Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : çelik örgülü fren hortumu

karsiyakaliozi
27-05-2009, 12:21
arkadaslar merhaba 207 rc aracım için celik örgülü fren hortumu nerden bulabılırım bunları stok frenlerle kullanabılırmıyım tesekkur ederim.

mar1lyn
27-05-2009, 12:25
çelik hortumlar araç için üretildiyse orj ile kullanılır
ama bi fayda sağlamaz zaten yeni araç ve fren şiddeti aynı olacağından orj ler iş görür bana göre
ama zararı yok takmak işe yarayabilir pist kullanımında fren hidroliğinide daha prof bişi ile deişirseniz o fark yaratabilir motul mesela

karsiyakaliozi
27-05-2009, 12:28
ama bi fayda sağlamaz zaten yeni araç ve fren şiddeti aynı olacağından orj ler iş görür bana göre
ama zararı yok takmak işe yarayabilir pist kullanımında fren hidroliğinide daha prof bişi ile deişirseniz o fark yaratabilir motul mesela

hortumları değiştirirsem hıdrolıgıde degiştirebilirim ama netde goremedım hortum tesekkur ederım yardımına

mrtngn
27-05-2009, 12:46
Eger stock frenlerle oluyorsa

http://www.frenhortumu.com/ bi arayıp konusun

STeaM
27-05-2009, 12:54
numuneni al ucundaki somunları ile beraber, git perşembe pazarına tillahını bul.

karsiyakaliozi
27-05-2009, 13:03
numuneni al ucundaki somunları ile beraber, git perşembe pazarına tillahını bul.

dostum ıyı fıkırde ızmırdeyım malesef bırde standartı olmayan urunler ne kadar garantılı olur acaba fren sonucda sakatlık olmasın sonra selamlar

yavuz364
27-05-2009, 14:40
frenlerinde bir standartı var tabii ki, aracınıza göre fren basıncını öğreneceksiniz, daha sonra hortumcuya bu basınca dayanıklı bir hortum istiyorum diyeceksiniz.. ancak izmirde böyle bir yer varmıdır bilemiyorm..

karsiyakaliozi
27-05-2009, 14:47
[QUOTE=yavuz364;694983]frenlerinde bir standartı var tabii ki, aracınıza göre fren basıncını öğreneceksiniz, daha sonra hortumcuya bu basınca dayanıklı bir hortum istiyorum diyeceksiniz.. ancak izmirde böyle bir yer varmıdır bilemiyorm..[/QUOE]

dostum o kadar zor seyler soyluyorsun kı bu soruların cevabı izmirde cok zor malesef servisler dunyadan bı haber hadi basıncı ogrendın hortumu izmirde bulamazsın o yuzden hazır hortum lazım bana en kolayı ılgıne teskkur ederim

coolvtec
27-05-2009, 19:05

öncelikle bu yorumun bir tecrübeye mi dayanıyor yoksa kişisel görüşünmü? eğer kişisel görüşünse tecrübe etmeden yorum yapman ve insanlara yanlış bilgi vermek iyi bir fikir değil.

gelelim benim kişisel tecrübeme!
ben vtec aracıma 4 adet çelik fren hortumu, 2 adet de önlere spor fren balatası almıştım. aslında önce hortumları denemek istiyordum ama hepsini takalım dediler. şans bu ya, balatalar yanlış gelmiş, sadece hortumları taktık ve orjinal fren hidroliği kullandık. yani farkı karşılaştırmak için daha iyi bir ortam olamazdı. beyse gelelim farka;

-önceden frene bastığımda diblere doğru kavrardı, hortumlardan sonra daha yukarda kavrama başladı.
-daha yukarda kavradığı için fren tepkisi hızlandı ve dolayısı ile fren mesafesi de kısaldı.(saniseler bile önemli)
-fren pedalı çok yumuşaktı, toklaştı ve sertleşti.

balatalar, fren hidroliği değişimi ile iyileşme süreci devam edecektir...:icon_tup:

karsiyakaliozi
27-05-2009, 19:09
öncelikle bu yorumun bir tecrübeye mi dayanıyor yoksa kişisel görüşünmü? eğer kişisel görüşünse tecrübe etmeden yorum yapman ve insanlara yanlış bilgi vermek iyi bir fikir değil.

gelelim benim kişisel tecrübeme!
ben vtec aracıma 4 adet çelik fren hortumu, 2 adet de önlere spor fren balatası almıştım. aslında önce hortumları denemek istiyordum ama hepsini takalım dediler. şans bu ya, balatalar yanlış gelmiş, sadece hortumları taktık ve orjinal fren hidroliği kullandık. yani farkı karşılaştırmak için daha iyi bir ortam olamazdı. beyse gelelim farka;

-önceden frene bastığımda diblere doğru kavrardı, hortumlardan sonra daha yukarda kavrama başladı.
-daha yukarda kavradığı için fren tepkisi hızlandı ve dolayısı ile fren mesafesi de kısaldı.(saniseler bile önemli)
-fren pedalı çok yumuşaktı, toklaştı ve sertleşti.

balatalar, fren hidroliği değişimi ile iyileşme süreci devam edecektir...:icon_tup:

dostum senınle aynı fıkırdeyım o yuzden arıyorum hortumları izmirde nerden cıkar sence bu tür malzeme ilgine tesekkur ederim

utkuselamoglu
27-05-2009, 19:11
bende kendi aracıma taktım. orjinal hortumların hidrolik basıncını tutması çelik hortuma göre daha kötü olucagından ister istemez az bi fark olarak aracın frenleri bi nebze daha iyi oluyor...sadece fren hortumu almak anlamsız olur. bunun yerine fren mesafesini çok daha iyi kısaltıcak şeyler yapmakta fayda var... yeni fren sistemi gibi ama yeni fren sistemi almayıpta sadece disk ve balata değiştirilirse bunun ayrı satın alınması iyi olur...

karsiyakaliozi
27-05-2009, 19:12
bende kendi aracıma taktım. orjinal hortumların hidrolik basıncını tutması çelik hortuma göre daha kötü olucagından ister istemez az bi fark olarak aracın frenleri bi nebze daha iyi oluyor...sadece fren hortumu almak anlamsız olur. bunun yerine fren mesafesini çok daha iyi kısaltıcak şeyler yapmakta fayda var... yeni fren sistemi gibi ama yeni fren sistemi almayıpta sadece disk ve balata değiştirilirse bunun ayrı satın alınması iyi olur...

arac 2009 peugeot 207 rc henuz cok yenı uygun takım malesef yok sanırım o yuzden hortumlarla baslamak ıstıyorum işe