Orijinalini görmek için tıklayınız : bilgisi olan 2.0 TDI Stylance tavsiye edermi siniz ?
ahmetakgunf3s
07-05-2009, 00:20
slm arkadaşlar
seat leon 2.0 TDI Stylance dgs şanzıman ile . kullanan bilen modifiyeedeniniz var mı ?
mesela bu stylance ? paketin adımı bu pakette neler var ?
1-) revo ile + 37 hp alındıgını bılıyorum yani 187 hp
2-)ayrıca aracın " World Touring Car Championship " açık arayla onde olduklarını bılıyorum
hoş ordakı makınada süperşarj takılı ve 268 hp olması gerek
3-) audi a3 8p ile aynı şasiye sahipler
4-) iç aksaam plastik gayet osuruktan ama karbon kaplam yapıla biliyor bildiğim
5-)IIS 8.5 Detailed Error - 404.0 - Not Found (http://www.seat.com.tr/seat/modeller/leon/techtables/20_140.htm)
Bunların dısında bılen kullanan arakdaslar kronık rahatsızlıkları nelerdır ?
tavsıye edermisiniz ?
?
şehir içi dgs şanzımanla gercekte ne kadar yakıyor ?
bende bu aracımdan once leon 1.9 tdı stylance wardı stylance donanımın adı full donanım zaten bıde sport-up war bunun ustune onda da jant war fazladan 2.0 tdi ı su an kullanıyorum ben cok memnunum masallahı var arıza konusunda problem yasamadım benımkı manuel ve 1.5 sende 65bın e yaklastı dedııgm gıbı memnunum sehır ıcınde su an 18 kurus yakıyorum ve dıkkat etmeden bunun dısında sormak ıstedıklerınız olursa cevaplammaya calısırm :) aractan memnun kalacagınıza ınanıyorum :)
ek olarak leonumda ıc konsolu komple pıyano sıyahına boyatmıstım gayet guzel olmustu alırsanız tavsıye ederım:)
http://www.youtube.com/watch?v=zIJHLumWVbY
Leon Boom a binmiştim chip sonrasında 170 hp idi dsg li alet gayet güzel yumuşak bir gidişi vardı.
bu dsgli 2.0dizel nekadara gelio fiyatı
saner müftüoğlu
07-05-2009, 01:31
test aracı olarak gecen sene kullandım. Hıc bır manuel arac bu DSG kadar zevk vermemıstı. 2.0ltırelık dızel motor 140 HP orjınalıyle bıle gayet seriydi. Şanzımanın geçişleri, hızlı kullanıma ayak uydurması en önemlisi. Yalnız sıfır km olarak fıyatı bıraz tuzluydu.
Yakıt tüketimi 8.0 litre olarak gormustum. Fakat cok dıkkat etmeden kullandım. İç mekan kalıtesı bır Audı gıbı degıl daha cok VW Golf V'i anımsatıyor. Sade ama düzgün. Golf-A3 platformunda şekillendirilmiş. Eğer ki fiyat aralığı aynıysa bence A3 sportback daha kaliteli durur.
Sıfır olarak 55 lira falandı sanırım.Kesinlikle o para değmeyecek bir araç.1.6 benzinlisini 20 bin tl ucuza alıp lpg ile kullanmayı tercih ederim.Hem az yakmıyor hemde performansı aman aman 2.0 gibi değil.
ahmetakgunf3s
07-05-2009, 15:47
Sıfır olarak 55 lira falandı sanırım.Kesinlikle o para değmeyecek bir araç.1.6 benzinlisini 20 bin tl ucuza alıp lpg ile kullanmayı tercih ederim.Hem az yakmıyor hemde performansı aman aman 2.0 gibi değil.
emrecım haklısın sıfırı sanırım 50 cıvarı
ben ıkıncı el bakıyorum 2007 ve üzeri yanı 40.000 civarı
hem dizel hemde chip tuningle + 37 hp gayet iyi bir veri bence
Ya o şanzıman ve kasa ağırlığı olduğu sürece hiç uğraşmaya değcek bir araba değil leon.Gitmiyor abi :) özellikle yüksek hızlarda nerdeyse 1.6...
40 lira civarına sanki daha güzel seçenekler var gibi..
