PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nissan GT-R vs. Focus RS

OmerRS
30-04-2009, 22:58
http://www.autocar.co.uk/VideosWallpapers/Videos.aspx?AR=239816&CT=V

http://www.youtube.com/watch?v=nqo77mv7M_4

İlginç bi karşılaştırma.

Emir_b16a
30-04-2009, 23:08
focus rs megane rs le denese daha mantıklı olur :)

OmerRS
30-04-2009, 23:17
focus rs megane rs le denese daha mantıklı olur :)

videoyu izlemedin öyle değil mi?

mar1lyn
30-04-2009, 23:17
adamlar haklı biyerde ama otarz yollar olan yerdede kullanmam şahsen nissanımı :)

Emir_b16a
30-04-2009, 23:22
videoyu izlemedin öyle değil mi?

izledim :D

bnce nissan için gerek yok öle yollara çıkmaya r 35 ztn süper spor olarak üretildi şehir içi kullanışlılığı yada rahatlık için binilicek bi araç diil 2. bi arabasız kullanılmasına gerek yok :)

ama focus başlı başına tek araba olmak için biçilmiş kaftan ;)

bnce o yolda megane rs le denemesi daha mantıklı anlatmak istediğim buydu sınıf farkı yok :)

cem06
30-04-2009, 23:27
bence sacma olmus. dogru duzgun test etmeden adam sonunda rs i tercih ederim diyor. megane r26 karsılastırması daha mantıklı olurdu...

Rockford
30-04-2009, 23:27
bu focus rs baya hoş bi araç görüntü tam wrc tadında cok agresif :)

gorke
01-05-2009, 00:29
komik olmuş.

BlackEmperor
01-05-2009, 01:20
adam 2 duble çakıp programa başlamaış galiba :D

Tuner
01-05-2009, 03:11
adam inanmış

ATA156
01-05-2009, 11:46
Niye, supersporlar sadece pistte mi kullanılıyor? Ben pek çok virajlı dağ yolunda superspor testleri izlemiştim. Focus gerçekten başarılı...

mechanıcer
01-05-2009, 11:53
garıp bı karsılastırma olmus

ice
01-05-2009, 12:25
komik olmuş.

+1:icon_tup:

RCkid
01-05-2009, 13:23
sonuç ne olursa olsun bence focus focus'tur, GTR da GTR'dır

Erk@n
01-05-2009, 13:45
Her aracın kendine has özellikleri ve avantajları mevcut,memlekette olmadık arabalarla olmadık araçlara kafa tutan bir millet olarak ve sonrada ballandıra ballandıra "geçtim","şöyle yaptım" "böyle yaptım" konuşmalarının çok olduğu bir toplum için bence hiçte şaşılacak bir karşılaştırma değil.GTR porsche,ferrari ve lambo ile karşılaştırılınca garipsenmediğine göre RS inde GTR ile karşılaştırılması bence hiçte garipsencek birşey değil diye düşünüyorum..

s2k
01-05-2009, 13:48
:icon_tup:

ATA156
01-05-2009, 13:53

Ama burda ki, focus focustur normal bir focus değil focus RS :cool:

RCkid
01-05-2009, 14:03
Ama burda ki, focus focustur normal bir focus değil focus RS :cool:

sonuçta focus ama değil mi?

Jem89
01-05-2009, 14:08
sonuçta focus ama değil mi?

Senin kide sonuçta 206 dimi..Ha 206 rc Turbo ha 206 hdi. :)

RCkid
01-05-2009, 14:12

gtrla karşılaştırınca rs de olsa focus focus'tur.
benim arabada karşılaştırıldığı duruma göre rc turbodur veya 206dır. ama sonuçta 206

OmerRS
01-05-2009, 14:22
Arkadaşlar tabi ki Bir focus RS ile nissan GT-R aynı seviyede değiller.

Adamlar de söyledikleri gibi gruplarının en hızlı örneklerini bir dağ yolunda denemişler aradaki fark nasıl diye. Ki özellikle ingilizler bu tip yollardaki performansa baya önem veriyorlar.

bende izleyince hoşuma gitti koydum:)

Schumi
01-05-2009, 15:10
Arkadaşlar tabi ki Bir focus RS ile nissan GT-R aynı seviyede değiller.

