PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Günü Gelmiş TüvTürk Araç Muayene :)

MiaMi
10-06-2009, 09:55
Yarın bitecek araç muayenem için bu sabaha randevu alıp mimarsinan tüvtürk araç muayene istasyonuna gittim.Yardımcı olması açısından özetlemeye çalışayım. Randevu alın çok kolay ve hızlı oluyor 20 - 30 kişi beklerken direk ilk sıralarda işlem görüyorsunuz.

Muayene için araçta bulunan Momo direksiyosunu söktüm airbag hatası veriyordu *****. Ancak orjinali dün akşam geç saatte taktığımızdan araçtaki airbag hatasını söndüremedik. Orjinal direksiyon bir defa çıktımı makineye bağlatıp hatayı silmek gerekiyormuş. Neyse öyle gittim muayene istasyonuna.

Araçta fabrikasyon harici,
51 lik komple düz boru kat iptali,
Sonda megan racing carbon ti çift katmanlı slinceri olan son susturucu,
Stoptech delikli çizikli fren diskleri
Koni amortisör tein 3 cm yay
Dc 4-1 Header
Sonar mercekli far ve cycle xenon
Aem filtre kiti
Devir saati

Araç muayeneye başlandı trafik setini sadeced sordular açıp kontrol bile etmediler.
Muayene edecek arkadaş slincer ile ses çıkarmayan arabayı 5000 devirde kaldırınca ses çıktı tabi.
Meğerse sonradan taktığım devir saatinide kontrol ediyormuş :)
Tüm istansonlardan sorunsuz geçti
Far ayarı düzgün xenonlara herhangi bişey denilmedi,
Fren amortisör düzgün,

Sadece düz boru egsoz yüksek sesli geldi. Orta susturucuyu takacağım.
Bide sol arka tayışıcı bağlantı burç'u yırtılmış onu değiştireceğim zamanında takım almıştım usta üşendi sonra değiştiririz diyince unuttuk.
Bu iki kusur ile muayeneyi bitirdik. Şimdi 1 ay içinde tekrar gitmem gerekiyor yarın gidip bitiririm işi.

Şunu söyleyebilirim abartıldığı gibi değil.

Araç bu hali ile girdi muayeneye

http://i0906.hizliresim.com/2009/6/10/1138.jpg
http://i0906.hizliresim.com/2009/6/10/1177.jpg
http://i0906.hizliresim.com/2009/6/10/1179.jpg
http://i0906.hizliresim.com/2009/6/10/1183.jpg

stlegal
10-06-2009, 09:57
geçmiş olsun kanka saç jantla çok tatlı yaw :)

SerdaR A.
10-06-2009, 09:58
geçmiş olsun böle geçtiyse abartılıcak bişi değil demekki =)

MiaMi
10-06-2009, 10:06
geçmiş olsun kanka saç jantla çok tatlı yaw :)

Teşekkürler kanka saçlar güzel ya araba kendine geliyor ruhsatı 2011 yazmadan geçti sayılmıyor dimi. :)

Şimdi tekrar gideceğim ya kontrol için son istasyona gitmeden kontrol ettiklerine tekrar bakmazlar inşallah biliyorsun aynı kişiye denk gelmeme olasığıda var.

R_Kaptan
10-06-2009, 10:06
walla içime su serptın kardeş acaıp diolar yok senin araba geçmez alçak vs şeyler kafam karısıktı.tskr ederim bilgiler için sanada geçmiş olsun

MiaMi
10-06-2009, 10:12
walla içime su serptın kardeş acaıp diolar yok senin araba geçmez alçak vs şeyler kafam karısıktı.tskr ederim bilgiler için sanada geçmiş olsun

Ben ençok xenon ve angel farlardan korkuyordum bişey çıksaydı uğraş dur. Bide far ayarını kontrol ettikleri makinalar falan son sistem sanayide baktırdım ben eski sistem makina ile aha dedim kesin çıkar bişey. Ama ne mercek ne xenon hiç lafı bile geçmedi.

Muayene sonuç kağıdında
Arka aks taşıyıcı kontrol,yamuk,eğik,yırtık
Egsoz sesli diyor o kadar.

metin01
10-06-2009, 10:14
geçmiş olsun sorunsuz atlatmışsın

R_Kaptan
10-06-2009, 10:16
egzos için ne yapacaksın?

stlegal
10-06-2009, 10:16
aslına bakrsan çok güzel böle muayane etmeleri eksiklerini görüosun

PASAKIZI
10-06-2009, 10:17
bana farlarını versene :D merceklı deıl benımkı tek sıkıntı o :D bıde cam filmlerim ..
ben tek basıma goturup denıcem sansımı
eger gecemessem muayeneden aracı koyarım diyorum ..

rampaya falan cıkartmadılarmı senı ???

