Orijinalini görmek için tıklayınız : Çaktırılmış debriyaj?
.::EmrE::.
17-04-2009, 22:48
Selamlar..Aracımı aldıktan birkaç gün sonra ve debriyajının bitmesinden sonra,servis geçici olarak çaktırma debriyaj yaptıklarını söylemişti,ve yeni debriyaj seti siparişi verdiler...
Merak ettiğim,bu çakma debriyaj nedir?
2.olarak araç gaza yüklendiğinizde sanki sürekli sarma halinde,(patinaj değil,devir artmasına rağmen gazı alamaması) bunun sebebi bu olay mıdır?
3.olarak da,bitik debriyajlı bir aracın performansında ne gibi eksiklikler olur? - ( Hissedilir biçimde güç kaybı yaşanır mı vs? )
Bugün Clio 172 RS ile roll denedik,ve arada yaklaşık 6-7 boy fark vardı,Clio'nun yanına bile yaklaşamadım da,normal gelmedi açıkçası...Clio'da sanırım stock değildi..:soru:
Rockford
17-04-2009, 22:55
2. de anlattıgın durum balatayı sıyırma durumu. gaza basarsın ama araba gaz durumu ile aynı oranda hızlanmaz.
bitik debriyajla performans ne olura gelince debriyajın iş görmüosa olayın sonu araba hareket etmez. yani sıfır güç. debriyajın motorun gücünü aktarma organlarına iletemedigi sürece git gide kayıp artar yani.
opc lerin sürekli degişen parcalarının stokta tutulmaması kötüymüş :) bide debriyaj balatasının fiyatı nasıl opc corsa için. kaportanın bazı parcaları epey bi tuzluyduda periyodik malzemelerde o şekildemi fiyat olarak.
Emir_b16a
17-04-2009, 22:57
serwis debriyajmı çakmış bnce sna çaktık deyip oyalamışlar sni anlattığın şeyler bildiğin bitik debriyaj tepkileri balataya bakmışlar aha bu bu çocuğu parça gelene kdr idare eder demiş geri takmışlar bnce
bitik debriyajın tabikide çok büyük dezawantajları war 1. kapma yapar basarsın gitmez yani motor gücünü araç yere wermez 2. her an yolda bırakabilir sni bnce aracını az kullanmaya we kullandığın sürede çok zorlamamaya dikkat et özellikle yokuş yukarı kalkışlarda kalkmayabilir araban
aracın sarma halinde olması kapma die tabir edilen olaydan oluyo bu kapmadan dolayıda araç ztn yürütemiyo bariz şekilde araç yarı boşta yarı witeste gibi tepki werir buda büyük güç kaybıdır
17-04-2009, 22:58
Teşekkürler öncelikle açıklaman için :)
OPCnin neredeyse hiçbir parçası stokta yok,çok kötü bir durum gerçekten..Parçaların fiyatlarını ayrı ayrı bilmiyorum ama,baskı + balata + debriyaj bilyası toplam 1650 TL tuttu...
Kaporta malzemeleri de gerçekten inanılmaz tuzlu..
Sonuç olarak sizce normal mi bu kadar fark yemesi?
Emir_b16a
17-04-2009, 22:59
Teşekkürler öncelikle açıklaman için :)
OPCnin neredeyse hiçbir parçası stokta yok,çok kötü bir durum gerçekten..Parçaların fiyatlarını ayrı ayrı bilmiyorum ama,baskı + balata + debriyaj bilyası toplam 1650 TL tuttu...
Kaporta malzemeleri de gerçekten inanılmaz tuzlu..
Sonuç olarak sizce normal mi bu kadar fark yemesi?
kesinlikle normal ;)
bana aşırı fazla geldi 1.650 tl ?
VeNoM_35
17-04-2009, 23:01
debriyaj eğer bukadar sürede bittiyse bence bunun üstüne git ve para vermemeye çalış. ama büyük ihtimal kullanıcı hatası tarzı bişey deyip para almaya çalışırlar. alalı nekadar oldu ki bukadar kısa zamanda bitmemesi lazım.
bunu yapan yetkili servismi?
