Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ilginç boya durumu

emre yeşil
10-06-2009, 14:00
Arkadaşlar bilgilenmeniz amacı ile açıyorum konuyu bugün 900 kmde BMW M3 geldi maslak sanayide adam S&S motors dan geliyor bu araba boyalımı kim anlar diye geziniyor adamı aldım kendi boyacıma götürdüm ben aracın boyalı olduğunu söyledim boyacımın dediği sözler beni şaşırttı ( BMW bu kasaları okadar kötü boyuyorki sen bile boyalı zannediyosun fabrikada atılan boya artık çok kötü dedi adama arabanın orjinal olduğunu söyledi ve yolladı.):D

fatiii
10-06-2009, 14:03
Kriz bmw yide vurmuş

boyadan çalmaya baslamıslar :D:D

serhat306
10-06-2009, 14:10
bende maslaktayım ıkı yanım bmw servısı ama yenı kasalarda orjınalden portakal kabugu goruntusu var zaten bılerek oyle yapıyorlar bır cok markada...

emre yeşil
10-06-2009, 14:12
bende maslaktayım ıkı yanım bmw servısı ama yenı kasalarda orjınalden portakal kabugu goruntusu var zaten bılerek oyle yapıyorlar bır cok markada...

toparlıyım ozaman portakallık tabiki olucak boyada vernik hatası var tozlama hatası var
gelen arabada 34 HJV 69 du galiba Beyaz M3 coupe

SerdaR A.
10-06-2009, 14:14
///M3 olsunda Boyasız olsun :D razıyım nefes alsın yeter yürüsün yeter

cembozbey
10-06-2009, 14:17
boya makinasıyla bakamıyolarmı

akucukdogan
10-06-2009, 14:20
///M3 olsunda Boyasız olsun :D razıyım nefes alsın yeter yürüsün yeter

+bennnn :)

_cAgdAsH_
10-06-2009, 14:22
sıfır gri transporter t5 in altından da beyaz boya cıktıgını gözlerımle gördum hatta arac sonradan acılmıs yan camları bıle farklıydı tr de takılmıs

gkhunk
10-06-2009, 14:27
portakallanma her araçda var nerdeyse yeni çıkan.

bazı kısımlarda genelde tozlanmada oluyor, benim araçda dolu hatta ama kapı içlerinde v.s. dış kısımlarda birşey yok.

kaput altı, bagaj içi bir çok yerde hala gri astar var bende :)

emre yeşil
10-06-2009, 14:46
portakallanma her araçda var nerdeyse yeni çıkan.

bazı kısımlarda genelde tozlanmada oluyor, benim araçda dolu hatta ama kapı içlerinde v.s. dış kısımlarda birşey yok.

kaput altı, bagaj içi bir çok yerde hala gri astar var bende :)

senin araban markası ne

FRG
10-06-2009, 14:54
baska bir sanayide
''sıfır'' kazalı bir otombil toplanıp satıldı...
hikayesi ise tır üzerinde sevkiyatı yapılırken baska bir kamyonun arkadan çarpması..
otomobilinde kazadan hasar alması ve sanayide toplanıp satısa tekrar sunulması...

m3 ünde böyle bir sıkıntısı veya daha farklı bir açıklaması olabilir...
ama
bmw fabrikasında tasarım aşamasından prototip haline ve caddelere gelene kadar ciddi emek ciddi özveri ile çalısılıyor böyle bir boya hatası yapmaları olanaksız...

gkhunk
10-06-2009, 15:02
senin araban markası ne

2007 toyota yaris

emre yeşil
10-06-2009, 15:15
baska bir sanayide
hikayesi ise tır üzerinde sevkiyatı yapılırken baska bir kamyonun arkadan çarpması..
otomobilinde kazadan hasar alması ve sanayide toplanıp satısa tekrar sunulması...

ama
bmw fabrikasında tasarım aşamasından prototip haline ve caddelere gelene kadar ciddi emek ciddi özveri ile çalısılıyor böyle bir boya hatası yapmaları olanaksız...

