Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracın sesi değişti ?
Aracımdan 2 gündür enteresan bir ses geliyor. Gaza bastığımda tabiri caizse pırrr diye bir ses... Manifolddan , egzoz borularından ya da egzoz spiralinden şüpheleniyorum. Açık hava filtresinin sesi çok değişti.İstanbul'dan gelirken hiçbir şey yoktu 2 gün önce yanlış park yuzunden polisler aracımı çekti muhtemelen araç çekiciye yüklenirken boruların esnemesinden dolayı bir yırtık , patlak vb. birşey oldugundan şüpheleniyorum. Az önce de aracı çalıştırdıgımda çiğ benzin kokusu aldım daha önce hiç boyle bir koku yoktu. Nazilli'de oldugumdan da tanıdık bir yer yok sonuca yaklaşmadan da göstermek istemiyorum , ya Denizli'ye ya da İzmir'e gidip halledeceğim.
Sizlerin aklına gelen başka bir yer var mı acaba egzoz boruları vs. dışında ?
muhtemelen altını değdirdiler çekicide egzozunda hasar olabilir belki ara contalarında problem olabilir
benzin hattınada bak ayrıca çip koku diyorsun belki onlardada hasar olabilir dikkat et altına benzin falan damlatıyormu
muhtemelen altını değdirdiler çekicide egzozunda hasar olabilir belki ara contalarında problem olabilir
benzin hattınada bak ayrıca çip koku diyorsun belki onlardada hasar olabilir dikkat et altına benzin falan damlatıyormu
Altına hiç eğilip bakamadım , sabah ilk işim o olur , teşekkürler açıklama için..
VeNoM_35
03-05-2009, 00:15
katın olduğu yerde kaçak vardı benim aynı şekilde benzin kokusu vardı. egzoz sisteminde bir sorun olabilir.
akucukdogan
03-05-2009, 00:20
Benim aracımda da agresif kullanımdan sonra aracın sesi değişiyor ve benzin kokusu gibi enteresan 1 koku geliyordu..
Ama o pırr diye tabir ettiğin ses büyük ihtimalle egzosta ufak delinme yırtılma olabilir.
İnşallah sadece egzozdadır ,benzin hattında bir problem çıkmasın da...
Egzozdur, benzin sistemi kolay kolay sorun yaratmaz... çatlamıştır bir yerinden yada kaynak yeri falan açılmıştır...
Geçmiş olsun
Ferhat_V
03-05-2009, 00:27
benzeri bir durum 98 civicde benimde başıma gelmişti..egzozu yüksek bir kaldırıma değdirmiştim geri gelirken ondan olmuştu seninde büyük ihtimal ondandır egzoz yada ara borular bi yere değip yamulmuştur bi egzozcuya göster düzeltir..
Alperen-B
03-05-2009, 00:29
aynı sorun şu an benim aracımda var. benim egzos manifolt contasının değişmesi lazım. özellikle ses araç soğukken çok geliyor. ısındıktan sonra azalıyor veya kesiliyor. aşırı zorlamalarda benzin kokusu da geliyor.
akucukdogan
03-05-2009, 00:45
Peki aracın sesi değişiyor mu ?
Daha boğuk 1 ses geldiği oluyor mu agresif kullanımda ?