Orijinalini görmek için tıklayınız : Haftasonu dalışından 7kg luk dev levrek :)
Spor araba ve hız tutkusu ve yorucu rollere ek olarak haftsonları ve fırsat buldukça zıpkınla derinsu dalışları yapıp balık avlıyorum arkadaş ekibimle. Oldukça keyifli bir hobi. Denizin altı bambaşka. Resmen huzur doluyor insan. Yoğun iş temposunun yükünü en iyi bu sporla atıyorum.
Haftasonu dalışımda da bu dev kuzuyu vurdum. Vurduğum yer adaların arka açıkları.
Balık tam 7 kilo geldi.
Tadını sormayın yaşamak lazım :) 8 kişi afiyetle tıka basa yedik :)
http://img30.imageshack.us/img30/6262/16052009i.jpg
http://img198.imageshack.us/img198/218/16052009001r.jpg
Yeni resimler eklendi;
Dev levreğimizi haftasonu afiyetle ezdik :) Tadını anlatamam yaşamanız lazım :icon_tup:
http://img6.imageshack.us/img6/6769/sofra1.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/429/sofra2.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/8695/sofra3.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/9799/sofra4.jpg
Bu arada çektiğimiz kameranın tarihi yanlış. Geçen seneyi gösteriyor yanıltmasın.
Afiyet olsun :D
gökh@n_gr
30-05-2009, 21:46
afiyet olsun baya büyükmüş:)
öh maşallah..
afiyet olsun :)
zıpkıncı foruma kesın uyesındır ozaman sen :)
chiefkadir
30-05-2009, 21:49
Hay maşalalh Bora, yavru ceylan gibi:icon_tup:
yavuz364
30-05-2009, 21:55
ooo çok güzel, bende 1 senedir dalış yapamadım yaa :) çok özledim..
serhatgüzelsoy
30-05-2009, 21:56
Maşallah Balina yemi gibi :D
http://img199.imageshack.us/img199/9683/sdfq.png (http://img199.imageshack.us/my.php?image=sdfq.png)
Siz bir de bu canavarın vurulduktan sonra suyun içinde verdiğim mücadeleyi görseniz :)
bende kumburgaz istavrit tutuyorum :hahaha:
Anladın mı şimdi neden rollü erken bıraktığımı :) Gerçi erken dediğim gece saat 2 ye geliyordu :)
tezcan8514
30-05-2009, 22:12
oo dalış meraklısı birine rastladım,bende bu sitede herkes modcu sanıyordum,arabalar hariç hobileri olanlarda varmış.kardeşim tebrikler gece dalışı da yapıyomusun?Yapmadıysan bi dene inanılmaz zevkli.
....kardeşim tebrikler gece dalışı da yapıyomusun?Yapmadıysan bi dene inanılmaz zevkli.
Bu söylediğinden ben scuba anlıyorum doğru mudur?
yasintezcan
30-05-2009, 22:13
oo süper valla:) bizde dalıyoruz yazları, ama fazla derine inemediğimizden
çok büyük bi şeyler çıkmıyo malesef
neyle gıttınız la oraya . :rolleyes:
sahıl guvenlıge gıdersem yaktım cıranı :D
Sen Sahil Güvenliğe gir bana haber ver :D
gokhan07
30-05-2009, 22:15
maşallah.:icon_tup::icon_tup:
tüplü yada tüpsüz ne şekilde dalıyorsun bende ara sıra dalıyorum marmara ereğlisi ama amatör.bende tüple dalmayı merak ediyorum..
bu iş için eğitim almak gerekiyormu ? fena yüzerimde:D merak ettim bianda
Amatör zıpkın ile balık avcılığında 37/2 sirkülerinde tüp ve zıpkınla dalışın hertürlüsü yasaktır. Sebebi de adil ve etik olmamasıdır.
Ayrıca aynı sirkülerde gece zıpkınla dalış kesinlikle yasaktır.
Ben bugüne kadar gece hiç dalmadım. Merak da etmiyorum açıkçası. Cam gibi masmavi sularda o atmosferin tadını çıkarmak varken kapkaranlık suda dalmak pek de iç açıcı değil. Zaten yasak da.
maşallah bizde haftasonları domuz vuruyoruz :)
tezcan8514
30-05-2009, 22:30
Bu söylediğinden ben scuba anlıyorum doğru mudur?
