Orijinalini görmek için tıklayınız : Chevrolet Cruze gelmeden bitti
Mayıs başında satılmaya başlanacak olan yaklaşık 1000 adet Cruze daha Türkiye’ye gelmeden önce satıldı. Geçen ay Türkiye’de yapılan tanıtım toplantısının ardından satışa sunulan Cruze, Türkiye ile birlikte 140 ülkede daha satışa sunulmuştu. Nisan’da gelen tüm araçların gelir gelmez satıldığını belirten Chevrolet Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Aydın “Lansmanımız ÖTV indiriminin olduğu zamana denk geldiği için satışlarımız patladı. Şu anda Cruze modeli bulunmuyor. 800 adet getirdik ve hepsini sattık. Yeni model yılında bu rakamı 2000’e çekmek istiyoruz. Ağustos ayı için bile sipariş almaya başladık” diyor.
http://his.hurriyetoto.com/common/cms_image/org/oto_2008/markalar/chevrolet/chevrolet_cruze_f.jpg
Baz donanımından itibaren sekiz hava yastığı ve Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC) standart olarak sunulan otomobilde, yeni 16V 1,6 benzinli motor, düz ve altı (6) ileri tam otomatik vites seçenekleri bulunuyor.
Birçok Avrupa ülkesinden önce Türkiye'de 28 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Cruze, 100 kilometrede ortalama 6.7 litre yakıt tüketiyor.
Duyumlarımıza göre tam anlamıyla Cruze çılgınlığı yaşanıyor. Şu anda bu modeli bulamayan kişilerin çeşitli bakan ve milletvekillerini araya koyarak bayilerden ve genel müdürlükten aratıyor. Orta sedan sınıfında iddialı donanımı, teknik özellikleri ve fiyatıyla rekabete ayrı bir boyut getiren Cruze gelir gelmez bir satış başarısını imza attı.
http://www.chevrolet.com.tr/cruze/cruze-index.html
--------------------------------------------------------------------------------
geçen gün canlı görmüştüm arabayı, baya güzel duruyor hatta tanıyamadım hangi markanın üretimi bu diye..
http://www.hurriyetoto.com.tr/oto/otoyasam/haberdetay.php?cid=6394
daıhatsu degıl mı bunlar?
SOMEONESPECIAL
15-05-2009, 15:34
Kriz mi ? O da ne ki ?
Önden bende cok begeniyorum bu aracı..Ama içi falan yol tutusu malzeme kalitesi nedir hiç bilmiyorum..
tercih edilebilitesi yüksek bir araç.
Gayet basarılı bir model...
Daewoonun öteki modelleriyle üretim yeri de aynı degil, captiva ile beraber Avrupada üretiliyor.
Bir kız arkadasımız aldı, gayet memnun...
30küsür liraya aldılar, arabada yok yok.
İci falan on numara, insignia cakması :D
Arkadan da direk civic kopyası :D
::ZaFeR::
15-05-2009, 15:48
Görünüm olarak bir albenisi var...
Disi onden fena degil, ici de Insignia'dan cakma zaten.. Fena bir araca benzemiyor, detayli incelemek lazim..
captiva'dan sonra alınabilitesi en yüksek chevrolet benim için..:)
serhat306
15-05-2009, 16:08
ben hıc begenmedım tıpı bozuk bı araba...
bi test etmek lazım bukadar övüldüğüne göre :D
initial-D
15-05-2009, 18:28
konakta gördüm bende.idare eder
insignia çakması. ama güzel.
ufacık aydında bile iki tane gördüm
baya hoş bir araç arkası civic ama :D
benmde cok hosuma giden bi arac fiyatıda oldukca uygun.
Fiyatına göre çok iyi bir araç bence ben çok beğendim. İnsignia çakması bide civic'in stoplarını ters çevirip takmışlar ama önden mest etti:) Fiyatıda süper:)
ahmetbaha-drs
15-05-2009, 21:12
Fiyat/Donanım oranı çok iyi aracın.Geçen gün Chevy bayiisine sorduk bizde Cruze hiç kalmamış ellerinde:) Heralde TR'de şuana kadar ki satışları en iyi chevy.
bence tasarım olarak çok güzel bi araba , 28.000 den başlıyo yanılmıyosam fiyatları , geçen ntv de söylemişlerdi 2 haftada 400den fazla araç satıp ellerinde kalmamış cruze..
dragstar
16-05-2009, 17:50
çok güzel gözüküyor fiyatıda uygun
timucintt
16-05-2009, 18:14
gördüm dün... tegle 2 3 tokat attım... içindeki ağlıyacaktı :D
Sixinc.unbuffed
16-05-2009, 20:04
bana bunlar amerikan chevrolet prestijini kullanan cakma arabalar gibi geliyorlar...
s.alican
16-05-2009, 20:12
bizim burda müşteride var şu anda araba taklit gibime geliyor arkadan bmw mi diyim hondamı diyim karar veremedim
bende WTCC modeline bayılmıştım da normali güzel değil nası satmış bu kadar hayret
daewooo............
daewoo derken??? motor mu deawoo ne anlamadım:beuj:
GM daewoo yu satın aldı... arabalar daewoo yerine chevy amblemi konularak üretilmeye başlandı. ama tabi ilerleyen zamanlarda GM üretim bilgi ve tecrübesini daewoo lar üzerinde uygulayarak arabayı geliştirdiler.. nasıl eski seat ve skodaların yenisi ile pek alakası yok ise bunda da durum aynı...
