PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Iphone güncelleme sorunu

emre yeşil
09-06-2009, 10:00
arkadaşlar benim iphone yurtdışından gelme ve burda güncellenince cihaz şebeke bulamaz oldu bu konuda bilgisi olan varmı aramızda.

SerdaR A.
09-06-2009, 10:00
kilitlendimi yani açtırmak lazım diye biliyorum

sportinger
09-06-2009, 10:01
pasaporta işlettinmi...

Serencebey
09-06-2009, 10:01
www.ingilizanahtari.com

CasabLanca
09-06-2009, 10:02
pasaporta işlettiysen hala sorun yaşıyorsan 80 tl gibi bir miktara yazılım atıyorlar

emre yeşil
09-06-2009, 10:11
pasaporta işlettiysen hala sorun yaşıyorsan 80 tl gibi bir miktara yazılım atıyorlar

kilendi şebeke gelimiyor kim atıyor acaba

FaBeRgE
09-06-2009, 10:15
jailbreak yapmadın işallah :(

CasabLanca
09-06-2009, 10:17

telefon tamir işiyle uğraşan yerlerden bazıları atıyor ankara olsa hallederizde istanbulda bir fikrim yok ama şu konuda bahsedilen kişi belki halledebilir
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=31300

tunch
09-06-2009, 10:18
yeni konu acmamak icin bende burdan sorucam musadenle emre,

bendede lg shine gibi bi telefon var burda at&t hatli ve baska simcard'la calismiyor,turkiyeye dondugumde kirdirma ihtimalim varmi?yoksa bu kirdirma olayi sadece iphone icinmi gecerli?simdiden tesekkurler

CasabLanca
09-06-2009, 10:20

bendede lg shine gibi bi telefon var burda at&t hatli ve baska simcard'la calismiyor,turkiyeye dondugumde kirdirma ihtimalim varmi?yoksa bu kirdirma olayi sadece iphone icinmi gecerli?simdiden tesekkurler

giriş yaptıktan sonra telekomukasyon kurumuna gidiyorsun çok cüzzü bir miktara (20 tl felandı yanlış hatırlamıosam) telefonu kayıt ettiriyorsun daha sonra yazılım atılırsa çalışır ama şu ana kdr o telefona yazılım atan kimseyi duymadım :D

Kaan
09-06-2009, 10:22
imei sini kontrol ettinmi daha once orjinalmiydi?Güncelleme yapınca komple baştan atıyor ve orjin olmayan imeini silmiş olabilir ondan cihaz şebeke bulamıyor olabilir.
Yada itunes dan active ettin mi?TurboSim varmı cihazda bi ton soru olabilir

ingilizanahtari.com sana yardımcı olur ordan bak

FaBeRgE
09-06-2009, 10:23
Hocam cvp vermedin ama ben anlatayım ufaktan. Vodafone ve yurtdışından gelen telefonlara jailbrek yaparsan ipod touch'ın olur :) Eğer yapmadıysan ve şebeke gelmediyse modem sürücüsünü yüklemelisin. Vereceğin cevaba göre onuda anlatayım :)

emre yeşil
09-06-2009, 10:37
Hocam cvp vermedin ama ben anlatayım ufaktan. Vodafone ve yurtdışından gelen telefonlara jailbrek yaparsan ipod touch'ın olur :) Eğer yapmadıysan ve şebeke gelmediyse modem sürücüsünü yüklemelisin. Vereceğin cevaba göre onuda anlatayım :)

az önce cihazın menüsü vardı artık oda yok i tunese bağlan diyor evet ipod touch'm oldu artık:D:D:D ben servise gitmeden burda çöziyim dedim ama buldum biyerler 90-140 TL sı arası yapılabiliyormuş. ama kendi servisi yapamadığını söyledi.

blackberry storm için bilgisi olan varmı bu bozulunca on taktım şu an :D

Boost Up
09-06-2009, 10:40
Abi Storm için pek iyi konuşmuyorlar, genelde bir memnuniteysizlik var ama :)

FaBeRgE
o ücretleri vermene hiç gerek yok :) itunes'tan restore et önce. Bu arada 3G 2,2,1 mi vers. ?