MiaMi
10-06-2009, 10:18
egzos için ne yapacaksın?

Egsoz için standart yapılacak orta susturucuyu takacağım herhalde. Artık o düz borudanda hayır gelmez 35 defa kaynak yedi. Orta susturucuyu takıp sese bakarım olmadı orjinal dev gibi son susturucuda duruyor onuda takarım kesiciye soksun kamiller isterse.

punto_multijet
10-06-2009, 10:19
Teşekkürler kanka saçlar güzel ya araba kendine geliyor ruhsatı 2011 yazmadan geçti sayılmıyor dimi. :)

Şimdi tekrar gideceğim ya kontrol için son istasyona gitmeden kontrol ettiklerine tekrar bakmazlar inşallah biliyorsun aynı kişiye denk gelmeme olasığıda var.

bende kapı kolları olmadıgından kalmıstım sadece. kat iptalinden -55mm lik yaylara kadar hersey ustunde olmasına ragmen. tekrar gittiğinde sadece neyden kaldısan ona bakıyolar kafan rahat olsun bence

MiaMi
10-06-2009, 10:20
aslına bakrsan çok güzel böle muayane etmeleri eksiklerini görüosun

Sorma kanka muayeneden çıktım doğru sanayiye vurduk krikoya bariz yırtık sol taşıyıcı bağlandı lastiği. Oha dedim görünce.

Artık güzel bi 60 lık düz boru gider arabaya :) :) bide tüp orta susturucu off mis gibi olur. :icon_tup::icon_tup: :icon_tup:

MiaMi
10-06-2009, 10:23
bana farlarını versene :D merceklı deıl benımkı tek sıkıntı o :D bıde cam filmlerim ..
ben tek basıma goturup denıcem sansımı
eger gecemessem muayeneden aracı koyarım diyorum ..

rampaya falan cıkartmadılarmı senı ???

Cam fimli en az 4 - 5 araç geçti bugün muayeneden helebi alfa 166 v6 vardı bildiğin zifir.

Rampaya çıkarmadılar 30 metrelik bi kanal düşün baştan sonra istasyonları var hemen hallediyorlar.

R_Kaptan
10-06-2009, 10:24
60 lık düz boru olunca yakıta nekadar etki ediyor biliyomusun

MiaMi
10-06-2009, 10:24
bende kapı kolları olmadıgından kalmıstım sadece. kat iptalinden -55mm lik yaylara kadar hersey ustunde olmasına ragmen. tekrar gittiğinde sadece neyden kaldısan ona bakıyolar kafan rahat olsun bence

Buda güzel oldu sorun olmaz o zaman. Egsozu taşıyıcı lastiğini halledip devam.

Zaten vti jantlarını takıp gömeceğim arabayı bu ara basık araçlar palazlandı bi düşüreyim :)

tool
10-06-2009, 10:25
Sorma kanka muayeneden çıktım doğru sanayiye vurduk krikoya bariz yırtık sol taşıyıcı bağlandı lastiği. Oha dedim görünce.

Artık güzel bi 60 lık düz boru gider arabaya :) :) bide tüp orta susturucu off mis gibi olur. :icon_tup::icon_tup: :icon_tup:

boşa para..

not: iki defa gitgel yerine muameleci bulsaydiniz ruhsati yollayan spek :)

MiaMi
10-06-2009, 10:25
60 lık düz boru olunca yakıta nekadar etki ediyor biliyomusun

Düz boru yaptığın an yakıt artıyor. 60 lıkta alt devirler iyice ölüyor şehir içi dolaşımda arabanın zorlandığını anlıyorsun özellikle rampalarda.

MiaMi
10-06-2009, 10:26
boşa para..