Hımmm...Tesekkür ederim ;) Öğrenmiş oldum
bugün gördüm ve cidden bu fiyata alın denebilir. içi direk insignia. dışıda yandan yemişi. ama gayet güzel.
GM daewoo yu satın aldı... arabalar daewoo yerine chevy amblemi konularak üretilmeye başlandı. ama tabi ilerleyen zamanlarda GM üretim bilgi ve tecrübesini daewoo lar üzerinde uygulayarak arabayı geliştirdiler.. nasıl eski seat ve skodaların yenisi ile pek alakası yok ise bunda da durum aynı...
aynen dedigin gibi abi uzerlerindeki motorlarda opel motorları, motor harici cogu parcalarıda ortak yine, zaten gm ile daewoo nun isbirligi cok onceye dayanıyor 90 yılların sonunda urtilen cogu daewoo modeli 80 lerin opel modellerinin kopyaları idi sonra firmayı komple satın alınca modernize oldular
Chevrolet değil bunlar bana göre.Bunu alana kadar Opel Insignia alırım cok şık yaptılar.
punto_multijet
17-05-2009, 21:47
gecen hafta 1 tanesi pert bile oldu izmirde
Aynen aldığı gün pert olmuş, gri bi cruze sabah araç çıkıyo egemden akşam çekicide geliyo pert halde... ama o kazaya göre sağlam duruyodu baya. Çarpışma testinide görmüş olduk:)
Neyse Allah kimsenin başına öyle bişey vermesin
ALPER-VNS
18-05-2009, 13:50
bu paraya çok güzel arabaymış walla.. 50 60 milyar olsa beğenir bizim insanımız da 28 lira olunca kimse beğenmiyo
bu paraya çok güzel arabaymış walla.. 50 60 milyar olsa beğenir bizim insanımız da 28 lira olunca kimse beğenmiyo
+1.. mesela Dodge nitro gibi gereksiz bir arabayı sırf markası Dodge diye beğenen çoktur...
punto_multijet
18-05-2009, 19:18
Aynen aldığı gün pert olmuş, gri bi cruze sabah araç çıkıyo egemden akşam çekicide geliyo pert halde... ama o kazaya göre sağlam duruyodu baya. Çarpışma testinide görmüş olduk:)
Neyse Allah kimsenin başına öyle bişey vermesin
bana carptı o arac. saolsun eleman kırmızıda gecince patlattı bana. carpısma testini yasamıs oldum yani
wtcc yarışlarında yarışan kasa hatta bu hafta sonu 1.geldi:)
Bugun gördum kırmızı rengı guzel duruyor
bana carptı o arac. saolsun eleman kırmızıda gecince patlattı bana. carpısma testini yasamıs oldum yani
Hadi ya geçmiş olsun ben kamyon falan diye duymuştum. Bana öyle söylemişlerdi Baya sıkışmış arada falan kalmış sağlam jantı yoktu zaten cruze'da. Sizde büyük hasar varmı? Üzüldüm valla şimdi:(
baya konuşmuştuk adam hakkında acaba nasıl becerdi diye.geçmiş olsun sizede
punto_multijet
18-05-2009, 23:17
Hadi ya geçmiş olsun ben kamyon falan diye duymuştum. Bana öyle söylemişlerdi Baya sıkışmış arada falan kalmış sağlam jantı yoktu zaten cruze'da. Sizde büyük hasar varmı? Üzüldüm valla şimdi:(
Eger aynı aractan bahsediyosak ki trafige cıktıgı gibi pert olan aynı renk aynı model kac arac olabilir kamyonla deil linea ile carpıstı. benle carpıstıktan snra kaldırıma cıktı. Allahtan bana yesil daha yeni yanmıstı hızım yok gibi bişidi daha yeni kalkmıstım yani. Allaha sukurler olsun o aractakilerde de bende de bişi yoktu sadece maddi hasar oldu.
evrenkayas
25-06-2009, 01:19
Araç gerçekten çok güzel. Tabi ki eksi yanları var.
Ben de aracı bulamamıştım. Denizli de kredisi kabul olmayan birinden dönmüş satış. O şekilde bana nasip oldu araç. Tabi LS modelini bulamadığım için buna razı oldum.
Motor performansından çok bişey beklememk lazım.
1.6 Doch 113hp 153 tork var. ancak kasa ağır geliyor. boş hali 1300kg civarı.
dolayısıyla yakıtı da pek az sayılmaz.
Motor ve bir çok parça opel e ait. Elektronik altyapısı ise opel insigniayla aynı.
