Orijinalini görmek için tıklayınız : ufak ezikler
jazzın sağ kapıya insan olduğunu düşünmediğim biri kapıyla çarpmış baya sert bi darbe tam bu kapı kolu hizasından ve gördükçe sinirlerim tepeme çıkıyor, her ne kadar jazz benim olmasada bunu düzgün şekilde, anlaşılmayacak şekilde yapabilen yer varmıdır?anlaşılmayacak derken en azından göze çarpmasın, Ankara'da özellikle otoking vs gibi tabi iyiyse bi kaç kapı eziği var onlarıda yaptırıcam hastane otoparkında hep vurmuşlar
bu şekil ezikleri kim tamir eder ? siyah bu arada jazz
yaglı çekiç diye tabir edilen bi yöntemle saglam kaportcılar halldeder.
otoking te hatta kaskodan bile yapılabilme durumu var.boyanın altında macun vs yoksa eziğin durumuna göre vakumla boyasız çektirilebilirde.
mechanıcer
21-04-2009, 19:01
ist olsan ben hallettırırdım
yalnız bu ezik tam şu sacın kıvrım noktasında o sağ kapıdaki özellikle çekiçle bende düzeltirrim burda ama güzel olmaz sanırım
ist olsan ben hallettırırdım
dur bakalım genelde Ankara'ya gidiyor iş nedeniyle ama işim düşerse getiririm
bide sana şey soruyım aklıma geldi ben kullanıyorum ara ara ablamın aslen jazzda 2004 25 26 binde falan daha bi öyle darbesi falan yok yürüyen bakımından fakat sağ z rot ufaktan böyle şase esnediğinde ses ypıyor nedeni nedir? değiştiricem tabi ama km olarak düşük birde yolda kasis vs darbe almadı bir nedeni varmıdır?
yalnız bu ezik tam şu sacın kıvrım noktasında o sağ kapıdaki özellikle çekiçle bende düzeltirrim burda ama güzel olmaz sanırım
benimde solda her2 kapıda da var :ofk: autoking yapabiliyor mu acaba?
ben çamurlukta ve kapıda olan 2 tane göçüğü ikitelli autokingte yaptırmıştım..adamlar yaptıktan sonra nerenin göçük olduğunu bile anlayamadım..ama sanırım onların düzeltmesi için o bölgenin daha önce boyanmamış olması ve arkasının boş olması lazım
hımm, boya yok zaten hiç daha önceden
boya kullanıyorlarmı yaparken yoksa tamamen boyaya dokunmadanmı yapıyorlar?
ben çamurlukta ve kapıda olan 2 tane göçüğü ikitelli autokingte yaptırmıştım..adamlar yaptıktan sonra nerenin göçük olduğunu bile anlayamadım..ama sanırım onların düzeltmesi için o bölgenin daha önce boyanmamış olması ve arkasının boş olması lazım
o zaman benim kapılar olur :)
dragon07
21-04-2009, 19:20
vakumlu bi makinayla çekiyorlar hiç boya vs kullanmıyorlar.içiniz rahat olsun...
hımm, boya yok zaten hiç daha önceden
boya kullanıyorlarmı yaparken yoksa tamamen boyaya dokunmadanmı yapıyorlar?
benimkinde hiç boya vs olmadan yaptılar..sadece düzeltildi yani.
eğer altında macun varsa çatlama yapabilir yoksa problem olmuyor.
Benim arka camurlukla tamponun birlestigi yerde ufak 2 parmak la surup gecmissiniz gibi sekli olan 5-10 cm uzunlugunda paralel 2 ezik vardi, Kucukyali Auto King'de kaskodan yaptirdim ama normalde beyaz arabanin rengi, islem goren yer krem rengi gibi duruyor su an :) araba temizken daha bariz belli oluyor.. gocuk falan kalmadi tabi sifir gibi ama boyasini tutturamadilar iste bildigin Alp beyazi..:Deli:
konuyu dağıtmak gibi olmasın ama benimde sağ çamurlugumda kuş pisliğinden dolayı solma var pasta cila attım ama azda olsa solukluk var yine daha prof bi ürün ile sorunu halledebilirmiyim ?
Teşekkürler
konuyu dağıtmak gibi olmasın ama benimde sağ çamurlugumda kuş pisliğinden dolayı solma var pasta cila attım ama azda olsa solukluk var yine daha prof bi ürün ile sorunu halledebilirmiyim ?
Teşekkürler
başta ince zımparayla sıcak su ile zımparalasan(değişik incelikteki) sonra değişik kalınlıktaki pasta ile pastalasan?
örneğin,
http://pages.prodigy.net/frederickvh1/Cars/Shops/Wet_Sand.jpg
http://pages.prodigy.net/frederickvh1/Cars/Shops/Wet_Sand3.jpg
http://pages.prodigy.net/frederickvh1/Cars/Shops/Touch_up.jpg
Step 1:
Wash car and locate in well lit area--use brightest light you can get. Use 500KW Halogen lights if you have them.