Rstmania
17-04-2009, 23:03
Bitik balatayla normal ama... ;)
17-04-2009, 23:05
serwis debriyajmı çakmış bnce sna çaktık deyip oyalamışlar sni anlattığın şeyler bildiğin bitik debriyaj tepkileri balataya bakmışlar aha bu bu çocuğu parça gelene kdr idare eder demiş geri takmışlar bnce
bitik debriyajın tabikide çok büyük dezawantajları war 1. kapma yapar basarsın gitmez yani motor gücünü araç yere wermez 2. her an yolda bırakabilir sni bnce aracını az kullanmaya we kullandığın sürede çok zorlamamaya dikkat et özellikle yokuş yukarı kalkışlarda kalkmayabilir araban
aracın sarma halinde olması kapma die tabir edilen olaydan oluyo bu kapmadan dolayıda araç ztn yürütemiyo bariz şekilde araç yarı boşta yarı witeste gibi tepki werir buda büyük güç kaybıdır
Valla dediğin dogru olabilir..İlk gün yolda kalmıştım,hiç geçmiyordu vites...Ondan sonra teslim ettiler idare edin falan diye..Daha 20 gün beklemem gerekiyor :S
bilsem bu kadar süreceğini kapora vermez gider Sachs falan alırdım...
17-04-2009, 23:06
bunu yapan yetkili servismi?
Malesef yetkili servis.
debriyaj eğer bukadar sürede bittiyse bence bunun üstüne git ve para vermemeye çalış. ama büyük ihtimal kullanıcı hatası tarzı bişey deyip para almaya çalışırlar. alalı nekadar oldu ki bukadar kısa zamanda bitmemesi lazım.
İkinci el oldugundan dolayı kullanım hatası dediler..o nedenle birşey diyemedik..önceki sahibi neler yaptı sonuc olarak bilemiyorum..
bana aşırı fazla geldi 1.650 tl ?
Malesef aşırı fazla gerçekten :(
Ozel serviste degistirsen debriyaji anlarlar mi ki? Fiyat sor bakalim cok farkediyorsa deger belki ozelde degistirmeye..
Emir_b16a
17-04-2009, 23:14
Valla dediğin dogru olabilir..İlk gün yolda kalmıştım,hiç geçmiyordu vites...Ondan sonra teslim ettiler idare edin falan diye..Daha 20 gün beklemem gerekiyor :S
bilsem bu kadar süreceğini kapora vermez gider Sachs falan alırdım...
bnce sna snin balatandan daha iyi durumda başka çıkma bi balata wermişler bnm anladığım git servise bu yaptığınız ayıp de dikil bnce servisin yapması gereken parça yoksa sna başka bi araç wermekti parçan gelene kadar da seni bu şekilde töhmet altında bırakmadan halletmeleri gerekiyo bnce hakkını ara emin ol balatanın parasını dahi almayabilirler snden bu opelin ayıbıdır arabayı al sat parasını al parça deyince yok 1 ay sonra eyer sana arabayı aldığında böyle bi bilgi werilmediyse hakkını aramalısın ilerde çok daha zorlanırsın allah korusun bi kaza falan yaparsan arabanın toplanması 3 ayı bulu sn yanarsın servise git gelden hakkını ara
17-04-2009, 23:17
Fiyat çok iyi Sachs'in,ancak kapora aldıkları için mümkün değil şu an başka marka almam :(
17-04-2009, 23:19
bnce sna snin balatandan daha iyi durumda başka çıkma bi balata wermişler bnm anladığım git servise bu yaptığınız ayıp de dikil bnce servisin yapması gereken parça yoksa sna başka bi araç wermekti parçan gelene kadar da seni bu şekilde töhmet altında bırakmadan halletmeleri gerekiyo bnce hakkını ara emin ol balatanın parasını dahi almayabilirler snden bu opelin ayıbıdır arabayı al sat parasını al parça deyince yok 1 ay sonra eyer sana arabayı aldığında böyle bi bilgi werilmediyse hakkını aramalısın ilerde çok daha zorlanırsın allah korusun bi kaza falan yaparsan arabanın toplanması 3 ayı bulu sn yanarsın servise git gelden hakkını ara
Valla alırken kontrol de yapıldı araca yarım gün boyunca ancak böyle birşeyden bahsetmediler...Söyledikleri şanzımanı açıp bakamayacakları için bilemezlermiş bitik mi değil mi,efendim balata 1 yılda da bitermiş 1 saate de falan filan...
