Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışı kargo ücretleri ?
Merhaba arkadaşlar,
Ebay'den birkaç parça alıcamda, İngiltere'den yaklaşık 5kg civarında ve desi 2 kutuda ne kadar gelir acaba? Astarı yüzünden pahalı olmasın sonra :) Daha önce bu tarz ürünler alıp ne kadara geldiğini aktarırsanız belki benim gibi bu tarz ikilemde olanlar vadır. Mesela alacağım 2 ürün Türkiye'de 69tl+45 bana kargosu ile 120ye gelecek. Ebayde aynı ürün 33tl + 13tl :) eğer 120yi geçerse kargosu ile hiç uğraşmaya gerekyok :p
eBay'deki satici bilmiyor muymus kargo tutarini ?
100$ rahat eder.. gümrüklüyse bilememde 100doları bulur rahat
eBay'deki satici bilmiyor muymus kargo tutarini ?
türkiye'ye gönderirmisin sorusuna bile cvp vermiyor:D
ablam amerikadaniste de çalıştı amerikada 1 seneyi aşkın süredir onn bna sölediği fiyat 100$ ı bulur dedi..
mgnPower
10-04-2009, 19:26
kargo fiytalarini saticidan baska kimse net bisii soyleyemez burada eminimki. benim 50-60 USD odedigim shippingde gelen postada 23 dolarlik makbuz vardi. ayrica 30 kusur dolar odedigim shipping ucretinde ise baya fazla bi ucret yaziyordu. saticinin shipping adi altinda ne isteyecegini kendisinden baskasi zor bilir :D :D :D
kargo fiytalarini saticidan baska kimse net bisii soyleyemez burada eminimki. benim 50-60 USD odedigim shippingde gelen postada 23 dolarlik makbuz vardi. ayrica 30 kusur dolar odedigim shipping ucretinde ise baya fazla bi ucret yaziyordu. saticinin shipping adi altinda ne isteyecegini kendisinden baskasi zor bilir :D :D :D
kilosuna göre değişen we belli standartlar war bn onlar doğrultusunda yazdım..
mgnPower
10-04-2009, 19:32
kilosuna göre değişen we belli standartlar war bn onlar doğrultusunda yazdım..
kilosu boyundan onemli saticinin verecegi rakam :D bemnimde sulalemin yarisi amerikada. genelde amerika ici fre oldugunda onlara yonlendiriyorum gelirken getiriyorlar yada elden kendileri yolluyorlar. ama emin olun kendileri yollayinca cok daha pahaliya geliyor. genel bi rakam yok. 13 USDa amerikadan kasnak seti getirttim ups ile kapi teslimi 3 desi gelmisdi kutusuda hemde. ama kucucuk poset icinde harness icin en son 64 USD shipping verdim halada gelmedi....
kilosu boyundan onemli saticinin verecegi rakam :D bemnimde sulalemin yarisi amerikada. genelde amerika ici fre oldugunda onlara yonlendiriyorum gelirken getiriyorlar yada elden kendileri yolluyorlar. ama emin olun kendileri yollayinca cok daha pahaliya geliyor. genel bi rakam yok. 13 USDa amerikadan kasnak seti getirttim ups ile kapi teslimi 3 desi gelmisdi kutusuda hemde. ama kucucuk poset icinde harness icin en son 64 USD shipping verdim halada gelmedi....
valla ablam kargo şirketinde olduğu içn shipping den we gümrükten yırttığımız için o kdr ayrıntısını bilemicem ama standartlar war diye biliyorum yoksa ablama abla 5kg lık bi mal kaç tutar kargosu dediimde drek rakkam wermezdi ama amerikadaniste.com un next kargonunkileri söylemiş olabilir..
onursumer
10-04-2009, 20:05
getz için bir çift ayna honk kong tan 20 euro ya falan geliyordu turkiyeye
gorderme biçimi vs çok etkiliyor diye biliyorum ozellikle urunler ağır ve yer kaplıyorlarsa
playseat koltuk+g25 için 80-100euro arası kargo istemişti firma :)
hmm... walla arkadaşlar madem öle bende biraz daha açayım konuyu :)
alacağım ürünler meguiars ürünleri
NXT wax 2,0 burda 69tl ebayde 13sterlin,water magnet bez 49tl burda oradana 9sterlin,nxt şampuan var 5sterlin oda burda 32tl. Yani çok ağır ürünler deil büyüklük olarakta desi 2 olur die tahmin ediyorum. ebayden satıcılara ö.m. atıyorum hiç cvp yok :o
Serencebey
10-04-2009, 20:16
Amerıka fiyatları daha uygun neden ingiltereden bakıorsunki?
