2009, 17:26
sanada hayırlı olsun yenı setup kazasız belasız..
saol tesekkurler :) ben sana soyle dıyeyım bende stroker warken ortalamam 14.1 ıdı cıddıyım ben sorun yasamadım sıkıstırmadan dolayı . guzel benzınde bulursun sadece tek bır yerden alırsın aldıgın benzınınde ne oldgunu bılırsın 12.5 ta bı sorun yasamazsın dıye dusunyorum
Maxiboost
05-04-2009, 17:31
abı zehırleme benı:D
turbo iidir bro :D TS bi setup yakışır sana :D
mechanıcer
05-04-2009, 17:40
cogu dedıgıne katılıyorum ama hondanın motorunun toyotadan daha ıyı olduguna katılmıyorum !!!! hondanın motorunun toyota motorundan daha ıyı oldugunu neye dayanarak soyluyorsun dostum? yanlıs anlama benı tartısmak ıcın soylemıyorum sadece merk ettım neyı kıstas aldın bunu soylerken ? toyotanın yaptıgı motorlarda arabalarda bence kalıtede cok ust duzey . motorun ıyı olması fazla devır cewırmek deıl bence toyotanın bır land cruiser gercegı war ... senelerce dunyanın en ıyı jeep i secildi arabıstanda yer gok toyota land cruiser en zor kosullara dayanıyor..(not:mitsubishi PATROL uda untmayayım ) yok ama kıyas yaparken sportıflık one alınıyorsa bence butun japon fırmalarının urettıgı super sport aracları tek tek ele alıp kıyaslamak lazım
sportıflık manasında degıl tabıkıde ıkı markadada calısıtıgım ıcın hondada 3 yıldır calısıyorum toplasan uc kere seılındır kapagı sokmusumdur toyotada 6 yıl calıstım sayısını bılmıyorum ama bu onu kotulemek degıl ewde toyotamda var hondamda her ıkısınıde kaullanıyorum. tabıkı efsanelesmıs araclar var landcruıser motoru tartısılmaz sadece genelde motor konsuunda 1 gomlek ustunler dedıgım gıbı sadece bencesı herkesın yorumu farklıdır.
Emir_b16a
05-04-2009, 19:11
sportıflık manasında degıl tabıkıde ıkı markadada calısıtıgım ıcın hondada 3 yıldır calısıyorum toplasan uc kere seılındır kapagı sokmusumdur toyotada 6 yıl calıstım sayısını bılmıyorum ama bu onu kotulemek degıl ewde toyotamda var hondamda her ıkısınıde kaullanıyorum. tabıkı efsanelesmıs araclar var landcruıser motoru tartısılmaz sadece genelde motor konsuunda 1 gomlek ustunler dedıgım gıbı sadece bencesı herkesın yorumu farklıdır.
400 000 km boyunca sadece normal bakımlarını yaparak satılan kapak açmamış hararetin h sini görmemiş bi corolla biliorum bi çoğumuzda fazlasını biliodur toyota deişik bi araba bnce :)
gerçi babamın mercedes 500 000 de hala sorunsuz :D
400 000 km boyunca sadece normal bakımlarını yaparak satılan kapak açmamış hararetin h sini görmemiş bi corolla biliorum bi çoğumuzda fazlasını biliodur toyota deişik bi araba bnce :)
gerçi babamın mercedes 500 000 de hala sorunsuz :D
firma üreticileri kadar sürücülerde işlerini iyi yapmalılardır motorun uzun ömürlü olması için benim fikrimce :) baban motordan iyi anlıyor demekki kanka :D
mındar et sendromu bence...
işte sorunun cevabı burda :D
chiefkadir
05-04-2009, 19:39
stock m3 160 a kadar kprolu dolu type-r ı gecemez dıye ben bmw fanatıklıgı yapmıyorumKproya gerek yok denizim sen bana bulmadın bir stock m3 :D