Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel Cam Kalıp? Buzdolabı su pınarı haznesi?

barutçu
15-05-2009, 21:34
Biliyorum biraz alakasız bir konu ama fikrinizi almak istedim. Sonuçta döküm, fiber vs... konuları ile yakından ilgiliyiz.
Geçen senelerde aldığımız siemens buzdolabının su pınarının haznesi plastik. Kapak kısmı zaten geçmeli olduğu için sorun yok. Ama hazne kısmı uzun kullanımda veya uzun süre kullanılmadığında su da plastik kokusu yapıyor. Ya da boş bırakılınca içinde küf oluyor. Bunu gidermek ve daha sağlıklı yapmak açısından aklıma cam hazne geldi. Değişik bir şekli var. Elimdeki hazne kalıp olarak kullanılarak cam olarak buna döküm yapacak yerler varmıdır? Ya da başka bir fikriniz?
http://www.cekmenteknik.com/siemens/ks59u920ne.jpg

serhat306
15-05-2009, 21:41
cok zor senın ıstedıgın arastırmak lazım...

barutçu
15-05-2009, 21:43
cok zor senın ıstedıgın arastırmak lazım...

valla epey araştırdım hazırda yaz geliyor forumda belki uğraşan ya da daha önceden yapmış olan vardır die bi de burada sorayım dedim :(

mstpower
15-05-2009, 21:43
kardesim ben beyaz esya serivisiyim onunun kokusunu gidermek için devamlı temiz kalması gerekli birde sen camdan da yapsan yinede koku ypacaktır

barutçu
15-05-2009, 21:46
kardesim ben beyaz esya serivisiyim onunun kokusunu gidermek için devamlı temiz kalması gerekli birde sen camdan da yapsan yinede koku ypacaktır

Plastikden su içmek özellikle 1-2 hafta kalmış suyu ( ne kadar koku olmasada, temiz bırakılsada) içmek ne kadar sağlıklıdır? :(

Sonuçta plastik ve beklemiş su.

Bahsettiğim koku plastik kokusu sonuçta max. 1 haftada yeniden dolduruluyor su zaten.

Çok büyük değil hazneleri sende biliyorsundur.

yılancı
15-05-2009, 22:14
bursada bır cam imalat atölyesi var cam lavobodan tutta araba cam zırhına kadar yapabılıyorlar.adı:erdeniz cam yarın telefonunuda eklerım arar konuşursun

barutçu
15-05-2009, 23:22
bursada bır cam imalat atölyesi var cam lavobodan tutta araba cam zırhına kadar yapabılıyorlar.adı:erdeniz cam yarın telefonunuda eklerım arar konuşursun

Ok tek parça olarak imal edebilecekse çok iyi olur.
Teşekkürler ilgine.

gfb01
15-05-2009, 23:49
bı arkadaşım war ıstanbulda cam kalıp uretıcısı tlf nosunu werebılırım ıstersen

barutçu
15-05-2009, 23:51
bı arkadaşım war ıstanbulda cam kalıp uretıcısı tlf nosunu werebılırım ıstersen

Sevinirim, ya da ben özelden telf. numarımı yollayım.
Samimi arkın ise istersen sen sor. Tek parça olarak üretebilecekmi? (Silikon vs. olmadan)

Rstmania
16-05-2009, 01:29
İzmir içinde caglass var kahramanlar çıkışında.. Bildiğim kadarıyla araba camı üretimi var ölçülerine göre.. İstersen onlarla da bir konuş..

CallMeInsane
16-05-2009, 01:37
Biliyorum biraz alakasız bir konu ama fikrinizi almak istedim. Sonuçta döküm, fiber vs... konuları ile yakından ilgiliyiz.
Geçen senelerde aldığımız siemens buzdolabının su pınarının haznesi plastik. Kapak kısmı zaten geçmeli olduğu için sorun yok. Ama hazne kısmı uzun kullanımda veya uzun süre kullanılmadığında su da plastik kokusu yapıyor. Ya da boş bırakılınca içinde küf oluyor. Bunu gidermek ve daha sağlıklı yapmak açısından aklıma cam hazne geldi. Değişik bir şekli var. Elimdeki hazne kalıp olarak kullanılarak cam olarak buna döküm yapacak yerler varmıdır? Ya da başka bir fikriniz?

kapalı kaldıgı sürece koku yapacaktır cam daha sağlıklı tabi arası kesin belki şık bi air intake işni çözebilir

barutçu
16-05-2009, 11:49
Air-Intake derken? Anlamadım biraz açarmısınız?

yılancı
16-05-2009, 12:09
bursada bır cam imalat atölyesi var cam lavobodan tutta araba cam zırhına kadar yapabılıyorlar.adı:erdeniz cam yarın telefonunuda eklerım arar konuşursunerdeniz cam tel:0224-4418007-4435277 www.erdenizcam.com

barutçu
17-05-2009, 20:59
erdeniz cam tel:0224-4418007-4435277 www.erdenizcam.com

Çok teşekkürler yarın konuşurum.

Chatin
18-05-2009, 02:31
camda bile smooth denilen yani pürüzsüz bir yüzeye sahip olmadığı için hem yosunlanma olur hemde bakteri tutabilir o nemli kalan yerler.aslında sana gereken seramik. ama ben ebesininkini istedim şuan evet :)

birde tupperware kapları var onlar yosun ve bakteri tutmuyor hemde kesip uydurman daha kolay olur sanırım. bizimkiler ana distribütör sen internetten bak ben yollarım sana.

gbriel
10-10-2011, 13:46

barutçu: Kardeş bende senin buzdolabından satın aldım. Su pınarı haznesini cam yapma yolu bulabildin mi? Teşekkürler

Sercan K.
10-10-2011, 14:31
barutçu: Kardeş bende senin buzdolabından satın aldım. Su pınarı haznesini cam yapma yolu bulabildin mi? Teşekkürler

Üyelerimiz - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/)
Hoş geldiniz ..öncelikle kendinizi tanıtmanız lazım.