Orijinalini görmek için tıklayınız : Bijon Saplamaları Uzatılırsa ?
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 10:30
Bildiğiniz gibi Honda'ların bazı veya hepsinde bijon saplamaları
Poryonun üzerinde sabit olup, jantı somun ile sabitliyoruz. Şimdi ben
araya 1-1.5 cm lik alüminyum Spacer (Flans) koyarak jantı biraz daha
dışarı taşırmak istiyorum. Dolayısı ile mevcut sabit saplamaların da
1-1.5 cm uzatılması gerekli. Böyle bir işlem yapılabilir mi ? Yapılırsa da
kim yapar? Yapar ama sağlıklı olur mu ? Bu konuda bilgi sahibi olanların
bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum :heyoo:
NOT:
Amaç sadece jantın 1-1.5 cm dana dışarıda olması.
Bijon aralıkları ile sorun yok...
Moruk Diskin üstünde değil Poryanın üstünde bijon saplamaları. Porya üstünde işlem yapmak gerekecektir.
http://i0903.hizliresim.com/2009/3/24/4065.jpg
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 10:33
Moruk Diskin üstünde değil Poryanın üstünde bijon saplamaları. Porya üstünde işlem yapmak gerekecektir.
http://i0903.hizliresim.com/2009/3/24/4065.jpg
1. Sensin Moruk :hahaha:
2. Discten kastım poryo idi (Aklıma gelmedi yazarken, moruğum ya unutuyorum...) Anladın işte ne anlatmak istediğimi di mi ? :D
arkadasım spacer almıstı aldıgında bıjonlarda içindeydi...
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 10:37
arkadasım spacer almıstı aldıgında bıjonlarda içindeydi...
Büyük olasılıkla bijon aralıklarını değiştirmek için almıştır.
Ama biz tornada, el işçiliği ile yapacağımız için, saplamaları
kendimiz uzatacağız :icon_tup:
Büyük olasılıkla bijon aralıklarını değiştirmek için almıştır.
Ama biz tornada, el işçiliği ile yapacağımız için, saplamaları
kendimiz uzatacağız :icon_tup:
yok abi bijon aralıgını degıstırmedı... :)
kolay gelsın sorunsuz bır sekılde halledersın ıns...
:) Peki abicim
Ben poryaları değiştirirken incelemiştim saplamalar sökülüp aynı ebatta uzunu ile kullanılabilir diye aklımda kalmış. Yani o poryadaki saplamalar değişebilir.
http://i0904.hizliresim.com/2009/4/21/882.jpg
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 10:46
Mantıken bence de yapılabilir bir uygulama daaa...
NE kadar sağlıklı olur acaba ?
evet abi o saplamaları isteğin gibi uzatıp kısaltabiliyorsun iyi her usta yapar bunu tornacı işinde var biraz.
abi neden sağlıklı olmasın aracın bijon kestiğini düşün ne yapılıyo poryayı komple mi alıyosun ? porya sökülüp eski saplama çıkartılıp yenisi saplanıyo :D
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 10:52
abi neden sağlıklı olmasın aracın bijon kestiğini düşün ne yapılıyo poryayı komple mi alıyosun ? porya sökülüp eski saplama çıkartılıp yenisi saplanıyo :D
Yok demek istediğim o değil... HAni 5cm lik saplamanın taşıma gücü ile
6-6.5 cmlik saplamanın taşıma gücü aynı olacak mı ? Şimdi jant lastik
1-1.5 cm dışarı çıkacak ya, dolayısıyla bu saplamalara daha fazla yük binecektir.
Dördünü birden kesip atarsa hiç hoş olmaz anlamında demiştim.
Bu arada 13 ofsetli BBS leri nasıl sığdıracaksın arkaya çok merak ediyorum :)
Adam gibi çelik malzeme veya her neyse o kullanılırsa sorun olmaz diye düşünüyorum.
B.Aktepe
21-04-2009, 10:55
http://velocityshop.com/pics/brand/arp/arp-wheelstuds-20.jpg
arp kullanırsan sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
bak adamların bijon saplaması bile var :D valla o bbs ler nasıl sığacak bende bilmiyorum abi :D
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 10:59
Adam gibi çelik malzeme veya her neyse o kullanılırsa sorun olmaz diye düşünüyorum.
E heralde nalburdan gidip almayacağız saplamaları... Beykent sanayi sitesi :D
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 11:00
bak adamların bijon saplaması bile var :D valla o bbs ler nasıl sığacak bende bilmiyorum abi :D
Sahibinden.com da yazan fiyattan mı aldın ? Lastik ne düşünüyorsun ebat olarak ?
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 11:00
http://velocityshop.com/pics/brand/arp/arp-wheelstuds-20.jpg
arp kullanırsan sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
Evet olabilir... Satışı var mı bunların TR'de acaba ?
