Orijinalini görmek için tıklayınız : civic piston segman
egzomant
09-06-2009, 22:45
gecen hafta emme manifoltunu uyglamıştık sorunsuz bişekilde gayet güzeldi iki gündür arabayla yavaşladıgım zaman içeriye bi yağ kokusu gelmeye başladı gaza yüklendigim zaman sıkıştırdıgım zaman m 6000 7000 devir arası hafif beyaz duman atıyo sizce motormu bitti ? diyelim motor daha güçlü bi piston segman takmamı tavsiye edermisiniz .
Kompresyonları ölçtürmelisin önce.
Yag yakma sibob lastiklerindende yapabilir. Cem yazmis zaten komp. Olctur o zaman motorun durumu ortaya cikar
egzomant
09-06-2009, 23:00
Yag yakma sibob lastiklerindende yapabilir. Cem yazmis zaten komp. Olctur o zaman motorun durumu ortaya cikar
arkadaşımdada aynı 1.4 is var onunkine arac boştayken gaz verdigimde daha hızlı gidip geliyo devir saati arabası stok bende egzoz hava filtresi var biraz titremeli çalışıyo gaz verince benimki hatta bazen stop ediyo
Emme manifoltunun contasini vs duzgun taktinizmi. Daha once boyle bisey varmiydi
egzomant
09-06-2009, 23:16
Emme manifoltunun contasini vs duzgun taktinizmi. Daha once boyle bisey varmiydi
öncedende vardı bu sorun gerçi ben sorun oldugunu bilmiyosum arkadaşın arabasına bininceye kadar emme manifoltu cok güzel oldu hiç bi yerinden kesinlikle hava almıyo onu cok test ettim yağ pompasını düşünmeye başladım gaza bastıgım zaman sanki alltan bi ses geliyo gibi inceden
egzomant
09-06-2009, 23:17
TPS'yi kontrol edin.
tps ne oluyo kusura bakma anlayamadım:)
gaza bastığındamı atıyor bıraktığındamı 6k 7k arası?
egzomant
09-06-2009, 23:21
gaza bastığındamı atıyor bıraktığındamı 6k 7k arası?
bastıgımda atıyor ama aşırı degil hafif bugün yagını degiştirdim kontrol edicem azalma varmı diye bakalım
tps ne oluyo kusura bakma anlayamadım:)
throttle position sensor yani gaz kelebegi pozisyon sensoru.
ayrıca yağı fazla koyduysanız keçelerden sızdırıyorda olabilir kokunun sebebi. hararet ve yag durumu kontrol edilmeli contan kacırıyıoda olabilir , kompresyon ölçülmeli.
ayrıca yeni piston almaya neden ihtiyac duyuyosunki ?
yağı bilmem ama sanırım manifoldun üzerindeki enjektörleri kullandınız zengin çalışmayı kesin araç boğuluyo muhtemelen 1.4 ün enjektörlerini takın bi de avans vuruyo olabilir emme çok büyümüş stop etme sorununu bunlarda ara titreşimli çalışıyo demişsin komp ölçtür bi de
egzomant
15-06-2009, 23:15
motorda yağ yakma varmış malesef piston lar deeğişicek orjinalmi taksam yoksa degişmişken performans acısından tavsiye ediceginiz bi piston varmı .