PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AEM EMS Generation 2



Oz`
09.Haziran.2009, 08:36
AEM EMS GEN 2 |
Çıkışları
Injector çıkışı|12
Ignition çıkışı|8
Extra kontrol edilebilir çıkış (sase)|12
Extra kontrol edilebilir çıkış (12 Volt)|4
Ayrı ayrı silindir ateşleme kontrolü|Var
Ayrı ayrı silindir enjektor kontrolü|Var

Girişler
Trigger Girişleri (Ref/Sync)|3
Analog voltaj girişi |12
Analog temperature |6
Switch girişi|6
Oksijen sensoru bağlanabilme|2 x
Barometrik sensor |Var
Vuruntu sensor girişi|2
Ayarlanabilir Vuruntu sensör frekansı |Var

Bağlantı Şekilleri
RS232
CAN
USB

Veri Alma
Datalog Hafızası|1MB
Kanal Başına log alma hızı |250 Hz
PC logging|Var
Data analizi yapabilme AEMLog|Var

İşlevleri ve özellikleri
Boost Kontrol|Var
Hız tabanlı boost kontrol|Var
Nitrous injection|Var
Aşamalı enjeksiyonkullanımı |Var
Hız limitleyicisi |Var
Traction ve kalkış Kontrol|Var
ALS (Drag ve Rally)|Var
Gear Cut (sıralı sanzıman sistemleri için)|Var
Rolanti kontrol |Var
Variable cam Kontrol |4 egzantirik
Elektronik gaz kelebek kontrol|tak çalıştır modeller için
Şifrelenebilir program | Var
Ana röle Kontrol|Var
VTEC Kontrol|Var
Fuel & Ignition devir kesiciler |Var
"In-cockpit" global fuel trim capability|Var
Vites bazli shift light|Var
Evap/Purge valve kontrol|Var
DC Motor Kontrol|2 Kanal
Program base li switch girişleri|2
EGT bazlı benzin kontrolu|Var
Maximum boost limiti|Yok
Otomatik şanzıman Kontrol|Var


Uyumlu Araçlar 19/10/2009
Supported PnP Applications: (in order of release date)
30-6100: Toyota Supra TT (available since June 2009)
30-6052: Honda S2000 (limited availability since August)
30-6050: Honda OBD2B (limited availability since August)
30-6040: Honda OBD1 (limited availability in October)
30-6060: Honda OBD2A (limited availability in October)
30-6300: 1G DSM (limited availability in October)

available soon:
2G DSM (1310 EMS replacement)
3000GT (1311 EMS replacement)
6-cylinder Honda J-series swap (plugs into 2000-ish Accord V6, Acura TL engine harness)

SupraTR
09.Kasım.2009, 23:45
ben Supra icin ismarladim bakalim... Haltech 2000 ve Aem2 arasinda secimimi en sonunda Aem2 icin kullandim, bunda eskiye göre DLi kutusuna gerek olmamasi etkili oldu:)
Aem2'nin Traction Control ile deneyimi veya bilgisi olan varmi, yoksa RaceLogic'den baskasi yalanmi halan?

DC2-R
05.Aralık.2009, 09:03
AEM generation 2 ler .. kucuk siyah kutulu olan lar mi ?

vtecturbo
05.Aralık.2009, 11:04
AEM generation 2 ler .. kucuk siyah kutulu olan lar mi ?

evt

http://img706.imageshack.us/img706/813/30105x4small580x511.jpg (http://img706.imageshack.us/i/30105x4small580x511.jpg/)
http://img704.imageshack.us/img704/7928/aemseries2emsdetails580.jpg (http://img704.imageshack.us/i/aemseries2emsdetails580.jpg/)

DC2-R
05.Aralık.2009, 14:09
daha once inceleme sansim olmamisti .. USB girisi de olmasi guzel.. :D ...