Yanlış,scuba profesyonel dalgıç gibi bi şey,gece dalışını yüzmesini bilen ve elbisesi olan herkes yapabilir,tabi biraz da cesaret ama adrenalini hayli yüksek bi dalış .
Serbest dalış ve zıpkınla balık avı, opencell elbiselerle ve ağırlıkla yapılan bir dalış türüdür. Derine inildiği için kendine göre dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntıları vardır. Bu ayrıntıları da ancak pratik bir eğitimde alabilirsin. Eğitim veren bu işe yıllarını vermiş profesyonel zıpkınla balık avı yapan üstat arkadaşlarım vardır. Niyetin olursa haber verirsin yönlendiririm.
Ben derinlik olarak Marmara dışında Akdeniz ve Ege gibi sularda max 26 metrelere iniyorum ve balığımı vuruyorum. Ortalama avlanma derinliğim 15 metreler.
Marmara için bu derinlikler 1 metrelere kadar düşüyor çünlü Marmara çok ilginç ve sürprizlerle dolu bir denizdir. Nezaman hangi derinlikte ne vuracağınız hiç belli olmaz. Maramaranın çekiciliği de burda başlar zaten :) Karagöz vurmaya gidersiniz daha kendinizi suya atar atmaz 30 cm suda 10 kg luk dev bir levrek sizi izliyordur ;)
bızım radar honda seref usta bu ısın ustalarından. baya buyuk seyler vuruyor her hafta gıdıyolar nerdeyse. zıpkıncı foruma uye kendısı. carbon paletlerı felan var :D
Amatör zıpkın ile balık avcılığında 37/2 sirkülerinde tüp ve zıpkınla dalışın hertürlüsü yasaktır. Sebebi de adil ve etik olmamasıdır.
Ben bugüne kadar gece hiç dalmadım. Merak da etmiyorum açıkçası. Cam gibi masmavi sularda o atmosferin tadını çıkarmak varken kapkaranlık suda dalmak pek de iç açıcı değil. Zaten yasak da.
zıpkınla dalğımda vuramıyorum :D genelde boşa sıkıyorum ama onun yerine saatlerce denizin dibini izlemek çok zevkli oluyor ara sıra tırssamda :) o yüzden bi ara eğitim alıp 10 15 metre dalıp daha yakından incelemek istiyorum..
Yanlış,scuba profesyonel dalgıç gibi bi şey,gece dalışını yüzmesini bilen ve elbisesi olan herkes yapabilir,tabi biraz da cesaret ama adrenalini hayli yüksek bi dalış .
Dostum istersen gece dal ama elinde zıpkın ve haliyle fener ile gece dalışı yapmak kanunlara aykırı ve hiç ama hiç etik olmayan bir davranıştır. Gece yuvasında sakince uyuyan hayvancağızın gözüne ışığı vurup kör edip kafasına sıkıp öldürmek avcılık etiğine terstir.
Ama derine inip cam gibi suda balığı yanına kadar çekebilmek için uyguladığın agaşon teknikleri ve nefes teknikleri ile mücadele vererek aynı balığı gündüz gözü ile eşit şartlarda vurmanın tadı da bambaşkadır :)
bızım radar honda seref usta bu ısın ustalarından. baya buyuk seyler vuruyor her hafta gıdıyolar nerdeyse. zıpkıncı foruma uye kendısı. carbon paletlerı felan var :D
bu karbon paletleri gördüğümde çok şaşırmıstım :o sonra araştırdım türkiyede imal ediliyormus
Karbon palet derin dalan için bu işin olmazsa olmazlarındandır. Ayağı yormaz ve yğksek mukavemeti vardır. Adamı 15 - 20 metre gibi derinliklere çok kısa bir sürede indiriverir.
bu karbon paletleri gördüğümde çok şaşırmıstım :o sonra araştırdım türkiyede imal ediliyormus
Evet TurkSub' ın sahibi Fuat abi imal eder. Adam kendi kendine atölyesinde başladı ve şu anda dünyanın en iyi karbon palet üreticileri arasına girdi ve dünyaya fason çalışıyor.