Step 2:
Assess the job and determine whether you need just a polish and how aggressive of a cut, or need to clay bar if there is overspray or contaminents, or even wet sand if there are swirls, scratches, and other contaminents to be removed. I would normally tape off the panels to be wet-sanded and/or buffed, but in this case since I haven't detailed the rest of the car yet, I did not do so.
Step 3:
Obtain the products to be used. I didn't bother taking a picture of the common items, Orbital buffer, foam pads, micro fiber applicators and cloths, spray bottles, etc. Pick both the polishing compound and finishing product of your preference (everyone has different opinions on what works best). Below are some other products that I use when doing wet-sanding and touch-ups
sf.com
Vakumla cekilir, cekilemiyorsa da boya olmayan arabaya lokal de olsa boya sürdürme...
maxpower
21-04-2009, 21:11
çektirince boya zamanla çatlar diyorlar ne diyorsunuz?
Biz cektirdik bagajda ufak bir kısmı herhangi birsey olmadı simdiye kadar ;)
autoking ince noktalara cok basarılı bir sekilde onarım yapıyor..eger cekerken aksi bi durum vs olurda boya catlarsa inanılmaz iyi bi sekilde lokal boya atıyolarki,adam sana cektik boya atmadan düzelttik dese kesınlıkle anlamassın orayı boyadıklarını.ole ufak seyler cok mide bulandırıyo git auto kingde yaptır derim boya bile atsa problem olmaz yani..
Birde boya tutmadı demiş arkadas ole bir durumdada zaten (ankaradaki) autoking garantili iş yapıyor hemen gidip 1 lira vermeden tekrardan yaptırabilirsin..
maxpower
21-04-2009, 21:36
bikaç ufak ezikte bizde var, sağolsun kibar komşular :)
bende autokinge gideyim bi
Autoking bu konuda iyi çalışıyor yorumlar hep olumlu :)
Kapı açınca oluşan eziklerden korunmak için elimden geleni yapıyorum.Çok kötü duruyo dikkatsiz insanların yaptığı bu göçükler.Araba komple boyadan çıktığından beri ev ve işyeri dışında park yeri kullanmıyorum :D
egeturbo
21-04-2009, 22:39
yanlış biliyorsam düzeltin ama bu vakumlar ufakları düzeltemiyormuş geneld ebüyükleri yani şekilsel olarak büyükleri düzeltebiliyormuş doğrumu ?
mgnPower
21-04-2009, 22:44
madem ankarada demissin hemen olaya el atayim ve oneride bulunayim.
sasmaz 1.cadde 25.sokak fikret oto kaporta
omrunuzde gorup gorebileceginiz en mukemmel iscilik ve kaporta boya servis hizmetini alabileceginiz baska tek bir yer daha tanimiyorum ankarada.
kanka getir bana.süper bi usta va boyadınmı kardeşim dersin adama o derece bi usta:)
kanka getir bana.süper bi usta va boyadınmı kardeşim dersin adama o derece bi usta:)
ya İstanbul'a getirsem olurda Ankara'ya gidiyor hep:)
ya İstanbul'a getirsem olurda Ankara'ya gidiyor hep:)
abi yardımcı oluruz her zaman beraber de gideriz autoking şaşmazda ben yaptırdım 2 hafta çok 2 tane vardı 2 sinide aldı birisi çok sert bir yere geldiği için azıcık kaldı ama digeri hiç belli bile olmadı yaklaşık yarım saattte de halletti kasko paketinde autoking varsa zaten çok kolay hiç bişey yapmıyorsun eksper falanda gelmiyor :D
Elletme bence...boyasız araba ise...kalsın öyle nazarlık...
abi yardımcı oluruz her zaman beraber de gideriz autoking şaşmazda ben yaptırdım 2 hafta çok 2 tane vardı 2 sinide aldı birisi çok sert bir yere geldiği için azıcık kaldı ama digeri hiç belli bile olmadı yaklaşık yarım saattte de halletti kasko paketinde autoking varsa zaten çok kolay hiç bişey yapmıyorsun eksper falanda gelmiyor :D
öyle yaparız olmadı:) gelince:)
Elletme bence...boyasız araba ise...kalsın öyle nazarlık...
valla bende öyle diyordumda her taaraf nazarlık oldu bu seferde:D
şaka bi yane bi tanesi hakkaten çok kötü sinir bozuyor foto çekebilirsem atarım
öyle yaparız olmadı:) gelince:)
ok abi gelince görüşelim zaten :)
ok abi gelince görüşelim zaten :)
tamam, teşekkür ederim:)
Alperen-B
21-04-2009, 23:20
autoking de vakumla çekiyorlar sonrada arabanın boyasını lazerle o bölgeye dağıtıyorlar boya değmemiş oluyor. ben böyle duymustum çünkü benm arabada da sol arka çamurlukta hafif sürtmeden dolayı bi eziklik war tabiki de boyada kalkmıs durumda. arabamda boya olmadıgı için boya değdirmek istemiyordum o yüzden autoking i tavsiye etmişti serviste çalışan bi arkadaşm.