Oz`
09.Aralık.2009, 08:52
çok küçük deiller dün birinle müteşerrif oldum o kadar küçük kutu deiller :)

trequal
04.Mart.2010, 21:59
ben Supra icin ismarladim bakalim... Haltech 2000 ve Aem2 arasinda secimimi en sonunda Aem2 icin kullandim, bunda eskiye göre DLi kutusuna gerek olmamasi etkili oldu:)
Aem2'nin Traction Control ile deneyimi veya bilgisi olan varmi, yoksa RaceLogic'den baskasi yalanmi halan?

time base çalışan bir traction sadece pistte etkili olabiilir.bende 1 de kullandım ama zaman bazında çalıştığı için zemin farklılıklarında aptallıyor ama pist gibi aynı zeminde kullanılacaksa beklediğimden çok daha başarılıydı.

Spawn
04.Mart.2010, 23:18
eski EMS ile nefarkı var tam oalrak özgün bey?

Oz`
06.Nisan.2010, 08:13
eski EMS ile nefarkı var tam oalrak özgün bey?

enjektor kontrolu çok daha başarılı idle control çok daha stabil
ilk çalışma sorunları felan hemen hepsi düzelmiş ve daha hızlı :)

Oz`
06.Nisan.2010, 08:14
ben Supra icin ismarladim bakalim... Haltech 2000 ve Aem2 arasinda secimimi en sonunda Aem2 icin kullandim, bunda eskiye göre DLi kutusuna gerek olmamasi etkili oldu:)
Aem2'nin Traction Control ile deneyimi veya bilgisi olan varmi, yoksa RaceLogic'den baskasi yalanmi halan?

senin yerinde olsam TC ile moteci tercih ederim acayip şekilde basarılı gördüm ben bizzat denedim gayet güzel

miniks
06.Nisan.2010, 09:13
K serisine de çıksın da alalım

DC2-R
20.Nisan.2010, 15:24
AEM GEN2 için ara kablo olarak RS232 den USB Serial kullandınız mı ? Bağlantıda sorun çıkıyormu ?

Mechanix
20.Nisan.2010, 17:40
GEN2 usb bağlantılı değilmi zaten ?

Oz`
20.Mayıs.2010, 18:18
Gen 2 Hem USb hemde serial Bağlantısına sahip bir unite

AvcI
04.Haziran.2010, 22:57
özgün, aem - simtek ve hydra üçlüsünü karşılaştırdığında fayda ve maliyet yönünden ne tavsiye edersin ?

KSK-VTEC
18.Haziran.2010, 00:05
dr bu alette vites vites basınç ayarı yapabiliyozmu

yusufbatırel
18.Haziran.2010, 01:01
ozgun benım arabada cıft beyın var e34 v8 ıcın beyın almak ıstesem hangı urunu tercıh etmelıyım.

Oz`
18.Haziran.2010, 01:25
Dta Fast alman daha makul olur

Oz`
18.Haziran.2010, 01:29
dr bu alette vites vites basınç ayarı yapabiliyozmu

evet kardeşim yapabiliyorsun

Oz`
18.Haziran.2010, 01:31
özgün, aem - simtek ve hydra üçlüsünü karşılaştırdığında fayda ve maliyet yönünden ne tavsiye edersin ?

ben aemciyim :)

coolvtec
18.Haziran.2010, 07:59
Özgün AEM V2 ile Neptune RTP karşlaştırır mısın? Artıları neler aemin?

AvcI
02.Ağustos.2010, 23:04
ben aemciyim :)

peki, aem emsler arasındaki kodlardaki farklar nedir ? ve 01 wrx için hangi koddaki aem ems uygundur ?

Oz`
03.Ağustos.2010, 13:40
trdeki wrx lere ems ler uygun değil bazı wiringleri değiştirerek çalıştırabiliyorsun

GokhanE.
25.Ocak.2011, 03:22
aem ems lerin voltaj düzensizliklerine haltechler kadar dayanmadıgı söyleniyor,eger aem beyin kullancaksak yanına bir buddy club condenser almalı mıyız?