Daha öncedende denildiği gibi kargoyu yapacak satıcı bilir. Fakat satıcı gönderme yerlerine Türkiye işaretlememiş ise muhtemeln yollamıyordur.(o yüzdende maillara yanıt bile vermiyor olabilir)
Çok uygun fiyata ürünler bulunabiliyor özellikle UK'da ama hepsi UK içi kargolu ;)
Örn: Ebay'da aynı 2 ürün aynı satıcıda biri : 40$+shipping(10$)=50$
................................başka bir satışında: 20$+shipping(30$)=50$
Yani biraz satış politikasıda var işin içinde ama sonuçta kargo ücretini gönderici ayarlıyor ;)
hmm anladım arkadaşlar birde amerikaya bakayım,satıcılar ile iletişime geçsem sorun kalkıcakta :) Hiçbiri maillerime cvp vermiyor :o
Faberge yurtdışından vazgeçersen burdan göndeririz ucuz shippingle :D:)
Faberge yurtdışından vazgeçersen burdan göndeririz ucuz shippingle :D:)
ö.m salladım :D
onurdemir
10-04-2009, 23:11
Amerikadan fotoğraf makinem için bir kaç parça aksesuar getirdim. Gelen kargomun ağırlığı yarım kilo var ya da yoktu :) 40 usd kargo ödedim. Aldığım ürünler 30 usd'di. Aldığım ürünleri Türkiye'den almaya kalktığımda 250 TL'den fazla tutuyordu.
amerikadan bşi getittirmek istersn hbr wer yardımcı olurum kargosundada gümrüğündede.
laptop yolladı ablam gümrüğü ayarladılar geçirdiler kargo ztn wermiyodukk..
Düzgün satıcılar maillere yanıt verir,ve maalesef kargo konusunda istediğin kadar hesap yap,satıcı ne talep ediyorsa odur ..Kimisi sadece kargo fiyatını talep eder,kimisi indirir,kimisi bindirir şans :)
bakalım seller arkadaşlar lütüf edipte maillerime cvp gelirse,duruma göre hareket edicem :)
Birde usps'in 3 sınıfı vardır,en uygunu 20 gün civarında,ortancası 1 haftada gelir,en pahalısı ise 2 günde kapıda(tabi 100 euroyu geçmeyip,gümrüğe takılmadıysa)
CallMeInsane
10-04-2009, 23:27
:D satıcıyla durumu teyyit etmeden alma derim sakat olmasın sonra
Birde usps'in 3 sınıfı vardır,en uygunu 20 gün civarında,ortancası 1 haftada gelir,en pahalısı ise 2 günde kapıda(tabi 100 euroyu geçmeyip,gümrüğe takılmadıysa)
Ups amerika'dan Türkiyeye 24 saat içerisinde getiriyor. :)
Ben ups kargoda çalışıyorum..Sana tavsiye edeceğim olay şudur.. Getireceğin kolinin ebatlarını al..Ağırlığını öğren.. 444 00 33'ü arayıp yurtdışı gönderilere bakan yetkili birisiyle görüş..Ağırlık ve koli ebatlarını ver.Ne kadar getireceğini öğrenmiş olursun..
Biraz daha indirimli getirtme şansın var..Onuda özel mesaj olarak göndereyim..Ki işimden olmıyım :D
Ups amerika'dan Türkiyeye 24 saat içerisinde getiriyor. :)
Ben ups kargoda çalışıyorum..Sana tavsiye edeceğim olay şudur.. Getireceğin kolinin ebatlarını al..Ağırlığını öğren.. 444 00 33'ü arayıp yurtdışı gönderilere bakan yetkili birisiyle görüş..Ağırlık ve koli ebatlarını ver.Ne kadar getireceğini öğrenmiş olursun..
Biraz daha indirimli getirtme şansın var..Onuda özel mesaj olarak göndereyim..Ki işimden olmıyım :D
peki satıcı ile ups i nasıl bağlantı haline sokacağız ?
hazır konu açılmışken bende şöyle bişey almayı düşünüyorum Türkiye'de araştırdım biraz 200-250 lira gibi bir fiyatı var.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Opel-OP-COM-opcom-Diagnostic-Interface-USB-CAN-OBD2-B08_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ66Q3a2Q7c65Q3a15Q7 c39Q3a1Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQha shZitem300306450022QQitemZ300306450022QQptZMotorsQ 5fAutomotiveQ5fTools
burdan alırsam oldukça uygun shipping dahil 39 usd. bu fiyatın üstüne ekstralar çıkarmı?fatura vs istemem gereklimi? 50 liralık iş için 150 lira daha harcayıp uğraşmayayım yani.yurt dışı alışverişte olursa ilk tecrübem olacak.
peki satıcı ile ups i nasıl bağlantı haline sokacağız ?
