Orijinalini görmek için tıklayınız : b16 icin soft map dyno
arabada sadece simota filtre kiti ve chipped p28 bulunmakta, realtime denirse eger vafc ile afr duzeltme var ayrica :)
geri kalan hersey kapak, egzoz, header, debriyaj standart ;)
http://i40.tinypic.com/35ch8co.jpg
not: klavye basindan atip tuttugumu soyleyenler ise bir cift lafim var;
ben bu iste son noktayim, herseyi biliyorum asla demedim, bildigimi okuyup arastirdim, parcaci abidinden ogrendigimi kendim bulmusum gibi insanlara satmadim. rahatsizligi olan varsa yuzume konussun, arkamdan degil!
vteci biraz aşağıya açarsan iio lur :)
vteci biraz aşağıya açarsan iio lur :)
4 sene gec kaldin bro :)
ahahaha sanamı atıp tutuyo dıyolar :D bunlar msnden konusmadıkları ıcın anca oyle sıkarlar kanka ;)
laf edenlerı afıse etmek lazım bence...
M_PROJECT
17-05-2009, 16:23
Vtec kim sen kim.
güç sadece parça takmayla alınmıyomuş helal bi de 4 sene önce
vafc nin üzerinde esso şapkası varmıydı ölçümde?
dragon07
17-05-2009, 20:45
onur abi sende b20 varken nerdeydileR :D
onur abi sende b20 varken nerdeydileR :D
Telif hakkı doğdu :D
vafc nin üzerinde esso şapkası varmıydı ölçümde?
+15 hp si oradan garanti :)
onur seni bilen bilir merak etme
gerisi onemli degil:icon_tup:
niye darlandınki kanka böle bu piyasayı bilmiosun sanki gül geç ..
not: klavye basindan atip tuttugumu soyleyenler ise bir cift lafim var;
ben bu iste son noktayim, herseyi biliyorum asla demedim, bildigimi okuyup arastirdim, parcaci abidinden ogrendigimi kendim bulmusum gibi insanlara satmadim. rahatsizligi olan varsa yuzume konussun, arkamdan degil!
bilgisayar bot'u musun yoksa asker botu mu :D :D milletin ağzı torba değilki büzesin... :)
yaw bu ölçümde senin fitengte emme egzantriği de yok muydu?
sıkma canını okşa patlıcanını
bilgisayar bot'u musun yoksa asker botu mu :D :D milletin ağzı torba değilki büzesin... :)
yaw bu ölçümde senin fitengte emme egzantriği de yok muydu?
emme egzantrigi bundan sonra takildi, guclude 180e yakin deger vermisti hatirlarsan;
agustosta sanirim asker botuyum :)
emme egzantrigi bundan sonra takildi, guclude 180e yakin deger vermisti hatirlarsan;
agustosta sanirim asker botuyum :)
hadi güle güle git bakalım... :icon_tup:
Eray Yümsel
18-05-2009, 11:13
eh vti dynoda 175hp veren vti la kafa kafaya gidiyodu. sadece cai ile bence çok takılmayın bi cai bi vafc ile böle böle oldu diye honda arabası asıl gücünü zaten emişten alıyo can damarı cai si.
eh vti dynoda 175hp veren vti la kafa kafaya gidiyodu. sadece cai ile bence çok takılmayın bi cai bi vafc ile böle böle oldu diye honda arabası asıl gücünü zaten emişten alıyo can damarı cai si.
v2 falan kullansam mantiklida, cakma simota ordaki;
yuk tipi dyno'da standart girip 155 uretende vardi...
Eray yeni hondalar hıdırdan da baya güç kazanıyorlar, öyle deme :) VTi da olmasa da
Eray Yümsel
18-05-2009, 11:20
EH vti dakide simota ve hala simotayla geziyo. 150 lirayamı ne takmıstı borularıyla beraber :)
soner abi illaki headerstan güç alırsın alamazsın demiyorum ama asıl güç filtrede sonuçta bakınız BA typer
CTR ve şimdiki Civice headers takılınca gücü bariz hissediyosun.. VTi da DC 4-1 kullandım çok bir fark hissetmemiştim..
