PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : b16 enjektör temizliği

hsyn_çvk
18-04-2009, 09:02
arkadaşlar würth enjektör temizliyicisi ile b16'nın enjektörlerini temizleyelim diyoruz,würth'ün enjektör temizleyicisinin arkasında '50 lt yakıta 1 lt (yani 3 kutu) enjektör temizleyici atın' yazmışlar ama 3 kutu bana biraz fazla gibi geldi,sizce normalmidir?bide bu ürün hakkında olumlu olumsuz fikir ve görüşleriniz varmıdır?

B.Aktepe
18-04-2009, 09:09
enjektor temizliği vti ve rc enjektorlerinde pek tavsiye edilen bir yöntem değil. yüksek km hızlarda biraz gazlaman yeterli olur gibi geliyor. zaten temizletmeden önce enjektorleri test etmelisin.

SkY
18-04-2009, 09:09
würth enjektör temizleyicisinin methini bende çok duydum..kullanma oranları için bişey diyemicem ama kutusunda ne diyorsa onu yapın

hsyn_çvk
18-04-2009, 09:34
enjektor temizliği vti ve rc enjektorlerinde pek tavsiye edilen bir yöntem değil. yüksek km hızlarda biraz gazlaman yeterli olur gibi geliyor. zaten temizletmeden önce enjektorleri test etmelisin.
cuma ve pazar aksamları kullanıyorum vti'yı ve bu kullanımlarımdada araclarımızı denediğimiz (roll) için gazlıyoruz,ama sanki 2 gündür bi benzin kokusu var aracta ve 2.vitesde giderken ayağımı gazdan çektiğimde arka arkaya 3-4 kere silkeliyo sanki,benim aklıma enkektörler geldi,aslında subap ayarlarınada bi baktırıcam ondanda şüpheleniyorum,bide bujileride değiştireyim diyorum,enjektör testinde kullanacağımız yöntem ne olmalıdır?

birde sizce distiribitör sökülmeden yada herhangi bir dış etken olmadan aracın avans ayarı kaçabilir mi?onuda kontrol ettirmeme gerek varmı?yada sölediğim sıkıntılara avans kaçıklığıda neden olabilirmi?

Erol
18-04-2009, 09:37
aracı ilk çalıştırdıgın zamanlardada tekleme oluyorsa

enjektörleri ni degiştir hüseyin..

hsyn_çvk
18-04-2009, 09:44
aracı ilk çalıştırdıgın zamanlardada tekleme oluyorsa

enjektörleri ni degiştir hüseyin..
yani şöle erol,bekliom ışıklar sönsün diye söndükten sonra basıom tık die çalışıo hemen jigleye geçio zaten,yani öle pat pat yapmıo,yada ne biliyim böle saçma çalışmıo,belkide ben kıllatıyom aslında bigün yanına geleyim,hatta olmassa bugun iş çıkışı bi uğriyim yanına bi bin sende kanka :soru:

Selim.Y
18-04-2009, 09:46
yani şöle erol,bekliom ışıklar sönsün diye söndükten sonra basıom tık die çalışıo hemen jigleye geçio zaten,yani öle pat pat yapmıo,yada ne biliyim böle saçma çalışmıo,belkide ben kıllatıyom aslında bigün yanına geleyim,hatta olmassa bugun iş çıkışı bi uğriyim yanına bi bin sende kanka :soru:

ışıklar sonunce basıyorsun cıuuvvvv dıye ses gelıyor demı 2, denemede mars basıp calısıyor???? aynı sorun bizim vectradada varda :soru:

Erol
18-04-2009, 09:49
sana ters gelmezse gel yanıma

hsyn_çvk
18-04-2009, 09:51
sana ters gelmezse gel yanıma
çay kahve vb içeceklerden ikram etceksen gelirim :D gelirim gelirim erol ayıpsın işten çıkayim bı eve ugrar gelirim kanka,kaça kadar dükkandasın?

hsyn_çvk
18-04-2009, 09:52
ışıklar sonunce basıyorsun cıuuvvvv dıye ses gelıyor demı 2, denemede mars basıp calısıyor???? aynı sorun bizim vectradada varda :soru:
yok bende tek marşta alıo kardeşim

Erol
18-04-2009, 09:56
8 e kdr ama gelmeden sen yinede bi alo de ;)

hsyn_çvk
18-04-2009, 10:10
8 e kdr ama gelmeden sen yinede bi alo de ;)
tamam kanka :icon_tup:

tool
18-04-2009, 10:15
cuma ve pazar aksamları kullanıyorum vti'yı ve bu kullanımlarımdada araclarımızı denediğimiz (roll) için gazlıyoruz,ama sanki 2 gündür bi benzin kokusu var aracta ve 2.vitesde giderken ayağımı gazdan çektiğimde arka arkaya 3-4 kere silkeliyo sanki,benim aklıma enkektörler geldi,aslında subap ayarlarınada bi baktırıcam ondanda şüpheleniyorum,bide bujileride değiştireyim diyorum,enjektör testinde kullanacağımız yöntem ne olmalıdır?

enjektorleri test ettir, sonrada oksijen sensorunu saglam bi arabadan alip deneyin...

mira
18-04-2009, 10:16
Yaptıracaksanda bu makina ile yaptırmaya çalış.
http://www.wurth.com.tr/content/resim.php?resim=urun/702-999-037.jpg&gen=250

Benzin pompasının sigortası sökülerek benzin göndermesi durduruluyor.sonra aracında alınacak 1-1,5 litre kadar benzin ile enjektör temizleyici konuyor ve tam tamına 45 dk bu karışım ile aracınız çalıştırılıyor.Kendi servimizde kullanıyoruz.Özellikle km' si yüksek dizel araçlarda muntazam bi çekiş farklılığı oluşuyor.Benzinlilerde ise filtreler ve bakımlar yapıldıktan sonra tavsiye ediyoruz(exc.buji-benzin filtresi vs.vs)

hsyn_çvk
18-04-2009, 10:27
enjektorleri test ettir, sonrada oksijen sensorunu saglam bi arabadan alip deneyin...
enjektörler nasıl test ettiriliyor?kullanılan yöntem ne?