tunch
insani ozellikle mesaj yazarken yavasligiyla kanser ediyor storm,2. telefon olarak alinabilir ama tek telefon olarak kullanicaksan bence uzak dur

Kaan
09-06-2009, 10:46
shift + restore dosyayı tekrar at cihazın 3g ise eğer 2.2.1 ( 5H11 ) bu veriyonu at yoksa download adresi verim indir ama documents and settingisin içinde vardır yazılımın.

emre yeşil
09-06-2009, 10:49
o ücretleri vermene hiç gerek yok :) itunes'tan restore et önce. Bu arada 3G 2,2,1 mi vers. ?

evet 3G 2,2,1 olmuştu ama şu an menüde yok itunese bağlan var USB işareti okadar:D

FaBeRgE
09-06-2009, 10:49
shift + restore dosyayı tekrar at cihazın 3g ise eğer 2.2.1 ( 5H11 ) bu veriyonu at yoksa download adresi verim indir ama documents and settingisin içinde vardır yazılımın.

download edince itunes görmeyebiliyor. Direk restore dese daha garanti :) Ben 3defa indirdim 2,2,1i :D

FaBeRgE
09-06-2009, 10:50
evet 3G 2,2,1 olmuştu ama şu an menüde yok itunese bağlan var USB işareti okadar:D

acaba telefon DFU moduna mu geçti ? Home+power'a basarak reset atabilirmisin ? Eğer usb modunu değiştirebilirsen restore ile işin çözülür gibi. Jailbreak yapmadıysan tabi :)

emre yeşil
09-06-2009, 10:50

benim cihazım 2,2 idi güncelledikten sonra 2,2,1 oldu ituneste uğraşmaya devam edince ana menüde yok oldu i tunese bağlayıncade müdahale etmeme izin vermiyor şu an

emre yeşil
09-06-2009, 10:51
acaba telefon DFU moduna mu geçti ? Home+power'a basarak reset atabilirmisin ? Eğer usb modunu değiştirebilirsen restore ile işin çözülür gibi. Jailbreak yapmadıysan tabi :)

deniyorum olmuyor :D

emre yeşil
09-06-2009, 10:52
sadece acil arama diyor

yusufcan_k
09-06-2009, 10:53

emre abi saglam bir telefoncuya git ankarada olsan yardım ederdik i phone ustamız vardıda =)) istanbulu bilemeyecegim bizimde bir makinaya turbosim diye birsey takmıslardı normal hatla calısmıyordu onu hattın üstüne koyunca calısıyordu yazılımını 80 tl ye halletmeleri cok sacma geldi pahalı bir rakam bizim burda programlar vs vs herşeyini 20 tl ye attılar xD yazılımını yükseltmek yerine bir alt seviyesini yükleyip bir program atınca ortadan kalkıyordu bildigim kadarıyla sorun ;)

FaBeRgE
09-06-2009, 10:54
deniyorum olmuyor :D

10sn 2sini basılı tutman gerek:)

emre yeşil
09-06-2009, 10:58
tekrar elma gelince bırakmıyomuyuz usta

elma kaldı ekranda uzun süre yine aynı :D

emre yeşil
09-06-2009, 11:01
bi ara menüyü gördüm tekrar gitti

cefiro
09-06-2009, 11:03
kayıt dışı olduğundan yapıyordur büyük ihtimalle pasaportla kayıt yaptırman gerek. yada kullanılmış imei bulup telefonu kırman gerekli.

emre yeşil
09-06-2009, 11:04
cihaz pasaport kayıtlı ama

Kaan
09-06-2009, 11:05
itunes bağladığında cihazı ordan hiç bir müdahele yapamıyormusn?Restore yada upda te tuşları na basamıyormusun?

emre yeşil
09-06-2009, 11:06
hiç birşey yapamıyorum sadece eject key active

Kaan
09-06-2009, 11:08
febergenin dediği şekilde restlemeyi denedin mi home ve power buttona basılı tut kapanana kadar

emre yeşil
09-06-2009, 11:08
hala elimde yapıyorum kırana kadar devam edicem galiba :)