Oz`
25.Ocak.2011, 08:47
hayır kesinlikle öle bişey yok zaten kendi kendini direk korumaya alır sadece voltaj düşükse kendini kapaıyor

merruse
25.Ocak.2011, 08:50
ben aemciyim :)

Demekki neymiş.. İskender ısmarlanırken 1.5 ısmarlanacakmış ama...
:D

GokhanE.
25.Ocak.2011, 16:54
hayır kesinlikle öle bişey yok zaten kendi kendini direk korumaya alır sadece voltaj düşükse kendini kapaıyor

bilgi için teşekkürler,gereksiz masraftan kurtardınız beni :)

RCkid
25.Ocak.2011, 18:04
haltechlerde de var benzer koruma, voltajı stabil hale getirmek için ne yapılmalı?

merruse
25.Ocak.2011, 21:51
Büyük değerli bir kapasitör kullanman lazım. Aküden direk elektrik çektiğinizi ve en yakın yerden şaseleme yaptığınızı varsayıyorum.

Murat
25.Ocak.2011, 22:09
nekadar büyük? 2 3 5 ?

GokhanE.
26.Ocak.2011, 00:02
kapasitör kullanarak beyni korumalı bölgeye sokmadan daha aktif biçimde kullanabiliriz dogru mu?

merruse
26.Ocak.2011, 08:40
nekadar büyük? 2 3 5 ?

Size does not matter :p

skopla bakıp peakler ve dalgalanma gidecek kadar büyük.

Murat
26.Ocak.2011, 09:15
valtajı sabitleyecek bişi lazım aslında 14 e. :) sabit 14 olacak.

Oz`
26.Ocak.2011, 14:15
Size does not matter :p

skopla bakıp peakler ve dalgalanma gidecek kadar büyük.

neden dalgalanma olur sasemi sarjın yada kabloların kötülüğümü ?

merruse
26.Ocak.2011, 20:09
Dalgalanmanın nedeni korezyon olabilir. Özellikle şasede. İkincisi şasenin doğru yerden alınmaması olabilir. Elektrik su gibidir. En kısa yolu takip eder. Eğer alternatöre yakın bir yerden alırsan alternatörden, aküye yakın bir yerden alırsan aküden gelir. Mümkünse araya diyot koyun.
Bir başka nedende konjektör.. Alternatör alternatif akım üretir. Konjektörde bu doğru akıma çevrilip voltajı regüle edilerek sınırlandırılır..Eğer voltajda abuk subuk değişiklikler yada dalgalanma oluyorsa konjektörde sorun olabilir.

Sizin tevellütler yetmiyor tabi. :p Eskiden distribütörlerde platin her vurduğunda bobinin çektiği akım arttığı için gerilimde dalgalanma olurdu. Bu da hoparlörlerde motor devrine göre distorsiyona neden olurdu. Bazıları bunun nedeninin manyetik alan olduğunu bile iddia ederdi.. :) Teybin girişine seri bobin ve şönt kondansatörü takar sesi keserdik. Hey gidi meksefeli günler heyyy.. :)

Murat
27.Ocak.2011, 07:09
sabit 13,7V istiyorum yaf. mümkünmü :D

13,6 olmayacak. yada 13,9. yokmu böle bi teknoloji çıkmadımı :D

RCkid
27.Ocak.2011, 08:44
mümkün tabii ki istediğiniz voltaj
tunable dc dc çeviriciler var.

benim arabada akü bagajda ve nerdeyse 2mt kablo var beyine elektrik gidene kadar, problem bu sanırım

Murat
27.Ocak.2011, 09:17
mümkün tabii ki istediğiniz voltaj
tunable dc dc çeviriciler var.

benim arabada akü bagajda ve nerdeyse 2mt kablo var beyine elektrik gidene kadar, problem bu sanırım

sadece beyin değil ama. dinamodan çıkan akım düzenlenerek sabit olarak 13,7 olarak tüm araca yayılacak.


sende tam sorun ne? dalgalanma boyutu nekadar?

merruse
27.Ocak.2011, 09:52
Bunun belli bir amacı varmı yoksa fantazimi?

Murat
27.Ocak.2011, 10:09
sen biliyon abi amacını :D
bahsetmiştim.

34NVL80
30.Mart.2015, 14:07
........:..............