Oz`
18-04-2009, 21:01
enjekor temizletmek hiçbir türlü kabul edilemez çünkü iç.indeki temizleme sıvıları genelde enjektorlerin içine resistanslarına zarar verir

mira
18-04-2009, 21:22
enjekor temizletmek hiçbir türlü kabul edilemez çünkü iç.indeki temizleme sıvıları genelde enjektorlerin içine resistanslarına zarar verir

belirtmiş oldugum iyileşmeler (özellikle belirttim) dizel araçların enjektörlerinde iyi sonuçlar vermektedir.Benzinlilerde ise çok büyük bi fark oluşmamakta.Mesela Ford grubundan focuslara kesinlikle enjektör temizliği yapmıyoruz.Ciddi bir çekiş düşüklüğü oluşmakta,aracın zor çalışmasına ve hatta çalışmamasına dahi yol açıyor.

VtecDream
19-04-2009, 15:01
Bence Isı sensörüne bi baktır derim..

Oz`
19-04-2009, 17:53
dizel arabanın enjektoru hakkında bilgin varmı ? sence benzinli bir arabayla aalakası varmı acaba enjektorun kıs vadede enjektorler bozuluyor benzinli temizlendiğinde

hsyn_çvk
20-04-2009, 14:38
dizel arabanın enjektoru hakkında bilgin varmı ? sence benzinli bir arabayla aalakası varmı acaba enjektorun kıs vadede enjektorler bozuluyor benzinli temizlendiğinde
pekı b16'nın sabah aksam yada motor soguk sıcak farketmeksızın örneğin (rakamların gerçeksel değeri yok) yaptığımız 40-50 marstan 5-10 tanesının uzun marsla calısmasının (uzun marstan kasıt 2-3 sanıye) sebebı ne olabılır?

sülüman
20-04-2009, 14:45
Yaptıracaksanda bu makina ile yaptırmaya çalış.
http://www.wurth.com.tr/content/resim.php?resim=urun/702-999-037.jpg&gen=250

Benzin pompasının sigortası sökülerek benzin göndermesi durduruluyor.sonra aracında alınacak 1-1,5 litre kadar benzin ile enjektör temizleyici konuyor ve tam tamına 45 dk bu karışım ile aracınız çalıştırılıyor.Kendi servimizde kullanıyoruz.Özellikle km' si yüksek dizel araçlarda muntazam bi çekiş farklılığı oluşuyor.Benzinlilerde ise filtreler ve bakımlar yapıldıktan sonra tavsiye ediyoruz(exc.buji-benzin filtresi vs.vs)

bende bunu kullanıyorum bogaz kelebgini temizlyip bide enjektör temilgi canavar oluyor .hatta biz borayı temizlemeden önce egzos emisyonunu baktık bide temziledikten sonra acayip bi şekilde fark etmişti.dizeller zaten baya baya fark edilir sekilde degisyor. hatta siyah duman atan arcları kestgini biliyorum.

MiaMi
20-04-2009, 14:47
pekı b16'nın sabah aksam yada motor soguk sıcak farketmeksızın örneğin (rakamların gerçeksel değeri yok) yaptığımız 40-50 marstan 5-10 tanesının uzun marsla calısmasının (uzun marstan kasıt 2-3 sanıye) sebebı ne olabılır?

Gayet normal bişey hüseyin geçen pazar pistte 5 tur attıktan sonra geldim pitte 5 dk. çalıştı istop ettim sonraki maşrta 4 5 saniyede aldı araba ara ara yapar öyle şeyler sorun yok bence.

Ancak ben sabahları tık diye çalıştırıyorum sadece direksiyon hid. kayışım 1-2 sn'ye ciııyyk yapıyor o kadar. Değiştireceğim yakında.

Oz`
20-04-2009, 17:15

beyin orjinalmi ? distributorunu temizledinizmi hiç ? bobinlerini kontrolettinizmi dist kapaklarınızı kontrol etttirdinizmi ?

chiefkadir
20-04-2009, 19:42
enjektorleri test ettir, sonrada oksijen sensorunu saglam bi arabadan alip deneyin...Ayağını gazdan çektiği anda benzin kesiliyo zaten,enjektör arızası bu şekilde nasıl anlaşılırki:beuj:

hsyn_çvk
20-04-2009, 20:22
beyin orjinalmi ? distributorunu temizledinizmi hiç ? bobinlerini kontrolettinizmi dist kapaklarınızı kontrol etttirdinizmi ?
beyin orjinal,distiribitör hiç temizlenmedi,aracta daha yenı 100.000 km oldu :D

D16inside
21-04-2009, 00:20
konu acılmışken distribütör nasıl temizlenir kaç km yapılmalıdır....

DaRkNeSs-
21-04-2009, 01:04
enjektör temizliği ile ilgili bişey sorayım bende
enjektör temizleyici sıvılar zarar veriyo dedik
peki ultrasonik enjektör temizliği diye bişey gördüm o nasıl oluyor_? sıvı yoksa zarar da yok mantığı geçerlimidir :)