Kaan
09-06-2009, 11:09
msne gelirmisin iki dakka kaan.yazgan@hotmail.com

staskan
09-06-2009, 11:28
arkadaşım telefonun recover modunda ondan öyle işaret çıkıyor yeniden yazılım yüklemen lazım.Ayrıca şebeke gelmeme durumu ise 2.2.1 e yükseltmiş olmandan dolayı turbosimden başka çaren yok 50 lira gibi bi fiyatı vardı onu takıp kullanıcan ;)

baretta
09-06-2009, 11:32
az önce cihazın menüsü vardı artık oda yok i tunese bağlan diyor evet ipod touch'm oldu artık:D:D:D ben servise gitmeden burda çöziyim dedim ama buldum biyerler 90-140 TL sı arası yapılabiliyormuş. ama kendi servisi yapamadığını söyledi.

blackberry storm için bilgisi olan varmı bu bozulunca on taktım şu an :D

Tavsiye etmiyorum Emre blackberry stormu :) Kullandım ve rahatsız bir telefon :)

emre yeşil
09-06-2009, 11:44
Tavsiye etmiyorum Emre blackberry stormu :) Kullandım ve rahatsız bir telefon :)

tanıtımını falan gördüm gayet iyi gibi geldi bana iphone kıyaslayabilirmisin acaba

baretta
09-06-2009, 11:56
tanıtımını falan gördüm gayet iyi gibi geldi bana iphone kıyaslayabilirmisin acaba

IPhone hiç kullanmadım ama aynı mantıkta olan bir telefon sanırım... Iphone için daha şık ve kaliteli diyebilirim BlackBerry'e nazaran... Bir de menüsü çok sıkıcı...

FaBeRgE
09-06-2009, 12:53
kayıt dışı olduğundan yapıyordur büyük ihtimalle pasaportla kayıt yaptırman gerek. yada kullanılmış imei bulup telefonu kırman gerekli.

hocam yazılım ile kayıdın ne alakası var ?

Pardon bi dışarı çıkıp geldim nedir son durum :)

emre yeşil
09-06-2009, 13:07
servisi aradım görüştüm cihazın açılması gerektiğini içindeki beynin sökülüp sıfırlanıp tekrar takılıp yeniden yazılım yüklenmesi gerektiğini ve fiyatının 140 TL sı olduğunu söyledi.

barutçu
09-06-2009, 13:35
servisi aradım görüştüm cihazın açılması gerektiğini içindeki beynin sökülüp sıfırlanıp tekrar takılıp yeniden yazılım yüklenmesi gerektiğini ve fiyatının 140 TL sı olduğunu söyledi.

Hangi servis bu?
Özel olması lazım genpa vs.. dışında Iphone açma yetkisi yok bilginize.

FaBeRgE
09-06-2009, 13:38
Servis bence saçmalamış gibi geldi. Keşke istte olsaydım bi el atardım :o

emre yeşil
09-06-2009, 13:48
Hangi servis bu?
Özel olması lazım genpa vs.. dışında Iphone açma yetkisi yok bilginize.

ne gibi yetki anlamadım yetkiyi ben veriyorum daha ne yetkisi :D

emre yeşil
09-06-2009, 13:49
Servis bence saçmalamış gibi geldi. Keşke istte olsaydım bi el atardım :o

hepimizden ayrı fikirler çıkıyor servis derken 3 yerde aynı şeyi söyledi sorunumu çözsünlerde napıyım abi artık

barutçu
09-06-2009, 13:56
ne gibi yetki anlamadım yetkiyi ben veriyorum daha ne yetkisi :D

Apple telefon bozulduğu zaman yapılması için kvk,genpa vs... yetki vermiyor.

Yani telefon bozuduğu zaman sana yenisini vererek eski telefonunu usa yollamak zorunda.

Vidasını bile oynatamaz yani.

Ama garantı dışı bir telefon olduğu için yaptırabilirsin. Ama genede genpa, kvk'de

yaptıramazsın die biliyorum.

emre yeşil
09-06-2009, 13:58
Apple telefon bozulduğu zaman yapılması için kvk,genpa vs... yetki vermiyor.

Yani telefon bozuduğu zaman sana yenisini vererek eski telefonunu usa yollamak zorunda.