Geçen bir çift aldım 180 Euroya. Aynı paletin aynı kalitede yabancı markalı olanını 400 euroya almıştım 2 sene önce.
tezcan8514
30-05-2009, 22:40
Katılıyorum adil ve etik değil,gece dalışında feneri balığın üzerine tutuğunuz zaman gözleri geçici körleşiyo ve 20 cm.uzaklıktan kafasına sıkabiliyosun zıpkını :rolleyes:biraz kurtlar vadisi gibi oldu ama gerçek bu:o
Karanlık sularda dalma mevzusuna gelince gündüz dalışından kat,kat zevkli bana göre :eek:
Son olarak yasak olayına gelelim;ona bakarsak caddelerde roll de yasak,ama kim takıyo??
evet bı abımız var ıkıtellı sanayıde ımal edıyor fabrıkası orda markasıda TÜRKSUB
Katılıyorum adil ve etik değil,gece dalışında feneri balığın üzerine tutuğunuz zaman gözleri geçici körleşiyo ve 20 cm.uzaklıktan kafasına sıkabiliyosun zıpkını :rolleyes:biraz kurtlar vadisi gibi oldu ama gerçek bu:o
Karanlık sularda dalma mevzusuna gelince gündüz dalışından kat,kat zevkli bana göre :eek:
Son olarak yasak olayına gelelim;ona bakarsak caddelerde roll de yasak,ama kim takıyo??
İkisi çok farklı şeyler. Birinde göz göre göre adil olmayan şekilde can alıyorsun.
Geçen Foçaya tatile gittim haftasonu. Akşam deniz kenarında yürürken birde baktım ki denizin altı disko gibi. Eline feneri zıpkını alan atmış kendisini suya. Çok kızdım hemen sahil Güvenliği aradım.
bu ıste dogru olan bora abının dedıgıdır. bu ıse gercek anlamda gonul vermıs kısıler kurallarına uyuyorlar
Selçuk neler neler gördüm bunca sene bir bilseniz oturur sinirden ağlarsınız. Adam ekmek atıyor suya yavru balıklar yaklaşıyor ekmeği yemeye adam sağdan soldan lokumu 10 liraya aldığı yarım dinamiti atıyor suya ve ben de o sırada dinamitin patladığı yerin 100 metre açığındayım ve neyse ki kafam suyun dışında o sırada. Tabii dinamit patladıktan sonraki suyun altında o iğrenç manzarayı anlatmak istemiyorum.
Neyse biz levreğimize dönelim :)
seref abıde anlatıyor denk geldıgı zaman. bu tarz kısıler kendını kandırmaktan baska bırsey yapmıyorkı. ha gızlı nos basıp gecmıssın ha bu aynı sey :)
selçuk VolIII balık mangal yapalım canım çekti kanka:D
tezcan8514
30-05-2009, 22:53
İkisi çok farklı şeyler. Birinde göz göre göre adil olmayan şekilde can alıyorsun.
Geçen Foçaya tatile gittim haftasonu. Akşam deniz kenarında yürürken birde baktım ki denizin altı disko gibi. Eline feneri zıpkını alan atmış kendisini suya. Çok kızdım hemen sahil Güvenliği aradım.
Haklısın ama işte, alışmış kudurmuştan beterdir.
D16inside
31-05-2009, 00:32
hay maaşallah bayagı küçükmüş :D afiyet olsun.
bide kaçan balık büyük olur derler :)
Emir_b16a
31-05-2009, 00:42
al işte gelde denize gir e bu warsa bunu yien de war ondan daha büyük bişi o warsa onu yien bişi de war oda bizi yemesin :D
nasıl bir zıpkınla vurdunuz bunu:D levrek vurmakta zordur hani:)
yalnız zıpkın izi göremedim ben:soru:
initial-D
31-05-2009, 00:54
dicentrarchus labrax:)
maşallah elinizae sağlık:)
nitrO_Oxide
31-05-2009, 01:41
Masallah abi kocaman :D
afiyet olsun ki olmuş :D
DaRkNeSs-
31-05-2009, 01:59
radar honda şeref usta önümüzdeki hafta didime geliyomuş duyduğum kadarıyla :D
ben gece kıyı taraması yapmıştım bi kere 10 sene kadar önce,fenerle ve zıpkınla ama pek bişey bulamadık.ama su altı dünyası akşam da inanılmaz güzeldi,gündüz görmediğim canlıları gördüm..küçük bi levreğin peşinde ahtapot koşuyodu :D bildiğiniz koşmaktan bahsediyorum ya suyun tabanında 8 ayak koşuyodu hayvan :D yaklaşık 1 metre uzunluğunda bi yılan balığıyla yarım metre mesafede yüzdük,elimde zıpkın olduğu,kendimi savunma şansım olduğu için fazla korkmadım:D yoksa kaçardım iri bişeydi :D bide fenerin avantajı tabi ki... bi tane levreğin peşine düştük ama 3 kişi arasından kaçtı hayvan :D bi baktık ki 1 karış sığ suya kadar gelmişiz ayağa kalkıp yürüdük :hahaha:
uyuyan balığa sıkmak adil olmayabilir ama benim anlamadığım
balıkçılar kilometrelerce ağ atarken adil de ben 2 el atıp 2 balık vurduğum zaman mı adil değil?
