Orijinalini görmek için tıklayınız : ROLLING: Colt CZT Vs. 206RC
Colt CZT
* Yazılım
* Kat İptali
* Orjinal Susturucu
206 RC
* Peugeot Sport Beyin (Varlığından şüpheli ama en kötü yazılımlı )
* Hava Filtresi Kiti
* Son Susturucu
http://videos.streetfire.net/video/Colt-CZT-Vs-206RC_682440.htm
yazılım nerden yapıldı sorabilirmiyim?
yazılım nerden yapıldı sorabilirmiyim?
Tabii,yazılım PS Chiptuning'in yazılımı...
Barbaros ;)
colt çok geçmiş ya evc filan yok dimi coltta
gerçi yazılım var demişsin basınç vardır healde
bence de... ;) normal 1 rc nın gıderı bu zaten :)
Normal değil Peugeot Sport beyin var,orjinali ile de denemiştim,gayet başarılı bi yazılımı var beynin...
fn2 ile denemişsniz sanırm zamanında coltu colt aynı durumdamı
bu arda barış rc clioları her türlü geçio bencede makul gidişi
tr de su an ondan baska yazılım yapan yok sanırım barboros abi bu konuda kendını cok cok ileri geliştirdi..
Antalyalogy
16-05-2009, 11:36
Maşallah kazasız belasız.İyi yürümüş bücür...
yanlıs anlamıssın :)
206 rc gıtmesı gerektıgı gıbı gıtmıs dedım... ;)
Aman kardeşlerim,ben tamamiyle iyi niyetliyim,sakın kimse yanlış anlamasın:)
fn2 ile denemişsniz sanırm zamanında coltu colt aynı durumdamı
bu arda barış rc clioları her türlü geçio bencede makul gidişi
Evet evet,Bora'nın FN2 ile denemiştim yazılımdan önce,aynen yine orjinal susturucum vardı üzerinde,2 ve 3 yanyana gidiyorduk,sonra Bora önüme geçiyordu en az 3boy..Bi de tam hatırlayamıyorum Kaan daha iyi biliyordur..
tr de su an ondan baska yazılım yapan yok sanırım barboros abi bu konuda kendını cok cok ileri geliştirdi..
Evet şu anda CZT için tek uygulama kendisi tarafından yapılmakta. Ben 2008 yılı son çeyreğinde CZT.de evc ile basınç açmıştım sadece,makina yürüyodu hatta basınç kese kese daha evvel 4-5boy beni geçenleri bi 4-5boy da ben geçiyordum ama çok sağlıksızdı,korkuyordum..Yarım gazla hızlanma yapamıyordun,ya da turboyu doldurmadan şehir içi gitmen gerekiyordu,ya da tam gaz yapman gerekiyordu,lanet olsa throttle position sensörü sebebi...
Maşallah araçlara,czt baya iyiymiş.Ben barborosa ulaşamıyorum tl bilen varmıdır arkadaşlar.
edit:buldum tlf:)
Maşallah araçlara,czt baya iyiymiş.Ben barborosa ulaşamıyorum tl bilen varmıdır arkadaşlar.
Özelden irtibatı gönderdim...
focus musty35
16-05-2009, 12:25
serkan bız rc de beyin yokken denemıstık senle bu kadar fark yoktu rc lı arkadas rolıng olaylarında yeni bi arkadasımız bide senin gizli formul işe yaradı herhalde :D
vay kardeşim maşallah, O chipi ilk deneyen ve uğraşan çok yakın arkadaşım. Tam 11 kere dynoya girdi:)
chip acaip yaramış, o araç şu anda 0.75 barla yürüyor ve yaklaşık 200 hp 280 nm. Turbo erken spool oluyor.
Yaklaşık 1 barda yürüyen czt'yi draglarda gördünüz zaten, header , IC + 1.1 barda 286 hp 1468 cc ahahh:)
czt ye masallah gerçekten iyi...
B.Aktepe
16-05-2009, 12:33
Yaklaşık 1 barda yürüyen czt'yi draglarda gördünüz zaten, header , IC + 1.1 barda 286 hp 1468 cc ahahh:)
çok güzel değerler, tam modifikasyon listesi elinde var mı? yada sahibi üyeyse foruma aracın linki var mı?
