Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon problemi & 2. vites problemi
Arkadaşlar, arabayı alalı yaklaşık 4 ay oluyor, yayları geçen hafta taktırdım, ilk kez takılıyor şimdiye kadar problem şu, bazen direksiyonu çok az çevirdiğimde ufak bir gıcırtı geliyor, sanki plastik plastiğe sürtermiş gibi bir gıcırtı geliyor, hızlı yaptıımda ise gelmiyor, yaklaşık 1 karış kadar çevirmem yeterli, Servisin söylediği şu; Direksiyon kutusu sökülecek içindeki yağı kurumuştur yeniden yağlanıcak, ancak ses o sırada gelmiyordu bunu söylediğimde, 2. sorunum; sabahları özellikle 2. vitese atarken zorlanıyorum hatta bazen kanıttırarak atıyorum, cırtlama yok sadece biraz sıkıntılı geçiyor, baskı balatada koku falan da yok.
bahsettiklerim 02 model type r için geçerli arac 90bine daha ulaşmadı, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Sefa_vts
30-04-2009, 12:08
İkinci sorun gayet normal.. Şanzuman yağın akıcılığını kaybetmiş olabilir geç ısınıyordur.. ondan zorlanabilirsin.. Araç soğukken yani..
1. sorun içinse yaydan sonra mı gelmeye başladı ses?
evet kardeşim önceden yoktu ses
Sefa_vts
30-04-2009, 12:13
Yaylardan sonra ise benim aklıma bir kaç şey gelio ama olasılıkları düşük tabi.. Bir kere servisin dediği mantıklı ancak yaydan önce böyle bir sesin olmaması garip kalıo bu sefer :)
eğer sesin geldiği yerden eminsen sorunu bulmak kolay olur,bence yayların plastiği vardır tablaya oturtulan orası yırtılmış vs olabilir.. araç direk çevrilmesinde dahi durduğu yerde hafif esnemeler yapar çünkü..
Ben 10.000 km önce Type R şanzuman yağı koydum arabama vites geçişleri ilk çalışmada sabah akşam öğlen fark etmez 1.den 2. ye rahatta mesela ışıklarda durduğumda 10 km'ye kadar düşüyorum 1 e yinede zor geçiyor ancak yağ ısındığında sorun kalmıyor.
Ben bu bir sorun değil şanzumanın ısınması ve yağı belli dereceye çekmesi gerekiyor diyelim.
İlk sorun için ise 17 ler takılı ilekn ses yok 14 leri taktığımda ufak bi takırtı sesi geliyor direksiyon kutusunu bağlantıları kontrol ettirdim herhangi bir problem yok. Direksiyon kutusunun içinin açılması gerebilir ama uğraşmadım ve Time triale girdim direksiyon tepkileri gayet iyiydi arabamın.
anıl turan
30-04-2009, 12:39
aynı sorun benim eski arabamda da vardı (2002 sedan civic), servisin dediği doğru direksiyon kutusunu yağlattırdığımda geçmişti. sebebini egzost borularının direksiyon kutusunun altından gecmesi sonucu direksiyon kutusunun yagini kurutmasi olarak söylemişlerdi
Cimmeria
30-04-2009, 12:52
2. vites konusu için servise göstermende fayda olabilir daha önce yetkili servisteyken bir type r aynı problemle gelmişti, şanzıman yağını değiştirmişlerdi...
aynı sorun benim eski arabamda da vardı (2002 sedan civic), servisin dediği doğru direksiyon kutusunu yağlattırdığımda geçmişti. sebebini egzost borularının direksiyon kutusunun altından gecmesi sonucu direksiyon kutusunun yagini kurutmasi olarak söylemişlerdi
valla sesi duymadan söyledilerde ek inandırıcı gelmedi yarın ilk işim gitmek olucak teşekkürler
mechanıcer
30-04-2009, 20:38
dıreksıyon kutusunu yaglat bısey kalmaz kronıktır onlarda