uyanık balığa sıkarım bende gözünefener tutmadan :D
çeşme denizi güzeldi,kuşadasındaki yazlığa geçtik geçeli zıpkınla dalmayı unuttum 6 sene olcak nerdeyse...davutlar sahildeki balıklar hep ufak,hem balığa yazık hem atmaya değmez..
CanBasel
31-05-2009, 02:24
Abi maşallah bu ne :)) Zıpkınla balık avlamanın tadı kesinlikle bambaşka.. 2 sene öncesine kadar yazları 1-2 haftada olsa memlekete gittigimde ırmakta zıpkınla av yapıyordum bende.. Balıkla karşıı karşıyayken kesinlikle mükemmel bi duygu oluyor insanın içinde.. ClioRs ve Zıpkın... =)
Dostum istersen gece dal ama elinde zıpkın ve haliyle fener ile gece dalışı yapmak kanunlara aykırı ve hiç ama hiç etik olmayan bir davranıştır. Gece yuvasında sakince uyuyan hayvancağızın gözüne ışığı vurup kör edip kafasına sıkıp öldürmek avcılık etiğine terstir.
Ama derine inip cam gibi suda balığı yanına kadar çekebilmek için uyguladığın agaşon teknikleri ve nefes teknikleri ile mücadele vererek aynı balığı gündüz gözü ile eşit şartlarda vurmanın tadı da bambaşkadır :)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
nightkids_han
31-05-2009, 09:10
hahha çok iyi yaw :D
dalış eğitimi için kurslar mevcut bro:)kategorı var:)bronz gümüş altın dıye:)
....
uyuyan balığa sıkmak adil olmayabilir ama benim anlamadığım
balıkçılar kilometrelerce ağ atarken adil de ben 2 el atıp 2 balık vurduğum zaman mı adil değil?...
Kilometrelerce ağ atmaktan ziyade tabandaki kaya ve oluklardaki yuvaları darmadağın edip ne var ne yok tarayan troller denizi bitiriyor. Kilometrelerce uzunluktaki ağlar da cabası.
Ama ne yapalım dostum onlar eşşek diye biz de mi eşşek olalım. Aslında olay gece dalıp 2 tane balık vurup çıkmak kadar masum olsa keşke. Ne adamlar bilirim sen beline dalarken balık dizgisi takarsın adam çuval takıp dalıyor. Gece o çuvalı 3 - 4 defa doldurup öyle çıkıyor sudan. Çünkü balık kaçmıyor. Artık iş avcılıktan ve spordan çıkıp bohçacılığa dönüyor. Ve vurulan o balıkları satmanın da verdiği cazibe ile bu iş bir kazanç kapısı haline dönüşüyor. İşte o zaman feneri zıpkını kapan denizin altını disko haline getiriyor.
Bu hayvancağızlar gündüz zaten ağlardan kaçmaktan kurtulamıyor bırakalım bari gece rahat olsun. Yazık günah.
Dolayısı ile benim kurallara uymam tamamen vicdani muhasebemin sonucudur. Mecburiyetten değildir.
bence de
muhtemelen yalan söylüyordur:D
Böyle büyük balıkları kafadan başka yerden vurursanız almanız çok riskli olur çünkü çok kuvvetlidirler ;) Bizim kullandığımız şişler de eski yılmazın 9 mm şişleri gibi iki parça vidalı şişlerden değildir. Tek parça inox tahitien 6mm ince çelik şiştir. Dolayısı ile doğru yerinden vurduğunuz müddetçe balığı parçalamaz.