bu gördüğü ilk vaka değil çoğu E92 kasa aynı sıkıntıdan geliyormuş demekki olanağı var keşke olmasaydı.

emre yeşil
10-06-2009, 15:19
2007 toyota yaris

alla alla ozaman yeni araçların hepsinde aynı sıkıntı var acaba neden

gkhunk
10-06-2009, 15:35
alla alla ozaman yeni araçların hepsinde aynı sıkıntı var acaba neden

benimkine yorumum, sadece camurluklar ve kaput v.s. şase ile beraber boyanmış, o yüzden her yeri boyamamışlar. kapılar dışarıda boyama mesala onlarda sorun yok.

tamponu sökünce altı gri astar bildiğin. ön kapıları açınca da çamurluk tarafı içi v.s. gri,

tüm parçalar toplanmadan bi fasıl boyanıyor, sonra son kat bazı parçalar takılıp atılıyor.

onursumer
10-06-2009, 15:51
seri uretimde boyama işlemi nasıl yapılıyor artık bilmiyorum ama gerçekten denilen gibi bazı yerlerde problem var çoğu araçta

bu seneki auto showda arkadşıma cooper alırken ordaki 3.18d ilede uzun sure ilgilendik

ortalama 20dk falan inceledikten sonra arka bagaj kapağının bildiğiniz yamuk olduğunu farkettik ordakilerde inanamadı açtılar kapattılar ama yok bayağı kapağı kapatınca sağ sol açıklık birbirini tutmuyor oyle boyle fark değil ama :D

K0213
10-06-2009, 16:03
biz zmnında birmot tan kuzene stilo almıştık, tesadüfen başka bi servise götürdüğümüzde sağ ön kapının boyalı olduğunu öğrendik, birmot kabul etmedi başta. fakat boş durmadık ve teknik üniversiteden rapor aldık ve birmot a götürdük, adamlar tıpış tıpış sözümüze gelid ve olayı büyütmememiz için grande punto dizeller yeni çıkmıştı, full+full puntoyu basic fiyatına sayıp üstünede stilodan geri kalan fiyat farkını ödemişlerdi..

bence olay fabrikada değil servislerde bitiyo. bence başınıza gelirse bole olaylar direk tespitini yaptırın ve hakkınızı bu şekilde daha kolay geri alacaksınız ;)

TünayK
10-06-2009, 16:44
s2000 ınınde boyası cok kotu...portakal mısalı...

ALPER-VNS
10-06-2009, 17:09
ama millet de portakal kabuğu görüntüsünü sewiyo :S neden ki..

Dragger
10-06-2009, 17:13
Zamanında arkadasın imola red bmwnin tonunu borusanda 2 sefer boyamalarına ragmen tutturamamıslardı :)

Fbc
10-06-2009, 17:17
baska bir sanayide

ama

Onlar kaskolu olur zaten satmalarına gerek kalmaz

yusufcan_k
10-06-2009, 18:58
toparlıyım ozaman portakallık tabiki olucak boyada vernik hatası var tozlama hatası var
gelen arabada 34 HJV 69 du galiba Beyaz M3 coupe

aynı arabayı bügün ankarada gördüm desem.. cinnah caddesinden gidiyordu ve plakada buydu =)) cok tatlı bir egzoz sesi vardı

BAK
10-06-2009, 19:17
Ne ilginç durum aynı araba ıstanbul ve ankarada....

yusufcan_k
10-06-2009, 19:25
bence gazlayıp ankaraya gelmiştir xS

BAK
10-06-2009, 19:29
bence gazlayıp ankaraya gelmiştir xS

Olabilir.Nede olsa 4 saatlık yok :)

yusufcan_k
10-06-2009, 19:31
4 derken :D

BAK
10-06-2009, 19:33
4 derken :D

Kaç olsun :)

yusufcan_k
10-06-2009, 19:38
3 diyelim + mola :D

emresener
10-06-2009, 19:49
konuyla alakası yok ama Geçen hafta başımızdan bi kaza geçti. 2006 model opel astra 1.6twinport aracımızla şişhaneden karaköye dönüşte arkayı kaydırıp önden çelik demirlere girdik. falan ön taraf dağıldı. ama airbahlarda acılma yok. EHliyet kemerimiz takılı olmadığı için acılmadı dedi OPEL servisi.