8 hava yastığı, çelik barlar, abs, esp güvenlik açısından iyi donanımlar.
mp3 çalarlı teybi ve ses sistemi tatmin edici. Kadran ve direksiyon simidi hatta komple ön konsol çok şık.
Arkadan honda civic yandan bmw 320 önden toyota avensis. ama hepsinin en güzel özellikleri alınıp gerçekten güzel bir araç yapılmış. taklit edilmeyen tek özelliği fiyatı. Bütün donanım ve görüntü olarak değerlendirdiğinizde (ki ben pazarlık sonrasında 28.000 TL + park sensörüyle beraber aldım) piyasada daha iyi bir araç yok.
Bütün değerlendirmeyi bir aile arabası olarak yaptım. Gönül isterdiki daha iyilerine binebilelim. . .
Yeni Avensis 1.6 Elegant 53,400TL
Yeni Avensis 2.0 Premium Multidrive S 82,300TL
Corolla 1.6 Comfort 41,200TL
Corolla 1.6 Elegant M/M VSC+Xenon 51,050TL
CIVIC Sedan 1.6 DREAM 38.153 TL
CIVIC Sedan 1.8 EXECUTIVE PREMIUM 51.808 TL
ACCORD 2.0 Executive 77.785 TL
SONATA 2.0 CVVT SELECT 46.747 TL
SONATA 2.0 CRDi STYLE PLUS H-MATIC 62.072 TL
Yeni BMW 316i Advantage 68.896TL
Insignia NB Edition 1.6 115 HP 49.388TL
Fiyat aralıklarını verdim. araçlar sizlerin de değerlendireceği üzere fiyat olarak arada uçurum var. yani bunu alacağıma insignia alırdım yok efendim bunu alana kadar toyota alırdım gibi yorumlar oluyor. cebinde 30.000 TL varsa alamıyorsun :))
Ben de aracı bulamamıştım. Denizli de kredisi kabul olmayan birinden dönmüş satış. O şekilde bana nasip oldu araç. Tabi LS modelini bulamadığım için buna razı oldum.
Motor ve bir çok parça opel e ait. Elektronik altyapısı ise opel insigniayla aynı.
mp3 çalarlı teybi ve ses sistemi tatmin edici. Kadran ve direksiyon simidi hatta komple ön konsol çok şık.
Arkadan honda civic yandan bmw 320 önden toyota avensis. ama hepsinin en güzel özellikleri alınıp gerçekten güzel bir araç yapılmış. taklit edilmeyen tek özelliği fiyatı. Bütün donanım ve görüntü olarak değerlendirdiğinizde (ki ben pazarlık sonrasında 28.000 TL + park sensörüyle beraber aldım) piyasada daha iyi bir araç yok.
Bütün değerlendirmeyi bir aile arabası olarak yaptım. Gönül isterdiki daha iyilerine binebilelim. . .
Fiyat aralıklarını verdim. araçlar sizlerin de değerlendireceği üzere fiyat olarak arada uçurum var. yani bunu alacağıma insignia alırdım yok efendim bunu alana kadar toyota alırdım gibi yorumlar oluyor. cebinde 30.000 TL varsa alamıyorsun :))
Ne yazarmışsın bee..
Valla yukardakilere aynen katılıyorum..Ben sürmedim yan koltuğunda oturdum..Fakat c4'ten soğuttu beni iç ve ön tasarımı..
Ah birde güzelliği kadar gitseydi daha iyi olacaktı.. :) Bence bu paraya alınabilecek en güzel araba..
emre yeşil
25-06-2009, 01:51
Ben otomatik vitesinin aldım aracın 1 ay sıra bekledim araba bence çok yakışıklı ii flan çok güzel ve konforlu kullanım keyfide güzel fakat performansı çok düşük mennun kalmayı bırakın rahatsız oluyosunuz galiba turbo dizellere çok alıştık buda ondan kaynaklanıyor
arabayı bilmem tipi hoşuma gitti ama senelerdir formlarda gördüğüm en aydınlatıcı yorum kutlarım :icon_tup:
D16inside
25-06-2009, 04:07
gayet başarılı bence alınabilir hoş bi araç.
evrenkayas
07-07-2009, 03:37
Ne yazarmışsın bee..
Valla yukardakilere aynen katılıyorum..Ben sürmedim yan koltuğunda oturdum..Fakat c4'ten soğuttu beni iç ve ön tasarımı..
Ah birde güzelliği kadar gitseydi daha iyi olacaktı.. :) Bence bu paraya alınabilecek en güzel araba..
jemcum sana da alalım bi tane. ama performans bekliyosan gidip amerikadan alacaksın :)
1.8-litre benzinli versiyon, 6200 devir/dakikada 141 hp - 3800 devir/dakikada 176 Nm maksimum tork 0 – 100 km/saat 10,0 saniye, ortalama yakıt tüketimi 100km’de 6.8 litre
16-valf 2.0-litre turbo dizel 150hp - 2000 devir/dakikada 320 Nm maksimum tork 0 – 100 km/saat 10,0 saniye, 100km’de ortalama 5.6 litre yakıt tüketimi