Orijinalini görmek için tıklayınız : emme manfolduna kaçan parça
racing3000
01-06-2009, 23:19
arkadaşlar bi arkadaşım emme manifoldunun içini arada bir temizle dedi, ben de tek başıma olduğumdan içerden birini gaza bastırmak yerine düz bir tornavida ile kelebeği açtım ve bezle silmeye çalıştım. ancak bu esnada düz tornavida ile 1 hafta önce dyson marka silikonla yaptığım işten kalan silikon parçalarının kelebeğin yay basıncıyla kopup içine girebileceği aklıma geldi. o an gözlemleyemedim girip girmediğini, ama 2 ya da 3 kere kelebek sıkı bir şekilde tornavidayı sıkıştırdı ve o poziyonda sürtünerek çekmek zorunda kaldım. akşam eve döndükten sonra aklıma geldi bunun ne kadar sakat bişey olduğu. dua ediyorum girmemiş olması için , ancak girdiyse nelere neden olabilir. 15-20 km aracı da kullandım. şimdiden teşekkürler.
ee bisey olsa o kdr km de olurdu =)
racing3000
01-06-2009, 23:38
umarım, korkum çok küçük parçacıklar olursa ses vuruntu ya da çekiş düşmesi gibi farklılıkları hissedemeyip piston subap vs nin orta ya da kısa vadede zarar görmesi
Rstmania
01-06-2009, 23:47
Silikon parçasıysa çoktan motorda yanıp parçalanmıştır.
marsa basmanla sibob un arasına alırdı ztn.. sıkıntı yapma..
bende üst kapakları boyamak için sökerken vidayı düşürdüm sandım 1ay boyunca arabayı çalıştırmadım alet edavatı aldım karteri sökücem yattım arabanın altına şerrefsiz vida bana bakıyor hortumun üstünden :D kendime hi kızmadım o kadar sevinmiştimki hemen ödüllendirdim arabayı yağı değiştirdim büyük mutlulukla marş bastın:D
R_Kaptan
02-06-2009, 04:38
silikon parçalrının motora herhangi bir zarar açması ihtimali çok düşük,boşa kendini üzme..
racing3000
02-06-2009, 08:32
arkadaşlar hepinizden Allah bin kere razı olsun, nasıl bir uykusuzluk rahatsızlık çekiyordum anlatamam. çok çok teşekkürler. kafam boşaldı biraz gerçekten.
benim eklemek istediğim birşey var ,
yukarıdaki problemle direk ilgili değil ama olsun ,
silikon problem yaratır lambda sensörleri için ,
emme değilde bazı sivri zekalı tamirciler eksoz contalarında (sanki o sıcaklığa dayanacakta!) silikon kullanıyor, bu silikonun kokusu eksozda takılı olan lambda sensörümüzün ömründen büyük ölçüde çalar !
mesela şöyle bir senaryo yazalım,
tamirci akşam dükkanda arabayı topladı bitirdi ,
ama eksoz contalarına silikon falan sürdü ,
arabayı öyle bıraktı ,o silikondan çıkan kimyasal kokular lambda sensörünü etkileyecektir , ben öyle düşünüyorum ki okuduğum bazı üretici teknik dökümanlarında bu tip uyarılar mevcut , solvent, silikon bazlı malzemeler ..
racing3000
02-06-2009, 08:52
abi bilgi paylaşım için teşekkürler, atlanmaması gereken bir nokta aslında
waterboy07
03-06-2009, 19:11
merak edecek birşey yok silikon parçaları girse bile anında yanar yada esozdan cıkar giderler.
racing3000
04-06-2009, 10:10
inşallah abi. peki hava filtresi kullanılmadığı durumlarda motorun ciddi zarar gördüğünü biliriz hep. o kadar küçük toz zerrecikleri nasıl zarar verebiliyor araca??
aphelion
04-06-2009, 10:55
Kısa vadede toz parçacıklarının zararını goremezsin ama bu süre uzadıkça kurum tutmaya ve yapıstıgı yerleri cizmeye başlar cizdikleri yerleride doldurmaları sonucu ciddi zararlar verebilir hava filtresini cıkardıgın zamanlarda bile hani neden cıkarıyorsun demiyecegim bende cıkardım cünkü o sesi bazen istiyor insan ama en azından bütceni ayarlıyana kadar bir tane kafa alıp sök tak yapman daha mantıklı veya en azından kadın corabı geçir :)
racing3000
04-06-2009, 13:42
hava filtresi sökük vaziyette aracı yürütmedim şimdiye kadar ama kulağımıza gelen bir bilgi olarak sizlerle paylaşmak fikirlerinizi almak istedim