Eray Yümsel
18-05-2009, 11:24
vtecde headers saaadece 5.viteste 1 bazen 2 boy etkiliyo :) test ettik onayladık :p
B.Aktepe
18-05-2009, 11:31
vtecde headers saaadece 5.viteste 1 bazen 2 boy etkiliyo :) test ettik onayladık :p
hangi header bu? marka ve çıkışı kaçlıktı? 4-1 mi 4-2-1 mi? szin testte bir yanlışlık var kanımca :)
Eray Yümsel
18-05-2009, 11:34
megan racing 4-1
Eray Yümsel
18-05-2009, 11:37
dc le megane aynı bence fth vti da dc takıldı gene aynı performans sağlandı
hangi header bu? marka ve çıkışı kaçlıktı? 4-1 mi 4-2-1 mi? szin testte bir yanlışlık var kanımca :)
hytech alsam olurmuydu :)
B.Aktepe
18-05-2009, 11:46
hytech headerın boru çapları geniş ve 2.5" kollektoru 1.6 stock makinada verimli olmazdı yolda:) yüksek sıkıştırma yüksek hacim istiyor hytech in headerları. b20ye cuk:)
onur ne bu vtec chipped p28 vafc falan, seni aşar bunlar hahaha
takılma fazla bence böyle şeylere seni tanıyan,bilen bilsin gerisi önemli değil ;)
hytech headerın boru çapları geniş ve 2.5" kollektoru 1.6 stock makinada verimli olmazdı yolda:) yüksek sıkıştırma yüksek hacim istiyor hytech in headerları. b20ye cuk:)
2.5 kollektor 1.6 litre makinada olmaz diye defalarca dedim ama kiskaniyo arabasindan iyi gitmesin istiyolar dediler, teknik aciklamasi bu ;)
Şimdiiiiii p28 ve sağlam bi chip ile. S300 falan karıştırmıyorum. Aşağıdaki setup + p28 185 hp yapabilirmiyiz bir vti'ı :)
Aem Dry flow + short ram filtre kiti
Buddy Club 0.4 mm ince conta
Exedy Hafif Volan
Exedy Stage 2 Debriyaj
Dc 2" 4-1 Egsoz Manifoldu
Sanayi 51 mm Düz Boru
Megan Racing 60 lık egsoz
100 Oktan Benzin istasyonu Benzini
Edit
Paşaoğlu Dynoda 126.6 Kw ( Fanlı )
R.L.S. Performance Serp Dynoda 130 Kw ( Fansız )
B.Aktepe
18-05-2009, 15:23
chip, filtre,egsoz sistemi,header,conta ile 175-178hp arası çıkar diye tahmin ediyorum.
chip, filtre,egsoz sistemi,header,conta ile 175-178hp arası çıkar diye tahmin ediyorum.
şuan bu araba 175 veriyodu dorumu miami
Şimdi okudum yanlış anlarsın.:) şuan araba zaten bu güçlerde demekki daha fazlasını alırsın..
Evet doğru 175 hp ölçüldü serp dynoda 178 çıktı cumartesi ölçtük. Hatta avans 10 11 di işaretleyip 16 yı aldık araba 174 hp ye düştü. Sonra tekrar eski haline çevirdik.
avansın 16 olması lazım standart olarak 10 11 cok dusuk degilmi?
sicaklik falan ayni olmasi lazim, yaniltir yoksa
B.Aktepe
18-05-2009, 15:56
hayırlısı olsun miami.ALLAH (c.c.) izin verirde inşallah istediğin güçlere ulaşırsın.
düşük 16 da olması lazım
hayırlısı olsun miami.ALLAH (c.c.) izin verirde inşallah istediğin güçlere ulaşırsın.
Amin inşallah bilalcim ama turboyo doğru aşırı bir tahrik var etrafımda. Özellikle Minikler ve Driftahmet
sicaklik falan ayni olmasi lazim, yaniltir yoksa
Paşaoğlunda fan vardı Rls performance fansız 4 defa soğutarak ölçtük 130 kw verdi.
Doğru standart 16 olması lazım ama bugüne kadar hep 10 11 arası dolaştım rollerde. Ayrıca 16 yapınca distürbitör ayar yeri nerdeyse en dibe geliyor tabanca ile ölçütk 16 ok ama segmanlarımda problem var ***** kaçırıyor olabilir basınç'ı. düz mantık piston yapıp içeriyi adama çevirip avansı açsam arabam çok daha deli yürüyecek.
Bu arada konu biraz dağıldı özür.
Şimdi p28 takım ayar yaparsak 185 hp alacakmıyız.
İlk sayfada filtre kiti hariç herşey standart aktarımda standart alınan güç 14 15 hp e benim arabamdaki setup + p28 ile 185 rahat olur diye tahmin ediyorum.
İlk sayfada filtre kiti hariç herşey standart aktarımda standart alınan güç 14 15 hp e benim arabamdaki setup + p28 ile 185 rahat olur diye tahmin ediyorum.
ben chip ve ayar sonrası %7 gibi almıstım sende cok rahat alırsın
masallah miami nazar boncugu tak,
Peki izmirdeki lacivert vti gibi 200hplerde güc almak icin tahmini harcama ne kadardır?
masallah miami nazar boncugu tak,
Abi var nazar boncuğu, bak gidip p28 sökerim birisinin arabasından ciddi soruyorum bu kadar fark ediyor ise araba 180 ile 190 hp arası dolaşacak. 400 500 tl için bu güçlerden kaçmayayım.
ben chip ve ayar sonrası %7 gibi almıstım sende cok rahat alırsın
Canım kardeşim 178 hp % * 1.07 = 190.4 hp yapıyor.
