PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapsül içinde araç saklamak

XoR
22-05-2009, 21:31
Yıllardır hayalini kurduğum proje sonunda ortaya çıkmış.Hiç netten bakmak aklıma gelmemişti.

Amaç arabayı nemden ve hertürlü dış etkenden arındırılmış bir ortamda saklamak.

Fiyatlarıda öyle abartı değil 229 Usd - 629 usd arası değişiyor aracın boyutlarına göre.

http://www.carcapsule.com

Ülkemizdede bir örneği mevcutmuş hatta.

http://www.sahibinden.com/gelecegin_klasigi_-_bmw_z8WQQaXQQ14333770WQQpXQQdisplayitem?source=pr omotion_hpva

http://www.carcapsule.com/CarCapsule_Car_Cover_Images/Your_CarCapsule_Photos/Car_in_bubble_1.jpg

http://www.carcapsule.com/CarCapsule_Car_Cover_Images/Your_CarCapsule_Photos/Car_in_bubble_2.jpg

http://image4.sahibinden.com/photos/760/big_14333770_736814_sz2l760.jpg

http://www.thegreenhead.com/imgs/car-capsule-ultimate-car-cover-1.jpg

stlegal
22-05-2009, 21:34
sen bunlara niye bakıyosun eve alsana arabaya yatağının yanına :D

XoR
22-05-2009, 21:35
sen bunlara niye bakıyosun eve alsana arabaya yatağının yanına :D

Benim hayalim zaten budur :) garajım olması ve yatağımın arabanın yanında olması elimi attığım zaman janta dokunup yanımda olduğunu bilmek :D ama bunu yaparken böyle bişeyin içinde olması cildinin güzelliğini koruması açısından faydalı olur diye düşünürdüm.Birisi aklımı okumuş ve yapmış bu işi :)

R.I.P
22-05-2009, 21:36
aynı ilanı bende bugün görmüştüm oldukça ilgimi çekti.outdoor olan versiyonu sanırım daha etkili olur kapalı mekanlarda da.bu kapsülü sanırım şişiriyoruz şişirirken ortamdaki nemli havayı zaten içeri vermiş olucaz yani yine nem olacak?

XoR
22-05-2009, 21:40
aynı ilanı bende bugün görmüştüm oldukça ilgimi çekti.outdoor olan versiyonu sanırım daha etkili olur kapalı mekanlarda da.bu kapsülü sanırım şişiriyoruz şişirirken ortamdaki nemli havayı zaten içeri vermiş olucaz yani yine nem olacak?

air intake sistemi var havayı nemden arındırıp dolduruyo içeri detaylı okuduğumda anladım bende.

Outdoor versiyonu güzele benziyo ama ülkemizde birisi arabayı bu şekilde görse ya gelir sigara söndürür yada bir şekilde patlatır bunu :)

mar1lyn
22-05-2009, 21:46
süper bişey çok ta pahalı değilmiş

DEVIL
22-05-2009, 21:48
air intake sistemi var havayı nemden arındırıp dolduruyo içeri detaylı okuduğumda anladım bende.

Outdoor versiyonu güzele benziyo ama ülkemizde birisi arabayı bu şekilde görse ya gelir sigara söndürür yada bir şekilde patlatır bunu :)

valla benimde dikkatimi çekmişti ama dediğin gibi bunun içine koysak adam patlatmayı bırak üstüne bide arabayı çizer gider

SkY

aynen öyle kesin patlatırlar bunu dışarıda..:)

Orhan
süper bi icad valla alınası bişeymiş uzun süre kullanmayacaksan çok uygun

Cihan
22-05-2009, 21:51
Ehehe arabayı çalıştırcan :D

R.I.P
22-05-2009, 21:52
100 lira bile olsa en azından site içerisinde bir otopark olmadan Türkiye'de kullanılmaz :)

trgy
22-05-2009, 21:55
az önce sahibinde de gördüm.aracta cok güzel yaw:D

MeMo
22-05-2009, 21:56
Sokakta cocuklar onu kale olarak bile kullanır :D

XoR
22-05-2009, 22:03
Kapalı garaj sahibi olmak lazım bunun için :) başka türlü ülkemizde maalesef kurtarmaz.