Aracın ile aynı şanzımanı kullanan başka bir araçtan çıkma debriyajı takmışlardır bence. Bu arada parça fiyatları el değil kol yakıyormuş direk. Otomobil alırken bunlarıda araştırmak hesaba katmak lazım. Küçük sınıf hothatch bir aracın işletim maliyetleri bu kadar yüksek olmamalı.
yerinde olsam dava açardım o çakma denen debriyaj arabana şanzımanına zarar verse, zararı karşılarmı acaba servis? çok laçka ve saçma bir servisçilik anlayışı bence, yazık
normali en fazla senin arabanı yatırıp başka bir çözüm bulmalarıydı böyle birşey yapmaları çok ilginç sanayide dükkan değil bu sonuçta özel serviste yada atıyorum kimse alınmasın üzerine herhangi bir usta bile yapmaz bunu
Selamlar..Aracımı aldıktan birkaç gün sonra ve debriyajının bitmesinden sonra,servis geçici olarak çaktırma debriyaj yaptıklarını söylemişti,ve yeni debriyaj seti siparişi verdiler...
Merak ettiğim,bu çakma debriyaj nedir?
2.olarak araç gaza yüklendiğinizde sanki sürekli sarma halinde,(patinaj değil,devir artmasına rağmen gazı alamaması) bunun sebebi bu olay mıdır?
3.olarak da,bitik debriyajlı bir aracın performansında ne gibi eksiklikler olur? - ( Hissedilir biçimde güç kaybı yaşanır mı vs? )
Bugün Clio 172 RS ile roll denedik,ve arada yaklaşık 6-7 boy fark vardı,Clio'nun yanına bile yaklaşamadım da,normal gelmedi açıkçası...Clio'da sanırım stock değildi..:soru:
clio benim:)
bahsettiğim gibi komple egsoz ile filtre var sadece...
debriyaj olayın dediğin gibi ceyran etti ise sıkıntı vardır
değistirdikden sonra tekrar deniyebiliriz istersen :)...
Emir_b16a
17-04-2009, 23:28
Valla alırken kontrol de yapıldı araca yarım gün boyunca ancak böyle birşeyden bahsetmediler...Söyledikleri şanzımanı açıp bakamayacakları için bilemezlermiş bitik mi değil mi,efendim balata 1 yılda da bitermiş 1 saate de falan filan...
doğru sölemişler 1 senedede biter 1 saattede ama illa şanzumanı açıp bakmaları gerekmezdi bitip bitmediğine bakmaları için kontrol test sürüşü yapılırdı anlaşılırdı gaz werirken debriyaja bas çek yapılır kapma yapıyosa bitmek üzere demektir bakılır anlaşılır bence git her türlü hakkını ara siz benle dalgamı geçiyosunuz diye
ayrıca aracının bütün parçalarınıda iste bence getirsinler hepsini turbonda bi sorun çıksa naapıcaklar kaç ay uğraşıcaklar acaba ? yada sana turboyu deiştirdik dicekler eski turbonu tamir edip kumlatıp tekrar takıcaklar ;)
Aracın birde turbo. Çok rahat anlaşılır. En kötü hiç bilmiyorlarsa 2inci ve 3üncü viteste kalkmaya çalışırlar. Servisteki eleman bu durumda aracın vericeği tepkiden bile anlar bitmeye yakınmı bitikmi diye.
