Orijinalini görmek için tıklayınız : buda benim lpgturbo civic
2001 model 1.6 ies
101.000 km de maşallah sıkıntımız yok
0.5 barda, yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.
safc2
550cc RC
1.8 passat turbosu
fordconnect intercoller
5 kanal radyatör (abartık kışın hiç ısınamıyoruz :) )
motor içinede masraf yaptık tabiki zaten dıştan diye başlıyor sonra ekzostan çıkıyor bu turbo işi :)
VOLTRAN LPG KİTİ :)
turboyu ilk aracıma çorludan bir kardeşim uyguladı sagolsun. sonrasıda geldi işte. TÜM ARKADAŞLARA KAZASIZ BELASIZ.
görüseniz fazla zorlamayın ben yaşlı ve ufak barlı bir adamım:)
MANİFOLD KÖTÜ GÖZÜKEBİLİR AMA KLİMAM ÇALIŞIYOR :)
http://img218.imageshack.us/img218/4626/grnt085.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/3732/grnt135y.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/9787/grnt001r.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/903/grnt004o.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/1165/grnt005a.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/2195/grnt009rbt.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/2882/grnt006t.jpg
valla ne denir ilk yaptığınızda büyük ihtimal kırılır denilmişti ancak sıkıntı yaşamamışsınız tebrikler hem ekonomik hem de keyifli bişey olmuş belliki kazasız belasız keyifli sürüşler
yavuz364
02-06-2009, 23:52
güzel araba :) bir sorum olacak, hem turbo hem LPG konusunda söylemek istediğin birşey var mı ? çok iyi uyum sağlıyormu ? veya verimsiz mi oluyor ? bende böyle birşey düşünüyorum da henüz hem turbo hem LPG birtek sizin arabayı gördüm :)
evet kardeşim çok kişi kırarsınız dedi, yapan kişi arkadaşımdı kafaya koymuştu, anahtarıda bi kere elimden aldı ve olan oldu :)
60 ytl ye halkalıdan yola çıkarak tekirdaga gidip geliyorum, o gazlamadan demeyin çünkü arabam gazlı :)
Ekonomi ile performans bambaşka birşey çok çelişkili bir araç olmuş.
Bence 2si birden amaçsız olmuş siz memnunsanız sorun yok :)
evet kardeşim çok kişi kırarsınız dedi, yapan kişi arkadaşımdı kafaya koymuştu, anahtarıda bi kere elimden aldı ve olan oldu :)
60 ytl ye halkalıdan yola çıkarak tekirdaga gidip geliyorum, o gazlamadan demeyin çünkü arabam gazlı :)
maşallah tekrardan :)
Egt saati varmı aracında , varsa ne durumda lpg de merak ettim ?
güzel araba :) bir sorum olacak, hem turbo hem LPG konusunda söylemek istediğin birşey var mı ? çok iyi uyum sağlıyormu ? veya verimsiz mi oluyor ? bende böyle birşey düşünüyorum da henüz hem turbo hem LPG birtek sizin arabayı gördüm :)
valla kim ne derse desin kendi depomu kendim kazanıp dolduruyorum;)
lpg anlatılmaz kardeşim yaşanır:)
demek istiyorum dersen buluşalım ortak noktada bir test et. kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş :)
lpg turbo çok araç var ama internetle tanışmamışlar. + fabrika çıkışı turbolu araçların çoguda sıralı sistem lpg li.
dipnot: LPG yi ehline baglatırsan inan mutfaktaki tüpten daha zarasız.
gokhan035
03-06-2009, 00:10
Bastığında güzel bir performans alıyorsun basmadığına da gayet az yakıyosun? bu doğru bi tespit mi :) bize açarmısın biraz? km de ne yakıyor vs? 550 cc enjektör ve lpg nası yani diyesi eliyo insanın :) hem turbo hem lpg hem klimalı zor bi 3 lüyü bir araya getirmişsiniz tebrikler kazasız belasız sürüşler :)
maşallah tekrardan :)
Egt saati varmı aracında , varsa ne durumda lpg de merak ettim ?
arkadaşım senin bana garezinmi var hep egt soruyon :) yok o saatten hediye edersen olur cem :)
şaka bir yana sürekli denemeler yapan biri degilim ben kafama göre takılıyorum, zaten saglam kovalamaca olunca benzine alıyorum yalan yok :) şuan gercekten memnunum.