çok güzel değerler, tam modifikasyon listesi elinde var mı? yada sahibi üyeyse foruma aracın linki var mı?
draglara giren czt buydu ama modlistesi yok :)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=12021
serkan bız rc de beyin yokken denemıstık senle bu kadar fark yoktu rc lı arkadas rolıng olaylarında yeni bi arkadasımız bide senin gizli formul işe yaradı herhalde :D
Ferdi Abi ile seninde bulunduğun geceden sonra beyinliyken de biz denedik,sen yoktun yani...3.kornada yeni olabilir ama dikkat edersen ben basmasını bekliyorum ve o basmaya başladıktan sonra da seslerden anlayacağın gibi gayet gazlıyor...Formülüm gizli değil ya:) gizli olsa herkesin içinde koymazdım,alt tarafı WÜRTH +4Oktan arttırıcı..
draglara giren ümitin araba tahminen 220 - 230 hp ( gerçek hp ) sadece bonalume kit ve egzoz var sanırım.
Diğer araba söküldü (o da türk), ama yurtdışı forumlarından paste ediyorum
1) Bonalume kit
2) 4.7lt capacity intercooler with enlarged piping
3) Custom made exhaust manifold
4) Custom made silencer
5) De-catted exhaust system
6) K&N 57i intake -(not much gain but taken max. power to 6000 rpm - giving a better overall driving feeling)
but expensive in some means , I use 10/60 Shell Ultra Racing. Costs like hell :(
Peak boost: 1.58 bar
Continuous: 1.1 bar
Gets down to 0.76 at 6500 rpm.
Dyno grafiği paşada var, dur ben de bakıyım pc de olacak
maşallah çok güzel değerler küçük evo die boşuna demiyolarmış:D czt mi alsak ne yapsak:)
Maşallah Serkan..
Cok guzel olmuş. onemli olan saglıklı yürümesi ;)
200+ beygir 280+ torka sahip sanırım..
acil dyno ister ;)
vay kardeşim maşallah, O chipi ilk deneyen ve uğraşan çok yakın arkadaşım. Tam 11 kere dynoya girdi:)
chip acaip yaramış, o araç şu anda 0.75 barla yürüyor ve yaklaşık 200 hp 280 nm. Turbo erken spool oluyor.
Maşallah Serkan..
Cok guzel olmuş. onemli olan saglıklı yürümesi ;)
200+ beygir 280+ torka sahip sanırım..
acil dyno ister ;)
Kankalarım benim sağolun walla...:D eeh işte güzel oldu tabii size yaklaştım gibi:) komple egsozum ve son susturucum (vizem oldu ya:D) yapıldıktan sonra dynoya giricem izmirde,tahminim 207-208hp.ler 280-285nm.ler
Ozancım draglarda 1barda yurumedim. 0,9bardaydı. benzin cok poktu o yuzden kıstım arabayı
iyi gitmişsin helal adamım:D
eskıye gore bıraz daha kotu sanırsam okuduklarıma gore makine,olsun bu halı bıle yeter:D
denerıs gene:D:D
207rc ile fark nolur ona bakmak lazim :)
http://videos.streetfire.net/video/CZT-Acceleration_682454.htm
Bu da öylesine çekilmiş hızlanma,video başında gelen sesler RC yanımdaykenki sesler,ben bile devre bakarken karıştırdım arada:D 4.viteslerden sonra otoyol kalabalıklığından dolayı ayağımı yarım saniyelik sürelerde dondurduğum oluyor ama,yine de öyle bi hızlanma işte.. bir iki kesiciye filan da sokmuşum:)
207rc ile fark nolur ona bakmak lazim :)
Kilolar ve güçler belli,çipli bi RC ile az çok tahmin edebiliyorum...önde olmam çok şaşırtıcı olmamalı..
Kilolar ve güçler belli,çipli bi RC ile az çok tahmin edebiliyorum...önde olmam çok şaşırtıcı olmamalı..
kalkis yapmiyosunuz sonucta; vites oranlari falanda etkileyecek..
kalkis yapmiyosunuz sonucta; vites oranlari falanda etkileyecek..
Evet haklısınız,ben de bu tip şartlardan bahsediyorum...
emretorlak
16-05-2009, 17:01
206 rc ile bu kadar fark olması mantıklı gelmedi:beuj:
Videonun başlarında 206 rc nin önünde bir araç beliriyor ve şerit değiştiriyor.Ondan sonra aranızdaki fark ciddi şekilde artıyor.Bence 206 rc şerit değiştirmeden önce yavaşlamış.