Orhan
22-05-2009, 22:05
Kapalı garaj sahibi olmak lazım bunun için :) başka türlü ülkemizde maalesef kurtarmaz.

kapalı garaj olduktan sonra kullanırmıyım bilmiyorum:D

Chatin
22-05-2009, 22:09
pardon ama bunun kapalı garajdan maddiyat dışında farkı ne ? :)

çünkü bunu yapmak için birde kapalı garaja ihtiyaç var ki ***** dışarıda o kapsülün üzerine "seni seviyorum neriman" yazması işten bile değil.. o da sağlam kalırsa.

bu arada korozyonu engellemek için balonlar için satılan azot gazı kullanılabilir eğer cidden psikopata bağlayıp yapacağım len ben bunu denirse. veya şu vakumlu poşetler misali direk vakumlanır.

edit: vakumlama fikri şişirmek fikrinden her yönden çok daha kullanışlı geldi bana biranda.

Ryhn
22-05-2009, 22:14
Çok uzun zamandır piyasada vardı özellikle klasik araçları korumak için kullanılıyordu.

Orhan
22-05-2009, 22:14
pardon ama bunun kapalı garajdan maddiyat dışında farkı ne ? :)

çünkü bunu yapmak için birde kapalı garaja ihtiyaç var ki ***** dışarıda o kapsülün üzerine "seni seviyorum neriman" yazması işten bile değil.. o da sağlam kalırsa.

bu arada korozyonu engellemek için balonlar için satılan azot gazı kullanılabilir eğer cidden psikopata bağlayıp yapacağım len ben bunu denirse. veya şu vakumlu poşetler misali direk vakumlanır.

edit: vakumlama fikri şişirmek fikrinden her yönden çok daha kullanışlı geldi bana biranda.

vakumlama olmaz ünkü cadır çekmeden bi farkı olmaz
ama koruyucu bi gaz kullanarak kıymetli antika vs. gibi araçları saklamak için ideal

Chatin
22-05-2009, 22:24
molariteye falan girmiyorum hiç ama çadır çekince oksijenle olan ilişkisi kesilmiyor abi. sanırım burada amaç mümkün olduğunca bu olayı yani korozyonu engellemek. ha birde ultraviolet-a ışınları varda neyse sallayalım onu şimdilik. işte bu oksijenle olan münasebet çadır çekince hala devam ediyor ama kapalı bir kapsülün havasını vakumlarsak bu münasebeti minimuma indiririz. böylelikle çocukluğunda gönlünce balon patlatamamışların gazabınada uğramaz araç. hatta yapılan araştırmalar hırsızlık vak'alarında %64 düşüş olduğunu gösteriyor :) şaka biryana cidden hırsızlık için gayet iyi bir önlem.

abi feci para kokuları geliyor burnuma yani bu işin ticareti yapılabilir açık konuşayım. :)

ErayCerit
22-05-2009, 22:30
molariteye falan girmiyorum hiç ama çadır çekince oksijenle olan ilişkisi kesilmiyor abi. sanırım burada amaç mümkün olduğunca bu olayı yani korozyonu engellemek. ha birde ultraviolet-a ışınları varda neyse sallayalım onu şimdilik. işte bu oksijenle olan münasebet çadır çekince hala devam ediyor ama kapalı bir kapsülün havasını vakumlarsak bu münasebeti minimuma indiririz. böylelikle çocukluğunda gönlünce balon patlatamamışların gazabınada uğramaz araç. hatta yapılan araştırmalar hırsızlık vak'alarında %64 düşüş olduğunu gösteriyor :) şaka biryana cidden hırsızlık için gayet iyi bir önlem.

abi feci para kokuları geliyor burnuma yani bu işin ticareti yapılabilir açık konuşayım. :)

güzel bi fikir ama bizim türk hırsızlar buna bir çözüm bulmazmı sanıyorsun :heyoo: en fazla bir ay :D

RCpower
22-05-2009, 22:33
açık otoparklarda iyi olur ama bunu yırtarlar yararlar ya

Ferhat_V
22-05-2009, 22:38
türkiyede olmaz bu anca kapalı garajda yapacaksın..millet gelir meraktan sigara söndürür iğne batırır çakmakla yakar..:D

birde arabanın dikkat çekmeyeceği varsa bile bununda 2 kat dikkat çeker otoparkda..

Ae86
22-05-2009, 22:39
Ben senelerdir branda kullanıyorum aldığım bir branda 1 yıl anca dayanıyor bir keresinde hayvanın biri balgam atmış daha ne diyim....hayvanlarını işetenler yırtanlar(dikiş ustası oldum sayelerinde:D) daha neler gördüm neler bununla ne fanteziler yapar millet düşünmek istemiyorum :Deli::Deli::Deli::Deli:

FaBeRgE
22-05-2009, 23:27
En temizi kapalı garaj :) Hem gece yatarken rahatım hemde yağmur-güneş-kar hiçbişi görmüyor.

