Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5 Aydır muayenem yokmuş...

baretta
07-05-2009, 20:30
Dün Aydın'da polis çevirdi , evrak kontrolü yapıyoruz dedi ruhsatımı verdim hiçbir eksiğim yok eminim , 12.2008 de aracımın rengini değiştirmiştim , Tüv Türk görevlisi muayeneye girmeyecegimi soylemişti hatta bende buna dayanarak birçok arkadaşıma renk değiştirme hakkında bilgi verirken muayeneye girmeyeceklerini soylemiştim ama yanılmışım , meğer 5 aydır aracımın muayenesi yokmuş... Şimdi yarın gidip muayene işlemlerini haleltmeyi düşünüyorum ama klasik Tüv sorusu kafamı kurcalıyor ... Mehmet'in (mehzent) araba geçtiğine göre geçerim diye ümit ediyorum... Tüv'de hiç muayeneye girmedigim için giderken sadece temiz kağıdı ile gitmem yeterli midir yoksa başka evrak götürmem de gerekiyor mu ?

STP
07-05-2009, 20:33
borcun yoksa temız kagıdına gerek yok cunkı sıstemden bakıyolar dırek borcun varmı dıye

baretta
07-05-2009, 20:38
Borcum yok abi de sadece araba ve ruhsatla mı gidecegim ? Yeterli mi onlar ?

Rstmania
07-05-2009, 20:50
Eğer vize için ruhsatta yer var ise evet sadece ruhsat ve arabayla gidebilirsin. Ancak zorunlu olmasa da temiz kağıdı almak önceden iyi olur. Borcun varsa boşuna geri dönmemiş olursun oradan..

Cimmeria
07-05-2009, 20:50
vergi borcun yoksa sadece ruhsat ve tüvtürk muayene ücreti :)

VeNoM_35
07-05-2009, 20:53
ek1 belgesi lazım değilmiydi?

Rstmania
07-05-2009, 21:05
ek1 belgesi lazım değilmiydi?

Gazlı araçlarda veya ruhsatta vize yeri dolu olan ve değişiklik yapılan araçlarda...

mehzent
07-05-2009, 21:59
Dün Aydın'da polis çevirdi , evrak kontrolü yapıyoruz dedi ruhsatımı verdim hiçbir eksiğim yok eminim , 12.2008 de aracımın rengini değiştirmiştim , Tüv Türk görevlisi muayeneye girmeyecegimi soylemişti hatta bende buna dayanarak birçok arkadaşıma renk değiştirme hakkında bilgi verirken muayeneye girmeyeceklerini soylemiştim ama yanılmışım , meğer 5 aydır aracımın muayenesi yokmuş... Şimdi yarın gidip muayene işlemlerini haleltmeyi düşünüyorum ama klasik Tüv sorusu kafamı kurcalıyor ... Mehmet'in (mehzent) araba geçtiğine göre geçerim diye ümit ediyorum... Tüv'de hiç muayeneye girmedigim için giderken sadece temiz kağıdı ile gitmem yeterli midir yoksa başka evrak götürmem de gerekiyor mu ?

Senın ruhsatında muyene bıtış tarıhı ne yazıyorkı boyle bır sorunla karşılaştın Anıl banada pek ılgınç geldı cunku..Geçmiş olsun bu arada kardeşim..

baretta
07-05-2009, 22:20
Senın ruhsatında muyene bıtış tarıhı ne yazıyorkı boyle bır sorunla karşılaştın Anıl banada pek ılgınç geldı cunku..Geçmiş olsun bu arada kardeşim..

İlk muayene geçerlilik süresi : 15.12.2008 yazıyor Mehmet de , renk tespiti yapan Tüv çalışanı ruhsat yeni diye muayenenin yapıldığı zamanı yazar dedi 2 yıl gçerlidir dedi , ben de ona güvenerek herkese soyluyordum , ama gayet komik bir durumdaymışım 5 aydır muayenesiz gezmişim bir de artistlik yapıyordum :D

VeNoM_35
07-05-2009, 22:45
Gazlı araçlarda veya ruhsatta vize yeri dolu olan ve değişiklik yapılan araçlarda...

renk değişikliği buna girmiyormu peki?

metin
07-05-2009, 23:04
vergı daırelerı muayene ıcın temız kagıdı vermıyor bılgınıze bugun gıttım her tarafa yazı asmışlar

barutçu
07-05-2009, 23:06
vergı daırelerı muayene ıcın temız kagıdı vermıyor bılgınıze bugun gıttım her tarafa yazı asmışlar

Evet sadece Motorlu taşıtlar Vergi dairelerinden veriliyor artık.

4-5 aydır bu şekilde...

baretta
07-05-2009, 23:11
Şimdi benim borcum yok , bu durumda temiz kağıdı almama da gerek yok .. Doğru anladım değil mi ?

barutçu
07-05-2009, 23:22
Şimdi benim borcum yok , bu durumda temiz kağıdı almama da gerek yok .. Doğru anladım değil mi ?

Borcun olmadığına eminsen gerek yok.

Ama borcun çıkarsa, doğruca vergi dairesine yönlendiriyorlar herhalde.

Tüv de hiç girmedim bende muay. ödeme gişesi gibi bi veznesinin olduğunu sanmıyorum ama.:soru:

baretta
07-05-2009, 23:25
Borcun olmadığına eminsen gerek yok.

Ama borcun çıkarsa, doğruca vergi dairesine yönlendiriyorlar herhalde.

Tüv de hiç girmedim bende muay. ödeme gişesi gibi bi veznesinin olduğunu sanmıyorum ama.:soru:

Eminim borcum olmadıgına... Bende Tüv de gişe vardı diye hatırlıyorum , bende hiç girmedim muayeneye ama renk degiştirmeye gittigimde oyle birşey görmüştüm sanki millet numara falan alıyordu... :beuj:

barutçu
07-05-2009, 23:31
Eminim borcum olmadıgına... Bende Tüv de gişe vardı diye hatırlıyorum , bende hiç girmedim muayeneye ama renk degiştirmeye gittigimde oyle birşey görmüştüm sanki millet numara falan alıyordu... :beuj:

Valla ne desem yalan olur, daha önceden gitmiş biri bilgi verir herhalde :soru:

metin
07-05-2009, 23:46
Evet sadece Motorlu taşıtlar Vergi dairelerinden veriliyor artık.

4-5 aydır bu şekilde...
nakıl vasıtaları vergi dairesıydı benım gıttıgım
muayene yapılan yerde halledıceksınız gıbı bırseyden bahsedıyorlar

Erk@n
15-05-2009, 09:16
renk değişikliği buna girmiyormu peki?

Bence de renk değiştiğine göre renk bölümünün olduğu sayfa/lar için ruhsatın yenilenmesi gerekecek..