206 rc'nin sahibi kim forumdan mı?
VeNoM_35
16-05-2009, 17:17
maşallah iyi gitmişsin, rc bizim sınıf:)
206 rc ile bu kadar fark olması mantıklı gelmedi:beuj:
Videonun başlarında 206 rc nin önünde bir araç beliriyor ve şerit değiştiriyor.Ondan sonra aranızdaki fark ciddi şekilde artıyor.Bence 206 rc şerit değiştirmeden önce yavaşlamış.
206 rc'nin sahibi kim forumdan mı?
Olmayan şeyleri olmuş gibi göstermeyi sewmem...
PART 2
http://videos.streetfire.net/video/Colt-Czt-Vs-206Rc-Part-II_682455.htm
emretorlak
16-05-2009, 17:36
Ben aslında geçemezsin demedim.Farkın fazla oluşu şaşırttı.206 rc boş bir araba değil.Maşallah güzel sonuç araban yırtıcı gidiyor.Alınacak birşey yok;)
araçlara maşallah. czt çok başarılı.
yaf ii güsel gidiyo maşşallah ama ben czt gibi araca, o tipte olduğu sürece tek kuruş vermem :)
kişisel görüşüm sadece.sorun olmasın :)
yaf ii güsel gidiyo maşşallah ama ben czt gibi araca, o tipte olduğu sürece tek kuruş vermem :)
kişisel görüşüm sadece.sorun olmasın :)
Yok kardeşim sorun olmaz,aracım satılık değil zaten:D czt.ye tek kuruş vermeyecek olman beni sevindirdi,önüne gelenin almasını istemem:D:D
İntegra 8819
17-05-2009, 00:54
Maaşallah CZT'ye .. ;)
benle kalkan czt bu muydu:eek:
tolga900
17-05-2009, 10:36
tebrik ederim ufaklıl :)
Serencebey
17-05-2009, 10:49
Bravo bu konu uzerınde bu kadar geyık anca bu kadar uzatılır. Klavyeden Deneyeceksenız baskasının konusunda denemeyın kendınıze konu acın orda deneyın.
Yok arabamız var dıosanız cıkın pistte deneyın. Sizin muhabbetınıze 100 tane mesaj sıldık.
Ben aslında geçemezsin demedim.Farkın fazla oluşu şaşırttı.206 rc boş bir araba değil.Maşallah güzel sonuç araban yırtıcı gidiyor.Alınacak birşey yok;)
çoğu RC'ler fabrikanın verdiği 180 hpleri çıkaramıyor yani boş bi araba değil ama dolu bi arabada değil pek :) ben bi C.e.M nickli üyenin RC sinin çıkardığını biliyorum daha doğrusu başka bi forumda kendisi yazmıştı.stockken fab. verisinin üstünde cıktı diye.
hayır izo senin kalktığın 0.9 barda yürüyendi, diğer arkadaş roll'e drag'a filan gelmezdi zaten.
punto_multijet
17-05-2009, 12:47
maşallahı var Serkan cztnin ;)
tebrik ederim ufaklık :)
Saol abilerin güzeli:D
Bravo bu konu uzerınde bu kadar geyık anca bu kadar uzatılır. Klavyeden Deneyeceksenız baskasının konusunda denemeyın kendınıze konu acın orda deneyın.
Yok arabamız var dıosanız cıkın pistte deneyın. Sizin muhabbetınıze 100 tane mesaj sıldık.
Kankacım çok doğru bi mevzuya değindin,sabah ezanına kadar azmetmişler:D
maşallahı var Serkan cztnin ;)
Kaancım sağol kardeşim,eylerimiz devam edecek:)
o speclerde cztnın nasıl gıttıgını az cok bılıyorum, rclerıde bılırım fark bana normal geldi
sonucta 200hplerde 1070kg +250nmlık bı aractan bahsedıoruz.. onun ıcın cok takılmaya gerek yok,
emretorlak
17-05-2009, 15:39
Kimsenin bişeye takıldığı yok.Sen rahat ol
kaçıncı viteste bastınız? bu arada czt hakkaten keyifli araba..
kaçıncı viteste bastınız? bu arada czt hakkaten keyifli araba..
