PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nokian mı Uniroyal RainSport 2 mi ?

sovalye
09-04-2009, 12:50
Arkadaslar
aracıma lastik almayı dusunuyorum. İkisi arasında seçim yapmak istiyorum. Araç Czt. Araç biraz fazla sert olduğu için seçeceğim lastiğin yumuşak olmasını istiyorum. Üzerindekiler continental sport contact 2. Tek memnuniyetsizliğim biraz sertliği ve yuvarlanma sesinin fazla olması.

Nokian'ı baya araştırdım. Kötü bir yoruma rastlamadım. Bilen duyan varsa fikirlerini almak isterim. Bunun yanında Bridgestone Adrenalin yada Continental Sport contact 3 kullanan varsa eski lastiğine gore aradaki farklarını kullanıcı olarak yorumlarını ögrenmek isterim.

Fiyatlara gelincen..
Nokian ile uniroyal aynı sayılır 200 civarında..

conti 300 e yakın
adrenalin de 300 e yakın ama biraz üstünde.

Bu arada aslında tek istediğim exalto ama 350 liradan başlıyor fiyatları. O yuzden direk pas geçtim onu..

bu arada ebat 205/45 16

Syg.

Vtec_2
09-04-2009, 13:05
nokian ı ben kullandım....we halada kullanmaktayım...dıger aracımdada bridstone war aralarında acıkcası hıc bı fark yok...yagmurlu yolda yol tutus olarak saglam bı lastık...herhangı bı sıkınt yaratacagını sanmam....pek bulunmuor ama nokıan...

SONE-R
09-04-2009, 13:12
nokian lastikler gerçekten iddia edildiği gibi sesiz lastik mi?

brv
09-04-2009, 13:17
Bende nokian kullanıyorum...1 sene oldu aşağı yukarı...Çok fazla lastik sesi duymuyorum ben...tabi bunda egsoz ve filtreninde katkısı olabilir :D nokianlar takıldığı zaman söylenmiştim babama nerden buldunda taktırdın bunları diye ama sonra okuduğum yorumlar ve genel performansından memnun kaldım...tavsiye ederim...ben nokianları yazlık olarak kullanıyorum...kışın michelin alpin kullanıyorum....

sovalye
09-04-2009, 13:36
kullandığınız ebatları ve daha once uzerinde ne vardı mesela. nokian takınca ne gibi değişiklik farketti diye sorabilir miyim ?

brv
09-04-2009, 14:31
daha önce orjinal fabrika çıkışı lastikler vardı dunlop sport...185/60/14 kullanıyorum aracın orjinal ebatlarında...direk dunlopları sökük nokianları takmadım arada alpinleri kullandığım için taktım net olarak şu şu değişti diyemem...ama genel olarak memnunum lastiklerimden...dunloplardan daha iyi yol tutuş anlamında....

Kaan
09-04-2009, 16:03
continental conti sport tu galiba onlarada yumuşak diyolar dı baya ama sanrm sendekide aynı lastik bizim arakdasın typera taktık acaip yumusaklık hissi verdi

sovalye
09-04-2009, 16:06
continental conti sport tu galiba onlarada yumuşak diyolar dı baya ama sanrm sendekide aynı lastik bizim arakdasın typera taktık acaip yumusaklık hissi verdi

ilginc
conti sport contact a mı yumuşak diyorlardı. eski lastikleri ne markaydı acaba merak ettim..

Kaan
09-04-2009, 16:09
eski lastikler adrenalindi typerın.Yeni kasa ctrlerde çok zıplıyo amortisörler baya bi sert biliyosunuzdur adrenalin le lak luk bütün ses içerdeydi bence adrenalin güzel lastik ama sert süspansiyonlu araçlarda pek uygun değil bence.Onların yerine continental conti sport taktırdık iste acaip yumusak geldi bize cukurlarda ve yolda gidisteki titreme zıplama sertlik biraz olsun azaldı sanki lastik emiyo sertliğini banada enteresan gelmisti:soru:

Pzero Rosso larada iyi lastik diyolar ama yumuşak mı sertmi bi bilgim yok ama yol tutusu mukemmel onu biliyorum

sovalye
10-04-2009, 09:25
michelin exalto 2 kullanan var mı arkadaşlar.. ?

Bülent-A
10-04-2009, 12:16
Nokian ı kesinlikle tavsiye ederim.Daha önceki BMW aracımda kullanmıştım.
Son derece konforlu ve sessiz bir lastik.Özellikle kış şartlarında yol tutuşu diğerlerine nazaran daha iyi oluyor.

Vtec_2
10-04-2009, 12:22
sessiz we yol tutusu ıyı olan bır lastık....ilk basta cok bılınmedık bı marka dıe yadırgadım daha sonra yagmurda epeyce zorladıktan sonra :D ııyı bısı oldugunu annadım :D
tawsıye ederım...195-50-15 olarak kullandım ben..