http://img36.imageshack.us/img36/218/16052009001r.jpg
bari bi kere de rs lilere özel mangal partisi için vursan da yesek be abi:D
RS li RS siz ayrımı olursa olmaz :) TechTurkey olursa olur ama onca adamı doyurabilecek balığı avlayabilmem için de ufaktan bir Gırgır almam gerekecek :p
DaRkNeSs-
31-05-2009, 11:51
RS li RS siz ayrımı olursa olmaz :) TechTurkey olursa olur ama onca adamı doyurabilecek balığı avlayabilmem için de ufaktan bir Gırgır almam gerekecek :p
yada fenerle gece dalman :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
anlattıklarında haklısın,iş ticarete döndümü,sanki ağ atıyo gibi çuval çuval balık vurdunmu,kaya arasında uyuyan balığı vurdunmu avcılık olmaz o iş ticaret olur ;)
bence bayıltıcı spreyy kullanmıssın zıpkın ızı yok hehehehehe:D
hey maşallah. afiyet olsun. :)
Biz leğende Bile avlayamıyoruz Balık senin yaptığına Bak:mad::p
wuhh :) maşalah afyt olsn
orhan_guney
31-05-2009, 13:11
Laa birgün deıdm gıdleım baraja balık tutalım ilk olta atmamda denize düşdüm toprak kaydı.tübelıyım 4 yıldır maşşalah.
s.alican
31-05-2009, 13:15
vay be derya gibi balık :)
DaRkNeSs-
31-05-2009, 20:28
Laa birgün deıdm gıdleım baraja balık tutalım ilk olta atmamda denize düşdüm toprak kaydı.tübelıyım 4 yıldır maşşalah.
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
abi sende bahtsız bedevi misali :D
oooo hey maşallah techturkey yılın trofe sini secelim ozaman bu yıl :p:p:p
bende bugun bir bakındım kumburgazda ama bol bol deniz anası vardı:)
aman dikkat edin kahverengi var ahtapot gibi tehlikeliymiş
Parlayana sık parlayana deniz anasımı Deniz'in anasımı birini çekersin sonra :D hahahaha
aman dikkat edin kahverengi var ahtapot gibi tehlikeliymiş
ahtapot gibi derken ?
vay levrek, leziz bi balık :)
ahtapot gibi derken ?
normal düz deniz anası değil nasıl anlatsam sanki kolları var ilginç haberlere çıktı 3 4 gün önce
Geçen Sarayburnunda daldığımda yüzlercesine denk geldim. Allah' tan 5mm neopren elbisem vardı üzerimde de çarpmalarına rağmen birşey olmadı. Gerçi birtanesi yanağıma hafiften dokundu ve birkaç saat hafiften bir yanma hissi verdi. Zehirliler ama ölümcül değiller. En azından insanlar için öyle. Ama suyun altındaki görüntüleri hiçte hoş değil.
mechanıcer
31-05-2009, 23:12
masallah afıyet olsun :D
normal düz deniz anası değil nasıl anlatsam sanki kolları var ilginç haberlere çıktı 3 4 gün önce
Çanakkakel ve İzmit Körfezi'nde görülen boyları 5 metreye kadar uzayan "Chrysaora Mediterranea" isimli deniz analarının şirin görüntülerine sakın kanmayın. Her biri zehir deposu olan bu deniz anaları tahmin edemeyeceğiniz kadar tehlikeli...
http://cdn1.cnnturk.com/handlers/file.ashx?FileID=210075&Width=580&Height=0&BlackWhite=False
Aynen bu. Hatta bir kolları var herbiri 2 metreye kadar uzanıyor.
bunlara benziyo ama biraz daha farklı gibiydi 2 metrelik görmedim ben ama küçükte değil yani
Siz bir de bu canavarın vurulduktan sonra suyun içinde verdiğim mücadeleyi görseniz :)
maşallah ...
rasgele.
peki hocam bu hobi pahalımıdır yoksa makul denecek ölçüde bir uğraşmıdır.
Yarış, hız ve modifikasyon tutkusundan kat kat daha ucuzdur. Geçen gün sevdiğim bir arkadaşıma komple en iyi malzemelerden oluşan bir takım dizdik ve toplamda 1080 TL verdik. Artık bakımını düzgün yaptığı müddetçe o malzemeler (eldiven ve patikler hariç) onu 5 sene kadar idare eder.
evet dostum çok dogru her keseye uygun malzemler de var artık eskisi gibi degil bütün markaların kaliteli ve ucuz modelleri var
yeni başlıcak olanlara tavsiyem güsel bir 70 lik makarasız tüfek alıp başlamaları yaz ayları içinde 3mm elbise yeterli olucaktır apnea markasına bakın çok uygun dur yeni başlıcaklar için
Lastikli modellerinde Apneanın ve diğer markaların 70 lik tüfekleri yok da 75 lik olanları var. Zaten seri 75 82 90 100 105 diye gidiyor. 82 lik de sadece pathosta var.