Adamlar de söyledikleri gibi gruplarının en hızlı örneklerini bir dağ yolunda denemişler aradaki fark nasıl diye. Ki özellikle ingilizler bu tip yollardaki performansa baya önem veriyorlar.

bende izleyince hoşuma gitti koydum:)

:icon_tup: Aynen bu şekilde. Mountain Drive dedikleri olay bu. Ayrıca en ucuz pist virajlı yollardır. :D Trackday olsada GTR'ı garajdan çıkartıcam diyeceğine Focus RS ile her gün gezebilirsin. :D Birinci araç Focus RS ikinci araç GTR olur.

Maxiboost
01-05-2009, 15:27
iki adamın sözüne güvenip gidip şimdi RS mi diyelim yani? iyicene gıcık olmaya başladım bu ingilizlere ben :D adam hızlı gitmekten bahsediyor sonra tracion control fln...

Schumi
01-05-2009, 16:21
iki adamın sözüne güvenip gidip şimdi RS mi diyelim yani? iyicene gıcık olmaya başladım bu ingilizlere ben :D adam hızlı gitmekten bahsediyor sonra tracion control fln...

RS daha iyi demiyorki. Sadece nerdeyse bu yol koşullarında GTR'ın yapabildiklerini tekrarlıyabiliyor. GTR'ı pek aratmıyor baabında bir konuşma.

Dragger
01-05-2009, 16:26
Güzel focus reklamı olmus :D

focus musty35
01-05-2009, 21:46

çok güzel bi cevab olmuş tebrikler.. bu kasa focus rs hakkında bilgi sahıbı deıl isenız yorumları bılgınız kadar yapmak en iyisi orda gtr le karşılastırılan bir honda olsaydı savunan çok olurda vay be hondaya bak 5500 durur hayat durur sonra devam eder die... ama araç ford olduu için yorumlar çok normal tabıkı gt r super bır arac ama ordaki programda mahalle kanalı deıl eger bu karsılastırılma yapılıyorsa tabıkı vardır bı sebebi bilgi sahıbı olmak ısteyen bu ay kı auto car sayısını alsın sadece başlıına baksın yeterlı olur zaten evo 1o ilk defa bı rakıbıne yenıldı :icon_tup::icon_tup::icon_tup:

buyrun buda derginin kapak resmi :D

http://www.autocardergi.com/autocar_nisan.jpg

Emir_b16a
01-05-2009, 22:00
çok güzel bi cevab olmuş tebrikler.. bu kasa focus rs hakkında bilgi sahıbı deıl isenız yorumları bılgınız kadar yapmak en iyisi orda gtr le karşılastırılan bir honda olsaydı savunan çok olurda vay be hondaya bak 5500 durur hayat durur sonra devam eder die... ama araç ford olduu için yorumlar çok normal tabıkı gt r super bır arac ama ordaki programda mahalle kanalı deıl eger bu karsılastırılma yapılıyorsa tabıkı vardır bı sebebi bilgi sahıbı olmak ısteyen bu ay kı auto car sayısını alsın sadece başlıına baksın yeterlı olur zaten evo 1o ilk defa bı rakıbıne yenıldı :icon_tup::icon_tup::icon_tup:

buyrun buda derginin kapak resmi :D

http://www.autocardergi.com/autocar_nisan.jpg

ewt focusta r26 ya geçildi :D

focus musty35
01-05-2009, 22:05
r 26 yamı gecıldı ? dergıdemı yazıyor r 26 ya gecıldıı bende farklı hatırlıyorum r 26 nın camları plastık 2 kişik ve hafıfletılmıs olmasına ragmen tepkı veremedı die

r 26 focusa gectıyse focusda evo yu gectıyse demkkı evoyuda gecer sampıyon r 26 :D

Emir_b16a
01-05-2009, 22:11
r 26 yamı gecıldı ? dergıdemı yazıyor r 26 ya gecıldıı bende farklı hatırlıyorum r 26 nın camları plastık 2 kişik ve hafıfletılmıs olmasına ragmen tepkı veremedı die

r 26 focusa gectıyse focusda evo yu gectıyse demkkı evoyuda gecer sampıyon r 26 :D

r26 pist performansı olarak cidden üstün bi araba kırdığı rekorlar falanda war :D

TarikS
01-05-2009, 23:23
EVO Nisan sayisindaydi yanlis hatirlamiyorsam; R26 vs yeni RS karsilastirmasi vardi.. Derginin igrenc kapagina bu karsilastirmayi koymayi akil edememisler onun icin almamistim sonradan gordum.. Sonucta bariz bir ustunluk yok ama yer yer birbirlerine ustunluk sagladiklari noktalarin oldugundan bahsediyorlardi.. Tabi test pisti dag yollari.. :D

Erk@n
02-05-2009, 00:18
ewt focusta r26 ya geçildi :D

o R26.R ye geçilen sadece RS değil ferrari,porsche ve lambo larda var..R26.R nin pistteki yeri bambaşka zati..