Satıcıyla ups'i bağlantıya sokmaya gerek yokki..Sadece alıcı kişi şunu yapacak..
Satıcıya oradaki ups'i aramasını,kargolarını verilen adrese götürmeleri için gelip almlarını istemesini söyleyecek :)
Burak Kasim
10-04-2009, 23:45
Kesinlikle saticiya bagli bazilari cok ucuza yollayabiliolar ama bazilarida pahaliya yolluolar gereginden fazla.
Örn: Ebay'da aynı 2 ürün aynı satıcıda biri : 40$+shipping(10$)=50$
................................başka bir satışında: 20$+shipping(30$)=50$
Yani biraz satış politikasıda var işin içinde ama sonuçta kargo ücretini gönderici ayarlıyor ;)
Oraya koydugu fiyata gore % ile para oduosun ebaye, ondan ucreti az yazip kargoyu cok yaziolar az para odemek icin. ;)
amerikadan bşi getittirmek istersn hbr wer yardımcı olurum kargosundada gümrüğündede.
laptop yolladı ablam gümrüğü ayarladılar geçirdiler kargo ztn wermiyodukk..
Gumrugu ayarladik die bisi olmasi soz konusu diil hediye olarak yollayip dusuk fatura kesmistir, ondan gecmistir.
Burak Kasim
10-04-2009, 23:52
hazır konu açılmışken bende şöyle bişey almayı düşünüyorum Türkiye'de araştırdım biraz 200-250 lira gibi bir fiyatı var.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Opel-OP-COM-opcom-Diagnostic-Interface-USB-CAN-OBD2-B08_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ66Q3a2Q7c65Q3a15Q7 c39Q3a1Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQha shZitem300306450022QQitemZ300306450022QQptZMotorsQ 5fAutomotiveQ5fTools
burdan alırsam oldukça uygun shipping dahil 39 usd. bu fiyatın üstüne ekstralar çıkarmı?fatura vs istemem gereklimi? 50 liralık iş için 150 lira daha harcayıp uğraşmayayım yani.yurt dışı alışverişte olursa ilk tecrübem olacak.
Bu %99 takilmaz.
Totali bile $100 gecmedigi icin sorun yaratmaz, ufak kutu bide ondan gonul rahatligiyla al bence.
Fiyatida denemeye deger bence.
---------------------------------------------------------------------------------
Bunu senin icin solemiorum arkadasim ama bu isler sans isidir, hic takilmicak denen mal takilir, takilicak gozuyle bakilan takilmaz.
Faturayi dusuk tutarsin takilmama yuzdesini artirirsin ama bunun garantisini size kimse veremez, veriorum diyende yalan soluodur. ;)
Kesinlikle teyit almadan sipariş vermem zaten beklemedeyim :)
Burak Kasim
10-04-2009, 23:59
Kesinlikle teyit almadan sipariş vermem zaten beklemedeyim :)
Ibrahim bide adamin listesinde turkiye olsa bile cewap vermeye bilir.
Bana burdan cewap vermiolar bazen sen dusun.
Ufak urun satan adamlar cok tinlamiolar.
Amerikadan olsa sana ne kadar gelicegini hesaplardim ama malesef ingiltere icin pek bi bilgim yok. :o
Edit:
Royal maile baktim 5 kg da minimum 43 pound gibi mi rakam gosterio.
İngiltere için uluslararası ekonomik paket teslimat ücretleri şöyle (Royal Mail Airmail);
http://www.royalmail.com/portal/rm/content1?mediaId=53800712&catId=400036
Ibrahim bide adamin listesinde turkiye olsa bile cewap vermeye bilir.
Bana burdan cewap vermiolar bazen sen dusun.
Ufak urun satan adamlar cok tinlamiolar.
Amerikadan olsa sana ne kadar gelicegini hesaplardim ama malesef ingiltere icin pek bi bilgim yok. :o
Edit:
Royal maile baktim 5 kg da minimum 43 pound gibi mi rakam gosterio.
Teşekkür ederim Burak :)
Sanırım Amerika'dan alıcam ürünleri bir satıcı ile görüşebildim sonunda :p
first class olursa 18$ tutacağını söyledi. 27tl hiç fena bir rakam deil. Zaten o da sormuş 10günlük gönderide var istersen onu da hesaplarım demiş.
Türkiye'de 161tl kargosu ile beraber :)
ebayden maliyeti kargosu ile 68tl yapıyor, hiç fena değil :rolleyes:
Gumrugu ayarladik die bisi olmasi soz konusu diil hediye olarak yollayip dusuk fatura kesmistir, ondan gecmistir.
kullanılan bir ürün önceden ablamın ordaki laptopuydu fatura fln kesilmedi.
