PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yağ katkıları?

cembozbey
08-04-2009, 21:13
arkadaslar forumda bakındım göremedim ..biliyosunuz piyasada cokca rastlayabiliyoruz..nano teknolojisinden bor mineraline teflonnuna kadar birsuru cesit var...öncelikle kullanıldıgı takdirde kendi yagımızın vizikositesinde değişiklige sebep olurmu? kullanan varmı tavsiye eden-etmeyen?.. gecen sanayideki muhabbeti anlatayım alman menseeli bi urun varmıs kompresyon testinde bile fabrika degeri skıstrmayıyı yakalıyomus bitik motorlarda dahi ...aslı astarı varmdıır bilemiyorum...konuda bilgisi olan arkadaslardan yorum bekliyorum...

searock///
08-04-2009, 21:45
ben san sadece sunu dıyeyım m3 makınesıne sakın ama sakın oyle bırmadde koyma dostum !!! tam sentetık yagını koy dewam et .. zaten yagların ıcınde o maddelerın hepsı mewcut . para tuzagından baska hıc bır sey deıl . zaten m3 makınesının kompresoru okadar durumdaysa hemen sok motoru hallet ama bırdaha dıyorum bu tur seylerle cozume ulasılmaz :) bu arada yazın ozellıkle 10-60 kullan makıneyı fazla sıkıstırıyorsan

cembozbey
08-04-2009, 21:48
ben san sadece sunu dıyeyım m3 makınesıne sakın ama sakın oyle bırmadde koyma dostum !!! tam sentetık yagını koy dewam et .. zaten yagların ıcınde o maddelerın hepsı mewcut . para tuzagından baska hıc bır sey deıl . zaten m3 makınesının kompresoru okadar durumdaysa hemen sok motoru hallet ama bırdaha dıyorum bu tur seylerle cozume ulasılmaz :) bu arada yazın ozellıkle 10-60 kullan makıneyı fazla sıkıstırıyorsan

bi yanlıs anlasılma var sanırım m3 içn konsumadım ben genel manada fkir almak için cunku heryerde goruyorum reklamları ilanları felan kullananlar varsa yorumlarını alalaım=)

searock///
08-04-2009, 21:53
bi yanlıs anlasılma var sanırım m3 içn konsumadım ben genel manada fkir almak için cunku heryerde goruyorum reklamları ilanları felan kullananlar varsa yorumlarını alalaım=)

kusura bakma dostum ben yanlıs anlamısım ben m3 ıcın sordun sandım :)

Kadyr
15-03-2011, 17:53
konuyu güncelleyelim çünkü bende merak ediyorum bu boru falan işe yarıyormu kimi diyor dizelde hafif üflemeyi bile keser servisten duymuştum :)

BRETE
15-03-2011, 18:17
ben bor kullandım arkadaşlar cacık bi boka yaramaz 55 lira kaçtı bi yerimize hepsi bu, motor yağ eksiltiyordu attım bundan yok yakıt düşer dediler yok yağ eksiltmeyi keser dediler hepsi hikaye koyacaksın kitaptaki yağı devam

gökberk
15-03-2011, 18:41
Bi de teflon olan katkılar var... Bi ara Miniks iyi bir şey olduğunu söylemişti galiba...
Yanlış hatırlıyor olabilirim tabi..

Enes-x
15-03-2011, 18:51
Kaliteli yağların açıklamalarında yazıyor zaten , kesinlikle katkı kullanmayınız diye.

tolgakaynak
15-03-2011, 19:01
hepsi para tuzağı ve kullanınca psikolojik etkisiyle bi fark varmış gibi sanıyoruz. benceee

Kadyr
15-03-2011, 19:02
hepsi para tuzağı ve kullanınca psikolojik etkisiyle bi fark varmış gibi sanıyoruz. benceee

ilaç gibi :D

overblack
15-03-2011, 19:31
180 binde honda motoruna motor silk koydum.inanmama rağmen.şu an %10 az yakıyorum.

Renç
16-03-2011, 12:46
adamlar multimilyon $'lık ar-ge bütçeleriyle yağ geliştiriyorlar.

40-50liraya aldığın bir katkı, yağın yapamadığını yapıyor birde hem az yaktırıyor hem motoru eski performansına getiriyor falan filan.
ne teknoloji be :)

Dou
16-03-2011, 12:52
Motordaki aşınmaları onardığı bile vaad edilen katkılar mevcut piyasada,

Mobil, Castrol gibi markaların arkasında yazar "katkı kullanmayınız" diye zaten

Asimos
16-03-2011, 13:08
Shell, Mobil gibi araştırma ve geliştirmeye yılda milyonlarca dolar bütçe ayıran ve hatta dünyanın en iyi kimyagerlerini istihdam eden dev şirketler bu sihirli formilleri bulamıyorlar da yağ katkısı üreten firmalar mı sadece bu sihirli formüllere sahip?

Aynı şey otomobil üreticisi firmalar için de geçerli. Eğer bu mucize katkılar gerçekten motor gücünü arttırıyor, ya da en azından yakıt tüketimini azaltıyorsa neden otomobil üreticisi firmalar her otomobil başına bir kutu da bu katkılardan eklemiyorlar?

Açıklama güzel olmuş.

cembozbey
16-03-2011, 13:11
bu konuyu ben ne ara actım yta :D

Kadyr
16-03-2011, 13:44
Gordum guncelledim pek cevap yoktu konu hakkinda oyuzden:)

akbaba78
16-03-2011, 13:47
sentetik yaglar ile kullanilmasi bi fayda saglamiyor malesef;)

bmwlove
16-03-2011, 17:06
Power-Up candır .

Murat Özcan
16-03-2011, 19:22
bende konuyu takipteyim duydugum kadarıyla bir ara motorsilk katkısı çok kullanan vardı ama iyi kötü nasıldır bilmiyorum bende merak etmiştim

Kadyr
16-03-2011, 19:26
Motordaki aşınmaları onardığı bile vaad edilen katkılar mevcut piyasada,

Mobil, Castrol gibi markaların arkasında yazar "katkı kullanmayınız" diye zaten

Açıklama güzel olmuş.

sanırım bunlar bu konunun cevabı bu yağlarda bu yazıları bende gormustum :)

0M42
16-03-2011, 19:58
Benim bu konuda her zamanki nacizane tavsiyem şudur iyi yağ kullanın gerisini boşverin.