Ya o şanzıman ve kasa ağırlığı olduğu sürece hiç uğraşmaya değcek bir araba değil leon.Gitmiyor abi :) özellikle yüksek hızlarda nerdeyse 1.6...
DSG kotu b sanzımanmı o kısmı anlayamadım :icon_wack
Haşa :) golf gti'da ne kadar performanslı olduğunu biliyoruz fakat leon dizelde pek 2.0 araç kullanıyormuş hissi vermiyor açıkçası.
Leon 2.0TDI 2 özelliği + olarak gelir bana:
+Şanzıman
+TDI
Onun dışında bence alınmaz. Daha güzel seçenekler mevcut bence.
Yakıt aşa yukarı aynı performans daha iyi.
Kalite bakımından Seat'dan açık ara önde.
Golf TSI Highline DSG 160 HP
Sıfırı: 54.300
edit: fiyat konusunda daha uygun bir araç ise Comfortline DSG 122HP
Sıfırı: 47.100
http://www.sahibinden.com/12_000_km_de_2008_model_1_4_tsi_golf-06WQQaXQQ13884008WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/golf_v-_tsi_122-comfortline-82WQQaXQQ13569112WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/audi_a3_yeni_tip_2009_model_s-line-83WQQaXQQ13211054WQQpXQQdisplayitem
ahmetakgunf3s
07-05-2009, 18:04
emrecım ne var kardesım dah guzel secenek :) e46 :P
yuksek hızlarda 1.6 mı valla kullanamdım ama bu makına
wtcc de baya bi milletin eline veriyor acıcası
http://www.fiawtcc.com/Cars_Details.asp?idCar=4
Jam da Joker
07-05-2009, 18:54
2.0 TDi kullanmadım performansı için birşey diyemem ama Leon olarak bakarsak yol tutuşu tatminkar ama iç dizaynı hoşuma gitmiyor ayrıca malzeme kaliteside düşük zaten herkes biliyordur.. O fiyata daha iyi seçenekler vardır mutlaka buarada illaki dizel olmasın dersen ben olsam motor seçeneği olarak 1.4 TSi düşünürdüm 0 fiyatı 38.750 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam
ahmetakgunf3s
08-05-2009, 00:09
iç dizayn diye bişi yok zaten aceleye gelmiş sanırım :) aynı motor golf dede var 28.000 ıkıncı eli ama leonu golfe tercıh ederım okadar cok golf var ve okadar nefretım kı 5 kasa
saner müftüoğlu
08-05-2009, 00:18
bu arada 2009 model makyajlı Leon'lar Türkiye'de satışa sunuldu.
http://www.seat.com/com/generator/su/com/newLeon/site/gallery/main.html
Doğuş Oto basın açıklaması
Doğuş Otomotiv - SEAT, ÖTV indirimi fırsatı bitmeden Yeni SEAT Leon’u Türkiye’ye getirdi.. SEAT’ın yeni ürün stratejisinin bir örneği olan Yeni Leon, 30.900 TL’den başlayan tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Yeni Leon motor yelpazesinde, 1.6 lt 102 hp ve 1.4 lt TSI 125 hp benzinli seçenekleri yer alıyor.
Yeni Leon’da farklı gövde tasarımı, ön ve arka kısımlarındaki yenilikler hemen göze çarpıyor. Reference ve Style olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle sunulacak olan Yeni Leon, içerdiği konfor ve güvenlik öğeleriyle de ayrıcalıklı. Style versiyonunda alüminyum alaşım jantlar, çift yönlü otomatik klima, direksiyondan kumandalı Radyo/CD/MP3 çalar, USB ve AUX-in girişi, 6 hava yastığı, Cruise Control (Hız Sabitleme Sistemi), deri direksiyon ve vites topuzu, yol bilgisayarı standart olarak sunulan özellikler arasında.
Yeni SEAT Leon’da opsiyonel olarak sunulan yenilikler, modeli üst segment otomobillerin konfor ve donanım özelliklerine yakınlaştırıyor. SEAT için bir ilk özelliği taşıyan XDS Sistemi (Geliştirilmiş ESP Sistemi), yeni ön ve arka far gruplarına ek olarak opsiyonel Dönüşe Duyarlı (AFS) Bi-xenon Farlar bu yenilikler arasında sayılabilir.