21.000kmdeki mazda rx8imin baskı+balata+bilye vs...ne warsa bitmeye çok yakın garantiden değiştirildi.deiştirme sebebide sertlikti....Şimdi bi okadar problemli tabir edilen rx8de başıma gelene bakıyorum bide opelde senin başına gelen...Bence ya sen fazla iyi niyetlisin yada servis fazla...O şekildede kullanıp zarar werme lanzımana bence..Ha bu arada garantinin son ayında değişti rx8in debriyajı 3.senenin sonunda yani we ilk değişişi 2.el diye bahane bulunmaz git kazga çıkar al kaporanı geri we debriyajına yapılan enteresan iş için şikayet etmekle tehdit et...Hatta şikayette et...
17-04-2009, 23:39
:) çok iyi olur valla..Akşam akşam içimizi kararttın yahu arkadaşla,bunalıma girdik :D
ilk roll denemem çünkü araç ile bu kadarını beklememiştik dogrusu :P Değiştikten sonra deneriz kardeşim o zaman,bakalım cidden fark edecek mi debriyaj olayı.. :)
Bu arada stock değildi sanırım dememin sebebi arkada 3. arkadaşta da Clio RS var,o nasıl bir ses öyle,kesin stock değildir o demesinden dolayı sordum :)
doğru sölemişler 1 senedede biter 1 saattede ama illa şanzumanı açıp bakmaları gerekmezdi bitip bitmediğine bakmaları için kontrol test sürüşü yapılırdı anlaşılırdı gaz werirken debriyaja bas çek yapılır kapma yapıyosa bitmek üzere demektir bakılır anlaşılır bence git her türlü hakkını ara siz benle dalgamı geçiyosunuz diye
ayrıca aracının bütün parçalarınıda iste bence getirsinler hepsini turbonda bi sorun çıksa naapıcaklar kaç ay uğraşıcaklar acaba ? yada sana turboyu deiştirdik dicekler eski turbonu tamir edip kumlatıp tekrar takıcaklar ;)
Zaten bir daha böyle birşey olursa servise kesinlikle gitmeyeceğim,dışarıda kendim halledeceğim artık..Allah kimseyi opel servislerine düşürmesin :)
17-04-2009, 23:41
21.000kmdeki mazda rx8imin baskı+balata+bilye vs...ne warsa bitmeye çok yakın garantiden değiştirildi.deiştirme sebebide sertlikti....Şimdi bi okadar problemli tabir edilen rx8de başıma gelene bakıyorum bide opelde senin başına gelen...Bence ya sen fazla iyi niyetlisin yada servis fazla...O şekildede kullanıp zarar werme lanzımana bence..Ha bu arada garantinin son ayında değişti rx8in debriyajı 3.senenin sonunda yani we ilk değişişi 2.el diye bahane bulunmaz git kazga çıkar al kaporanı geri we debriyajına yapılan enteresan iş için şikayet etmekle tehdit et...Hatta şikayette et...
Sanırım biraz benim iyi niyetimden kaynaklandı..Dün aradım iptal etmek için siparişi,baskı ve bilyanın geldiğini,balatayı beklediklerini söylediler,bu sebeple kaporayı geri veremezlermiş...Pazartesi gidip bakacağım gerçekten gelmiş mi,gelmemişse çıngarı çıkarıp alacağım kaporayı geriye :(
Emir_b16a
17-04-2009, 23:42
Zaten bir daha böyle birşey olursa servise kesinlikle gitmeyeceğim,dışarıda kendim halledeceğim artık..Allah kimseyi opel servislerine düşürmesin :)
neden bnce hakkını ara paranıda geri al üstüne gidersen emin ol servisteki elemanlarda düzelir bi nebze aracın garantiden çıkınca dışarda yaptırırsın
:) çok iyi olur valla..Akşam akşam içimizi kararttın yahu arkadaşla,bunalıma girdik :D
ilk roll denemem çünkü araç ile bu kadarını beklememiştik dogrusu :P Değiştikten sonra deneriz kardeşim o zaman,bakalım cidden fark edecek mi debriyaj olayı.. :)
Bu arada stock değildi sanırım dememin sebebi arkada 3. arkadaşta da Clio RS var,o nasıl bir ses öyle,kesin stock değildir o demesinden dolayı sordum :)
büyük ihtimalle fark edicek debriyajın sıkıntısı var..