Eğer sadece Marmarada av yapacaksanız miniksin de dediği gibi 75 lik ve 90 lık idealdir. Hatta 90 lığı şiddetle tavsiye ederim çünkü Marmara bazen o kadar net görüş veriyor ki 75 lik tüfek bile kısa kalabiliyor menzilinden dolayı.
Ama eğer Ege ve Akdeniz gibi görüşün 10 metre ve üzerinde olduğu sularda 90 lık bile kısa kalabilir. O zaman 100 ve üstü menzili 4 ila 5.5 metre olan çift lastikli tüfekler kullanmak gerekir.
Apnea gerçekten çok hesaplı malzemeler veriyor. Hatta geçen bir kampanya vardı komple takımı 300 Euroya veriyorlardı biryerde.
moruk ebat ları tam bilmiyorum
ben marmarada 90 lık kullanıyorum kefale falan daha müsait bir bölgedeyiz fazla yaklaşamadıgımızdan da iyi oluyor bide mırmır güsel veriyor sabah suyu nda falan yatıosun direk ucuna geliolar tüfegin :):)
Burhaniye de de yazlık var orda da 120 lik el yapımı ahşap kullanıyorum makaralı ceylan falan ve kaya altına müsait yer çok zevkli oluyor
marmarda hiç zevk almıyorum desem yeridir :)
bu yılda baya kilo aldım artık elbise de olmuyor anasını satayım biraz kilo vermem lazım :) zaten
Hocam dün Poyrazköyde daldım. Tam 9.9 metrede göç eden bir Has Kefal sürüsüne geldim inanamazsın. Yüzlercesi etrafımı sardı. Birtane yaklaşık 3 kiloya yakın tek parça aldım içlerinden tam kışlık odun gibi :D
Gel seni de götüreyim beraber gidelim birgün. Hem pasını da atmış olursun.
Durun size sabah sabah bir güzellik yapayım :) ;
Dev levreğimizi haftasonu afiyetle ezdik :) Tadını anlatamam yaşamanız lazım :icon_tup:
http://img6.imageshack.us/img6/6769/sofra1.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/429/sofra2.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/8695/sofra3.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/9799/sofra4.jpg
Bu arada çektiğimiz kameranın tarihi yanlış. Geçen seneyi gösteriyor yanıltmasın.
Afiyet olsun :D
çok isterim amacumartesi akşama kadar ***** çalışıyorum tek boş günüm pazar onda da yazlıkta oldugum için oralarda dolanıyorum ama bir pazar saroz falan yapabiliriz başka arkadaşlar da katılmak isterlerse
levrek çok güsel gercekten 7 kg çok iyi rakam güselcenede ezmişiniz afiyet olsun :)
3kg kefal de çok iyi biraz daha az kılçıgı olsa sürekli yenir aslında kötü balık degil
SekoLive
01-06-2009, 13:56
http://cdn1.cnnturk.com/handlers/file.ashx?FileID=210075&Width=580&Height=0&BlackWhite=False
geçen hafta aynısını heybeliada limanda gördük çok merak etmiştim aklımdan geçen deli zehirli bişey olduguydu burada tesadüfen görmek beni sevindirdi :
levreğin arasına nane yaprağı iyi gider tavsiye ederim(Y)
off maşallah 7 kilo baya iyi tebrikler..
