Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Burası Türkiye.. Burada Herşey Olur

EmreAygun
08-06-2009, 18:41
Alınan bilgiye göre, İzmir'in Bornova ilçesi Ankara Caddesi'nde Süleyman Yıldırım'ın kullandığı 34 AV 1845 plakalı tır, yayaların kullandığı üst geçidin altından geçerken, tırın arkasında taşıdığı helikopterin üzerindeki branda, sürtünme nedeniyle alev aldı. Tırı durduran Yıldırım, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürdü. Yangında, tır ile arkasında taşıdığı helikopter zarar gördü.

İtfaiye görevlilerinin yaptığı incelemede, tırın arkasındaki helikopterin üzerinde bulunan brandanın, üst geçidin altından geçerken betona sürtünmesi sonucu alev aldığı, yangının bu nedenle çıktığı bildirildi.

Yangından kısa süre sonra Ankara Caddesi'nde seyreden ve yine helikopter taşıyan 34 UH 857 plakalı tır da aynı üst geçidin altından geçerken sıkıştı. Üzerindeki helikopterin üst geçidin betonuna takılması nedeniyle sıkışan tır, lastiklerinin indirilmesi sonucu yola devam edebildi.

Tırların taşıdığı helikopterlerin özel bir şirket tarafından yurt dışından ithal edildiği, İzmir Limanı'ndan alınarak şirketin Gaziemir'deki deposuna götürülmeye çalışıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YANGINDA BİR KISMI ZARAR GÖREN HELİKOPTER İLE ÜST GEÇİDE SIKIŞAN DİĞER HELİKOPTERDEKİ HASARIN GİDERİLMESİ İÇİN TEKNİK EKİPLER İNCELEME BAŞLATTI

İzmir'in Bornova ilçesinde yayaların kullandığı üst geçidin altından geçerken üzerindeki brandanın betona sürtünmesi sonucu çıkan yangında zarar gören helikopter ile aynı üst geçide takılarak hasar oluşan diğer helikopterde teknik ekipler inceleme başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bornova'da yayaların kullandığı üst geçidin altında üzerindeki brandanın betona sürtmesi sonucu çıkan yangında zarar gören bir firmanın ithal ettiği helikopter ile aynı üst geçide takılarak hasar oluşan diğer helikopter, Gaziemir'deki şirketin deposuna getirildi.

Alıntıdır (Haber7.com)

EmreAygun
08-06-2009, 18:42
Pistten Çıkan e-5 teki taksi ye çarpar.. karada giden helikopter bile kazaya karışır :) ne de olsa burası Türkiye.

TarikS
08-06-2009, 18:47
Ust gecide takilma vakalari yeni degil, ilginc gelmedi bana bu haber.. :)

M_PROJECT
08-06-2009, 18:59
Banada ilginc gelmedi. Ust gecit kazalari avrupada meshurdur.

sportinger
08-06-2009, 19:01
sigortalımıymış helikopterler yazık olmuş uçamazlar heralde...

EmreAygun
08-06-2009, 19:14
bana ilginç gelen tarafı bu kadar değerli bir şeyin taşınırken bu kadar dikkatsiz ve ihmalkar davranılması oldu. yani ne bileyim taşıyıcı firmanın böyle bi hususta bi yaptrımı olması gerkmzmi güzergah belirlemede bu olasılıkları hesaplamada

buraek4
08-06-2009, 19:21
otobandan gelmesi gerekirdi bence tırların..ozaman böyle bir problem yaşamazlardı..gerçi güzergah üzerindeki köprü viyadüklerin yerle olan mesafesi hesaplanarak yola çıkarılılır böyle yüklü tırlar kamyonlar ama bunlar yeni daha herhalde:D

DaRkNeSs-
08-06-2009, 19:24
bahsedilen güzergah izmire gelen herkesin kullandığı bi yol ve üstgeçitler o kadar alçak değil aksine gayet yüksek,5.20 yükseklikte olması lazım nası sürttü ve sıkıştı ben onu anlamadım esas..
acaba üniversitenin önündeki altgeçitten mi bahsediliyor?