Canım kardeşim 178 hp % * 1.07 = 190.4 hp yapıyor.
neyse o kanka o civarda bişey cıakr işte.:)
Eray Yümsel
18-05-2009, 16:18
%1 al öp başına koy tayfun :D:D
%1 al öp başına koy tayfun :D:D
hadi len...:D
miamicim ama cold air intake mutlaka yapman lazım short ramda sıcaklık olayı sıkıntı yapıyore...
valla ben ne serp nede pasa dyno ile tanisma firsatim oldu ama yuk tipinde 180i gecemezsin bence ;)
Amin inşallah bilalcim ama turboyo doğru aşırı bir tahrik var etrafımda. Özellikle Minikler ve Driftahmet
Paşaoğlunda fan vardı Rls performance fansız 4 defa soğutarak ölçtük 130 kw verdi.
Doğru standart 16 olması lazım ama bugüne kadar hep 10 11 arası dolaştım rollerde. Ayrıca 16 yapınca distürbitör ayar yeri nerdeyse en dibe geliyor tabanca ile ölçütk 16 ok ama segmanlarımda problem var ***** kaçırıyor olabilir basınç'ı. düz mantık piston yapıp içeriyi adama çevirip avansı açsam arabam çok daha deli yürüyecek.
o kadar dusuk avans ile egt lerin tavan yapar abi iceriye daha cok zarar verirsin.
o kadar dusuk avans ile egt lerin tavan yapar abi iceriye daha cok zarar verirsin.
valla kanka doru söyledin yanlılş anlar diye demedim inanılmaz hemde egt yapar 16 ya sabitle tayfun
orhan_guney
18-05-2009, 17:23
evet o aracın videosu vardı varmı bilen- ayrıca aracda neler yuklu listesı olan varmı arkadaşlar?
Peki izmirdeki lacivert vti gibi 200hplerde güc almak icin tahmini harcama ne kadardır?
toda spek C var kapakta, detayi bilen yazsin [QUOTpeE=orhan_guney;681345]evet o aracın videosu vardı varmı bilen- ayrıca aracda neler yuklu listesı olan varmı arkadaşlar?[/QUOTE]
orhan_guney
18-05-2009, 17:32
fiyatdan cok bana listesı lazım vede videosu varsa cok sevınırım .
amerika fiyatlariyla aksama liste yaparim
orhan senin mesaji yanlis okumusum, 200 uretmek icin liste yaparim aksama
orhan_guney
18-05-2009, 17:41
kanka 200 yapabılmek ıcın demıyorum izmirdeki arabada ne var onalrı merak edıyoırum
orhan senin mesaji yanlis okumusum, 200 uretmek icin liste yaparim aksama
bende dragger icin yazdim :)
Ama ince conta takıldığında serviste öyle ayarladılar. 0.4 mm sıkıştırmayı attırtı bu sebepten ayarı öyle bırakmış olabilirlermi. Sorun değil 16 olarak ayarlarız ama ben 10.000 km dir bu avans ile dolaştım conta takılalı yani.
Bide avansı 16 ya aldığımızda araba kesiciye girdiğinde siyah duman atıyor.
Ama ince conta takıldığında serviste öyle ayarladılar. 0.4 mm sıkıştırmayı attırtı bu sebepten ayarı öyle bırakmış olabilirlermi. Sorun değil 16 olarak ayarlarız ama ben 10.000 km dir bu avans ile dolaştım conta takılalı yani.
Bide avansı 16 ya aldığımızda araba kesiciye girdiğinde siyah duman atıyor.
4. silindir gitmedimi zaten?
siyah duman atmasi normal, ben avans yuzunden icerisini bozmasindan korkuyorum :)
ben orj headersı taktım gerı en az 3 boy fark ettı soleyım:)2de patınajtan gıdemezdı normal bı asfaltta sımdı sarmıor bıle.
4. silindir gitmedimi zaten?
siyah duman atmasi normal, ben avans yuzunden icerisini bozmasindan korkuyorum :)
Anlaşıldı tekrar bi kompressyon test yapalım iişin entresanı en iyi değerli 4.piston vermişti.
Minikler sizde değerler vardı bi yazarmısınız.
Bu şekilde yargılayanları afişe etmek iyidir.
maşallah maşallah,tool ıyı ıs cıkarmıs:)
b20 dynosuda ısterız:)
maşallah maşallah,tool ıyı ıs cıkarmıs:)
b20 dynosuda ısterız:)
valla bende cok istedim b20 iken dyno fakat 352hp uretti ilk ciktigim yerden baska biyere gitmistim. :icon_wack
sonrasinda kurcalamadim zaten torku yetiyordu bana :)
neden böle güzel makinalarınızı saklama gerksinimi duyuyosunuz.(herhangi bi ART niyet yoktur.)