Sportifliği daha öne çıkıyor
Yeni Leon özellikle dış tasarımlarındaki farklılıklarıyla dikkat çekiyor; markanın karakteristik sportif imajı, daha da belirginleştirilmiş. İç mekanında da tam anlamıyla bir dönüşüm gerçekleştiren Yeni Leon, yeni uygulamaların yer aldığı, çok fonksiyonlu direksiyon ve yeni tasarlanmış orta konsoluyla spor kullanım için en ideal çözümleri sunuyor. Yeni görünümlü klima kontrolü, siyah panelli ses sistemi ve ekran Yeni Leon’un çarpıcı değişiklikleri arasında.
Yeni Leon daha çevik
Yeni Leon’un sürüş dinamikleri, önceki modellere oranla çok daha iyileştirilmiş. Yapılan geliştirmelerle daha performanslı bir sürüş sunan ‘Çevik Şasi’ konsepti, aracın çevikliğini kaybettirmeden daha fazla konfor sunuyor.
Yeni Leon 1.6 lt 102 hp Reference versiyonu 30.900 TL, 1.6 lt 102 hp Style 33.250 TL, 1.4 lt TSI 125 hp Style versiyonu ise 36.450 TL tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyatları, ÖTV indirim fırsatı ve VDF (Volkswagen Doğuş Finans) uygun kredi seçenekleri ile SEAT Yetkili Satıcıları’nda Leon severler ile buluşuyor.
Benim ima etmek istediğim nokta şu ki leon 1.6 benzinli 35 lirayken 2.0 dizele 55 lira verilmez.Araba aynı araba.Gözümde bu sınıfta hiç bi motor 20 bin ytl etmez :) Bu yüzden alternatifler mevcut dedim.Git clubman s al ama leon 2.0 tdi alma :D Emin ol ahmet abi yakıtıda çok farketmez.şehir içi leon tdi minimum 9 litre yakıyor.
saner müftüoğlu
08-05-2009, 00:23
Git clubman s al ama leon 2.0 tdi alma :D Emin ol ahmet abi yakıtıda çok farketmez.şehir içi leon minimum 9 litre yakıyor.
ona bakarsan R53 14 lt, R56 da 10 lt yakıyor:D
Clubman hiç ısınamadığım bana göre gereksiz bir Mını modeli. Zaten Leon'la alakasız bir karşılaştırma olur. Ama illa ki dizel bir araç olur ve cepten 50 küsür lira çıkar hiç düşünmeden Volvo S40 1.6D alırım;) tok dolu ve sağlam bir araç. Ne motor sesi ne bir şey, mükemmel bir yol tutuş, fıstık gibi malzeme kalitesi:icon_tup:
Benim kuzenimde var. Bende sık sık kullanıyorum az yakıyor diye. Yakıt diyorsan rakipsiz denebilecek kadar iyi. Şayet 2.0 tdi olarak ailede 4 araba var. Ancak leon aralarında en az yakıp, en seri olanı. Tabi bunda muhtemel etki diğerlerinden hafif olmasıdır.
Sınıf olarak Golf'le rakip bile olamaz bence. Tamam A3 lüks secimi yapılırsa alınır, ancak sportiflik bakımından tartışılmaz Leon. Kasası cok güzel bana göre. İç dizayn olarak basit diğerlerinden ama bendeki 1.6 manuel'in eksikliğini DSG'nin karizması örtmüş diyebilirim.
Bunun dışında 35'e 1.6 alıp 55'e 2.0tdi alınır mı derseniz, bence de alınmaz. Aslında sıfır araba alınmaz ama tabi istediğimiz donanım ve renkte bulamayınca mecburen kayıyoruz sıfıra.
Gidişi dediğim gibi gerçekten iyi. Body-kit var bir de arabada. Gelip bazen Dizel FR'mı bu diye soruyorlar. :)
Söyle bi olayı paylaşayım. Depo full iken 120-140km/h arası hızla, 220km yol yaptım ve km range hiç düşmedi. . Ve bu cok hosuma gitti acıkcası.
Sonuc itibariyle 2. el temiz ve bütçenize uygun bi araç bulursanız kaçırmayın. Gerçekten pişman olmazsınız.
