PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi 8L S3

VWci
15-05-2009, 10:47
Arkadaşlar selamlar,

Audi 8L S3 kullananlar var mı? Bu makinaları alırken nelere dikkat edilmesi gerekir genel kontroller haricinde?

Haldex sistemleri sorun çıkarıyor mu? Haldex'e bakım yapılıyor mu? Türkiye'de servisler bu bakımı yapmıyor diye duydum gerçek midir?

Kısaca bize iyi yanı ile kötü yanını anlatacak arkadaşlar varsa sevinirim.

Jam da Joker
15-05-2009, 15:17
Ben bundan birkaç ay önce almak için baya bir araştırmıştım kasa ve boya olarak temizini bulmak gerçekten zor temizinide bulursan 40.000 liraya kadar çıkıyor fiyatları..
Yabancı forumlarda haldex sisteminin bakımları yapılmadığı için sorun çıkardığını ve değiştirdiklerini söyleyen kullanıcı mesajlarını gördüm. Türkiyede haldex bakımları yapılıyormu serviste pek emin değilim ama çoğu servisin ve S3 kullanıcısının bundan bi haber olduğunu gördüm. Normalde araştırdığım kadarıyla her 38.000 km de bir haldexin yağ ve filtresinin değişmesi gerektiğini okumuştum ama bunu yaptıran varmı bilemiyorum.
Onun dışında tabiiki araç turbo olduğu için turbosunun basıncının kontrol edilmesi gerekir birde artık az km 8L S3 kalmadığı için triger setinin değişip değişilmediğine bakmalısınız 400-500 lira gibi bir masrafı var onunda. Onun dışında aklıma gelen bir sorunu yok defransiyel ve şanzımanından yağ kaçıranınada rastladık onlarında kontrol edilmesi gerekli..

VWci
15-05-2009, 15:36
Eyvallah hocam ellerine sağlık. Haldex'e bakım galiba servis kitapçığında yazmıyor ... Dolayısı ile Türkiye'deki hepsinin bakımsız olma ihtimai çok fazla....