Orijinalini görmek için tıklayınız : hava akışmetresi
barışbazan
16-04-2009, 20:15
merhaba arkadaşlar akışmetre ile ilgili bilgisi olan varmı? 307 ve benzeri beyin sensör ağırlıklı arabalarda spor hava filtresi takıldığında akışmetrede sorun yaşanır gibi duyumlar var aslı astarı varmıdır??
H22Power
16-04-2009, 20:43
merhaba arkadaşlar akışmetre ile ilgili bilgisi olan varmı? 307 ve benzeri beyin sensör ağırlıklı arabalarda spor hava filtresi takıldığında akışmetrede sorun yaşanır gibi duyumlar var aslı astarı varmıdır??
bana akışmetre deme:( baya bilgim var evet sana şu kadar söleyebilirim akışmetreyi açık filitreler bozuyor fakat yağlı olanlar kn green tarzı eğer aem alısan sorun çıkartmaz bende açık yağlı filtre vardı bundaki yağlar akışmetrenin içinde havayı okuyan ince film tabakasının üstüne yapışıyor ve gelen toz direk üstünde kalıyor bir zaman sonra akışmetren okumamaya başlıyor tabi o radleye gelene kadar yakıt tüketiminde artarak gidiyor bozuldukça bana sorarsan hiç kurcalama ama illa takıcam dersen AEM den başkası SAKIN diyorum......
barışbazan
16-04-2009, 20:51
hımmm..ya ben simotanın bi kitini düşnüyodum ki zaten hepsi aynı ya koton olarak bence 307 de hassas bi araç bu gibi konularda ondan takma diosun yani:(
H22Power
16-04-2009, 21:46
hımmm..ya ben simotanın bi kitini düşnüyodum ki zaten hepsi aynı ya koton olarak bence 307 de hassas bi araç bu gibi konularda ondan takma diosun yani:(
simota nınkitleri çok güzel gerçekten fakat ya girme yada kesinlikle AEM kullan:icon_tup:
Ahmetfikri
16-04-2009, 21:58
bana akışmetre deme:( baya bilgim var evet sana şu kadar söleyebilirim akışmetreyi açık filitreler bozuyor fakat yağlı olanlar kn green tarzı eğer aem alısan sorun çıkartmaz bende açık yağlı filtre vardı bundaki yağlar akışmetrenin içinde havayı okuyan ince film tabakasının üstüne yapışıyor ve gelen toz direk üstünde kalıyor bir zaman sonra akışmetren okumamaya başlıyor tabi o radleye gelene kadar yakıt tüketiminde artarak gidiyor bozuldukça bana sorarsan hiç kurcalama ama illa takıcam dersen AEM den başkası SAKIN diyorum......
bende tam tersini duymuştum yağlı tip filtreler maf üzerinde olumsuz etki yapıyormuş
H22Power
16-04-2009, 22:00
bende tam tersini duymuştum yağlı tip filtreler maf üzerinde olumsuz etki yapıyormuş
biraz dikkatli okunursa aslında aynı şeyi söledim bende yağlı filtreler mafı bozuyor aem yağsız olduğundan bozmuyor dedim :)
Ahmetfikri
16-04-2009, 22:03
sorry :) göz atlaması olmuş
aem dryflow rulez :)
H22Power
16-04-2009, 22:05
sorry :) göz atlaması olmuş
aem dryflow rulez :)
aynen:) bende yarın alıcam birtane tabii bu tecrübe bana 1 adet maf a maloldu:(
barışbazan
16-04-2009, 22:21
maf ne kadar 300 400 wardır??aem de tek basına bayaa pahalı diğer yağlıların 2 katı:D
aynen:) bende yarın alıcam birtane tabii bu tecrübe bana 1 adet maf a maloldu:(
çzellikle dizel arabalara takkan oldumu direk sorgusuz söküyorum :)
Ahmetfikri
16-04-2009, 22:24
130tl civarı olması lazım aem kn kutu içiyle hemen hemen aynı para
H22Power
16-04-2009, 22:25
maf ne kadar 300 400 wardır??aem de tek basına bayaa pahalı diğer yağlıların 2 katı:D
benim araç için konuşuyorum benim model 350tl 2000 ve üstü 700tl:(
barışbazan
16-04-2009, 22:36
maşallah bende demn boschlara baktım 300 400:) evet AEM 130 ytl 50 60 lık bi simotaya göre 2 kat:D
Senin aracın maf sensörü 2 sene önce 90 liraydı.
barışbazan
17-04-2009, 17:13
ee azmış eminmisin??bilmiorum filtre için riske atmaya değer mi.esi FK filtrem kromdu yağsızdı
hangi filtreler yağsız arkadaslar sadece AEM mi? bende simota kit var bir kere hava akış metresi ini deiştirdim bu ıkıncı buda gitmek üzere ama hiç filtreden oldugunu düşünmemiştim açıkçası
barışbazan
04-05-2009, 15:44
evet AEM kağıt spor.akış metrenin bozulma sebebi kesin filtre mi?
Sinan Koc
04-05-2009, 15:57
Yağlı,yağsız olmasının dışında bazı araçlarda borunun uzunluğuda önem taşıyor.Yani filtreyi MAF a fazla yaklaştırırsanız,yine problemler olabiliyor.Pipercross vb. sünger fitreler işinizi görücektir.
vtecturbo
04-05-2009, 17:39
maf ınızı kontak sprey ıle veya bıldıgınız kalıper spreyı ıle temızleyebılırsınız ama kesınlıkle dokunmadan.bır zmanlar golf üm vardı cok ugrastım mafıyla.ama bence maf beladan baska bısey dııl.
ya kesın filtreden oldugunu bılmıorum ama filtreden sonra oldu
Seninki ile aynı motora sahip eski 206'ımda green marka açık hava filtresi vardı. 40.000 km ye yakın oldu sadece İzmit Körfez'de Draglarda bozuldu MAF sensörü. 80 tl karşılığında arıza yapma ihtimali daha düşük olan yeni tip ile maslakta özel bir peugeot servisinde değiştirmiştim. Kendin bile değiştirebilirsin o kadar basit ki sökülüp takılması. Ayrıca öyle hemen bozar felanda değil. Benim kullanım tarzıma göre bozulmadı sayabiliriz parçayı.
barışbazan
05-05-2009, 11:53
biliorum ben sadece riske bile atmak istemioyurm:)yoksa 2 3 binde bozmaz zamanla