Orijinalini görmek için tıklayınız : Japon Markalar Kalite Sıralaması
Arkadaşlar bir araştırmamla ilgili olarak, bildiğiniz japon araçları iyiden kötüye doğru sıralar mısınız. Neden de belirtirseniz sevinirim. Kötü japon araç var mı onu da merak etmiyor değilim...
Kriter: Kalite ve sağlamlık. Dileyen diğer konularda da neden belirtebilir. Konfor, parça, bakım vs. gibi.
Japon Araçlar:
DAIHATSU, HONDA, INFINITI, ISUZU, LEXUS, MAZDA, MITSUBISHI, NISSAN, SCION, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA
tolga900
22-05-2009, 21:46
motora performansa bişe demicem hangisini yaparsan gider yanlız mitsubishi nissan ve toyata kullanıcı olarak en sağlam ve kaliteli malzeme işçilik her zaman TOYOTA
toyota bencede 1. sırada
2.subaru-mıtsubishi
3.honda-suziki diye gider
SerdaR A.
22-05-2009, 22:01
pek fazla bişi bilmiyorum ama honda derim =)
toyota çirkin araba yapıyor ama çok iyiler çooook iyiler (supra mr hariç )
gündelik kullanacaksan alıcan defteri kapatacan
Arkadaşlar meşhurlar dışında da yorum yapalım :)
DAIHATSU, ISUZU, NISSAN, SUZUKI
leri de kıyasa dahil edelim.
yavuz364
22-05-2009, 22:23
nissan çok kısa ömürlü ve yürür aksam olarak çok zayıf bir araba.. (almera için diyorm)
daihatsu , suzuki ve ısuzu kullanmadım ama suzukinin motorları gayet başarılı :)
ısuzunun da kamyonet dışında arabası olduğunu bile bilmiyorum..
daihatsu da gördüğüm kadarı ile eski model arabaları bile halen yürür vaziyette demek oluyor ki fena da değil herhalde :)
subaru sahibi olarak subaruya da bir çift lafım var, araba tamamen performans için yapıldığı için diğer şeyleri biraz unutmuşlar :)
toyotanın yeni yağlama sorunlu motorlarını hiç beğenmedim açıkcası ama eski motorları mükemmel gerçekten eskilerde sadece hiluxların silindir kapak çatlatma sorunu vardı başka da büyük sıkıntı görmedim trde vvlti olmasına çok üzülmedim o yüzden
yağlama sorununu çözmüşlerdi en son garantiden blok değiştiriyorlardı gidip söylediğnizde ama bilmiyorum ne durumda
ah nerde eski demir bloklar:)
DAIHATSU, HONDA, INFINITI, ISUZU, LEXUS, MAZDA, MITSUBISHI, NISSAN, SCION, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA
bu markalardan aynı gruba dahil olanlar var.
Mazda Avrupa fordları ile çok benzerdir. ama fordlara göre avrupada daha yükse memnuniyet oranına sahip bir marka.
nissan ise güncel renaultlar ile benzer özelliklerde. japon otomobilinden çok avrupa üretimi karakterindedirler.
toyota grubu ise en geniş ve en yüksek memnuniyete kalteye sahip otomobil grubudur. 1. lik kesinlikle toyotanın.
isuzu ise binek üretimini son yıllardan baya azalttı diye biliyorum. ancak ticari araç olarak toyotadan aşağı kalır yanı yoktur hatta spesifik konularda daha iyi bile olabilirler.
mitsubishi yi ise bunlarna bir adım aşağıda görüyorum. üretim kalitesi moel gamı olarak pajero hariç sıradan ve vasat bir yelpazaye sahip. 2. plandalar.
subaru ise şu anda toyota grup olarak nitelendirilebilir ama mantalite olarak biraz farklı. toyota ile bağlantısını tam net bilmiyorum ama gelecekte o kalite ve genişliğe ulaşacaklar.
honda ise tek başına çalışan dünya üzerindeki nadir markalardan. kalite oranı çok yüksek üretimleri var. ingiliz japon ve amerikan kolu var aslında bu markanın en parlak olan amerika şu anda. anketlerde abd de toyota ve ford ile neredeyse aynı kalite oranı ile üretim yapıyolar.
sonuç olarak bu grupta ve dünya genelinde toyota lider görünüyor.
nissan çok kısa ömürlü ve yürür aksam olarak çok zayıf bir araba.. (almera için diyorm)
daihatsu , suzuki ve ısuzu kullanmadım ama suzukinin motorları gayet başarılı :)
ısuzunun da kamyonet dışında arabası olduğunu bile bilmiyorum..