1-2-3 denedik ama forumda sadece 2 ve 3 var.İlki 2.vites,ikincisi 3.vites...
0,8 barda nasıl yuruyor derseniz ;)
http://videos.streetfire.net/video/Colt-Czt-70160-hzlanma_646380.htm
bu arada 206 RC ile bu kadar fark olmasına niye bu kadar çok şaşırdınız. Piyasa da herkes RC lerin 180 beygiri vermediğini soyluyor. beygir+tork+kilo avantajıyla farkın bu kadar çok olması gayet doğal.. ;)
çekilmiş video koyulmuş gayet güzel yürüyor czt de... maşallah...
neden yürüyemez olamaz şundandır bundandır diye yorumlar yapılıyor ben pek anlamadım?
'belli' araçlar yürür harici yürüyemez diye birşey mi var?
Serkanım maşallah kedi fare misali olmuş :)
Up306Gti
18-05-2009, 22:58
maşallah güzel denemeler
Yiğit Ş.
18-05-2009, 23:04
czt mini evo ztn =)
edo typer
19-05-2009, 10:56
bende rc nın bu kdr gerı kalmasına sasırdım:D masllah serkan..rcde abs ıptal mı?
bende rc nın bu kdr gerı kalmasına sasırdım:D masllah serkan..rcde abs ıptal mı?
esp demej istedin kanka heralde :)
serkan olumm sen bnı gecıncee mıllett ne dıcekk cokk merak edıyorumm :D masallahı var kardesım arabanın ;)
edo typer
19-05-2009, 11:30
esp demej istedin kanka heralde :)
hyr kankam pejo sport beyın bende dusunuyodum abs fln devre dısı kalıo;)
Gerçek PeugeotSport beyin midir bu şimdi. Kim nerden bulmuş ki bunu. Ayrıca araca katkısı neymiş. ? Yoksa piyasadaki chiplerden birisimi bu PeugeotSport beyin. Ayrıca Peugeot Sport beyin takıldığı zaman araçta birçok şey ama birçok şey iptal oluyor.
Saol abilerin güzeli:D
Kankacım çok doğru bi mevzuya değindin,sabah ezanına kadar azmetmişler:D
Kaancım sağol kardeşim,eylerimiz devam edecek:)
masallah colt a...ii gidiyo.izmirdesin galiba ?
Erdemcim teşekkürler...RC.de abs.nin iptal edilip edilmediğini bilmiyorum malesef...bu arada yeni halini izlemek istiyorum,merak ettimmm:)
serkan olumm sen bnı gecıncee mıllett ne dıcekk cokk merak edıyorumm :D masallahı var kardesım arabanın ;)
Kardeşim her an sürprizler yapabilirim:D
Gerçek PeugeotSport beyin midir bu şimdi. Kim nerden bulmuş ki bunu. Ayrıca araca katkısı neymiş. ? Yoksa piyasadaki chiplerden birisimi bu PeugeotSport beyin. Ayrıca Peugeot Sport beyin takıldığı zaman araçta birçok şey ama birçok şey iptal oluyor.
İnanın çok fazla detay bilgisine sahip değilim arkadaşlar..bu konu da CZT,beyinli RC.yi geçer diye açılmadı öncelikle bunu belirteyim. Ben aracın beynini görmedim,sadece söyleneni aktarıyorum,araç sahibi arkadaşımız iyi araba kullanır ama aynı araçla başka bir sürücü belki daha iyi yürütür,ya da başka yüklenmiş bir RC daha iyi sonuç alır,abs mevzusu hiç açılmadı,arkadaş aracı da böyle almıştı zaten...ama daha önce de denedik ve RC öncekine göre gayet daha iyi yürüyor. Başka RC.lerle de deneyelim,o zaman ak koyun kara koyun çıkar nasıl olsa,biz de hep birlikte anlarız değil mi...
masallah colt a...ii gidiyo.izmirdesin galiba ?