buraek4
08-06-2009, 19:31
bahsedilen güzergah izmire gelen herkesin kullandığı bi yol ve üstgeçitler o kadar alçak değil aksine gayet yüksek,5.20 yükseklikte olması lazım nası sürttü ve sıkıştı ben onu anlamadım esas..

yayaların kullandığı üst geçit diyor..özkanlar tarafı bence

DaRkNeSs-
08-06-2009, 19:46
tamam işte o üstgeçit baya bi yüksek
helikopter dediğin şeyin yüksekliği kaç metre ki? hadi olsun 3 metre?
dorse yüksekliği 2 metre olsa ki değildir 1,5 metredir en fazla
5.20 olan bi köprüye nası sıkıştılar merak ettim :D
bi daha geçerken bi bbakacam köprü yüksekliğine :D

umut01
08-06-2009, 21:01
asfaltlar yenileniyor. köpsrülerin 5,20 lik mesafesi 5 oluyor git gide daha da azalıyor. benim anlamadığım bir tır takıldı ikincisini niye aynı yoldan geçirmeye çalışıyorsun.

MeMo
08-06-2009, 21:14
asfaltlar yenileniyor. köpsrülerin 5,20 lik mesafesi 5 oluyor git gide daha da azalıyor. benim anlamadığım bir tır takıldı ikincisini niye aynı yoldan geçirmeye çalışıyorsun.

Birisi takılmıs bırı brandayı surtmeden yakmıs ıkısıde takılmamıs ;)

anıl turan
08-06-2009, 21:17
sigortalımıymış helikopterler yazık olmuş uçamazlar heralde...

sigortadan para almak için yapılmış birşeyde olabilir sigortalıysa...

dragstar
08-06-2009, 21:17
normaldir herşey olabilir

cem
09-06-2009, 02:10

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/08/helikopter-kaza1.jpg

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/08/helikopter-kaza2.jpg

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/08/helikopter-kaza3.jpg

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/08/helikopter-kaza4.jpg

turbo&quattro
09-06-2009, 05:13
Artik her anormal haber normalmis gibi geliyorD:

Dragger
09-06-2009, 07:56
Gecitte yükseklik yazıyor mu göremedim ama yükleme hatası gibi göründü bana...

Fotograflar herseyi acıklıyor zaten, tırın yükseklige bak, bir de helikopterle gelinen yükseklige...

efe-E
09-06-2009, 10:02
Normalde bizim evin önünden hiç tır mır geçmez, dün sabah işe gitmek için çıktım, dorsesinde helikopter olan bir tır. Bende fotoğrafını çektim bu ne len diye :D

http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=0b38469146&view=att&th=121c408619b697fb&attid=0.1&disp=inline&zw

İkinci sıkışan tır'ın benim telefondan hatıra fotosu :D

oguzRs
09-06-2009, 10:17
olan güzelim helikoptere olmuş. köprünün yüksekliği biraz az geldi bana

DaRkNeSs-
09-06-2009, 13:39
dorse yüksekmiş baya helikopter yüklemek için..
sıkışan tır biraz daha yüksek sanki brandası yanan a nazaran..

SekoLive
09-06-2009, 13:43
aslında olay şu şekildeymiş :P

helikopter oradan geçemiceğini sanıp kendince köprüye yaklasınca havalanmıs ve köprüye takılmıs :D

şaka bi yana yazık olmus helikoptere...

gkhunk
09-06-2009, 13:49
heliler konteyner gemisi ile gelmiş, 12' lik, direk support ile beraber tırlara yüklemişler. bu tür taşımalarda genelde alçak dorseli tır kullanıyorlar ama bizimkiler umursamamış anlaşılan.

madem yükledin, yüksekliği de kontrol et demi. biri diğerine haber vermemiş mi o enteresan olan.