@kemer takılı deil die airbaglar acılmazmı yaw ?

barutçu
10-06-2009, 19:49
Boya durumunda daha ilginç olaylarda olabiliyor.
Mesala sıfır olarak gelen bir araç. Gözümle gördüğüm geldiğini direk plaka takıldı ve teslim edildi. Sonra arabada komple boya var denildi. Hatta bahsettiğiniz gibi raporla onaylıydı. Bu arada araç Fiat. Sonra çıkan kırar özellikle son bant boyaya giren arabalarda böyle birşey olabildiği.
Belki o bmw'de son bant girmiştir boyaya.
Ozman öyle olaylar yaşanabiliyor.

dragstar
10-06-2009, 20:01
vts dede kapı içleri gibi yerlerde boya tam değil

emre yeşil
10-06-2009, 20:05
aynı arabayı bügün ankarada gördüm desem.. cinnah caddesinden gidiyordu ve plakada buydu =)) cok tatlı bir egzoz sesi vardı

ben maslak sanayide öğlen vakti saat 1 civarı gösterdim aracı garip bi durum eğer aynı saatlerde ordaysa sen saat kaç gibi gördün dostum

gkhunk
10-06-2009, 20:07
konuyla alakası yok ama Geçen hafta başımızdan bi kaza geçti. 2006 model opel astra 1.6twinport aracımızla şişhaneden karaköye dönüşte arkayı kaydırıp önden çelik demirlere girdik. falan ön taraf dağıldı. ama airbahlarda acılma yok. EHliyet kemerimiz takılı olmadığı için acılmadı dedi OPEL servisi.

Emre selam,

Aynı şekilde ben de bariyerlere vurdum, bende emniyet kemeri takılıydı, bendede açılmadılar. bariyerlerin altında kalmış benim airbag sensörleri, ondan açılmamıştı. sizinki de öyle olabilir, emniyet kemeri takılı değilse çalışmadığı da oluyor diye de duydum.

emre yeşil
10-06-2009, 20:09
Boya durumunda daha ilginç olaylarda olabiliyor.
Mesala sıfır olarak gelen bir araç. Gözümle gördüğüm geldiğini direk plaka takıldı ve teslim edildi. Sonra arabada komple boya var denildi. Hatta bahsettiğiniz gibi raporla onaylıydı. Bu arada araç Fiat. Sonra çıkan kırar özellikle son bant boyaya giren arabalarda böyle birşey olabildiği.
Belki o bmw'de son bant girmiştir boyaya.
Ozman öyle olaylar yaşanabiliyor.

ben 2002 de sıfır opel corsayı vurdum 60 km süratle emniyet kemerim takılı değildi tektim ve tüm airbagler patladı. Bence açması gerekiyordu orda kendilerini savunup senin kafanı karıştırmışlar.

dragon07
10-06-2009, 20:17
servislerde çok güzel muhabbetler dönüyor mrk etmeyin:D

zamanında konyaaltı sovrumunda alfaların üstüne çadır devrildi rüzgardan :D
park halindeki 0km deki arabaların içine stajyer eleman girdi 8 arabaya birden :D

sıfırda alsanız iyice bi kontrol etmekte fayda var

barutçu
10-06-2009, 20:17
ben 2002 de sıfır opel corsayı vurdum 60 km süratle emniyet kemerim takılı değildi tektim ve tüm airbagler patladı. Bence açması gerekiyordu orda kendilerini savunup senin kafanı karıştırmışlar.