Istilldo
02-05-2009, 00:31
süre bile tutmadan bence bu yollarda bu daha güzel demek çok saçma,
focusda iğrenç bence :) gtr'ım olsa yanına park etmem

BurakAuris
02-05-2009, 01:38
saçma bi karşılaştırma olmuş focus rs evo 10 rakip olamzki nissan gtra tercih edılsin...adam yanlı karşılaştırma yaptığı kesin.otobana çıksın yiosa:)ki önden çeker olması saçma rsin 4 çeker olsaymıs tatminkar olurdu...o görüntüsüne önden çekerlik yakışmıo...

Silverbullet
02-05-2009, 02:19
GTR ile RS in arsındaki tek ortak yan ikisininde isimlerinin içinde R olması:D:D:D

BlackEmperor
02-05-2009, 02:22
Güzel focus reklamı olmus :D

+1 porsche taktiği

UnnAmeD
02-05-2009, 02:42
süre bile tutmadan bence bu yollarda bu daha güzel demek çok saçma,
focusda iğrenç bence :) gtr'ım olsa yanına park etmem

saçma bi karşılaştırma olmuş focus rs evo 10 rakip olamzki nissan gtra tercih edılsin...adam yanlı karşılaştırma yaptığı kesin.otobana çıksın yiosa:)ki önden çeker olması saçma rsin 4 çeker olsaymıs tatminkar olurdu...o görüntüsüne önden çekerlik yakışmıo...

GTR ile RS in arsındaki tek ortak yan ikisininde isimlerinin içinde R olması:D:D:D

bırde 2sınınde 4 tekerı var onu unutmayalım.

10 numara yorumlar valla..bravo ne dıyeyım..

TaGo
02-05-2009, 09:08
Focus bencede GTR nin dengi değil bu bir gerçek. Ama tamamen de EVOX nun dengidir. Güç performans değerleri, gövde klasmanı, motor cc leri yakındır.

nightkids_han
02-05-2009, 09:41
renault sport işi biliyor r26r nurbergring'te sınıfında rekoru olan 1 araç...
imkan olsa 3 çıkmasına rağmen alırdım. .....

VtecDream
02-05-2009, 10:08
Bence aralarında çok büyük bir performans farkı yok gibi ... Stock'ta tabikide...

SONE-R
02-05-2009, 10:37
Bence aralarında çok büyük bir performans farkı yok gibi ... Stock'ta tabikide...

emin misin bunu yazdığına :D biri 280 hp, diğeri ise 485 hp... ayla güneş gibi farklı iki araba :)

Istilldo
02-05-2009, 15:47
http://www.youtube.com/watch?v=aGEymxBPgB4

burdaki aynı araç değilmi ?

VeNoM_35
02-05-2009, 15:51

deil bu bir önceki RS, bu karşılaştırmadaki yenisi.

OmerRS
02-05-2009, 15:52

ı ıh değil. burdaki mk1 focus rs 215 hp. benim koyduğum mk2 focus rs 305 hp.

Istilldo
02-05-2009, 16:09
bu yeni focus rs'miş , ben dikkat etmemişim fakat baktım şimdi 305hp olunca iddalıdır diye düşünmeye başlamıştımki araç 1470kg ve hala önden çekermiş 0-100ü 6sn hantal gibi oldukça, yani fikrim değişmedi :) gtr la karşılaştırmıyorum :)

M_PROJECT
02-05-2009, 16:36
Sti la karsilastirmak lazim bence rs i

seko
02-05-2009, 16:45
video yu izlemeden yorum yapıyorum diyelimki focus rs ile turluyorsunuz yanınıza gtr geldi ulan bu adam benim aracımdan daha guclu basmasammı dersin yada yettigi kadar deyip allah ne verdiyse basarmısınız ? bu gtr ile rs karsılastırmak mantksız diyenlere sozum zaten gtr gecerde focus ta sonucta 300 beygir arac gtr sahibinin tek tereddutunde ensesinde olur bence rs zira yeterince guclu ve cevik bir araç ve su an acık ara hot hatch king unvanını hak ediyor kanımca :)