Saol dostum,izmirdeyim evet,deneyelim mi:D
Erdemcim teşekkürler...RC.de abs.nin iptal edilip edilmediğini bilmiyorum malesef...bu arada yeni halini izlemek istiyorum,merak ettimmm:)
Kardeşim her an sürprizler yapabilirim:D
İnanın çok fazla detay bilgisine sahip değilim arkadaşlar..bu konu da CZT,beyinli RC.yi geçer diye açılmadı öncelikle bunu belirteyim. Ben aracın beynini görmedim,sadece söyleneni aktarıyorum,araç sahibi arkadaşımız iyi araba kullanır ama aynı araçla başka bir sürücü belki daha iyi yürütür,ya da başka yüklenmiş bir RC daha iyi sonuç alır,abs mevzusu hiç açılmadı,arkadaş aracı da böyle almıştı zaten...ama daha önce de denedik ve RC öncekine göre gayet daha iyi yürüyor. Başka RC.lerle de deneyelim,o zaman ak koyun kara koyun çıkar nasıl olsa,biz de hep birlikte anlarız değil mi...
Saol dostum,izmirdeyim evet,deneyelim mi:D
nasip kardesim.su sıralar izmirde deilim insallah ileride tanısmak isterim.ilk basta dostluk kardeslik.guzel olur ileride taklıırz;)
nasip kardesim.su sıralar izmirde deilim insallah ileride tanısmak isterim.ilk basta dostluk kardeslik.guzel olur ileride taklıırz;)
Tabii ki kardeşim,biz iyi niyetlilerdeniz:) Beni her yerden bulabilirsin,döndüğünde görüşürüz..
Tabii ki kardeşim,biz iyi niyetlilerdeniz:) Beni her yerden bulabilirsin,döndüğünde görüşürüz..
eywallah gorusurz...
bız senı bulurz ztn srk:D
czt bu carpmasın yalnız:D:D
Video'ya şimdi baktım. Şu İzmir'de bir ara satılık olarak Tampon ve kapı çıtaları sonradan siyaha boyanmış Kırmızı RC. Arkadaşım kusura bakmayın ama bu araçta Peugeot Sport beyin felan yok. Sormamın sebebide buydu. Airbag Dijital Klima Yol bilgisayarı gibi tüm donanımlar iptal olur o beyin ile. Rolanti düzensizleşir. USB yada Serial ile bağlanıp ayar yapma şansı felanda yoktur. 3-5 tane açıp kapatılabilinen bir ayarları var. Vede rolanti sorunu vs.vs. olur. Amacım senin aracına herhangi birşey demek değil. Bu yazılımdan sonra zaten 200-210 hp dahi olsa RC'yi zaten geçiceksin. Benim amacım yanlış bilineni düzeltmek.
kım 200 210 hp olsa rcyı gecıcek sumı?
bız senı bulurz ztn srk:D
czt bu carpmasın yalnız:D:D
Yerimiz belli arkadaş:) CZT henüz iddialı değil,şimdi mütevazi rollingler yapıyoruz,arkadaşlarımızla dostlarımızla:D
Video'ya şimdi baktım. Şu İzmir'de bir ara satılık olarak Tampon ve kapı çıtaları sonradan siyaha boyanmış Kırmızı RC. Arkadaşım kusura bakmayın ama bu araçta Peugeot Sport beyin felan yok. Sormamın sebebide buydu. Airbag Dijital Klima Yol bilgisayarı gibi tüm donanımlar iptal olur o beyin ile. Rolanti düzensizleşir. USB yada Serial ile bağlanıp ayar yapma şansı felanda yoktur. 3-5 tane açıp kapatılabilinen bir ayarları var. Vede rolanti sorunu vs.vs. olur. Amacım senin aracına herhangi birşey demek değil. Bu yazılımdan sonra zaten 200-210 hp dahi olsa RC'yi zaten geçiceksin. Benim amacım yanlış bilineni düzeltmek.
Dediğim gibi ne deseniz size doğrudur derim,çünkü başından beri bahsettiğim gibi ben sadece bana söyleneni yazdım,ama kesinlikle yazılım tipi bişey olduğunu ve orjinal olmadığını biliyorum,beyin ya da yazılım her ne ise başarılı ya da başarısızdır,ya da daha iyi yazılımı vardır,ya da daha iyi yazılımla 5 boy öne atlar diyemiyorum...
kım 200 210 hp olsa rcyı gecıcek sumı?
Schumi bu yazılımdan sonra derken CZT.nin yazılımını kastetmiş seko...