Sevgili tool Tüvde benim bildiğim yok henüz öyle ruhsat ile iş gören müessese. Sizin orda vardıda bizemi söylemedin söyledinde gelmedikmi. :)

sportinger
10-06-2009, 10:27
valla bana kople degiştirdi ekzozu ii ki cat ı da taktır gel demedi orjinal aldım servisten. disk lerimi de degiştirtmişti. sen gene bi susturucuyla ii geçmişsin. gerçi geçmemiş sonuçta bana da kusurlu yazdı tekrar gitim 2. seferde geçtim...

imhotep
10-06-2009, 10:29

kanka sana eksiklerinin olduğu bir form vermeleri gerekiyor onunla tekrar geri gidiyorsun eksiklerine bakıyorlar..

R_Kaptan
10-06-2009, 10:30
kardeşim 51 lık boru nasıl yakıt + performas?

MiaMi
valla bana kople degiştirdi ekzozu ii ki cat ı da taktır gel demedi orjinal aldım servisten. disk lerimi de degiştirtmişti. sen gene bi susturucuyla ii geçmişsin. gerçi geçmemiş sonuçta bana da kusurlu yazdı tekrar gitim 2. seferde geçtim...

Sabah erken saat daha iyi , Temiz temiz işine gelmiş 500 tane arabaya oturup kalkmamış yeni yeni uyanan öğle sıcağında bunalmamış kontrol elemanı sorun çıkartmıyor.

PASAKIZI
Cam fimli en az 4 - 5 araç geçti bugün muayeneden helebi alfa 166 v6 vardı bildiğin zifir.

Rampaya çıkarmadılar 30 metrelik bi kanal düşün baştan sonra istasyonları var hemen hallediyorlar.

bızım yakada oyle deıl ama rampaya cıkartıyolar. ozaman ben senın gıttıgın yere gıdeyım :D

plakaya bakıyolarmı bıde ? app falan ??? bısı denıyomu

tool
10-06-2009, 10:31
Sevgili tool Tüvde benim bildiğim yok henüz öyle ruhsat ile iş gören müessese. Sizin orda vardıda bizemi söylemedin söyledinde gelmedikmi. :)

muayne bolgeleri birlestirildigi icin herkes heryerde yaptiriyor. istanbuldada var baglanti, arkadasa yaptirdik ;)

MiaMi
10-06-2009, 10:31
kanka sana eksiklerinin olduğu bir form vermeleri gerekiyor onunla tekrar geri gidiyorsun eksiklerine bakıyorlar..

Verdiler kanka orda yazıyor işte
Arka Aks bıbıdıbıbıbıbı
Egsoz sesli bbıııdıhdıdıdıdı

O kadar.

imhotep
10-06-2009, 10:32
on takım
farlar
egzoz sistemi
motor nosu
stoplar
yangın tupu
ilk yardım çantası
2 adet üçgen reflektor
çekme halatı
lastik diş kalınlıkları
fren ve amortisorler

bunlara dikkat ediyorlar..

MiaMi
10-06-2009, 10:33
kardeşim 51 lık boru nasıl yakıt + performas?

100 kmde şuan 8-10 maz 11 lt yakıyorum.

imhotep
10-06-2009, 10:33
Verdiler kanka orda yazıyor işte
Arka Aks bıbıdıbıbıbıbı
Egsoz sesli bbıııdıhdıdıdıdı

O kadar.

tamam kanka bunları hallet gene randevu alıyosun yarın için gidiyosun. iş bitiyore. geçmiş olsun.

SONE-R
10-06-2009, 10:34
boşa para..

başkanım bunu bana da söylemiştin yapılmadığını söyledim sana ama sen hala bunu ısrarla söyleme spek'indesin :D :D

miami: geçmiş olsun.. Tüv muayenesinde abartacak bir durum yokmuş, zamanla iyice gevşerler :)

MiaMi
10-06-2009, 10:35
bızım yakada oyle deıl ama rampaya cıkartıyolar. ozaman ben senın gıttıgın yere gıdeyım :D

plakaya bakıyolarmı bıde ? app falan ??? bısı denıyomu

Benim ön plaka mühürsüz app bakmadı bile. Büyükçekmece Mimarsinan Tüv istasyonu. Hadımköydede sorun olmuyor 2-3 araç geçti sorunsuz.

mmustu
10-06-2009, 10:36
valla şuan acil iki muayene işimiz var birisi kesin geçmez araba 2004 yılında bağlanmış muayeneye sevk edilmiş ruhsatın bir yaprağını polis almış şimdi gidip muayene yaptırıp ruhsatı yeniden çıkartmamız gerekiyor diğeride benim araba eke :D muayene var ama rengi değişecek tespite gitmesi lazım ilgilenen birileri varsa bir görüşelim

MiaMi
10-06-2009, 10:37
başkanım bunu bana da söylemiştin ama yapılmadığını söyledim sana ama sen hala bunu ısrarla söyleme spek'indesin :D :D

miami: geçmiş olsun.. Tüv muayenesinde abartacak bir durum yokmuş, zamanla iyice gevşerler :)

Teşekkürler şu son işlemleride halledip gittimi tamamdır.