Ahmetfikri
03-06-2009, 00:26
maşallah emeğinizin karşılığını almışsınız
daha önce konyadan primera koymuşlardı foruma hem lpgli hem turbo
muzaffer ustada turbolu araçta lpg ile hava\yakıt karışımının daha kolay ayarlandığından bahsetmişti
Bastığında güzel bir performans alıyorsun basmadığına da gayet az yakıyosun? bu doğru bi tespit mi :) bize açarmısın biraz? km de ne yakıyor vs? 550 cc enjektör ve lpg nası yani diyesi eliyo insanın :) hem turbo hem lpg hem klimalı zor bi 3 lüyü bir araya getirmişsiniz tebrikler kazasız belasız sürüşler :)
lpgci abime gidiyorum lpg ecu suna baglanıyor laptopla yola çıkıyoruz, ver abi diyorum veriyor, kes abi diyorum kesiyor, binevi safc ayarı gibi bişey :) lpg de gaz pedalının üstüne çıkıp otobanda istedigin kadar gazla çok zor 300 kuruş yakar, 100 ile takılırsan 160 kuruş:)
550cc rc enjektörler ise inatçı arkadaşlar için benzinlede sıkıyoz arasıra :) ama 97 oktan;)
ya ne anlatsam yalan işin sırrı lpg ustasında ayarı veren o kesinlikle vuruntu duyamasınız, klimaya gelince 6 yaşında bir oglum var allah bagışlarsa onu yazın terletmemk için :)
maşallah ,sorunsuz sürüşleri dilerim..
egeturbo
03-06-2009, 00:48
valla kim ne derse desin kendi depomu kendim kazanıp dolduruyorum;)
lpg anlatılmaz kardeşim yaşanır:)
demek istiyorum dersen buluşalım ortak noktada bir test et. kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş :)
lpg turbo çok araç var ama internetle tanışmamışlar. + fabrika çıkışı turbolu araçların çoguda sıralı sistem lpg li.
dipnot: LPG yi ehline baglatırsan inan mutfaktaki tüpten daha zarasız.
maşallah maşallah çok hoşuma gitti.
konunu dağıtmış gibi olucam ama bi dip not Manisada Voltranmıydı İtalyan markası bişidi yetkili satış ve uygulama bayisi var.Sonradan turbo gibi işlemlere lpg takıp ayarınıda süper yapıyor.Manisalı arkadaşlara duyrulur.İzmirden ayar yaptırmaya giden turbo şahinciler söyledi
Maşallah araçınız çok temiz gözüküyo, ister ekonomik ister performans alabiliyosunuz görüldügü kadarı ile. :) kazasız belasız kullanın.
Ahmetfikri
03-06-2009, 00:53
arda manisada voltran bayisi yok kimmiş o adam bi öğrensene adını sanını
ErayCerit
03-06-2009, 01:39
Benimde uygulamak istediğim bir projeydi bu hem LPG hemde 0,5-0,8 bar arası bi basınç :) güzel bi örnek oldu benim için ilerde kapınızı çalabilirim :D
iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.
elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalışırım özellikle lpg montajı ve ayarları konusunda.
turbo işinindede kimin iyi oldugunu biliyorsunuz zaten ;)
nightkids_han
03-06-2009, 08:28
turbo ve lpg :beuj:
maşallah aracına ....
hakkatten masallah..allah turbona zeval vermesin:)
Maşallah..Allah sorunsuz kırılmadan binmeyi nasip etsin :)
masallah lpg beynine bir nevi stand alone doyolardi:D lpgci amcalar da mapci oldu ya....
interesting bir makina olmuş kazasız ve sorunsuz sürüşler dilerim :)
masallah lpg beynine bir nevi stand alone doyolardi:D lpgci amcalar da mapci oldu ya....
aynen kardeşim adamların işi o oldu
ayarcı kardeşlerin hepsi aslında bi nevi mapping yapıyorlar ama daha basitini :)
güzel gidiyor 106 la olan vıdeosu mevcut :D maşalah:)
Maşallah gücü nedir şimdi ortalama bunun :)
Çok km yapan arkadaşlar için lpg kaçınılmaz e adamda aracı lpgli diye mod. yapmasın demek bence doğru değil
Keyif ve ekonomiyi birlikte istemenin nesi yanlış.