Onuralp
22-05-2009, 23:29
Süper bir şey, fakat bunu getirtmek baya bir pahalıya mal olur. Ağırlık fena olur. Onun için burada distribütör falan bulmak lazım...

Serencebey
22-05-2009, 23:31
Ben bunun uzerıne kosar kosar atlarım :)

initial-D
22-05-2009, 23:36
http://www.arteauto.com/bigfrontpagegallery.jpg

Hyjal
23-05-2009, 00:13
Yılda 2 bin km yapan benim gibiler için üretilmiş walla :D Patlatmasınlar bunu :D

Chatin
23-05-2009, 01:05
Süper bir şey, fakat bunu getirtmek baya bir pahalıya mal olur. Ağırlık fena olur. Onun için burada distribütör falan bulmak lazım...

:smokin: ............

tunch
23-05-2009, 02:17
showlarda fuarlarda falanda kullanilabilir cokta guzel olur

BlackEmperor
23-05-2009, 02:56
kapalı garjım olsa güneş ışığı yağmur çamurdan zaten korunuyor olacak araç bunun mantığı sadece korozyonu onlemek ise zaten en az 12 sene garantili araçlar bu hususta geriye bir tek toz kalıyor durduğu yerde kirlenmesin diye baan çok faydalı bişe gelmedi sadece ve sadece antika araçlar için koruyu gaz takviyesi ile ki varsa böyle bir gaz kullanılabilir.

ATA156
23-05-2009, 10:27
Yurtdışında ki otomobil müzelereinde araçlar genelde bu şekilde korunuyor.

desibel
23-05-2009, 10:59
Ben bunun uzerıne kosar kosar atlarım :)

harbiden fena eğlenilir bunla ama atlayıp sekince ne olur onu bilemiyorum :D

XoR
23-05-2009, 11:24
Zamazingo.com'dan alıntıdır.

Harika bir klasik araba sahibisiniz veya güzel bir motorunuz var. Kullanmağınız zamanlarda aracınıza yeteri kadar alaka göstermeye zamanınız olmayabilir. Artık fazla zaman harcamadan güzel aracınızı dış etkilerden yalıtacak ama seyretmenize engel olmayacak bir çözüm var. "Car Capsule" aracınızı çepeçevre saran, şeffaf ama sağlam vinil bir kapsül. Küflenmeyi ve tutuşmayı geciktiren kapsül, arabanızın boyasını yağmur, yağ ve antifrizden koruyor. Kapsül içerisine sürekli filtre edilmiş hava sağlayan bir fan, hem arabanın kızışmasını engelliyor, hem içeriye sinek, toz gibi yabancı maddelerin geçişine engel oluyor. İki kez cilalanmış PVC'den üretilen kapsül, anti-statik özelliğinden ötürü tozları üzerine çekmiyor. Kapalı ve açık alanlarda kullanılmak üzere 8"-12" motorsiklet, 14"-16"-18"-20"-22" büyüklüklerinde çeşitleri mevcut.

stlegal
23-05-2009, 12:02
Zamazingo.com'dan alıntıdır.

hem arabanın kızışmasını engelliyor,

bu nasıl çeviridir yaw köpekmi kızışsın :)

Day Walker
23-05-2009, 12:18
bu nasıl çeviridir yaw köpekmi kızışsın :)

niye trex hiçmi kızışmıyor :D

baretta
23-05-2009, 12:28
Trambolin niyetine kullanılmazsa ben Türk değilim :D :D

kv661
23-05-2009, 12:33
bu kapsülü bizim amele zihniyetli vatandaşlarımız sigara basar, anahtar takar, bıçak saplar ve söndürür.

Sonrada eğlenir.

Site dışında zor dediğiniz gibi

GKS
23-05-2009, 14:33
patlatırlar bunu 5 dk dayanmaz

TarikS
23-05-2009, 16:37
kapsül olayı aslında TYVEK denen bir malzemedir, benim makinelerde de vardı ama, maalesef türkiyede olduğumuz için dengesizin biri sigara ile delik açmıştı zamanında,

:) 10krktr

.::EmrE::.
23-05-2009, 20:02
Kendi özel garajım oldugu için aslında çok almayı düşündüğüm bir ürün. Ancak aklıma takılan bir iki birşey var ;

Rüzgardan etkilenmiyor mu? Yani çok şiddetli esen rüzgarda problem olur gibi geldi.
2.olarak kar biriktiği zaman üstünde çökme yapmayacak mı bu? :)

D16inside
23-05-2009, 20:08
ilk 2 yıl önce cıvıc coupede görmüştüm inanamamıştım gercekten süper birşey nemli hava şartları olan şehirler için ideal.