Sınıf olarak Golf'le rakip bile olamaz bence. Tamam A3 lüks secimi yapılırsa alınır, ancak sportiflik bakımından tartışılmaz Leon. Kasası cok güzel bana göre. İç dizayn olarak basit diğerlerinden ama bendeki 1.6 manuel'in eksikliğini DSG'nin karizması örtmüş diyebilirim.
:eek:
Seat Stylance ile herhalde Golf Trendline karşılaştırması yaptın?
1.4TSI 160hp Highline DSG'nin Leon'u her açıdan çok çok fazla üzeceğine eminim...
Kalite, Perf,Yakıt...vs Aklınıza ne gelirse...
Zaten Golfun yanına yanaşamıyacak bir marka olsaydı seat VW alt markası olmazdı,
VW seatin alt markası olurdu ;)
saner müftüoğlu
08-05-2009, 12:38
Audi-VW-Seat sıralaması halinde devam eder. Kalite bakımından ve fiyat VW Grubunun bir politikasıdır. Porsche içinde üretim yapar, Seat ve Skoda için de. Burada her dört markanın aynı platform modelleri var. Kalitesi göreceli olur olmaz ama Kompakt sınıf dediğimiz modeller Golf, A3 ve Leon aynı kapasitede farklı tatlar sunar. Bana göre bir A3'le Leon aynı değildir ama sonuç olarak aynu ekipmanları hatta aynı motorları kullanır. Tasarımlar farklıdır sadece. İç mekan kalitesi olarak Audi zaten ayrıdır. Audi, VW Grubunun BMW-Mercedes ile boy ölçüşeceği prestij pazarlama taktiğidir. Bu sebeple zaten VW ile Seat, Audi kadar iddialı olamaz. Golf de MK6 hariç eski serileriyle pek bir fark göstermez. Leon iddialı bir model ama sıfır km almaya kalkışılacaksa bence fiyat ve kalite öne alınmalı.
A3 Sportback 2.0 TDI manuel € 37.973
A3 Sportback 2.0 TDI quattro € 41.985
A3 Sportback 2.0 TDI S tronic € 41.187
Seat, Leon 2009 dizel için şu an bilgi vermiyor.
:eek:
Seat Stylance ile herhalde Golf Trendline karşılaştırması yaptın?
1.4TSI 160hp Highline DSG'nin Leon'u her açıdan çok çok fazla üzeceğine eminim...
Kalite, Perf,Yakıt...vs Aklınıza ne gelirse...
Zaten Golfun yanına yanaşamıyacak bir marka olsaydı seat VW alt markası olmazdı,
VW seatin alt markası olurdu ;)
1.4TSI 160hp Highline DSG'nin fiyatına alınabilecek Leon'u bi araştırın isterseniz. Ozaman anlarsınız ne demek istediğimi. Leon'un VW'nin altında olması Vw'nin daha iyi olduğunu gösteriyorsa, o zaman Porsche, Lamborghini ve Bentley'de VW'den kötü markalar. Sonuçta hepsi VW Grup altında üretiliyor. Benim bahsettiğim o değildi.
Sonuçta Golf gelmiş geçmiş en çok satan aile arabası diye lanse edildi hep. Leon ise genç kalanların arabası diye.. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama Leon daha cok genç arabası olarak duruyor bence.
Aynı fiyata alınacak Golf ve Leon'u kıyaslayın bakın neler göreceksiniz. Bu tabiki kalite farkında da kaynaklanıyor. Amacım golf'ü ezmek değil yanlış anlaşılmasın. Ama Leon stylance Golf'un Comfortline donanımıyla aynı. Yani en full. Golf Sportline ve Leon Sport Up'ları saymıyorum. Simdi bi fiyatlarına bakın. Golf'ün Midline fiyatına, Leon Stylance alınıyorsa bence kıyaslanmamalı demem yerinde olur.