PASAKIZI
10-06-2009, 10:37
bende hic plaka yok :D bakalım dıkkat etmıyolarsa :D bolede gecırırler .. aaa düşmüüş derim ;)

MiaMi
10-06-2009, 10:39
bende hic plaka yok :D bakalım dıkkat etmıyolarsa :D bolede gecırırler .. aaa düşmüüş derim ;)

Bu arada benim yan sinyaller parklara bağlı sürekli yanıyor yani onada bişey demediler. Şimdi güzel bi cam filmi ister araba.

imhotep
10-06-2009, 10:40
bayanlara o kadar musama gösterirler:D

dragstar
10-06-2009, 10:52
iyi ya fazla kasmıyorlarmış

fatiii
10-06-2009, 10:53
muayne bolgeleri birlestirildigi icin herkes heryerde yaptiriyor. istanbuldada var baglanti, arkadasa yaptirdik ;)

cogu sahte aracı satarken anlarsınız ;)

aracların muayınelerının gecerlı olması ıcın kesınlıkle o rampadan gecıp kamerada gorunmesı gerekıo...buyuk olasılık o sekılde yaptıran arkadaslar araclarını sattıktan sonra alıcının emnıyete gıtmesıyle bırlıkte gerı aranacaklardır..sahsen bızım basımıza 2 defa geldı...vede evrakta sahtecılık gıbı bı cezasıda mevcut arkadaslar mahkemeye gıdıp gelıyorlar bakalım sonuc ne olacak.

Cimmeria
10-06-2009, 10:57

şilede yapıyolardı ilk başlarda ben orda yaptırmıştım

MiaMi
10-06-2009, 11:04
şilede yapıyolardı ilk başlarda ben orda yaptırmıştım

Evet bende diğer arabamı o şekilde yaptırdım geçen sene kasım ayında veya aralık başı tüv istasyonları açıldıktan sonra istanbul dışı tek tük kalmıştı eski sistem. Şimdi yoktur diye düşünüyorum.

fatiii
10-06-2009, 11:08
Evet bende diğer arabamı o şekilde yaptırdım geçen sene kasım ayında veya aralık başı tüv istasyonları açıldıktan sonra istanbul dışı tek tük kalmıştı eski sistem. Şimdi yoktur diye düşünüyorum.

en son bolu kalmıstı herkez akın akın oraya gıdıyordu orasıda tüvtürke gecti..su an hepsine tüv türk bakıo..

ama eskisi kadar sıkmıolar farların duzgun olsun emnıyet kemerlerın bıde frenlerın ıyı calısır olsun yeterlı oluyo.cam fılmı,jant,yay vs kımse karısmıyo.

sword
10-06-2009, 11:10
gecmiş olsun tayfun aslında vtec sahipleri olarak ortak bi stock egsoz sistemi yapalım muayenesi gelen gider direk takar gecer:) bu arada motor icine cok bakıolarmı filtre kitleri ıvır zıvır seylere felan sonradan turbo gecermi acaba:)

tool
10-06-2009, 11:11
cogu sahte aracı satarken anlarsınız ;)

aracların muayınelerının gecerlı olması ıcın kesınlıkle o rampadan gecıp kamerada gorunmesı gerekıo...buyuk olasılık o sekılde yaptıran arkadaslar araclarını sattıktan sonra alıcının emnıyete gıtmesıyle bırlıkte gerı aranacaklardır..sahsen bızım basımıza 2 defa geldı...vede evrakta sahtecılık gıbı bı cezasıda mevcut arkadaslar mahkemeye gıdıp gelıyorlar bakalım sonuc ne olacak.

sahte muayneyi neden onereyim forumda?_

MiaMi
10-06-2009, 11:16
gecmiş olsun tayfun aslında vtec sahipleri olarak ortak bi stock egsoz sistemi yapalım muayenesi gelen gider direk takar gecer:) bu arada motor icine cok bakıolarmı filtre kitleri ıvır zıvır seylere felan sonradan turbo gecermi acaba:)

Ben son muayene istasyonunda cam arasından gördüm arabayı kaputu açtı filtreye bakmadı bile. Motor numarasını okurken elinde kalem el feneri var headers'a eli değdi biraz hopladı orda :) ama turbolu arabayıda inceleyeceklerini sanmıyorum.

