PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'nde yangın



Jem89
26-05-2009, 03:55
Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'nde yangın çıktı. Çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybetti.

Gece gece kötü oldum ya..NBA maçını izlerken NTV son dakika alt yazısı geçti..Ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum..


Tahliye sırasında yoğun bakım servisinde makineye bağlı olarak yaşayan bir hasta hayatını kaybetti. Alınan haberler göre hastahanede 1 hasta ile birlikte 5 kişi dumandan boğularak hayatını kaybetti.

Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'nde çıkan yangında 1 hasta ile 5 kişi hayatını kaybetti, 100'e yakın hasta başka hastanelere sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, hastanenin bodrum katında elektrik kontağından çıkan yangın bina içinde yoğun dumana yol açtı.

Bunun üzerine yoğun bakım, yeni doğan ve kardiyoloji servisindeki hastalar acilen bina dışına çıkarıldı. Tahliye sırasında yoğun bakım servisinde makineye bağlı olarak yaşayan bir erkek hasta hayatını kaybetti.

Görgü şahitleri, gece 02.00 sıralarında başlayan yangının hastanenin 3 ve 4. katlarını etkisi altına aldığını belirterek, bu katlarda bulunan yoğun bakım, yeni doğan ve kardiyoloji servisindeki hastaların dumandan etkilendiğini söyledi.

Yaklaşık 100 hasta; itfaiye, polis ve sivil savunma ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi.

Büyük paniğe yol açan yangının ardından Bursa'daki bütün özel hastane doktorları ve ambulanslar Şevket Yılmaz Hastanesi'ne sevkedildi.

Bursa İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının kısa sürede kontrol altına alındığını ancak hastaların dumandan etkilendikleri için tahliye edildiklerini söyledi.

Bu arada zemin, 1 ve 2'nci kattaki bazı hastalar uzun süre hastane bahçesinde bekletildikten sonra tekrar içeri alınmaya başladı.

Kaynak : http://www.ihlas.net.tr/detail.asp?id=169406

BlackEmperor
26-05-2009, 03:55
hadi yaa :(

MuratB
26-05-2009, 03:56
Allah korusun.Ölümün nezaman hangi anda geliceği belli olmuyor.Yüce Allah ölenlerin yakınlarına sabır versin

Jem89
26-05-2009, 04:00
Bu arada NTV 8 ölü diyor..Hakikaten ölümün nerede ne zaman geleceği belli olmuyor..

aca-R
26-05-2009, 09:23
3'ü kadın 8 kısı vefat etmıs

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi`ndeki yangınla ilgili 10 ayrı hastanede tedavi altına alınan 3`ü kadın, 8 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Yangının meydana geldiği Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Vali Harput, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin tomografi bölümünde muhtemelen elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangının anında müdahaleyle söndürüldüğünü söyledi.
Ancak yangının söndürülmesiyle beraber hastanenin havalandırma bölümünden yayılması önlenemeyen dumanın ciddi etki gösterdiğine değinen Harput, `Bu bölgede yatan hastaların emniyeti bakımından süratle tahliye işlemine başlanmış. Bunların başında yoğun bakım ve çocuk ünitesi geliyor. Yoğum bakım servisinden 16 olmak üzere diğer ünitelerdeki toplam 44 hasta tahliye işlemine tabi tutulmuş` dedi.

İŞTE YANGINDAN İLK GÖRÜNTÜLER


Harput, bu hastalardan kentteki 10 ayrı hastaneye sevk edildiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
`Yoğun bakım ünitesindeki hastalarımızın durumlarının ağır olduğunu sizde taktir edersiniz. Bu ağır vaka durumdaki hastalarımızdan maalesef 8 vatandaşımız eks (ölü) durumdalar. Tabii bunların dumandan mı zehirlendikleri, elektrik kesilmesiyle fişe bağlı olduklarından mı kaynaklandı henüz bilmiyoruz ama maalesef 8 vatandaşımız, 3`ü bayan, 5`i erkek hayatlarını kaybetmişler. Onlara Allah`tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz, taziye diliyoruz. Başka hastanelere sevk edilen diğer hastaların durumunda herhangi endişe edilecek durum söz konusu değil. Risk bittiği için hastanedeki tahliye işlemi durduruldu. Havalandırma işlemi devam ediyor. Diğer hastaların da dumandan etkilenmemesi için gerekli önlemler alınmış durumda. Şu an itibariyle hastanede yatan hastalar ve yakınları için herhangi bir risk söz konusu değil. Olayla ilgili elbette adli ve idari bakımdan gereken yapılmaktadır. Yapılacak incelemeler, araştırmaların sonunda konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapılacak`
Gazetecilerin, hasta yakınlarının yangına geç müdahale edildiğine ilişkin iddiasına yönelik sorusu üzerine Harput, geç müdahalenin söz konusu olmadığını, itfaiyenin gerekli müdahaleyi zamanında yaptığını bildirdi.
Vali Harput, `4 yıl önce yine aynı hastanede yangın çıkmıştı. Yangın aynı üniteden mi meydana geldi?` sorusuna ise şu yanıtı verdi:
`Hastanede bir yangın 4 yıl önce değil, 4 gün önce de çıkabilir. Yani her olayı bağlantı kurmak yanlış. Ama bu tomografi bölgesinde çıkan şu anda elektrik kablolarından olduğu sanılan, tahmin edilen, değerlendirilen bu olayın gerçekten bir teknik hata mı, bir dikkatsizlik mi, yoksa bir başka nedenden mi çıktığı bilinmiyor. Şu anda şöyleydi, böyleydi demek yanlış olur. Bu noktada her hangi bir ihmali, kusuru, hatası, sorumluluğu görülen kim varsa gereken yapılacaktır`
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Zübeyde Hanım Hastanesinde 4, Bahar Hastanesinde 3, Çekirge Devlet Hastanesinde 4, Muradiye Devlet Hastanesinde 3, Doruk Hastanesinde 1, Yüksek İhtisas Hastanesinde 11, Acıbadem Hastanesinde 1, Vatan Hastanesinde 1, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 1 ve Dörtçelik Çocuk Hastanesinde 13 kişinin tedavilerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

http://www.olay.com.tr/Sayfa.php?Git=Haber&id=17889

brv
26-05-2009, 11:05
Allah rahmet eylesin...

SkY
26-05-2009, 11:42
yazık olmuş insanlara gerçekten:( Allah rahmet eylesin

AhmetH
26-05-2009, 11:45
şu hani Ankara yolundaki Eski fakülte dedikleri yer mi Burası ?

2Fast4Me
26-05-2009, 13:15
şu hani Ankara yolundaki Eski fakülte dedikleri yer mi Burası ?



orası değil onun biraz üst tarafında kalıyor bu yer

onursumer
26-05-2009, 13:24
off çok kotu :( allah rahmet eylesin

dragstar
26-05-2009, 18:50
allah rehmet eylesin üzücü:(