Ticari olmayan,hediye gibi ürünler zaten gümrükte takılmıyor :) Eğer ürün sıfır ise mutlaka gift olmalı, hatta üzerine böle happy birthday falan yazılırsa hiç fena olmaz :p
Ticari olmayan,hediye gibi ürünler zaten gümrükte takılmıyor :) Eğer ürün sıfır ise mutlaka gift olmalı, hatta üzerine böle happy birthday falan yazılırsa hiç fena olmaz :p
tmm siz çok bliyosunuz tmm..
M_PROJECT
11-04-2009, 14:07
tmm siz çok bliyosunuz tmm..
tanidik geldi bana bu soz :D
tanidik geldi bana bu soz :D
hep kullanırım ztn. tanıdık gelmesi normal...
crazydog
11-04-2009, 14:46
muge cok inatsın :D bayılıyorum şu huyuna ahahha
muge cok inatsın :D bayılıyorum şu huyuna ahahha
bende seni. alican.
first class olursa 18$ tutacağını söyledi. 27tl hiç fena bir rakam deil. Zaten o da sormuş 10günlük gönderide var istersen onu da hesaplarım demiş.
ben bir keresinde diecast model alirken usps ile gonderide 1 haftada teslimat icin 2 kati fazla para odemistim 3 haftaliga gore, sonucta yine 3 haftada gelmisti, neden oldugunu anlamadim,cok sinir bozucu ve elinden de bir sey gelmiyor.. acelen yoksa birak en ucuzundan gelsin.. :)
ben bir keresinde diecast model alirken usps ile gonderide 1 haftada teslimat icin 2 kati fazla para odemistim 3 haftaliga gore, sonucta yine 3 haftada gelmisti, neden oldugunu anlamadim,cok sinir bozucu ve elinden de bir sey gelmiyor.. acelen yoksa birak en ucuzundan gelsin.. :)
kesinlikle acelem yok :) kötü olmuş sizinkide :o bu ebay sayesinde meguiars setimi %80 tamamlamış olucam :heyoo:
Burak Kasim
11-04-2009, 20:25
Bisi diil Ibrahim.
Tek dikkat edicegin sey takip nosu olsunda sonra nerde diye bakarsin hic diilse.
En ucuz serviste takip nosu yok cunku.
Yokta ii diil takip numaralari ama hic olmamasindan daha iidir.
Tamam iste kendinde soluosun, urun satilan bi urun diil.
Gumruk ayarlamayla alakasi yok ben sadece onu soledim.
Baska arkadaslar yanlis bilgilenmesin die. ;)
Tamam iste kendinde soluosun, urun satilan bi urun diil.
Gumruk ayarlamayla alakasi yok ben sadece onu soledim.
Baska arkadaslar yanlis bilgilenmesin die. ;)
tmm szn bildiğinizi bnm bşi bilmediğimi söledim ok?? sorun yokkkk!!!
Valla son şu DHL UPS FEDEX gibi firmaların gümrük fiyatlarını duyduktan sonra EMS yada USPS dışında getirmem heralde ürün kolay kolay :)
Satıcı ne diyorsa kargoya odur...
Mesela 9.99 'a ürün satıyor kargosu 100$ bu tarz ayarlamalar yapıyorlar.
arkadaşlar siparişi verdim 10günde teslim olacak, sizede tavsiye ederim. Eleman çok ucuza meguiars ürünleri satıyor. Ben nxt wax+water magnet+microfiber eldiven aldım. Bana shippingi dahil herşeyi ile 83tlye mal oldu. Türkiye'de sadece wax 69tl + bana kargosu ile maliyeti yaklaşık 77-78tl.
Bu arada wax 69
eldiven 34tl
water magnet 51tl Türkiye'de havale ve kargo ücreti hariç ;)
ingiltereden kargo getiren varmı???
106 egzantrik aldım ebayden adam bende 108 pound kargo ucreti istedi. royal mailin sitesinde en yuksek ucret 23.26 pound. bu egz. kac kilo tutar ve kargo ucreti neden yuksek???
turbo&quattro
03-07-2009, 19:39
Ebay saticilari gonderdikleri kargolardan da cok guzel paralar kazaniyorlar...Birsey aldiginizda gonderim konusunda kesinlikle pazarlik yapin.Ozellikle agirligi fazla olan gonderilerde.Su anda usps bir kampanya baslatti flat rate diye..Kutu seciliyor ve o kutuya ister 100gramm ister 100kg koy ayni fiyat.