Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini / Nasıldır ? Ne dersiniz ? Piyasası nedir ?
sizlerinde bildiği gibi sizin görüşleriniz benim için önemli mini almak gibi 1 niyetim var ve en alttan başlamaya karar verdim
http://www.sahibinden.com/tiptronik_sunrooflu_panaromik_tavanli_mini_one-30WQQaXQQ14073328WQQpXQQdisplayitem
bu ilandaki araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşırsa çok minnettar kalıcam araç nasıldır ? ne dersiniz ( olumlu veya olumsuz düşünceleriniz ) ? piyası nedir ? satıyorken sıkıntı yaşarmıyım ? bunları cevaplarsanız çok sevinirim teşekkürler
Boost Up
31-05-2009, 21:59
Bir de görebilsek:)
Linki yanlış kopyalamışsınız.
http://www.sahibinden.com/tiptronik_sunrooflu_panaromik_tavanli_mini_one-30WQQaXQQ14073328WQQpXQQdisplayitem
Mini kullanıcıları daha çok bilgi verecektir fakat araçta değişenler:
Jant+Teyp+yan aynalar(belki kaplamadır).
Vuruk çıkık yok diyor ilanda. Daha temiz MC lar mevcut + ben olsam 1 yıl eski model olsun MCS olsun derim...
anildogru
31-05-2009, 22:04
arkadaşım eger dusunursen bı arkadasımda 2004 var trıptonık onunla ılgılenmenı ısterım cok temız bı arabadır..
B.Battal
31-05-2009, 22:04
ilandaki araçla ilgili bi bilgim yok zaten plakada belli degil ama 6 yaşında 90k kmde tiptronik 24750tl verilir verilmez bilemem piyasasını ancak o paralara daha mantıklı birşeyler alınabilir tamamen zevk ve amaç meselesi (d.n.: aynalar iğrenç!)
link düzeltildi kusura bakmayın
@anildogru: pm atarsan sevinirm
@barutçu: 1 yıl eski olsun mcs olsun diyorsun ama bu paralar yok
@Boozer: aynalar kolay hele 1 alalımda zamanla hep beraber daha düzgün 1 şeyler yaparız :)
tirptonik ine dikkat et sonra çok canını sıkar problemli çalışıyo olabilir
@barutçu: 1 yıl eski olsun mcs olsun diyorsun ama bu paralar yok
O fiyatlara olmayabilir doğrudur ama 5-6 üstüne koyularak rahatlıkla çoook çoook daha temizi alınabilir.
İlandaki linkle alakam yok sadece senin için baktığımda gördüm.
Ben olsam 2003 model bir arabaya sadece MC olsun die 24.750 vermezdim.
Ya MC den vazgeç ya da üstüne biraz daha koy derim ;)
http://www.sahibinden.com/satilik_boyasiz_degisensiz_cooper_s-72WQQaXQQ12997246WQQpXQQdisplayitem
tirptonik ine dikkat et sonra çok canını sıkar problemli çalışıyo olabilir
Test ediyorken triptonikte nelere dikkat etmeliyim 1 problem varsa nasil anlarim ne gibi tepkiler verir
böyle birinci vitesteyken gaza basıp çekince yığılıyosa silkeliyosa vites geçişleri geç se sakın alma çok sıkıntı veren bişii bizim corsa nın vites beni kanser yaptı
O fiyatlara olmayabilir doğrudur ama 5-6 üstüne koyularak rahatlıkla çoook çoook daha temizi alınabilir.
İlandaki linkle alakam yok sadece senin için baktığımda gördüm.
Ben olsam 2003 model bir arabaya sadece MC olsun die 24.750 vermezdim.