Yok RC 210 hp olsa bile arkada kalıcaktır CZT karşısında. Sonuçta tork var. Ve yanılmıyorsam CZT hafif bir araçtı. Yoksa Peugeot Sport Beyin araca çok bişi vermiyo.
evt ıddıalı deıl ahuahua mutevazı kardesım,nıyse gorusuruk:)
Yok RC 210 hp olsa bile arkada kalıcaktır CZT karşısında. Sonuçta tork var. Ve yanılmıyorsam CZT hafif bir araçtı. Yoksa Peugeot Sport Beyin araca çok bişi vermiyo.
aslında öle gorunuo şumicım ama tam bişiyde kestırmek zor oluo bu durumlarda,....
ClioSport
20-05-2009, 00:44
Clio RS le ne olur acaba?
VeNoM_35
20-05-2009, 00:54
izmir'de bi o yok zaten, varsa bildiğiniz çıtır rs(filtre egzoz) tanışalım:)
aman bulduğunuzda alt devirci olmasın:hahaha:
rs tır boyu geçer
nei gecer cem?:beuj::beuj:
nei gecer cem?:beuj::beuj:
o eski bi mevzu murat anlayan anladı :)
GKS TypeR
20-05-2009, 10:10
güzel video sonuç gayet net hafif,torklu ve yazılımlı czt karşısında pek şansı yok.
Ben şahsen anladığımdan atlamıyorum:D
okeyto no problema:D
bu videodaki czt clio rs le denedi zaten
bu videodaki czt clio rs le denedi zaten
dostum,ilk mesajın bilgi içerikli olmuş,evet denedim orjinalken:) seni tanıyalım bi de...
UmuT DoGaN
20-05-2009, 22:39
arkadaşlar biliyorum konu ile alakasız ama bu kornanın markası nedir? modeli nedir ?
stebel olabilir mi acaba ?
arkadaşlar biliyorum konu ile alakasız ama bu kornanın markası nedir? modeli nedir ?
stebel olabilir mi acaba ?
:S nası ya...evet evet stabel ve boschda var,ferrari kornası diye ararsın...
auhauhauhaha lan olm bana neden yazılım yap die yırtınıon ozaman serkan ?
bluecore
20-05-2009, 22:52
serkan yürüyomu?????
:D:D:D:D:D
iyi olmuş iyi yakışıor srk ya:D
auhauhauhaha lan olm bana neden yazılım yap die yırtınıon ozaman serkan ?
kardeşim o başka bu başka...yazılım bu yahu sakız değil ki kuruyunca yapışsın kalsın:) hem seninle işimiz başka bizim...
serkan yürüyomu?????
:D:D:D:D:D
iyi olmuş iyi yakışıor srk ya:D
kanka yürüyor yaaa:D geçen 1/2 beygir S3 geçtim:D:P
bluecore
20-05-2009, 23:06
yok be geçememişindir sanırsam..
yok be geçememişindir sanırsam..
wallahi kardeşim,acaba ben mi yanlış yorumluyorum acaba:soru:
LeonRider
20-05-2009, 23:26
bu aracın kıymeti direksiyona geçip deniyince anlaşılıyor tepkileri ve gidişi harika ben binince hayran oldum hala da hayranım maşallah kardeşim gene döktürüyosun buraya gel onuda özledik tek gelme :)
deathofacar
20-05-2009, 23:57
draglara giren ümitin araba tahminen 220 - 230 hp ( gerçek hp ) sadece bonalume kit ve egzoz var sanırım.
Diğer araba söküldü (o da türk), ama yurtdışı forumlarından paste ediyorum
1) Bonalume kit
2) 4.7lt capacity intercooler with enlarged piping
3) Custom made exhaust manifold
4) Custom made silencer
5) De-catted exhaust system
6) K&N 57i intake -(not much gain but taken max. power to 6000 rpm - giving a better overall driving feeling)
but expensive in some means , I use 10/60 Shell Ultra Racing. Costs like hell :(
Peak boost: 1.58 bar
Continuous: 1.1 bar
Gets down to 0.76 at 6500 rpm.
Dyno grafiği paşada var, dur ben de bakıyım pc de olacak
neden bu kadar aşırı fark var peak-cont.-ve devir sonu arasında???
Bonalume kitin gıcıklığı bu:) beyin yüzünden oluyor...
saçma sapan bir peak yapıp torku 340 lara vuruyor, sonra o basıncı tutamıyor. TF035 turbo ile bu kadar. Aracın karakteristiği de bu şekilde.
ben bu tork olayını anlayamıyorum. düşük hacimli ve daha ufak turbolu arabalara göre bendeki tork hem daha az geliyor hem de bayağı yüksek devirde. tork-turbo-hacim-basınç arasındaki ilişki nedir kabaca
3500 devirde 1.55 peak vuruyor, egzoz çıkışı çok dar olduğu için deli gibi tork vuruyor akabinde. 350 nmolan tork basınç sürekli düştüğü için 200 küsürlere iniyor 6000 de.