? pardon, yanlış alıntı oldu herhalde :)
Airbag sorunu bende değildi :)

Jam da Joker
11-06-2009, 00:28

Hangi marka araçlarda var bilmiyorum ama bende Peugeot 406 ile kaza yaptığımda airbaglerim açılmamıştı emniyet kemerim takılı olmadığı için. Sonra araştırınca öğrenmiştimki kaza durumunda emniyet kemeri takılı olmadığı için airbagler açılmıyor, çünkü çarpmanın kuvveti ile yolcular öne doğru giderken airbagler geriye doğru açılıyor yani ters kuvvet uygulayıp sürücünün ve yolcunun boyunlarının kırılmasına sebep oluyor mantıklı bir sistem..

emresener
11-06-2009, 00:29
Emre selam,

Aynı şekilde ben de bariyerlere vurdum, bende emniyet kemeri takılıydı, bendede açılmadılar. bariyerlerin altında kalmış benim airbag sensörleri, ondan açılmamıştı. sizinki de öyle olabilir, emniyet kemeri takılı değilse çalışmadığı da oluyor diye de duydum.

servislerde çok güzel muhabbetler dönüyor mrk etmeyin:D

zamanında konyaaltı sovrumunda alfaların üstüne çadır devrildi rüzgardan :D
park halindeki 0km deki arabaların içine stajyer eleman girdi 8 arabaya birden :D

sıfırda alsanız iyice bi kontrol etmekte fayda var

bu işi iice kovalayacaz bakalım 16.500 lira masraf çıkarttılar arabaya. Kasko beeeli 30.000tl ve perte çıkmıo :(

Dookan
11-06-2009, 00:33
bmw bile aptala bagladı hatalı uretım muretım yakışmayan şeyler

Safak
11-06-2009, 00:38
Robotlar boyuyor, insanların kesinlikle eli deymiyor boyama esnasında BMW fabrikasında ve artık birçok otomobil fabrikasında... El deyen kısım sadece kalite kontrol...

FaBeRgE
11-06-2009, 01:09
Gerçekten hayret ya :o

artık sıfır araba alırken bile boya kalınlığını ölçen cihaz ile gitmek lazım.

tunch
11-06-2009, 08:03
guzel eski modeller degerlensin, piyasasi artsin :D :D :D

yusufcan_k
11-06-2009, 08:12
ben maslak sanayide öğlen vakti saat 1 civarı gösterdim aracı garip bi durum eğer aynı saatlerde ordaysa sen saat kaç gibi gördün dostum

emre abi aksam 6 7 civarıydı

emre yeşil
11-06-2009, 10:09
emre abi aksam 6 7 civarıydı

alla alla S&S motors un adamı getirdi aracı ya aracı satın alıp ankarada bi müşteriye yolladılar yada aracı satın almadılar sahibi direk ankaraya gitti demektir bu benim öğlen 1 civarı yanımdaydı sende akşam 6-7 civarı görmüşsün gayet doğal yani sağol kardeşim.:):)

emre yeşil
11-06-2009, 10:13
şimdi galeriyi aradım aracımız hiçbiyere gitmedi akşam vitrine koyduk dedi çok karışık bi durum bu ben çözemiyorum

BAK
11-06-2009, 10:45
şimdi galeriyi aradım aracımız hiçbiyere gitmedi akşam vitrine koyduk dedi çok karışık bi durum bu ben çözemiyorum

Abi ozmn yanlış görmüş arkadaş demekki.Nese saglık olsun bırı gıder dıgerı gelır :D:D

yusufcan_k
11-06-2009, 15:10
yok ortak eminim :D plaka hastalıgım vardır :D yani dikkat ederim

emre yeşil
11-06-2009, 15:29
ben bu olayı çözemem arkadaşları galeri araç burda dedi :):)

STeaM
11-06-2009, 15:33
greymarket araçlarda olabilir.
distr. çıkışlı araç baksınlar.