Ya MC den vazgeç ya da üstüne biraz daha koy derim ;)
http://www.sahibinden.com/satilik_boyasiz_degisensiz_cooper_s-72WQQaXQQ12997246WQQpXQQdisplayitem
Onerin icin tesekkur ederim hatta cok guzel 1 oneri :D fakat o butceyi verebilcek olsam mc den daha iyi alternatifler var :)
böyle birinci vitesteyken gaza basıp çekince yığılıyosa silkeliyosa vites geçişleri geç se sakın alma çok sıkıntı veren bişii bizim corsa nın vites beni kanser yaptı
Anladim tesekkur ederim :)
herseyi iyide su 2 kollu direksiyion cok cirkin 3kollu olanlara bak bide bu fiyat one icin fazla sanki
Juggernaut
01-06-2009, 01:02
One'ların performansı pek iyi değil+düz vites almanı öneririm manuel'i bile şehir içi dur kalk 10-11litre civarı yakıyor triptroniği dahada fazla yakar..linkteki aracın km ve modeline göre fiyatı fazla.
herseyi iyide su 2 kollu direksiyion cok cirkin 3kollu olanlara bak bide bu fiyat one icin fazla sanki
2 kollu direksiyonun minilerde hakimiyeti zorlaştırıyor bende çıtırdan kız arkadaşıma bakıyorum iki kolluları direk eliyorum.
one ile cooper arasında motor olarak bir fark yok.. chip ile cooper ile aynı gücü yakalayabilirsin sadece yazılımdan kısık hali.. yürüyen aksam s ten farklıdır 3 tip vardır one lar genelde ilk seçenekle gelir ama o bile heralde iyi bir yol tutuş sergiler :) birinci ilan için aksesuarlı denmiş ama hiçbir aksesuar yok fabrikasyon.. sonradan teyp ve jant alınmış.. yakıt olarak normal 1.6 gibi yakar.. km si modeli yüksek ama bana kalırsa gerek yok.. eğer illa mini diyorsan biraz daha biriktir bence paranı 2005 model al.. :)
en fazla 22 filan bence.. ama alırmıyım bunu ben olsam olmam :) birazcık daha ekleyip ya o modellerde s yada daha düşük km daha yeni model one/cooper alırım..
2005 modeller tabiki daha yeni ve mekanik olarak daha az sorunlu fakat 32 den aşağı düzgün 2005 cooper bulunmuyor.
Eğer bütçeniz el vermiyorsa çok takılmayın derim,6 ay önce 2002 mcs sahibi oldum hiçte korktuğum ve anlatılan kadar ciddi/masraflı sorunlar yaşamadım ki mekanik yürüyende en ufak şeye takan biriyimdir..
Yalnız bahsediliği gibi 2005 öncesi cvt şanzımanların masrafları can acıtı olabilir.Bunun dışında klasikleşmiş direksiyon pompası sorunu var ama oda 2002-2006 arası her cooperda ortaya çıkabiliyor (2005 sonrasında revizyon görmesine rağmen)
Sonuç olarak ustanızın aracı liftte görmesi,yürüyeni mekaniğini beğenmesi önemli.2001 de olsa 2009 da olsa mini'er hakikaten sürüş zevki tavan yapmış araçlar..Zaten sürücüleride bunun açık kanıtı,herkes duygusal bağ kurmuştur minisiyle :)
Onun yerine bence şöyle birşeyler baksan daha mantıklı... Tabi bu benim fikrim :)
http://www.araba.com/2051690.html
bütçenin el verememesinden ziyade farklı durumlar var satmaya niyetlenen , arkadaşlar varsa bana ulaşırsa çok sevinirim
8.000rpm
02-06-2009, 06:59
birkaç ay önce 2003 cooper aldım , bahsedildiği gibi cvt şanzıman ve direksiyon pompası konularına dikkat etmek gerek... kesinlikle ama kesinlikle almadan önce ustaya göstermelisin...
verdiğin ilandaki araç "one" modeli ve km.si de bence yüksek olduğu için o parayı haketmiyor. hele ki şu kriz ortamında biraz fazla fiyat istiyor sahibi...
ister one ister cooper olsun , yol tutuş konusunda kesinlikle her virajda yüzünde tebessüm yaratacaktır emin ol...
yakıt tüketimi (cvt-cooper için) şehir içi dur-kalk trafikte 10.-litre civarında gezer , bir miktar yol açılırsa ve aracında cruise control varsa eğer 8-9.-litre civarına indirmen gayet kolay... onun haricinde yürüyen bir nebze serttir , çukurlara dikkat etmen gerekir ki aracın kısa zamanda yorulmasın...