Buğlama yapsaydın daha güzel olurdu... cık cık cık :rolleyes:
deathofacar
03-06-2009, 22:51
dostum beni yanlış anlamassan birşey söylemek istiyorum. madem serde avcılık var bilirsin bu işleri. ben zıpkın izini göremedim ve kan sızıntısı göremedim hayvanda. sanki ağa takılmış gibi geldi bana :). bir de üzerinde resim çektiğiniz tepsi mini fırın tepsisi. 7 kiloluk av biraz daha büyük olmalı gibi sanki. ben sana benim 4,5 kiloluk turnayla resmimi gönderebilirim bulunca. aradaki farkı görmek açısından. :). dediğim gibi lütfen kızmaca darılmaca olmasın. av kültürü başkadır.
dostum beni yanlış anlamassan birşey söylemek istiyorum. madem serde avcılık var bilirsin bu işleri. ben zıpkın izini göremedim ve kan sızıntısı göremedim hayvanda. sanki ağa takılmış gibi geldi bana :). bir de üzerinde resim çektiğiniz tepsi mini fırın tepsisi. 7 kiloluk av biraz daha büyük olmalı gibi sanki. ben sana benim 4,5 kiloluk turnayla resmimi gönderebilirim bulunca. aradaki farkı görmek açısından. :). dediğim gibi lütfen kızmaca darılmaca olmasın. av kültürü başkadır.
ıste profesyonellık:D:D
SekoLive
04-06-2009, 08:57
enteresan bi yorum... :icon_tup:
Kızmam için hiçbir neden yok :) Gayet edepli şekilde fikrini söylemişsin. Aslında bu tür yorumlarla ilk defa karşılaşmıyorum. O nedenle alışığım desem yalan olmaz :)
Sen 4.5 kiloluk turna resmi koymadan ben sana 10.5 kg luk bir turna resmi koyayım sen ona göre kıyas yaparsın. Ama ondan önce yara izi ile ilgili açıklamamı yapmıştım sanırım okuyamadım veya gözünden kaçtı, oradan alıntıyı tekrar yapayım;
[QUOTE=BoraRS;700965]Böyle büyük balıkları kafadan başka yerden vurursanız almanız çok riskli olur çünkü çok kuvvetlidirler ;) Bizim kullandığımız şişler de eski yılmazın 9 mm şişleri gibi iki parça vidalı şişlerden değildir. Tek parça inox tahitien 6mm ince çelik şiştir. Dolayısı ile doğru yerinden vurduğunuz müddetçe balığı parçalamaz.
İşte bunlar da avdan hemen sonraki resimler. Balığı tabii ki de dolabıma koyarken kanlı kanlı koymayacağım. Sen olsan koyar mıydın;) Bu arada kan mı istiyorsun al sana kan :p
http://img200.imageshack.us/img200/3481/dsc00901large.jpg
Bak bu resimdeki palet de özel skin diving için üretilmiş 90cm uzunluğunda bir palettir. Yani bildiğiniz kısa scuba veya günlük hayatta kullandığınız paletlerden çok daha uzundur ;)
http://img74.imageshack.us/img74/3041/dsc00907large.jpg
Dediğim gibi kullandığım şiş 6mm tek parça tahitien inox şiştir. Balığı vurduğum mesafe çok yakın ve derinlik 30 cm ve kayalıktır. Yani balık vurulduktan sonra sağa sola kaçıp makarayı açarak etine zarar vermedi. Ağ olayına gelince ağ bu işin ticaretini yapan balık tüccarlarının işidir. Ben balık tüccarı değilim :)
Al bak bu da 10.5 kg luk turna ;)
http://img74.imageshack.us/img74/7609/balik2medium.jpg
O minyatür dediğin fırın tepsisi de bildiğin standart boyutlardaki fırının tepsisidir. Sanırım daha detaylı açıklama istiyorsun. Bak o resimdeki kahverengi seramikler benim evimin terasındaki seramiklerimdir ve o seramiklerin herbiri 40cm dir. Fırın tepsisinin boyutlarını da oradan hesaplayabilirsin.
http://img149.imageshack.us/img149/4892/16052009.jpg
Eğer yok değil dersen bu akşam eve gittiğimde metre ile ölçülmüş resimlerini senin için koyacağım :confused::confused:
Umarım yeterli bir açıklama olmuştur.
maşallah çok ii denk gelmiş
bende dalıyorum ama 2 yıldır ara vermiştim bak görünce yeniden kanım kaynadı haftasonu gidipde dalıyım
ben bu turnayı suda gorsem dus bile almam haha farklı bır iş değişik bir zevk
SerdaR A.