daihatsu da gördüğüm kadarı ile eski model arabaları bile halen yürür vaziyette demek oluyor ki fena da değil herhalde :)
subaru sahibi olarak subaruya da bir çift lafım var, araba tamamen performans için yapıldığı için diğer şeyleri biraz unutmuşlar :)
açıkçası unuttukları iyi olmuş
şimdiye kadar hiç bir elektronik yada mekanik problem yaşamadım 105000 km de araba ön takım bozmadı zamanında yağı suyu kıvırı zıvırı değişti ama yürüyeninden tık ses gelmiyor sert kullanmama rağmen fren mesafeside yeterli motoru 1.6 4*4 olduğundan dur kalklarda çok yakması dışında çok memnunuz :)
karşı komşumuzda mercedes bişibişi cdi war motoru hatırlamıyorum full elektronik biaraba
heralde 12 kere arızadan servise gitmiştir hala problemleri war versiyonmuş bişimiş ışıklar gidip geliyor teyp cızırdıyor ekran gidiyor immobilizer bozuluyor öntakım bozuyor
vsvs ...
hiçbiri olmasın problemde olmasın servise arızadan dolayı gitmeyi hiç sewmiyorum :)
Bence en kalitelisi mazda sonra Toyota. Zaten şu anda en sorunsuz araç sıralamasında mazda 1 toyota 2
merttepe
22-05-2009, 23:42
yeni araçlarda durumu hep dışardan söylenenlerden biliyorum, ama markaların geçmişinede bakarsak kendimden bi foto çok şey ifade ediyor:
http://img29.imageshack.us/img29/7084/dscn1210d.jpg (http://img29.imageshack.us/my.php?image=dscn1210d.jpg)
berk peker
22-05-2009, 23:54
kalite olarak Lexus ve acura derim
waterboy07
22-05-2009, 23:57
sanırım toyota'nın km.500.000 olmuş .yanlışım yoksa ben öyle anladım.
aslına bakarsanız bizim değerlendirebileceğimiz sadece buz dağının görünen kısmı.. avrupa, amerika, arabistan vs oraları için üretilen bazı japon markalı araçların bizdekinlerden gerçekten çok daha üst düzey kalitede üretildiğini görebiliyoruz. özelliklede hiç görmediğimiz pek çok modelleride var.. benim görüşüm japon markaları içinde luxury olsun sport sınıfta olsun her anlamda en iyi kaliteyi toyota veriyor..
yeni araçlarda durumu hep dışardan söylenenlerden biliyorum, ama markaların geçmişinede bakarsak kendimden bi foto çok şey ifade ediyor:
http://img29.imageshack.us/img29/7084/dscn1210d.jpg (http://img29.imageshack.us/my.php?image=dscn1210d.jpg)
maşallah diyorum nazar deymesin anahtar deymesn inşallah :)
barışbazan
23-05-2009, 00:57
TOYOTA-lexus ,HONDA, NİSSAN-infinity, SUBARU-MİTSUBİSHİ AYNI SIRA, SUZUKI,MAZDA, DAİHATSU, İSUZU,
SCION u tam bilmiyorum yorum yapmiyiym:)
hepsi farklı cıtlarda araclar aslında yanlıs olur böyle bi kıyaslama ınfınty lexus bunlar cok iyi markalar toyota daha cok binek tarzda ön planda makul arac olarak vs hepsinin kendine has + ları war diye düsünüyorum
BlackEmperor
23-05-2009, 04:09
basit bir araştırma :)
Google yazılan marka isimleri ve bulunan sonuç sayısı
1. Toyota: 171,000,000
2. Subaru: 71,400,000
3. Mazda: 88,100,00
4. Mitsubishi: 119,000,000
5. Honda: 200.000.000
6. Nissan: 129.000.000
7. Suzuki: 113,000,000 ( bunda motorsikletlerin payı büyük olduğu kanaatindeyim)
8. Daihatsu :31,000,000
bu duruma göre ;
1. Honda
2. Toyota
3. Nissan
4. Mitsubishi
5. Suzuki( motorsiklet faktörü)
6. Mazda
7. Subaru
..... and so ...
benim kanaatim Mazdanın otomobil açısından toyotadan ve hondadan biraz daha elit bir duruşu olduğu kanatindeyim gerçi her markdanın prestij modelleri var ama mazda bu hususta biraz daha kaliteci. Sonuç olarak hangi açıdan bakarsanız 1. sıraya oturaak marka değişkenlik gösteriyor. Velhasıl kelam Toyota "otomobil" konusunda tartışmasız lider bir markadır. hatta GM in parçalanmasından sonra Dünyanın En büyüğüdür....
hayatimda bi kere bile daihatsu ya binmedim -hayirdir, beles araba mi dagitiyorlar bu aralar?