25-26 gibi bütçelere bence acele etme ve bir mini almak istiyorsan one değil de cooper bakmanı tavsiye edebilirim...
bu araçlarda önemli ve değer arttırıcı aksesuarlar digital klima , orjinal deri koltuklar , sunroof , çok fonksiyonlu direksiyon (cooper'larda 3 kollular 2005ten sonra çıktı) , cruise control ve dsc ' dir...
satın alırken bu aksesuarları aramanı tavsiye ederim...
iki kollu direksiyon konusunda benim de antipatim vardı ama bence o bile gayet keyifli... :)
Yekta hocam motorları aynı demişsiniz mini one r53'de SC mi var şimdi ?
Yekta hocam motorları aynı demişsiniz mini one r53'de SC mi var şimdi ?
one ile cooper arasında motor olarak bir fark yok.. chip ile cooper ile aynı gücü yakalayabilirsin sadece yazılımdan kısık hali.. yürüyen aksam s ten farklıdır 3 tip vardır one lar genelde ilk seçenekle gelir ama o bile heralde iyi bir yol tutuş sergiler :) birinci ilan için aksesuarlı denmiş ama hiçbir aksesuar yok fabrikasyon.. sonradan teyp ve jant alınmış.. yakıt olarak normal 1.6 gibi yakar.. km si modeli yüksek ama bana kalırsa gerek yok.. eğer illa mini diyorsan biraz daha biriktir bence paranı 2005 model al.. :)
one ile cooper arasinda demis.. :icon_tup: ikisi de ayni 1.6 motoru kullaniyor, yazilim farkindan dolayi biri 90 birisi 115 HP uretiyor.. One'in yazilimina mudahale edip standart Cooper'dan guclu yapabiliyorsunuz.. 130'a yakin rakamlar hatirliyorum..
8.000rpm
02-06-2009, 15:04
ilk modellerdeki (r53 kasa) one ile cooper motorları aynıdır.. örneğin her ikisi de chiplenince aynı seviyeye ulaşıyorlar.
tabii chiplenmiş bir one , chipsiz standart bir cooper'dan daha güçlü olacaktır bu arada... :)
şu andaki kasada (r56 kasa) one ile cooper motorları farklıdır , one 1,4 / cooper 1,6 dır...
aynen denildiği gibi.. r50 kodlu one ve cooperlar tamamen aynıdır motor olarak :) sadece yazılımdan %20 oranında kısılmıştır.. yani one a yapılan chip ile coopera yapılan chip aynı sonucu vericektir :)
Bencede fiyat bi one a göre biraz fazla cooper bak derim...
artı arkadas 24 25 liralık araba linki atmıs bazı arkadaslar 30 ustu araclar tavsiye ediolar.yani benim merak ettigim 5 6 lira bı anda cıkarabılecek olsa 24 liralık link atarmıydı.emınım oda gıder 30 lıralık arabanın linkini atardı bakın die...
bu paralara cooper güsel araba bence ama bu arac gözüme cokta iyi bişimiş gibi gorunmedi acıkcası,ama genede sen bilirsin tabi.
one ile cooper arasinda demis.. :icon_tup: ikisi de ayni 1.6 motoru kullaniyor, yazilim farkindan dolayi biri 90 birisi 115 HP uretiyor.. One'in yazilimina mudahale edip standart Cooper'dan guclu yapabiliyorsunuz.. 130'a yakin rakamlar hatirliyorum..
pardon ya yanlış anlamışım :hahaha: