Orijinalini görmek için tıklayınız : Navara Turbo
Arkadaşlar kafamdaki soru işaretlerine tercüman arıyorum..
1-)Mevcut olan original turboyu büyütmek
2-)Daha güçlü bir turbo takmak
Sizce hangisi ?Fakat bu işlemler sonucunda piston kolları zayıf kalırmı veya motoru elime alırmıyım.
3-)Bu mevcut olan turboya şuanki haliyle blow-off taksam performans adına verimli olurmu ,tatmin edici çuflarmı
Dip not:Aracın üzerinde Chip var ve otomatik Şanzuman
otm. şanzımana çok yüklenmemek lazım eğer ciddi bir güç artışı olursa converter belki değiştirilebilir ama buda tuzlu olabilir istekler açısından
ne kadar güç isteniyor acaba?
Chipli Navara gayet iyi gidiyor olmalı, daha fazlasını o kasaya ve yol tutusa tavsiye etmiyorum ;)
otm. şanzımana çok yüklenmemek lazım eğer ciddi bir güç artışı olursa converter belki değiştirilebilir ama buda tuzlu olabilir istekler açısından
ne kadar güç isteniyor acaba?
olabildiğince isteniyor tabi ama aracı yoldan çıkaracak kadar da değil mevcut ağırlığını biraz daha ivmeleyecek şekilde düşünüyorum
Chipli Navara gayet iyi gidiyor olmalı, daha fazlasını o kasaya ve yol tutusa tavsiye etmiyorum ;)
Bu haliylede iyi gidiyor ama yetmiyor bir süre sonra ve arayış içersine giriyorsun işte böyle :)
Yiğit Ş.
18-05-2009, 22:49
navaralar ciğerli alet zaten. chipledinizde memnun mu değilsiniz?
turbo belki büyütülebilir bnun yanında intercooler yeniden yazılım, yakıt basıncı vs oynanabilr fakat bence büyük sorun otomatik şanzıman ayrıca motor ikisininde ömrü kısalabilr bu yüzden sıkıntı olabilir
navaralar ciğerli alet zaten. chipledinizde memnun mu değilsiniz?
yok yok kesinlikle memnunum maşallah hiç bir sorun teşkil etmedi şuana dek sadece biraz daha performans adına neler yapabilirz fikir alışverişi yapmak istedim
turbo belki büyütülebilir bnun yanında intercooler yeniden yazılım, yakıt basıncı vs oynanabilr fakat bence büyük sorun otomatik şanzıman ayrıca motor ikisininde ömrü kısalabilr bu yüzden sıkıntı olabilir
Haklısın piston kollarınıda hesaba katmak gerek :heyoo:
Yiğit Ş.
18-05-2009, 22:53
hmm anladım :) yönetici arkadaşın fikirlerine ek olarak bşi sölemek zor :) ağırlık boşaltın biraz :p
hmm anladım :) yönetici arkadaşın fikirlerine ek olarak bşi sölemek zor :) ağırlık boşaltın biraz :p
Biara kasayı indirmeyi düşündüm ama ilk frende gümleriz biyere diye vazgeçtim:)..yönetici arkadaşa verdiği fikirler için teşekkürler ;)
piston kolları kol saplamaları ana, kol yatak saplamaları yatak boşlukları kapak saplamaları çoğu eleman iyileştirme isteyebilir :) tabi ne kadar ciddi bir motor düşünülüyor bilmiyorum ama bunlarıda yapmak gerekli bence en mantıklısı bana göre egzoz filtre vs buna uygun yazılım ile bitirmek :)
Yiğit Ş.
18-05-2009, 23:00
bukdr masraf yapana kdr swap işine girsin en iyisi :) bide bastın mı hotrod tarzı gezersin mis :icon_tup:
piston kolları kol saplamaları ana, kol yatak saplamaları yatak boşlukları kapak saplamaları çoğu eleman iyileştirme isteyebilir :) tabi ne kadar ciddi bir motor düşünülüyor bilmiyorum ama bunlarıda yapmak gerekli bence en mantıklısı bana göre egzoz filtre vs buna uygun yazılım ile bitirmek :)
teşekkür ederim bilgiler için ;)
bukdr masraf yapana kdr swap işine girsin en iyisi :) bide bastın mı hotrod tarzı gezersin mis :icon_tup:
gidişi çok kötü değil ama yapan da kimse yok şöyle gözümüzün önünde aynı araca nasıl sorunsuzmu bakalım :S
Yiğit Ş.
18-05-2009, 23:12
sorunsuz mu bakalım derken? :S anlamadım
sorunsuz mu bakalım derken? :S anlamadım
yani bir vtec gibi veya bir rc gbi performansa yönelik ve hemen herkesin bilgili olduğu bir araç olmadığından,performans artırımı adı altına yapılacak uygulamalardan sorunsuz en iyi sonucu alabilirmiyim bilmiyorum o yüzden yani kaygım ;)
Yiğit Ş.
18-05-2009, 23:26
hangi arabadan ne istersen onu alırsın kardeşm :) ne kdr ekmek okdr köfte misali ;)
ticari pikaptan performans beklentisi olmamalı.
otomobil alın.
ticari pikaptan performans beklentisi olmamalı.
otomobil alın.
Navaraya bakış açısı bu olmamalı.Sadece bir pick-up tan çok daha fazlası .Kullanmadığnız belli
Navaraya bakış açısı bu olmamalı.Sadece bir pick-up tan çok daha fazlası .Kullanmadığnız belli
aslında biraz doğru:) tamamen performans için bir yapısı maalesef yok mesela dodge ram srt10 gibi vs bir model daha değişk olabilirdi
aracınızdaki chip mi box mı?
Ferhat_V
19-05-2009, 13:56
aracın 144 lük ise satıp 171 lik olanının manuelini al
sonra chip vb şeylerle 200 küsürlere getirirsin..zaten orjinal 144 lük bile çok çok iyi gidiyo 171 lik kullanmadım ama onlarda fena değildir :)
yada navarayı satıp daha değişik bir araç al.
navara dışında spor arabamı zaten askerden sonra alacam.bunu günlük kullanıyorum ferrariyi sattıktan sonra