D16inside
21-04-2009, 23:34
autoking gidelim bakalım fiyatları nasıl bilen varmı?
Alperen-B
21-04-2009, 23:47
ya şöyle söyleyim tam 2 hafta önce bizim arkadasın '09 civic in ön tamponun sağ kısmında sürtmeden dolayı 2 avuç büyüklüğünde derin çizikler vardı. oraya lokal boya yapıldı 100tl aldılar. işçilikleri çok güzel ama tek bi kötü yanı var bunun için tam 2 gün bekledik.
not: herhangi kaportacı 100tl ye komple tampon boyuyor siz karar werin fiyat çok mu az mı :)
onursumer
21-04-2009, 23:53
benimde aracımda ufak içizkler ezikler var
autoking ile anlaşmalı kaskom ve kasko bozulmadan yapılıyor da
işçilikleri nasıl ? renk tutturma gibi problemler yaşarmıyım doğrusu bilmediğim için goturmeye cesaret edemedim istanbulda bana yakın ikitelli tarafında var birde sanırım maslak
yaptıran varmı buralarda ?
Autoking'e zerre kadar güvenim yok.Götürürsende başından kesinlikle ayrılma derim.
onursumer
21-04-2009, 23:56
Autoking'e zerre kadar güvenim yok.Götürürsende başından kesinlikle ayrılma derim.
servismden okadar memnunumki geçen sene sağ arkadan çok kotu bir bolgeden çarpmışlardı
oraya vurduklarını bilmesem orda boya var demem :)
cesaret edemedim kaskoyu gerçi daha aramadım serviste yaptırmak için sormak lazım
Alperen-B
22-04-2009, 00:02
renk tonunu gayet güzel tutturuyolar.
mechanıcer
22-04-2009, 00:04
dur bakalım genelde Ankara'ya gidiyor iş nedeniyle ama işim düşerse getiririm
bide sana şey soruyım aklıma geldi ben kullanıyorum ara ara ablamın aslen jazzda 2004 25 26 binde falan daha bi öyle darbesi falan yok yürüyen bakımından fakat sağ z rot ufaktan böyle şase esnediğinde ses ypıyor nedeni nedir? değiştiricem tabi ama km olarak düşük birde yolda kasis vs darbe almadı bir nedeni varmıdır?
ses derken? tıkırtı,lokurtu veya vurma ?
servismden okadar memnunumki geçen sene sağ arkadan çok kotu bir bolgeden çarpmışlardı
oraya vurduklarını bilmesem orda boya var demem :)
cesaret edemedim kaskoyu gerçi daha aramadım serviste yaptırmak için sormak lazım
Bir çok arkadaşım problem yaşadı boyasız tamir dediler boya çıktı + boyasız tamir için 3 gün araba yatırmak istediler :D komikler belkide bölge bölge kaliteyi tutturamıyorlardır.İstanbuldaki iyi burdaki kötüdür.Buda kötü bir durum.
Alperen-B
22-04-2009, 00:10
ben burdakinden memnunum :D:D. çevremdekilerin araçlarını gördükten sonra :D
Autoking den kaskonuz varsa 4 tane mini dış onarım 8 tane mini iç onarım hakkınız var. Ha bunlardan 4 dışı büyük bir yerede kullanabilirsiniz yada 2 hakkınızı orta boylardaki bir hasara. Ankaraya gelirseniz sakın ostime gitmeyin orada on3r un dediği şeyler yaşanıyor hep. Kesinlikle şaşmaz daki şubesine gidin. (Belki oradada yaşayan olmuştur bilemem ama şaşmaz ostimden kat be kat iyi)
Ben hem yaptırdıklarım hemde arkadaşlarıma yapılanları gördüklerime dayanarak gayet iyi diyebilirim. Boya olmamasına özen gösterirseniz kendileri ona göre bir çözüm sunarlar büyük ihtimal.
burda okuduklarımdan sonra sanırım her autoking'te aynı kalite olmuyor..tavsiyelere bakıp gitmek lazım..
ses derken? tıkırtı,lokurtu veya vurma ?
lokurtu ilginç bi ses her zaman gelmiyor
İyi bir kaporta ustası yağlı çekiçle halleder.
Autokingte yapıyorlar fakat boya yok diyip boyadıklarını bende duydum.Yatırıyorlar arabayı ufacık iş için.Bostancı sanayı sitesinde bir ustaya yaptırdı bir arkadaşım bu siteyede üye kendisi görürse yazar.Arkası boşsa boyamadan kesinlikle anlaşılmıcak sekilde onarıyor bu gamzeleri.