Orijinalini görmek için tıklayınız : CMS Porsche için jant üretecek
initial-D
15-04-2009, 19:14
İzmir'de üretim yapan CMS, Porsche'yi imalat yaptığı firmalar listesine dahil etti. 1985'te alüminyum alaşımlı jant üretimine başlayarak günümüzde "Hafif Metal Jant" sektörünün küresel anlamda en önemli üreticilerinden biri olan CMS, Toyota, VW AG (Audi, Bentley, SEAT ve Volkswagen), PSA Grubu (Peugeot-Citroen), Fiat Grubu ( Alfa Romeo, Fiat ve Lancia) ve Renault gibi firmalara da ürün sağlıyor. CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen Porsche ile işbirliği anlaşmasına göre, 2010'da seri üretime başlayacaklarını ifade etti.
kriz mriz ortamı falan derken Türk bir üreticinin porsche gibi bir şirketle çalışıcak olması güzel bir haber
valla iyiymiş yüzümüzü kara çıkarmasınlarda :D
Cms shoplara bi dünya para yatırdılar hepsi külli zarar etti adamlar tık demediler helal olsun. Başarılar dilerim inşallah bir daha yanlış yatırım yapmazlar.
Shadow_Dancer
15-04-2009, 19:19
Valla maşallah demek istiyorum kendilerine...İşini düzgün yapan müesseselerin böyle başarılar alması çok sevindirici.
helal olsun allah utandırmasın sevindirici bi haber:)
mgnPower
15-04-2009, 19:22
cok guzel bir haber... bunca otomobil firmasindan sonra porsche icinde uretim yapmak guzel bi haber tabiiki..
Bide kendileri düzgün jant tasarlasalarda, yerli malı kullansak...
Yurtdısına senelerdir üretim yapıyorlar ama ic pazar berbat...
onursumer
15-04-2009, 19:26
güzel bir haber bugun gazetede okumuştum
keşke iç parazarada yeterince ağırlık verseler.
Bi ara battılar diye bir söylenti çıkmıştı. Kriz başladığı günlerde.
Demekki durumlar epey iyi, güzel haber.
Başarılar CMS
initial-D
15-04-2009, 19:38
iç pazar için modlu araçların tarzı olucak şeyler üretmeleri lazım.
cms genelde standart fabrika çıkışı otomobiller için üretiyor görüldüğü gibi.
Adam gibi jant tasarımları çıkartsalar, Türkiye içinde yaptıkları ciro çılgın artacak ama ha diyen yok heralde.
Emir_b16a
15-04-2009, 19:42
hep porsche ye bi cms 40 kampanyası :D
iç pazardada taksicilere deilde mod lu araclara hitab etseler eminimki kar oranlarında cok ciddi bi artıs soz konusu olacaktır..şu krizde güzel bi girişim tebrik etmek lazım..
enkeilerin ozlarin replicalarini cikarsalar ayni hafiflikte kapis kapis satarlar.. ama adamlar hallerinden memnunlar galiba ihracat onlara yetiyor da artiyor..
enkeilerin ozlarin replicalarini cikarsalar ayni hafiflikte kapis kapis satarlar.. ama adamlar hallerinden memnunlar galiba ihracat onlara yetiyor da artiyor..
bencede öyle. cms40 iç pazara yetiyor artıyor bile.
iç pazardada taksicilere deilde mod lu araclara hitab etseler eminimki kar oranlarında cok ciddi bi artıs soz konusu olacaktır..şu krizde güzel bi girişim tebrik etmek lazım..
taxilerden cok diyosun yani modifiyeli araba:D
bencede öyle. cms40 iç pazara yetiyor artıyor bile.
aynen:) :D
Cms'nin TRye hiç uğramadan yurtdışında satılan modelleri varmış. Bilmiyorum hiç duyan varmı hatta izmirde alman plaka bi aracın üstünde gelmişti lastikçi bile hayatında görmemiş.:D Bunun dışında ben o kadar markanın orjinal jantını üretiyo olsam yeni modellere ağırlık vermek yerine fabrikalara sattığım jantlara ağırlık verirdim:)
Bu şekilde ihraç yapılması ülkemiz için çok iyi sevindim açıkçası
Spoon jantların SpooM replikasını yurtdışından getirtmek yerine burdan alsak keşke. Kırık felan oluncada tek alma şanzımıda olurdu ne güzel olurdu. Yada ısmarlama jant yapsınlar. :)
cms nın porche ıcın uretecegı jant ve yut dısı modellerı bu linkte
http://www.cmswheels.de/de/produkte
http://www.cmswheels.de/pictures/6e4ad2b2273d421977d5158f88c31b4a.jpg
http://www.cmswheels.de/pictures/1bfc8da2f891f2bcc30efe97376b98ae.jpg
VeNoM_35
15-04-2009, 23:53
röprtajlarında iç pazardan hem ekonomik anlamda hemde bilinçsizlik anlamında bıktıklarını, bu yüzden üretimin %85i yurtdışına ihraç edildiğini söylemiş cms. dünya çapında bir firma kesinlikle, umarım daha da başarılı olurlar.