Bence şuan tüv türkte çalışan kontrol elemanları hangi arabanın ne versiyonu var tam olarak bilmiyorlar. Ancak gün geçtikçe uzmanlaşacaklar ve ileride sonradan tubro uygulamalarını bile tanıyacaklar diyorum. he takarlarmı onu bilmiyorum.

maxpower
10-06-2009, 11:25
muayenede ilkyardım çantasıyla beraber ceset torbası ve boyunluk olup olmadığına da bakıyorlar mı??

geçenlerde biri söylemişti ama bana biraz saçma geldi

MiaMi
10-06-2009, 11:26
muayenede ilkyardım çantasıyla beraber ceset torbası ve boyunluk olup olmadığına da bakıyorlar mı??

Trafik seti çantasını açmadı bile.

Diesel
10-06-2009, 11:31
orhanlıda yaptırmıştım bende 2.5 ay evvel filan. biraz mebla ödedim. nerdeyse kanala bile girmeden çıkmıştı araba :D

Enes-x
10-06-2009, 11:32
2 tane aracımızın yaklaşık 2 senedir muayenesi yapılmadı..ikiside 4x4 suv her sene yapılması gerekiyo bildiğim kadarıyla..

Muayene geciktiği zaman ne kadar ceza ödeniyor bilgisi olan varmı ?

Vtec_2
10-06-2009, 11:44
aylık 6 tl cezası var.

Vtec_2
10-06-2009, 11:48
Ben şubatta yaptırdım muayeneyı....ön cam 1 numara olmak uzere tüm camlar fılmlı we en koyusundan...+ 5 cm lık yay ve xenon wardı....orjınal fıltresını takmıstım...arabada kusur sadece angelların motoru olmadıgı ıcın far ayarından kusur buldular birde app plaka tek muhur oldugudan dolayı hafıf kusurlu yazılmıs...
iyi bir adama denk gelınırse sorun cıkartmıor...

Cimmeria
10-06-2009, 12:30

kaputu açıp sadece motor numarana bakıyorlar başka bişeye karıştıkları yok :)

BAHADIR24
10-06-2009, 13:26

15 mayısta yaptırdım ceset torbası veya boyunluk aranmıyor;)
kat iptal, ortada susturucu ve silencerlı son la sorunsuz geçti
ilk zamanlarda geçti kaldı varmış şimdi çoğu eksiği hafif kusura sokuyorlar mesela trafik seti tam değil 'hafifi kusur'yazmış- far ayarlarınada hafifi kusur yazmış- yangın söndürücüyü yeni almıştım dolum tarihi mart 2009 ve 2011 de kontrolü var onada kontrol süresi geçmiş diye hafif kusur yazmış yani yazmış olayım diye yazmış birşeyler
tek seferde sorunsuz geçtim şükür:)

fatiii
10-06-2009, 13:46
sahte muayneyi neden onereyim forumda?_

bilmiosundur belki sahte oldugunu,çünkü bizde bilmiyoduk sonucta..
trafikte hic bi sorunla karsılasmıosun cevirmelerde falan bı problem olmuyo ama aracın satısı için emnıyete gıdıldıgı zaman soyluyorlar problem orda baslıyo..

eger tüvtürke gectıgı tarıhten sonra yapılan bı muayıneyse arac satılana kadar emin olmayın derim..daha dogrusu emnıyetten ruhsat cıkarmaya gidene kadar diyim.

G60
10-06-2009, 15:37
Ankara'da hangi muayene istasyonu rahat?
Bir de parklar çift duylu sinyale bağlı olunca sorun teşkil ediyor mu? Farın içinde değil yani parklar, sinyalde?

fatiii
10-06-2009, 15:41
Bir de parklar çift duylu sinyale bağlı olunca sorun teşkil ediyor mu? Farın içinde değil yani parklar, sinyalde?

Akyurt baya rahat oraya gitmeni tavsiye ederim..far konusunda biraz titiz davranıolar sorun teşkil edebilir...

MiaMi
10-06-2009, 16:52

Benim çift duy ampüller herhangi bir sorun olmadı.

bora1311
10-06-2009, 17:17

ben mayıs sonu ivediktekine gittim, randevuluydu, 20dk da işim bitmişti...

