Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Icin Civic EG Sohc Vtec'mi yoksa Dohc mu
serdargoksu
29-04-2009, 14:29
Turbo Icin Civic EG Sohc Vtec'mi yoksa Dohc mu daha mantıklı uzun ömürlü ve maliyeti düşük olur
serdargoksu
29-04-2009, 19:12
Kimse cevaplayamayacak mı? acaba
serdar trde satılan eg sohc vtec yokki sayılı bi kaç kişinin elinde var sadece exi çevirebiirsin ya da i es i 1.4i.s i falan si larda dohc var direk alıp turbolayabilirsin keşke bulsan da bi d16z6 sohc vtec direk yapsan sohc daha sorunsuzdur genelde zcye nazaran daha çok seçeneği var ve de örneği ama arada ahım şahım bi fark da yok
serdargoksu
29-04-2009, 21:11
Teşekkürler kardeşim benim, bende dohc'a doğru yöneliyorum, şimdi temiz bi tane bulup kısa süre atmosferik takılıp daha sonra şehir içi ve gündelik kullanıma yönelik tekerlekte 160-180 hp arası bir güç alacak şekilde turbolamak istiyorum
egzantrik vs yayşapka alacaksanız soch derim doch motora parça yok adam akıllı
egzantrik vs yayşapka alacaksanız soch derim doch motora parça yok adam akıllı
karıstırdın herhalde ?
Benim sohca egz.buldum ama yay sapka bulamadim,miniklerde vardi onlarda olmamisti.
ikisinin de egz yay şapkası var zc biraz daha kaliteli işçilik istiyo o kadar kasnak olarak vti kasnağına işlem yaparsın uyar yay şapkası da var emme manifoldu için flanş yaparsın uyar contası biraz sıkıntılı sıkıştırma değeri farklı ust kapağın orasından burasından yağ sızabiliyo özellikle bujilere dikkat istiyo yani kollar aynı pistonlar dikkatli seçilmeli sohc da seçenek daha fazla sadece ve daha basit
Benim sohca egz.buldum ama yay sapka bulamadim,miniklerde vardi onlarda olmamisti.
love ZC :p
serdargoksu
29-04-2009, 22:00
Peki ortak bir payda da! buluşmak istersek son noktada turbo uygulaması gerçekleştirilecek bu iki modelden hangisini maliyet, uzun vadeli kullanım, modifiye parça zenginliği ve performans olarak hangisini tercih edersiniz.
Not: soch vtec için ex'e kapak vs.. gibi ekstra ürünler giriyor
http://bisimoto.net/store/index.php?main_page=index&cPath=3_9_129
özgür
http://bisimoto.net/store/index.php?main_page=index&cPath=3_9_31_131
:)
serdar sen si la başla bence öbürü maliyetli gelir
serdargoksu
29-04-2009, 22:13
Evet sanırım öyle olacak
karıstırdın herhalde ?
yoo karıştırmadım doch si amerikada ne olduğunu bile bilmiyolar
adamlara yağpompası sparişi vermek istedim motor ozelliklerini yazdım one
eski kasa integramı
diolar egzantrik sadece crespoda bide catcams de war ozel spariş ile yapıolar
yada rafta yatmış malı yolluolar şahsen içime sinmiyo bnm bole şeler
conta desen hak getire oda spariş ile oluyo
ama sadece tubolanıp slindir kapağı stok kalacaksa doch iyi olabilir
özgür
http://bisimoto.net/store/index.php?main_page=index&cPath=3_9_31_131
:)
serdar sen si la başla bence öbürü maliyetli gelir
yay şapka ve egzantrik olarak bu markanin urunleri nasildir acaba ?
çok başarılı diyebilirim yaptıkları süreler belli zaten kendi araçlarıyla d serisi için çok ürünleri var
yoo karıştırmadım doch si amerikada ne olduğunu bile bilmiyolar
adamlara yağpompası sparişi vermek istedim motor ozelliklerini yazdım one
eski kasa integramı
diolar egzantrik sadece crespoda bide catcams de war ozel spariş ile yapıolar
yada rafta yatmış malı yolluolar şahsen içime sinmiyo bnm bole şeler
conta desen hak getire oda spariş ile oluyo
ama sadece tubolanıp slindir kapağı stok kalacaksa doch iyi olabilir
sen degi ben karıstırdım sohc vtec mi dohc mu yazınca dohc'unda vtec oldugunu dusundum ama kastedilen d16a9 mus
YavuzNaz
30-04-2009, 09:04
peki 1.5ex sohc a cevirmek dahamı külfetli olur.?
her şekilde dohcu tercih ederim parça olarak neyi nerde arıyacağınızı bilirseniz hepsi fazlasıyla mevcut sadece bakıcağın yeri bil..hatta biraz araştırmayla japonyadan d16 dohc için mugen ve hks malzemeler kolayca bulursunuz.her ne olursa olsun dohc oldukça eğlenceli bir makina ve türkiyede parçasıda çıkmacılarda bol bulunuyor ..kısaca LOVES ZC FOREVER :D ...
her şekilde dohcu tercih ederim parça olarak neyi nerde arıyacağınızı bilirseniz hepsi fazlasıyla mevcut sadece bakıcağın yeri bil..hatta biraz araştırmayla japonyadan d16 dohc için mugen ve hks malzemeler kolayca bulursunuz.her ne olursa olsun dohc oldukça eğlenceli bir makina ve türkiyede parçasıda çıkmacılarda bol bulunuyor ..kısaca LOVES ZC FOREVER :D ...
abi senin makinaya vtec kapak takıyomuşsun :D
abi senin makinaya vtec kapak takıyomuşsun :D
sevmem ben vtec mitek one yaw :D izmire gidiyozmu ;)
valla benim araba yarışmaya yarışmıyor ama yoldada bırakmıyor :D gidek mi ?
valla benim araba yarışmaya yarışmıyor ama yoldada bırakmıyor :D gidek mi ?
1 metrede en fazla kaç vites atıyorsunuz yarışması varmış kesin 1. olursun muştu gidek hacı..ama o vrap diye sardığın bezleri sök sökemezsen 2 bidon yoğurt alalım zehirleniriz boluya kadar..:D
ya giderken rahattıkta gelirken izmitte altını sürttük arabanın egzost koptu harbi zehirlendik ya :D valla ben ekeye küstüm çektim kapının önüne yüzüne bile bakmıyorum :D dizel spec bundan sonra :D
ya giderken rahattıkta gelirken izmitte altını sürttük arabanın egzost koptu harbi zehirlendik ya :D valla ben ekeye küstüm çektim kapının önüne yüzüne bile bakmıyorum :D dizel spec bundan sonra :D
doğru sende haklsıın araba kaç zamandır yolda bırakmıyo bünye alışkın değil :D
:hehe: valla abi eksiği gediği bitmeden binmeyecem ufak ufak tamamlarız onlarıda
ara açtım yeni hatta geçicem sistem çalışmaları var :D
ara açtım yeni hatta geçicem sistem çalışmaları var :D
900 hatlaramı geçtin :D
serdargoksu
01-05-2009, 11:35
Yok mu? update :)