04-06-2009, 10:13
turnaya bak maşallah ejderha gibi :D
1 inci balıkla 3 üncü balık aynı saçlarından tanıdım :)
SekoLive
04-06-2009, 10:20
turna balıgını ilkkez gördüm açıklamalarında çok sağlam tekrardan tebrik ederim
deathofacar
04-06-2009, 10:56
hacım güzel açıklamaların için ve zahmet ıçın teşekkür ederim. av muhabbetini bilirsin. bu şekilde desteklenmeden tek bır foto olunca bu tıp düşünceler kaçınılmaz oluyor. ;)
turnanın gerçekten maşallahı varmış. tam kuzu. levrek tezgahın üzerinde biraz ufak duruyordu sen de takdir edersin. gerçi ben deniz balığından pek anlamam. ***** ankaradayız. turnayı oltayla aldıysan eminim çok zevkli olmuştur. kan meselesine gelince adam kesmişsin gibi kan çıkıyor o kilolardaki hayvanlardan. ve saatler sonra dahi ağzından solungaçtan sızmaya devam ediyor. ondan dolayı kanı merak ettim. sonuç olarak çok güzel av. tebrik ederim.
crazydog
04-06-2009, 10:59
o turna ne ya denizde karşıma çıksa su üstünde koşarım herhalde :D:D
hacım güzel açıklamaların için ve zahmet ıçın teşekkür ederim. av muhabbetini bilirsin. bu şekilde desteklenmeden tek bır foto olunca bu tıp düşünceler kaçınılmaz oluyor. ;)
turnanın gerçekten maşallahı varmış. tam kuzu. levrek tezgahın üzerinde biraz ufak duruyordu sen de takdir edersin. gerçi ben deniz balığından pek anlamam. ***** ankaradayız. turnayı oltayla aldıysan eminim çok zevkli olmuştur. kan meselesine gelince adam kesmişsin gibi kan çıkıyor o kilolardaki hayvanlardan. ve saatler sonra dahi ağzından solungaçtan sızmaya devam ediyor. ondan dolayı kanı merak ettim. sonuç olarak çok güzel av. tebrik ederim.
Rica ederim :)
Kan olayına gelince evet bunun gibi iri balıklardan çok kan çıkar ancak suda vurduktan sonra balığı mutlaka söndürürüz ki dizgiye taktığımızda debelenip dizgiden kaçmasın. Söndürme işlemi esnasında suyun içinde kanının çoğu akmış olur zaten. Biraz vahşice oldu sanırım :)
o turna ne ya denizde karşıma çıksa su üstünde koşarım herhalde :D:D
Bu deniz turnası değil :) Tatlı su turnası. Ama evet çok vahşi bir hayvandır. Bunu yakaldıktan sonra özellikle de parmaklarınıza dikkat edeceksiniz. Eğer bir kaparsa kaçarı yok kopartır :)
crazydog
04-06-2009, 11:22
Kan olayına gelince evet bunun gibi iri balıklardan çok kan çıkar ancak suda vurduktan sonra balığı mutlaka söndürürüz ki dizgiye taktığımızda debelenip dizgiden kaçmasın. Söndürme işlemi esnasında suyun içinde kanının çoğu akmış olur zaten. Biraz vahşice oldu sanırım :)
Bu deniz turnası değil :) Tatlı su turnası. Ama evet çok vahşi bir hayvandır. Bunu yakaldıktan sonra özellikle de parmaklarınıza dikkat edeceksiniz. Eğer bir kaparsa kaçarı yok kopartır :)
ıyı oldu soledıgın bora walla denizde gorsem kacarım :D benımde yazlıkta dalan arkadaslarım var bazen eşlik ediyorum ama zıpkın vermıyolar bana onları vururum diye :D bide bazen dibine kadar gelen yunuslar komik olaylar yaşatıyor yunusu görüpte nos basıp su üstüne çıkan bir kaç arkadaşım var :D
HUUU afiyet olsun maaşallah . Yalnız mangalda da ne giderdi :)
turnaya bak maşallah ejderha gibi :D
:D:D eynen bende oyle sandım..
turnayı gözünden vurmuşsun:):)
bide rakı şalgam olacak onun yanındaa.offff
SerdaR A.
04-06-2009, 12:06
kafama sık daha iyiydi ya =( yapılmaz bu offf
Rakı ile Şalgam zaten dünyanın en güzel ikilisi :)
deathofacar
04-06-2009, 14:40
ağzı kadar solungaçları da çok tehlikeli. acemi arkadaşlar bazen solungaçlara parmağını takıp taşımaya çalışabiliyorlar. solungaçların içi bildiğin sıfır numara jilet.