Nissan +1000 geri sıralama nasıl bilmiyorum hepsi iyi japonların ama benim favorim nissan ;)
burak_01
23-05-2009, 10:20
ınfınıtııı :)
mechanıcer
23-05-2009, 10:20
1- tartısmasız toyota - dahıatsu(aynı malzemeler kullanılıyor)
2-honda
3-nıssan
4-mıtsubıshı
5-mazda
Lexus, dolayısıyla Toyota =)
toyotanın yeni yağlama sorunlu motorlarını hiç beğenmedim açıkcası ama eski motorları mükemmel gerçekten eskilerde sadece hiluxların silindir kapak çatlatma sorunu vardı başka da büyük sıkıntı görmedim trde vvlti olmasına çok üzülmedim o yüzden
yağlama sorununu çözmüşlerdi en son garantiden blok değiştiriyorlardı gidip söylediğnizde ama bilmiyorum ne durumda
tr ye giren ilk vvti larda vardı sorun , şuan sözkonusu değil.
tabi o zaman yağlama sorunu olupta yaptırmayan araçlarda şuan kompresyon düşüklüğü mevcut yağ eksiltmeyle beraber, servis işçilik hariç 3500tl demiş bi arkadaşıma :)
bu arada cevabım tabiki TOYOTA ve grubu, Lexus-Scion-Daihatsu :)
onursumer
23-05-2009, 14:30
toyotanın nerdeyse her ülke ve her sınıfta memnuniyet kalitede ilk 3 te olduğu bir gerçek ;)
timucintt
23-05-2009, 14:38
LEXUS..... ama arabistana giden lexuslar....
japon arabaları iyidir güzeldir dayanıklıdır,
ama kalite deyince benim anladığım anlamıyla hepsi uzak ... çünkü yıllarca araba üretirken bu amacı gütmediler ... avrupa pazarlarına yavaş yavaş girdikten sonra çok aşama kaydettiler ...
bana göre en kaliteli üretim yapan toyota, sonra ingiliz honda, sonra amerikanın nissanı infiti, amerikanın toyotası lexus diye gider
bu markalardan aynı gruba dahil olanlar var.
Mazda Avrupa fordları ile çok benzerdir. ama fordlara göre avrupada daha yükse memnuniyet oranına sahip bir marka.
nissan ise güncel renaultlar ile benzer özelliklerde. japon otomobilinden çok avrupa üretimi karakterindedirler.
toyota grubu ise en geniş ve en yüksek memnuniyete kalteye sahip otomobil grubudur. 1. lik kesinlikle toyotanın.
isuzu ise binek üretimini son yıllardan baya azalttı diye biliyorum. ancak ticari araç olarak toyotadan aşağı kalır yanı yoktur hatta spesifik konularda daha iyi bile olabilirler.
mitsubishi yi ise bunlarna bir adım aşağıda görüyorum. üretim kalitesi moel gamı olarak pajero hariç sıradan ve vasat bir yelpazaye sahip. 2. plandalar.
subaru ise şu anda toyota grup olarak nitelendirilebilir ama mantalite olarak biraz farklı. toyota ile bağlantısını tam net bilmiyorum ama gelecekte o kalite ve genişliğe ulaşacaklar.
honda ise tek başına çalışan dünya üzerindeki nadir markalardan. kalite oranı çok yüksek üretimleri var. ingiliz japon ve amerikan kolu var aslında bu markanın en parlak olan amerika şu anda. anketlerde abd de toyota ve ford ile neredeyse aynı kalite oranı ile üretim yapıyolar.
sonuç olarak bu grupta ve dünya genelinde toyota lider görünüyor.
güzel özet +1
Burak Kasim
24-05-2009, 11:57
Sadece subabları yamulttugunda recall u war 2zz-ge lerın.
Yag pompası cok patlıo ama onun ıcın bısı yapmadılar dıe bılıorum.
Bı demır yıgını duruo bızde bu yuzden :)
Cırcuıt Worx yap pompası dıslısı kesınlıkle alınmalı, gunluk kullanımlar ıcın bıle.
Serhat Y.
24-05-2009, 12:42
bu gruba lexus ve infiniti giriyorsa acura da olmalıdır seçenekler içinde. sağlamlık konusunda toyota bence, ama acura yıda yabana atmamak lazım. japon markaların tek eksiği prestij diye düşünüyorum ayrıca
her zaman bu konu üzerinde aynı şeyi söyledim
1.Lexus
2.Acura
3.Toyota
4.Honda
5.Mazda
6.İnfinity
7.Mtsubıshı
8.Nissan
8.Subaru
derim :) böyle düşünmemin sebebi amerika da yapılan anketlerdeki japonların sıralamalarıdır. avrupada asyada türkiyede tamamen değiebilir..
Türkiye açısından 1. sıra honda derim sebebi ise Japon gruplarında hem performasn hem sorunsuzluk hemde göze hitap etmesi açısından diye düşünüyorum. Toyota Türkiye' de performansı ve görselliğe biraz daha önem verse direk 1. sıra derm..
kıyaslarım tamamen performasn + sorunsuzluk + görsellik ;)
toyota birinci olur digerlerini sıralayın :)
japon arabalarının yurtdışında bir çok lüks markaya kök söktürcek donanım paketleri var Tr ye en baz versiyonlar geliyor genelde ama kendi gözlemlerime dayanarak en kaliteli Lexus diyorum tasarım harika malzeme kalitesini bilmem ama genel olarak kaliteli bir araba olduğunu söylerler