B.Aktepe
21-04-2009, 11:03
arp nin orjinal uzunlukta var direkt honda için ararsan uzunu yok fakat diğer araçların saplamaları tutuyor onları kullanıyorlar skunk2 nin ve blox markanın da var saplamaları.
getirtme için de ebay yada forumda yurtdışından parça getiren arkadaşlar var onlardan yardım alabilirsin. tr de şu anda elinde bulunduran var mı bilmiyorum. fakat saplama denemeye gelmez imalattan ziyade kaliteli bir marka almanı öneririm.
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 11:06
arp nin orjinal uzunlukta var direkt honda için ararsan uzunu yok fakat diğer araçların saplamaları tutuyor onları kullanıyorlar skunk2 nin ve blox markanın da var saplamaları.
getirtme için de ebay yada forumda yurtdışından parça getiren arkadaşlar var onlardan yardım alabilirsin. tr de şu anda elinde bulunduran var mı bilmiyorum. fakat saplama denemeye gelmez imalattan ziyade kaliteli bir marka almanı öneririm.
Evet burada kesinlikle haklısın. Çoluk çocuk bineceğiz arabaya...
Teşekkürler :icon_tup:
muhakkak kaliteli bir marka şart ama ne yaptığını bilen birisi isen bunu sanayide kesinlikle sorunsuz vede tehlikesiz yaptırabilirsin eski saplaman elinde olacak ve kaliteli malzemeden tornacıda yaptıracaksın bu kadar basit yanlış anlamayın tabiki imkan varsa arp yi al tak bin ama ben şahsen 3-4 aracımda uyguladım bunu en son honda si bolu civarında ön sol 3 bijon birden kesmişti bayram sabahı yalvar yakar devrekte dandik bir dükkanda 4 tane saplama yaptık ve onlarla yaklaşık 4 ay tapagaz gezdim arabayı sattım hala üstünde onlar var :D
B.Aktepe
21-04-2009, 11:11
http://www.optionimports.com/30245616.html
h&r marka set var. spacer ve saplama olarak.
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 11:12
muhakkak kaliteli bir marka şart ama ne yaptığını bilen birisi isen bunu sanayide kesinlikle sorunsuz vede tehlikesiz yaptırabilirsin eski saplaman elinde olacak ve kaliteli malzemeden tornacıda yaptıracaksın bu kadar basit yanlış anlamayın tabiki imkan varsa arp yi al tak bin ama ben şahsen 3-4 aracımda uyguladım bunu en son honda si bolu civarında ön sol 3 bijon birden kesmişti bayram sabahı yalvar yakar devrekte dandik bir dükkanda 4 tane saplama yaptık ve onlarla yaklaşık 4 ay tapagaz gezdim arabayı sattım hala üstünde onlar var :D
Tek binecek olsam nalburdan alıp takarım saplamayı da...
İşin içine oğlum girince; o bi yana, dünya bi yana...
abi bak bilalin gönderdiği linkteki ürün bence uygun hem spacer hem saplama sanayide yaptırmak istesen zaten o paraları bulur niyetin varsa düşünme.
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 11:16
http://www.optionimports.com/30245616.html
h&r marka set var. spacer ve saplama olarak.
Evet ben iyice bi arastırayım bakayım...
YEDPA "D" blokta Kent bicon,
aradığını bulursun muhtemelen... Bende oradan aldım uzun biconlarımı...
Bicon ve biconla ilgili herşey var, kendi imalatları...
Sparconun çeşitli saplamaları var onlardan alabilirsin ama önce klavuzla kendininkini ölçüp ona göre seçim yapabilirsin.
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 15:44
YEDPA "D" blokta Kent bicon,
aradığını bulursun muhtemelen... Bende oradan aldım uzun biconlarımı...
Bicon ve biconla ilgili herşey var, kendi imalatları...
Teşekkürler...YEDPA nerede peki?
SOMEONESPECIAL
21-04-2009, 15:44
Sparconun çeşitli saplamaları var onlardan alabilirsin ama önce klavuzla kendininkini ölçüp ona göre seçim yapabilirsin.
Evet evet... Metriği filan önemli... Teşekkürler
H&R 'ın spacerlarında uzun bijonlar içinde geliyor , bir sıkıntı olmaz bence...
topkapı teknık oto sanayıde murat carpısanturkun bıjon ımalat atolyesı var. herturlu bıjon ve saplamayı uretıyolar. bu sekılde halledemezsen baska bı sekılde hallederım ısını sorun yok
Evet evet... Metriği filan önemli... Teşekkürler
Bende uzatmak zorundayım aynı konuyu araştırıyorum ama markadan şaşmamak lazım şakaya gelmez.
Teşekkürler...YEDPA nerede peki?
Yedpa, Yeditepe üniversitesinin yaklaşık 3-4dk ilerisinde, tabelaları var ztn...Alışveriş merkezinin içine araba ile girileni :)
Aynı zamanda imalatçı onlar...
spacera normalindeki gibi göbek yaparsanız sorun olmaz sanırım. sonuçta ağırlığın yarısını göbek yarısını saplama taşıyor. direk spacer dümdüz olupta saplamayla yürürse oldukça sakat olur.