corsa opc yeni jenarsyon otomobiller arasında favorim içi dısı motoru...
bende görmek istedim yol durumunu
değistikten sonra net anlarız...
hayırlı olsun bu arada...:)
17-04-2009, 23:45
neden bnce hakkını ara paranıda geri al üstüne gidersen emin ol servisteki elemanlarda düzelir bi nebze aracın garantiden çıkınca dışarda yaptırırsın
Dediğin gibi olabilir de,bu kadar paraya dışardan daha uzun ömürlü,performans parçaları alınabilir çünkü :P
Allah korusun turbo gitse şimdi benim,kesin binlerce TL isterler,o kadar fiyata da gidip başka turbo alırım mesela diye düşündüm :P
Sanırım biraz benim iyi niyetimden kaynaklandı..Dün aradım iptal etmek için siparişi,baskı ve bilyanın geldiğini,balatayı beklediklerini söylediler,bu sebeple kaporayı geri veremezlermiş...Pazartesi gidip bakacağım gerçekten gelmiş mi,gelmemişse çıngarı çıkarıp alacağım kaporayı geriye :(
Gelmişsede çıngar çıkar ne fark eder.15yaşımda astram wardı ilk arabam yetkili servise götürdüm bıraktım daha 20-30binde war yok.Çocuk gördüler beni biton iş yapmışlar baya kabarık bi liste çıkarmışlar vs...ilk önce bikaçkere düzgün konuştum sonra düzgün konuşunca hawalara girdiler babamı aradım durumu anlattım kazzga iznimi aldıktan sonrada ana avrat saydım =)bayaa büyük olay enson faturanın 5de1inimi 4de 1inimi ne ödeyip çıkmıştım=)heheheh Bu arada balatanın fiyatı imkanı yok 800-1000den fazla diyildir kalanı işçilik
En az 700tl işçilik alıyorlardır! Parçaların geldiyse parçaları al serviste dışarda uygun fiyata taktır. Çok ciddi paralar cebinde kalabilir.
Dediğin gibi olabilir de,bu kadar paraya dışardan daha uzun ömürlü,performans parçaları alınabilir çünkü :P
Allah korusun turbo gitse şimdi benim,kesin binlerce TL isterler,o kadar fiyata da gidip başka turbo alırım mesela diye düşündüm :P
Serviste eksoz sisteminide deiştiriyolar turboyla birlikte=)Borusan garantiden bol bol deiştirmişti bana =)
17-04-2009, 23:53
Gelmişsede çıngar çıkar ne fark eder.15yaşımda astram wardı ilk arabam yetkili servise götürdüm bıraktım daha 20-30binde war yok.Çocuk gördüler beni biton iş yapmışlar baya kabarık bi liste çıkarmışlar vs...ilk önce bikaçkere düzgün konuştum sonra düzgün konuşunca hawalara girdiler babamı aradım durumu anlattım kazzga iznimi aldıktan sonrada ana avrat saydım =)bayaa büyük olay enson faturanın 5de1inimi 4de 1inimi ne ödeyip çıkmıştım=)heheheh Bu arada balatanın fiyatı imkanı yok 800-1000den fazla diyildir kalanı işçilik
Evet dogru , onu söylemeyi unutmuşum.1650 nin içine işçilik de dahil...Sanırım 1100 lira falan idi parçalar,gerisi de işçilik.