Aynı arabaya headers yapıldığı zaman peak tork 30 nm kadar düşüyor ama 4500-6500 arasındaki tüm alanda tork 25 nm atıyor.
Seninki daha mantıklı, daha kullanışlı, bizimki yürüyeni yoruyor.
edo typer
21-05-2009, 12:49
abı bunun sebebı buyuk ıhtımalle ınternal wastegate ın erken acması..cogu fabrıkasyon turbo aracların wasgateınde bu sorun oluyor..fabrıkasyon bastıgı basınc 0.7 ıse wasgate ona gore secılıyor,dısardan mudahele ıle bu basınc arttıgı zmn wasgate yetersız kalıyor..
Bendeki turbo da nerdeyse coltun ustundeki turbo kadar, basinctaki dalgalanma edo nun da dedigi gibi internal wastegate in basinci tutamamasindan.
sELENOİD :) denen bişey var güldürmeyin adamı
bakın sonradan turbo değil o arac selenoid denen bi unitesi var basıncı ilk siz arabayı deli gidiyormuş gibi sanın diye basıncı veriyor sona cıtır cıtır çekiyor :) WG nin tutamaması .5 barlarda olmaz 1.5 larda olur :) colt un üstündeki WG de yabana atılıca cinsten değil satan
deathofacar
22-05-2009, 08:43
bakın sonradan turbo değil o arac selenoid denen bi unitesi var basıncı ilk siz arabayı deli gidiyormuş gibi sanın diye basıncı veriyor sona cıtır cıtır çekiyor :) WG nin tutamaması .5 barlarda olmaz 1.5 larda olur :) colt un üstündeki WG de yabana atılıca cinsten değil satan
iyi de hacım biz bu selenoidi (prodrive ve aem kullandım ben mesela) basıncı tutsun diye kullanmıyor muyuz.... selenoidle -ki ben evc hiç kullanmadım- yazılım yapıldığında turbo büyüttüğümüzde basıncı tutuyoruz
sen programlıyorsun selenoidden arabanın hacimi 1.4 saten :)
selenoid olayına gelince normal programların alayı böyledir peak yapar kesiciye doğru düşserr sen programlayarak selenoid in çalışma zamanını değiştirirsin bazı araçlarda selenoid cidden kötü oldğu için yeteri kadar tepkili olmadığı için belirli bi yerden sonra saçmaladığı için selenoid i değiştyiriyorz normal araçlarda selenoid inyanı sıra başka işlemlerde gerektiriyor Wg ile ilgili basıncı tutabilsin diye
edo typer
22-05-2009, 13:15
selenoıd aldım hondata ama emınım wg tutmıcak basıncı:D buna ne demelı ozgunum:D wgdım 6.5 psıda acıo 13 psı bastıgım zmn selenoıd ıle ustlede 10 psılara dusuyo basınc..yanı baktıgım orneklerde oleydı..ya daha gec acan wg almam lazım yada external..yanlıs mıyım???demekkı sorun selenoıd deıl ınternal wg;)
deathofacar
22-05-2009, 13:19
sen programlıyorsun selenoidden arabanın hacimi 1.4 saten :)
selenoid olayına gelince normal programların alayı böyledir peak yapar kesiciye doğru düşserr sen programlayarak selenoid in çalışma zamanını değiştirirsin bazı araçlarda selenoid cidden kötü oldğu için yeteri kadar tepkili olmadığı için belirli bi yerden sonra saçmaladığı için selenoid i değiştyiriyorz normal araçlarda selenoid inyanı sıra başka işlemlerde gerektiriyor Wg ile ilgili basıncı tutabilsin diye
bilgi için sağol özgün
:hahaha: yakaladım...
her clio aynı deil barıs her rc de ole:):heyoo:
..........................
internal wg lerde selonoid olduğuna emin miyiz ya?
pneumatic actuator değil mi onlar?
bence de... ;) normal 1 rc nın gıderı bu zaten :)
o kadar gıdebılmıs :)