Keyifle kullanmanı dilerim
Çok km yapan arkadaşlar için lpg kaçınılmaz e adamda aracı lpgli diye mod. yapmasın demek bence doğru değil
+12000 rpm :D
Sierra Rs
03-06-2009, 09:36
tebrikler.. kazasız belasız zevkli kullanımlar diliyorum :)
LPG+TURBO amaçsız bir girişim olduğunu düşünen arkadaşlarımız için ufak bir dip not:
Şu anda araçlarınıza koyduğunuz benzin denilene göre 97 oktan, peki hiç LPG kaç oktan biliyormusunuz? yaklaşık 110-120 oktan. Bu da deli gibi sıkıştırma deli gibi avans demek...
LPG benzine göre hem daha tasarruflu hem de performans olarak daha fazla güç elde edilebilir bir yakıt, tabi ayarlayan işten anlıyorsa...
Kazasız belasız güle güle keyifle kullanın, güzel bir çalışma olmuş tebrikler.
dragstar
03-06-2009, 10:48
dğişik bir çalışma olmuş tebrikler
Konuyu yeni gördüm maşallah güle güle kullanın ben bu araç ile denemiş olabilirmiyim TEM Avrupa yakasında.
aynen şimdi seninle rövanş talep ediyorum :) mümkünse kardeşim.
+100.. aynen katılıyorum maaşallah , sorunsuz ekonomik ve zevkli , gayet güzel bi ikili bence..
aşırı beslemeli otomobilde lpg ye karşı olsamda, siz istemişsiniz yaptırmıssınız ve mutlusunuz..
güle güle kullanın..
Yurt dışında bildiğim kadarıyla LPG artı tune çok moda maşallah kazasız belasız.
VteC_MaNiaC
03-06-2009, 12:47
LPG+TURBO amaçsız bir girişim olduğunu düşünen arkadaşlarımız için ufak bir dip not:
Şu anda araçlarınıza koyduğunuz benzin denilene göre 97 oktan, peki hiç LPG kaç oktan biliyormusunuz? yaklaşık 110-120 oktan. Bu da deli gibi sıkıştırma deli gibi avans demek...
LPG benzine göre hem daha tasarruflu hem de performans olarak daha fazla güç elde edilebilir bir yakıt, tabi ayarlayan işten anlıyorsa...
bu konuda bir bilenden daha detaylı bir bilgi alsak çok hoş olur bence ....
bu arada maşallah diyelim kazasız belasız 550 RC lerle safc ile nası rölanti tutturuyorsunuz ?
Maşallah Haluk abi:) Kazasız belasız.
Tech bölümüne konu açıp sorularınızı yazarsanız seve seve yanıtlarız.
D16inside
03-06-2009, 13:39
maaşallah cok güzel olmuş.
aynen şimdi seninle rövanş talep ediyorum :) mümkünse kardeşim.
Her zaman deneriz ne zaman istersen haber ver yeter abi. Proje geliştimi o zamandan sonra merak ettim.
Ben seninle denediğimde ince conta varmıydı arabamda hatırlamadım şuan ince conta takılı.
BlackEmperor
03-06-2009, 14:10
Her zaman deneriz ne zaman istersen haber ver yeter abi. Proje geliştimi o zamandan sonra merak ettim.
Ben seninle denediğimde ince conta varmıydı arabamda hatırlamadım şuan ince conta takılı.
kim geçmişti peki :beuj::soru:
işte ya devir ekonomi devri... Ya neden performansı illaki pahallı olcak. Akıl karı hem ekonomi hem performans... işte hayalimdeki araba...
Basınca kaçıcak, isteyince az yakacak...