Vidasını bile oynatamaz yani.

Ama garantı dışı bir telefon olduğu için yaptırabilirsin. Ama genede genpa, kvk'de

yaptıramazsın die biliyorum.

hmm anladım özel servis bu

Kaan
09-06-2009, 13:59
Emre telefonunu yurt dışından gertirmiş.O yüzden iPhone tamiri yapan istediği yerde yaptırabilir.Buna KVK ve Genpa da dahil.Ancak KVK yada Genpa biraz daha fazla ücret alır.

Garantili olarak satılan iPhone ların ise garanti işine KVK yada Genpa bakıyor.Yani Turkcell yada Vodafone dan aldıysanız.
Normal şartlarda aslında iPhonun garantisi yok TR de.Turkcell getirtmiş olsa bile.Ancak KVK ve Genpa sadece kendi büyesi için garanti sağlamayı kabul etti iPhone lara normalde uğraşmayacaklardı.O yüzden garantili cihazları bozmamaya çalışın :)

barutçu
09-06-2009, 14:14
Emre telefonunu yurt dışından gertirmiş.O yüzden iPhone tamiri yapan istediği yerde yaptırabilir.Buna KVK ve Genpa da dahil.Ancak KVK yada Genpa biraz daha fazla ücret alır.

Garantili olarak satılan iPhone ların ise garanti işine KVK yada Genpa bakıyor.Yani Turkcell yada Vodafone dan aldıysanız.
Normal şartlarda aslında iPhonun garantisi yok TR de.Turkcell getirtmiş olsa bile.Ancak KVK ve Genpa sadece kendi büyesi için garanti sağlamayı kabul etti iPhone lara normalde uğraşmayacaklardı.O yüzden garantili cihazları bozmamaya çalışın :)

Ben iphone'ı Türkcell'den aldım. Garanti kapsamında olarak.
Telefonum bozuldu düşük takasa girerek bana yenisini verdiler.
Genpa ile konuşmamda servislerinin yetkili olarak gözüktüğünü fakat sadece telefonu bir alete bağlama ve sorununu anlama yetkileri olduğunu söyledi. Benim telefonum ekranı kırılmıştı. Aslında çok kolay bir problem olduğunu lcd panel değişmesi gerektiğini ama yetkilerinin olmadığını belirttiler.Ekran değişimi dışarda yaptırabilirsiniz ama yenisini verelim isterseniz dediler. Bende yenisini aldım ;)
Yani ben genpaya benim telefonumu garantı dışı olarak algılayın yapın deseydim yapacaklarını sanmıyorum.

emre yeşil
09-06-2009, 14:17
Ben neyi anladım bu açtığım konuyla biliyomusunuz arkadaşlar demekki iphone olağan üstü dandik bir cihazmış buneya sorunsuz yok forumları inceledim cihazdan soğudum valla akadaşlar. Herkese teşekkür ederim iphone devri bitmiştir.

barutçu
09-06-2009, 14:23
Ben neyi anladım bu açtığım konuyla biliyomusunuz arkadaşlar demekki iphone olağan üstü dandik bir cihazmış buneya sorunsuz yok forumları inceledim cihazdan soğudum valla akadaşlar. Herkese teşekkür ederim iphone devri bitmiştir.

Valla ben tek bir sorun yaşadım neredeyse iphone parasının yarısını tekrardan verdim, ama bundan sonra iphone dışında telefon kullanmam.
Bugüne kadar hep nokia kullanmıştım.
Zevkler ve renkler tartışılmıyor yani :)

XSi
09-06-2009, 14:26

simcard varmı,

benim amerikadayken gördüğüm, telefonlarda takılıp çıkartılan simcard yoktu, simcard cihazın boarduna entegre edilmiş idi..

eğer simcard var olsa bile, elindeki model türkiyede yoksa şansın zor, varsa da şansın zor olabilir..