mechanıcer
15-04-2009, 23:58
helal olsun jant ıcınde yazacak made ın TURKEY :D
MUGENPOWE®
16-04-2009, 00:02
techart ın modelıne benzıyo bence daaha deısık bı tarz yapsalar cok daha ıyı olrms gercı porscheyle calısmak ta buyuk bı ıs tebrıkler
cms nin izmirdeki fabrikalarina bazi isleri sebebiyle girmistim icerde inanilmaz calismalar var ve tr ye o hic ugramadan giden jantlari gorme firsatimda olmustu. gercekten cok cok guzel modeller var ve hic birini malesefki goremiyoruz.. uretim anlamindada cok cok asiri titiz calismaktalar. boya hatali diye bi kenara ayrilan jantlari gordugumdede cok sinir olmustum gercekten boyasindaki tek nokta toz kalintisini dahi isaretleyip hatali diye ayiriyorlar.. boyle titiz calisan bir firmanin porsche icin jant ureticek olmasi cok buyuk bi basari ve hakkidir bence..
hep porsche ye bi cms 40 kampanyası :D
İzmir'de bi Cayenne'de Cms jant var.
Fabrika çıkışı araçlara jant üretip satmak varken neden modifiyeli araç sektörüne girsinler?
Fabrika çıkışı aracın jantı standarttır. 1 kalıptan 10 binlerce jant üretirsin, dizayn ve kalıp maliyetin olmaz. Seri üretim olduğundan her marka modelden 10 binlerce satarsın.. Üretime başlamadan önce kaç tane satacağın bellidir, sipariş üzerine belirli adette üretim yaparsın ve hepsini satarsın.
Lakin modifiye sektörü zevke hitap ettiğinden 10'larca çeşit 10'larca ebat gereklidir, bu da 100 lerce kalıp ve 100 lerce dizayn maliyeti demektir. Satış rakamları ise asla 10 binlerce olmayacaktır. Üretim sonucunda ise satış adedin belirsizdir, tamamen rakipler, fiyat, ikame mallar, tüketici zevk ve tercihleri adedi belirleyen unsurdur. Kısaca risk mevcuttur.
Neden daha az kazanacakları, rakibin ve ikame malın çok daha fazla olduğu, çok daha fazla maliyete katlanacakları, belirsizliğin ve riskin varolduğu bir sektöre girsinler, modifiye sektörüne giriş yapmamalı son derece mantıklı ticari bir karar.
http://www.cmswheels.de/de/produkte/C12-CB
http://www.cmswheels.de/de/produkte/C14
Oy oyy.
19 ların tanesini 240 eurolardan satıyorlar :)
cms bir ara wolfrace üretti.gayet,sağlam ve hafif bir janttı.ama çoğu insan ön yargıyla baktı.bizde bu yabancı hayranlığı olduktan sonra cms iç piyasada zor iş yapar.
helal cevher metal sanayi
geçen yıl chaynne in jantlarını üretmeye başladılar.
bentleyide bir önceki yıl üretmişlerdi.
sportinger
16-04-2009, 13:44
cms bir ara wolfrace üretti.gayet,sağlam ve hafif bir janttı.ama çoğu insan ön yargıyla baktı.bizde bu yabancı hayranlığı olduktan sonra cms iç piyasada zor iş yapar.
bizde yurt dışında ithal ederiz cms leri:D:D:D
Geçtiğimiz hafta CMS Yönetim Kurulu Üyesi Şener bey ile bir oturum gerçekleştirdik "kriz ve türkiye" diye... Krizin kendilerini çok az etkilediğinden bahsetmişti. Bende CMS Shopların neden kapatıldığını sordum, bir yerin gidişatını beğenmezsem kapatırım, zarar ediyorduk bende kapattım demişti... CMS'nin başında tecrübesi büyük kişiler var, bence daha da iyi işler başarırlar...