Bir de 1.4Tsi 160hp bir leon olmadıgı icin Leon'u da yamana atmayın. Sahsen 1.4tsi 160 hp golf alacağıma, 240hp Leon Cupra alırım. Daha bi sey söylememe gerek olmaz sanırım :)
Audi A3 2.0TDI S-Tronic: 41.187 €
Vw Golf V 2.0TDI DSG : 33.790 €
Seat Leon 2.0TDI DSG: 25.580 €
Buyrun bu da bizim Leon'umuzun ilanı: http://www.sahibinden.com/tertemiz_2_0_tdi_dsg-92WQQaXQQ11157189WQQpXQQdisplayitem
Benimde seatı kötülemek gibi bir niyetim yok. Ama seatin VW alt markası olduğunu herkes bilir. Bunun Porsche, Lamborghini ve Bentley ile alakası yok. Onlar aynı marka altında üretilen otomobiller. Seat VW alt markasıdır, diğerleri hakkında bu kıyaslama yapılamaz. Mesala Toyota da lexus un alt markasıdır. Yani biri üst sınıfa hitap eder biri alt sınıfa. Tabi VW grubunda bu ayrım biraz daha karışık. Audi'de eskiden orta sınıf araç olarak geçerdi şimdi üst sınıfta yer alıyor. Bence VW de Audi'nin yolunda ilerliyor.
Fiyat konusundaki kıyaslamaya bakarsakta o fiyata FULL+FULL ikinci el 3.30ci var ;)
Yani önemli olan insanın ne istediği. Ben olsam seat almam. Alanada karışmam
Seatla VW de hiç karşılaştırmam.:)
CanBasel
28-05-2009, 21:07
Bu araçların DSG şanzımanları kesinlikle çok başarılı ve performans olarakta 2.0tdi motorlar Leonlarda çok iyi.. tatmin edici performans sunar.. modifiyeye de başlamak istediginde direk chip tuningle 140lıktan +30-35 arası alınıyor..
ahmetbaha-drs
28-05-2009, 21:14
Benimde bir sorum olacak Leon'la ilgili hazır konu acılmışken,2.0 TFSI Sport Up 185hp Leon'ların performans,sorunsuzluk,yakıtı v.s nasıldır herhangi bir bilgisi olan var mı acaba?FR200 ile arasında ki 15hp yazılım farkı mı?
Benimde bir sorum olacak Leon'la ilgili hazır konu acılmışken,2.0 TFSI Sport Up 185hp Leon'ların performans,sorunsuzluk,yakıtı v.s nasıldır herhangi bir bilgisi olan var mı acaba?FR200 ile arasında ki 15hp yazılım farkı mı?
Leon hakkında bir bilgim yok kullanmadığım için ama FR200 ile arasındaki farkın yazılım farkı olduğunu okumuştum.
CanBasel
28-05-2009, 21:20
Arasında yazılım farkı var evet.
Benimde seatı kötülemek gibi bir niyetim yok. Ama seatin VW alt markası olduğunu herkes bilir. Bunun Porsche, Lamborghini ve Bentley ile alakası yok. Onlar aynı marka altında üretilen otomobiller. Seat VW alt markasıdır, diğerleri hakkında bu kıyaslama yapılamaz. Mesala Toyota da lexus un alt markasıdır. Yani biri üst sınıfa hitap eder biri alt sınıfa. Tabi VW grubunda bu ayrım biraz daha karışık. Audi'de eskiden orta sınıf araç olarak geçerdi şimdi üst sınıfta yer alıyor. Bence VW de Audi'nin yolunda ilerliyor.
Fiyat konusundaki kıyaslamaya bakarsakta o fiyata FULL+FULL ikinci el 3.30ci var ;)
Yani önemli olan insanın ne istediği. Ben olsam seat almam. Alanada karışmam
Seatla VW de hiç karşılaştırmam.:)
Ben en başından beri onu söylüyorum ztn. Dışardan 30.000 TL lık gibi duran bir Leon yada golf almaktansa 46 ksa bi 3.3o mantıklı bencede. Hepsi ayrı zevklere hitap eden araçlar sonuçta. Bir aracın iyi olması kişinin zevkine özeldir bunu hepimiz biliyoruz. Şayet s2000 bence bir mühendislik harikası, ancak bir de aile büyüklerine soralım bakalım aynı kanıdalarmı :))
serkan_2120
18-07-2020, 22:33
Konuya bir hort çekeyim 2.0 tdi dsg leon düşünüyorum 1.6 ve 1.9 leon kullandım daha önce ama otomatik araç arayışı sonunda yine bir leon alayım bariye geldi konu 2007 140 bg otomat 65 bin civarı verilirmi nedir ne değildir
skaratas2
19-07-2020, 11:42
Piyadaya gore 65 bin cok cazip iyi bir atac icin helede otom se....iyi bakin derim araca... aslı güzel araçlar...