M_PROJECT
09-06-2009, 14:30
2 senedir sorunsuz kullaniyorum bende. 2g ama 3g den daha iyi ve saglam oldugu kesin. Apple sorun oldugunda sorgusuz sualsiz yenisini veriyor. Kardesimdeki 3g nin titresim tusu kirildi. Aninda yenisini verdiler. Tabi eskisini alip. Simdi yeni bi seri geliyo dahada ucuz olcak. Iphone kullanan baska telefon kullanmaz bi daha. Artik nokia felan plastik oyuncak gibi geliyo bana.

maf
07-12-2009, 01:10

konuyu okurken bu kısma hem takıldım hemde koptum :D birkaç sorum olacak burdan sorayım;

1)yurdışından gelen cihaza neden jailbreak yüklenmiyor?
2)jailbreak yüklemenin avantajı tam olarak nedir?
3)benim cihazın simlocku kırılacak devamındada pasaportla kayıt ettircem.bu konuda bir problem yok değil mi?

edit:3g de fake imei yapılamadığı doğru mudur?

TarikS
07-12-2009, 01:14
yurtdisindan aldigim 2g'mi kirik vaziyette sorunsuz kullaniyorum yillardir bir sorun yok :)

avantaji; sinirsiz uygulama yukleyebiliyorsunuz, appstore'a bagli kalmaniz gerekmiyor..gerci orj'de bagli kalmak zorunda misiniz bilmiyorum; hic bakire iphone'um olmadi :D

Alper
07-12-2009, 01:31
uygun fiyata yaparlar
güvenilirdir
0212 665 38 90 detay gsm
ara görüş istersen
zeytinburnu

STP
07-12-2009, 01:33
bu detay gsm de benım 3g nın on camını degıstırdıler kırılmıstı, temız ıs yapıyolar ALLAH ıcın

TarikS
07-12-2009, 01:36
iphone kirmak icin para odemeye gerek yok bence bilgisayardan hic hic anlamiyorsaniz..

http://www.ingilizanahtari.com/iphone-genel/

maf
07-12-2009, 02:05
teşekkürler.gerçi çoğu kaynakta yanlış işlem sonrası güzel bir ipodum olacağı yazıyor ama hadi hayırlısı :) 3g + yurtdışı olduğu zaman sıkıntılı bir olay olacağını düşünüyorum.en iyisi biraz daha araştırmak.0212 665 38 90 'ı ararım.sim lock birşekilde hallolur ama acaba yurtdışı+3g+jb nin riski nekadar?nokia 8210 ne güzeldi,en karmaşık iş şarza takmaktı :)

CTG
07-12-2009, 02:13
konuyu okurken bu kısma hem takıldım hemde koptum :D birkaç sorum olacak burdan sorayım;

1)yurdışından gelen cihaza neden jailbreak yüklenmiyor?
2)jailbreak yüklemenin avantajı tam olarak nedir?
3)benim cihazın simlocku kırılacak devamındada pasaportla kayıt ettircem.bu konuda bir problem yok değil mi?

edit:3g de fake imei yapılamadığı doğru mudur?

1 yurtdisindan gelen cihaza jailbreak yukleniyor
2 appstore da parali satilan programlari netten crackli olarak indirip yukleyebiliyosun + normalde telefonda degistiremeyecegin bazi seylerle oynayabiliyosun tema falan gibi (ki cok gereksiz)
3 jailbreak i yaparken lock u da kaldirabiliyosun jb programiyla yani once kayit sonra lock kaldirmak falan gibi bi sira yok istedigin gibi yapabilirsin :)

bitek tr den alinmis telefonlarda jb yaptiysan ve o halde servise verirsen garanti disi sayiliyor telefonun sanirsam. onun da cozumu normal restore yapican telefon jb siz olacak

maf
07-12-2009, 02:19
hımm saol.peki jealbreak yüklemek için 3g'nin sürümü farkediyor mu?sim lock açtırmışken onuda yüklettirim bari.

CTG
07-12-2009, 02:22
yok zaten surumu neyse onun icin ayri jb programi var os 2,0 in farkli 3,0 in farkli gibi

onursumer
07-12-2009, 09:55
pc den biraz anlıyorsanız ingilizanahtarından direk yaparsınız

geçen arkadaşın 2g ye aynısı olmuştu program download etme falan hepsi dahil 20dk mı aldı eskihaline getirmesi :)