Schumi
13-06-2009, 01:33

Emre selam,

Airbag sensörü diye birşey yoktur. Aracın airbaglerini yöneten bir airbag beyni vardır. İçerisinde civalı akselometre mevcuttur. Kazayı yaptığınız hız değil birim zamandaki hızlanma kaybınız yani ters ivmelenmeniz önemlidir. 200 km ile giderken önünüzde 160 ile giden bir araca çarparsanız airbag açmaz. çünkü aslında 40 km lik bir hız kaybı mevcuttur. Ayrıca tampon altında yok önde yok arkada öyle airbag sensörü felan yoktur. Aracın savrulması sırasında yandan tam darbe alıp sarsıcı bir duruş yapmazsanız airbag açılmaz. Ama misal arabanızın şasesinden çelik halat ile duvara bağlayın. Gazlayıp 1-2-3 vites. Halatın boyu bitip arabayı tutsun var olan tüm airbagler açılır. Araba sağlam bir çukura düşük alt traversi vurun gene tüm airbagler açılır. Airbag yüzünden kasko ile sorun yaşayıp tüm bu bilgileri öğrenip eksperlerin değim yerindeyse ağzına ... tığım için net konuşuyorum. Bu bilgilerin çoğunuda Autoliv firmasının ki dünyadaki en büyük airbag ve güvenlik ekipmanı ve bunların elektroniklerinin üreticisinin kaynaklarından aldım. :) Size göre açılması kısmı ise size göre olması gereken airbag beynine göre değil demektir. :)

EDIT : SRP yazan airbag sistemleri emniyet kemeri bağımsızdır. SRS yazanlar ise emniyet kemeri bağımlıdır. Genelde artık araçlar bunların karma hallerine sahipler. Yan airbagler SRP oluyorken ön airbagler SRS oluyor. :)

gkhunk
16-06-2009, 15:41
bilgi için teşekkürler, sensör dediğime bakmayın, okuduk öğrenmiş olduk :)

ali_utku
16-06-2009, 21:38

evet aynı olayı bende dün farkettim.dün x5 e cila atarken iz kalmışmı diye değişik açılardan bakıyordum arabaya.bagaj alt kapağında bariz bir şekilde belli ediyor.portakal kabuğu görüntüsü

barutçu
16-06-2009, 22:09
Airbag sensörü diye birşey yoktur. Aracın airbaglerini yöneten bir airbag beyni vardır. İçerisinde civalı akselometre mevcuttur. Kazayı yaptığınız hız değil birim zamandaki hızlanma kaybınız yani ters ivmelenmeniz önemlidir. 200 km ile giderken önünüzde 160 ile giden bir araca çarparsanız airbag açmaz. çünkü aslında 40 km lik bir hız kaybı mevcuttur. Ayrıca tampon altında yok önde yok arkada öyle airbag sensörü felan yoktur. Aracın savrulması sırasında yandan tam darbe alıp sarsıcı bir duruş yapmazsanız airbag açılmaz. Ama misal arabanızın şasesinden çelik halat ile duvara bağlayın. Gazlayıp 1-2-3 vites. Halatın boyu bitip arabayı tutsun var olan tüm airbagler açılır. Araba sağlam bir çukura düşük alt traversi vurun gene tüm airbagler açılır. Airbag yüzünden kasko ile sorun yaşayıp tüm bu bilgileri öğrenip eksperlerin değim yerindeyse ağzına ... tığım için net konuşuyorum. Bu bilgilerin çoğunuda Autoliv firmasının ki dünyadaki en büyük airbag ve güvenlik ekipmanı ve bunların elektroniklerinin üreticisinin kaynaklarından aldım. :) Size göre açılması kısmı ise size göre olması gereken airbag beynine göre değil demektir. :)

EDIT : SRP yazan airbag sistemleri emniyet kemeri bağımsızdır. SRS yazanlar ise emniyet kemeri bağımlıdır. Genelde artık araçlar bunların karma hallerine sahipler. Yan airbagler SRP oluyorken ön airbagler SRS oluyor. :)

Çok güzel bilgi, birçok yanlışımı düzelltim. Sağol.

levent
18-06-2009, 02:47
Airbag sensörü diye birşey yoktur. Aracın airbaglerini yöneten bir airbag beyni vardır.

http://img198.imageshack.us/i/diag1cqrik4.png/

zze111-112 Corollalardaki air bag sensör yerleşimine yorumun ne olcak Şuayb peki :)