17-04-2009, 23:54
büyük ihtimalle fark edicek debriyajın sıkıntısı var..
corsa opc yeni jenarsyon otomobiller arasında favorim içi dısı motoru...
bende görmek istedim yol durumunu
değistikten sonra net anlarız...
hayırlı olsun bu arada...:)
Çok teşekkürler :) değiştiken sonra haber veririm deneriz kardeşim :)
H22Power
18-04-2009, 00:01
anladığım kadarıyla boost geldikten sora debriyajın kaçırıo bunun 2 sebebi olabilir 1 debriyajın bitik 2 volant yüzeyin bozulmuş senin volanın taşlandığını sanmıorum bendede aynı dert var ve taşlanmıyor fiyatı ise 1000tl ye yakın malesef eğer 1650ytl volant dahil ise normal ama sadece baskı balata bilya seti ise o fiyata stage1 baskı balata almanı öneririm genelde luke sacs çakma debriyajla nerdeyse aynı süre gidiyor derbriyaj çakma muhabbeti de 40-50 ytlkarşılığında balatacıların debriyaj baskı yüzeyini 3-3.5-4 şeklinde orjinel yüzey şartlarına gelicek şekilde çakma olayıdır geçici çözüm spec:D
Emir_b16a
18-04-2009, 00:02
Evet dogru , onu söylemeyi unutmuşum.1650 nin içine işçilik de dahil...Sanırım 1100 lira falan idi parçalar,gerisi de işçilik.
deli para 1 balata deiştirmek için :eek: 550 liramı alınır ya parçayı al dışarda taktır bnce sizinle çok bozmak istemiyosan sizinle çalışmak istemiyorum dersin alırsın parçayı
Emre çekmeköy otoban üstündeki opele mi gittin sanırım gedizlerdi? Eğer öyleyse yardımcı olabilirim belki..
Rstmania
18-04-2009, 00:25
Bu çakma balata olayını da direk opele mail at. Sana kesin geri dönüş de bulunurlar ve seni haklı bulurlar. Bu şekilde müşteri gönderilmez. Tabi sen bir kağıt imzalamadıysan ;)
VeNoM_35
18-04-2009, 00:31
yetkili servislerin hepsi böyle, malesef tr'de birtane yetkili servis duymadım heh bunda biz memnun kaldık diye. oyuzden opelin varsa sanayide kendine çok iyi bir usta buluyorsun, daha sonra istersen tüm parçalarını orj getirt yurtdısından onları takarsın.
18-04-2009, 00:59
Emre çekmeköy otoban üstündeki opele mi gittin sanırım gedizlerdi? Eğer öyleyse yardımcı olabilirim belki..
yok ya orası değil..Karşıda benimki..teşekkürler yine de :)
18-04-2009, 01:02
Bu çakma balata olayını da direk opele mail at. Sana kesin geri dönüş de bulunurlar ve seni haklı bulurlar. Bu şekilde müşteri gönderilmez. Tabi sen bir kağıt imzalamadıysan ;)
Valla bu konu ile ilgili birşey imzalamadım..Ama aracım parça geleceği süre boyunca burda mı kalacak dedim,adam da isterseniz balatanızı geçici bir süre için kullanılır duruma getirebiliriz dedi,iyi dedim..Sanırım bu şekilde itiraz hakkım yok?
bnmle deneyebilir misiniz acaba?
CallMeInsane
18-04-2009, 02:36
opelin servis hizmeti bence cok kötü tampon için 1 hafta yok sis gelmedi 1 hafta daha bekletmişlerdi beni :S
bnmle deneyebilir misiniz acaba?
sıkıldım seninle denemekten;):p:o:(:rolleyes::Deli::eek:
Keşke bu kadar uğraşana kadar stock yerine seramiğe terfi etseydin... Volant kırılana kadar kullanırdın o zamana kadarda büyük ihtimal arabayı satardın. Aracı alırken kendinde anlayabilirdin aslında yüklendiğinde kaçırma yapınca belli ederdi. Neyse daha öncede başka bi yerde muhabbeti geçmişti yazık oldu 2. günden böyle olması geçmiş olsun tekrardan.
opc de durum ne bilmiyorum ama diğer opeller için sachs-luk arasında hiç bir fark yok 2si arasında fiyat farkıda yok.keşke özel serviste hallettirseymişsin.geçmiş olsun.
nerde o eski balatalar yes asbest yes kanser :)