Kazasız belasız, hayırlı günlerde kullan kardeşim...
vtec geçti tabiki
vtecte ince conta diye bişey konuşmadık yoktu sanırsam.
ama bende 5500 devirde vuruntu vardı, vites degiştiriyordum kırmamak için suan sorun yok, ne dönerse çeviriyorum, proje şuan son halinde yani bu defa bahane bulmayacagım kaza bela kopma olmaz ise;)
telefonunu yazarsan kardeşim denemek için araşırız.
bu arada maşallah diyelim kazasız belasız 550 RC lerle safc ile nası rölanti tutturuyorsunuz ?
bende istanbulda yaşamaktayım özgün veya bu işin profu olmuş arkadaşlar duruyorken bunu açıklamam mümkün degil zaten bilmiyorum:)
yanlız gaz pedalına sonuda kadar basmadıgım müddetce afc2 deki yakıt göstergesi hep eksiyi gösteriyor, birgün görüşürsek rolantide çalıştırım senin için :)
Maşallah gücü nedir şimdi ortalama bunun :)
Bende merak ettim bu sorunun cevabını.. :)
Sen bana gündüzden mesaj at siteden ben cevaplarım. Haftanın 7 günü bakarım siteye.
maşaLLah hem gücü hem ekonomiyi bir arada kuLLanmışsınz.. :)
street_cops
03-06-2009, 17:22
maşallah. :)
Bende merak ettim bu sorunun cevabını.. :)
vtec beni geçtiginde paşaoglu dynoda ölçtürmüştüm lpg de 148.8 hp idi benzinde 146.4 0,3 barda. :)
ama suan 0,5 barda kullanıyorum, 106 gti ile denedim 1 defa kalktık geçtim, 2 defada 3 vites rollingte geçtim. tabiki 106 gti dan gti fark var, iki aynı model gti birbirini geçiyor ;) bu kısas degil ama ben denedigimiz kardeşimizin aracını geçtim, hemde 17 lerle. şu bir gerçek Aygaz lpg çekişte çok fark ediyor.
yani halep ordaysa lpg burda :)
Mustafa Birsesli
03-06-2009, 17:33
düşük hp li setuplarda lpg olabılır dıye düşünüyorum tebrikler mutlu oldugunuz için :)
Antalyalogy
03-06-2009, 17:39
Tebrikler..Bu konuda daha çok uygulama göreceğiz yakında heralde...
vaay cok iyi ya hem turbo hem lpg :) Allah sorunsuz binmek nasip etsin..
bu arada, lpg'nin oktan sayisinin benzinden fala oldugu dogru.. 110-120 falan mi hatirlamiyorum da , eger dogru duzgun yapilirsa lpg'deyken daha performansli olabiliyor.. tabi lpg'deyken fazla devir donunce yaglama problemi cikabilir, dikkat etmek lazim..
bende biyerde okumuştum lpg nin oktanı benzinden yaklaşık %10-15 arasında daha fazla diye.
kazasız belasız iyi günlerde kullanın :)
VteC_MaNiaC
03-06-2009, 18:59
bende istanbulda yaşamaktayım özgün veya bu işin profu olmuş arkadaşlar duruyorken bunu açıklamam mümkün degil zaten bilmiyorum:)
yanlız gaz pedalına sonuda kadar basmadıgım müddetce afc2 deki yakıt göstergesi hep eksiyi gösteriyor, birgün görüşürsek rolantide çalıştırım senin için :)
:) yok ben bilgi amaçlı sordum .. çünkü safc ile kontrol için büyük enjektörler genelde 440 kullanıyorlar ... bide yakıt kısmının sürekli (-) göstermesi o devirde benzini kıstığınızı ifade eder o yüzdendir
kazasız belasız kullanın, turbosuz araba düşünemiyorum artık :)
tadını alan bidaha bırakamıyor...
way way wayy kimleri görüyorum :D:D:D:D
abi maşallah canavar canavar geçen hafta c.tesi hem seni uzun aradan sonra gördüm hemde arabanı :)
abi hafta sonu görüşelim bi orgz. yapalım :D:D:D
:heyoo:
olur melih bu pazar çocuklar lüleburgazda drag düzenlemişler oraya gidecegim işin yoksa gel katıl eglenceli oluyor. :)