G60
10-06-2009, 17:20
Benim çift duy ampüller herhangi bir sorun olmadı.

Sinyaller de far içinde değil ama, tamponda. Golf MK3. Ondan merka etmiştim, inşallah sorun olmaz. :D

Akyurt biraz uzak gibi, ay sonuna yaptırıcam bende inşallah.

KVC S3
10-06-2009, 18:10
Arkadaşlar size aracın basıklığı konusunda detaylı bi açıklama yapabilirim...Yaklaşık 10Cm yüksekliğinde iki adet kauçuk rampa mevcut tüvtürk istasyonlarında,birini sol teker altı için diğerini sağ arka teker için kullanıyorlar ya da çaprazlama tam tersi...sol teker birinin sağ teker birinin üstüne çıkartılıyor ve tam sol tam sağ direksiyon çevriliyor. Bir A4 kağıdı alınıyor ve çamurluk ile lastik arasına girip girmediği kontrol ediliyor. Şayet giriyorsa sıkıntı yok vize alıyorsunuz bu kategoride,ancak girmiyorsa da ağır kusur olarak geçiyor..Tabi bu konuda TÜVTÜRK çalışanını tanıyıp tanımamanız,adamın iyi gününde olup olmaması ya da adamın modifiyeli otomobillere hasta olup olmaması da birer kriter olarak aklınızda bulunsun...

despe
11-06-2009, 18:51
turbolu araçlarda geçiyor. turbo salyangozunu lpg sanan sözde uzman personellerde mevcut :D

KMR2-GT
11-06-2009, 19:18
geçöiş olsun kardeş.(headersı halletım bu arada saol yınede :))

MiaMi
12-06-2009, 09:26
Araç muayeneden geçmiştir. Şimdi cam filmi yapma zamanı :)

SOMEONESPECIAL
12-06-2009, 09:29
Araç muayeneden geçmiştir. Şimdi cam filmi yapma zamanı :)

Muayeneden geçince polistende geçmiş sayılmıyorsun bilgine ;)

MiaMi
12-06-2009, 10:18
Muayeneden geçince polistende geçmiş sayılmıyorsun bilgine ;)

4 numara cam filmi yapmayacağız herhalde.

imhotep
12-06-2009, 10:22
hiç bulaşma kanka film filan.. kırmızıda cok göze batıyor çevirme sebebi.

MiaMi
12-06-2009, 10:24
2 numara az aynalı.

SOMEONESPECIAL
12-06-2009, 10:24
4 numara cam filmi yapmayacağız herhalde.

Ya tabi zevk senin ama arka camı unut... Rezistansları bitiyor sökmeye kalkarsan

gkhunk
12-06-2009, 10:28
Ya tabi zevk senin ama arka camı unut... Rezistansları bitiyor sökmeye kalkarsan

geçende söktüm, aynen pert :S

Göki,ZD
12-06-2009, 10:29
cam filmsiz araba olmaz en koyusundan :)

MiaMi
12-06-2009, 10:31
cam filmsiz araba olmaz en koyusundan :)

aynen kanka hem niye sökelim dimi :)

bozbirik
12-06-2009, 10:35
Hani far yıkama sistemi olmayan xenon lar geçemiyordu muayneden :)

HALUK
12-06-2009, 10:47
sonuçta tüv türk te bir işletme, çalışanları ve giderleri var ;) ne kadar sıkarsan müşterin okadar az olur, ne kadar kolaylık yaparsan randevun 1 sene dolu olur :)
+burası türkiye 10 kişiden 6 sında baba yadigarı makina mevcut fazla sıkarsan vatandaşı, vatandaşta bu sıcakta cinnet geçirip sana sıkar ;)
atalarımız ne demiş, gerenk yok :)

6 in 1..!
12-06-2009, 11:13
dostum bende muayneye sokucamda aracı sen nerde kı ıstasyona gıttın?

MiaMi
12-06-2009, 12:07
dostum bende muayneye sokucamda aracı sen nerde kı ıstasyona gıttın?

Yazıyor dostum ilk sayfalarda konuyu okumadın sanırım.

Mimarsinan tüvtürk.

6 in 1..!
12-06-2009, 12:12
Yazıyor dostum ilk sayfalarda konuyu okumadın sanırım.

Mimarsinan tüvtürk.

eywallahhh