Serhat Y.
02-05-2009, 18:18
Her aracın kendine has özellikleri ve avantajları mevcut,memlekette olmadık arabalarla olmadık araçlara kafa tutan bir millet olarak ve sonrada ballandıra ballandıra "geçtim","şöyle yaptım" "böyle yaptım" konuşmalarının çok olduğu bir toplum için bence hiçte şaşılacak bir karşılaştırma değil.GTR porsche,ferrari ve lambo ile karşılaştırılınca garipsenmediğine göre RS inde GTR ile karşılaştırılması bence hiçte garipsencek birşey değil diye düşünüyorum..

gtr ın porsche ferrari lamboyla karşılaştırılması garipsenecek bi durum değil. butun dunya gtr ı zaten bu araçlarla kıyaslıyor ve gtr suana kadar hepsini geride bıraktı zaten. kaldıki nissan gtr ı uretirken kendine rakip olarak 911 turbo yu almıştır. ve nürnburgring de 911 turbonun zamanını 7 saniye kadar iyileştirmiştir.

Serhat Y.
02-05-2009, 18:20
video yu izlemeden yorum yapıyorum diyelimki focus rs ile turluyorsunuz yanınıza gtr geldi ulan bu adam benim aracımdan daha guclu basmasammı dersin yada yettigi kadar deyip allah ne verdiyse basarmısınız ? bu gtr ile rs karsılastırmak mantksız diyenlere sozum zaten gtr gecerde focus ta sonucta 300 beygir arac gtr sahibinin tek tereddutunde ensesinde olur bence rs zira yeterince guclu ve cevik bir araç ve su an acık ara hot hatch king unvanını hak ediyor kanımca :)

hothatch ünvanı konusunda haklısın bencede tartısmasız açık ara önde

alp1903
02-05-2009, 20:49
Sti la karsilastirmak lazim bence rs i

evet o 3lünün arasına bide sti alsalarmış 10 numara olurmuş. ama subyi iplememişler bile tırt diye:p

şaka maka RS süper duruyo:eek:

seko
02-05-2009, 22:18
STI da sadece yazılımla 300 whp oluyor o da muthis aslında motor olarak STI ile RS i karsılastırmak lazım birde ..

Erk@n
04-05-2009, 17:08
gtr ın porsche ferrari lamboyla karşılaştırılması garipsenecek bi durum değil. butun dunya gtr ı zaten bu araçlarla kıyaslıyor ve gtr suana kadar hepsini geride bıraktı zaten. kaldıki nissan gtr ı uretirken kendine rakip olarak 911 turbo yu almıştır. ve nürnburgring de 911 turbonun zamanını 7 saniye kadar iyileştirmiştir.

aslında GTR üretim bakımından her ne kadar o araçları hedef alsada aslında o araçların statüsünde bir araç değil.Çünkü nissan bu aracı küçük hacimde de çok şeyler yapılabilir amacıyla piyasaya sürmüş ve az para ile çok iş yapabileceğini göstermiştir.Süper sportlarda asıl olay GT-R V-Spec çıkınca olacak.Nurnberg te aldığı değerler gözönünde tutuyor ve o yüzden takdir ediliyorsa GTR, neden normal dağ yolunda RS in gösterdiği performans ile tercih edilmesine şaşılıyor.Bahsi geçen araç Türkiye'de görülmemesinden ve ithalatının yapılmamasından pek tanınan bir araç olmaması insanları çeşitli sorulara yöneltiyor.GTR dünya da ne ise RS de ingilterede o derece önemlidir.Amacımız burda elma ile armutun tartışmasını yapıp elmayı galip getirmek değil ki,birebir gözle görme imkanı bulmadığımız ve test etme şansımız olmayan bir aracın GTR ile karşılaştırması sonucu bu kadar antipati yaratması ve olmadık yorumlara sebep olması.

Yani GTR nin test sonuçları ne kadar anlaşılır ve tatminkarsa bu testte aynı derecede anlaşılır ve tatminkar olması gerekmiyor mu?GTR süper sportlarla karşılaştırılması nasıl Nissan için büyük bir başarı ise RS inde GTR karşısına çıkması bir o kadar başarıdır.