Orijinalini görmek için tıklayınız : varyator yardım...
punto_multijet
20-05-2009, 23:27
Hgtlerde bulunan varyatorun motora ne kadar katkı sagladıgını bilen var mı acaba? olası bir varyator arızası durumunda guc olarak per. ne kadar kotuleşiyor? bilgisi tecrubesi olan var mı acaba bu konuda?
alfaromeo renault ve birçok firmada da benzer teknoloji var,
düşük ve yüksek devirde farklı timing ayarı verdiriyor emme egzantriğine.
bunun arızası bence kendini bariz belli eder
Alfalarda dizel sesi cikarmasi disinda bir olumsuzlugu yok diye biliyorum.
egeturbo
21-05-2009, 07:21
Alfalarda dizel sesi cikarmasi disinda bir olumsuzlugu yok diye biliyorum.
evet alfalarda dizel gibi çalışıyor ilk marşlarda sonradan ses kayboluyor ama her çalıştırıldığında o dizel sesi yokmu arabadan soğutuyor adamı :o
varyatör sorununa bir subi sahibi arkadaş nokta çözümü yazmıştı sanki. ama kimdi kimdi.. biraz araştır forumu varyatör kelimesiyle hemen bulursun.
Ahmetfikri
22-05-2009, 22:48
gurcell nickli arkadaş yazmıştı galiba konuyu görürse yardımcı olur
punto_multijet
23-05-2009, 18:43
walla durum su ozetle
bundan 3-4 ay oncesine kadar aracımda soyle bir hissi yasayabiliyodum. ozellikle dusuk devirde gaza sonuna kadar bastıgımda arac hızlanırken 4600-4700 civarında sanki o sırada gazı koklemişim gibi bariz bir farkla aracın ivmesi bir anda artıyodu (varyatorun zamanlamayı değiştirdiği an) son 3-4 aydır bu hissi yasamıyorum ve heralde alıstım ondan diye dusunurken gecen gun bir hgt sahibi arkadas motorun sesini dinledikten snra varyatorun arızalı oldugunu soyledi. (kendisinde de aynbı sorun oldugundan bu konuda tecrubeli) dusundugum zamanda puzzle gibi tamamlandı sorunlar. eskisine gore daha isteksiz ust devirler, ivmedeki farkı hissedememem falan.
şimdi merak ettigim suanki haline gore dyno olcumum var fakat onceki haline gore dyno olcumum yok. yani bu varyator sorunu bana ne kadar guc kaybettirdigini bilmiyorum. konuyu acmamın sebebi asagı yukarı bu parcanın ne kadar yarar sagladını bilen var mıdır? buarada dip not emmede 18° değişiklik yapıyor bu parça. 18° ne kadar etkiler acaba?
biraz karısık oldu ama umarım istedigim cvbı alabilirim
18 derece sadece avans mı verebiliyor yoksa toplam(advance+retard) oynadığı aralık mı 18 derece. timing için 18 derece iyi bir rakam çünkü.
punto_multijet
23-05-2009, 21:41
9+9 yani oynadıgı aralık 18 derece
punto_multijet
25-05-2009, 19:47
g ü n c e l