PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt problemi =)

DarK_DrivE
11-06-2009, 16:43
Selam 2-3 haftadır aracıma benzin yetiştiremiyorum.Haftada ortalama 250-300km fln yapıyorum.Gazlarsam resmen içiyo 1600 değil 2000i de geçti. km'de 500-600 falan yakıyor mantıken şehiriçi.Kurudum.öğrenci adama ağır:):). Opel tigra 1.6 x16xe motor hava filtresi var açık.Tampona indirdim filtreyi yaz geldiği için yani o değişiklik var bi oda düzgün yani.Filtreyide temizlettim. bir süre önce buji kablolarım ölmüş onları değiştirmiştim onuda değiştirmeden 1 ay önce falan bobin ve bujiler değişti orjinal 2 tırnak bosch. Sanki yine başlıyor aynı olay.Çekiş düşüklüğü pek belli olmasada dengeli değil sanki.Emiş sesinden anladığım kadarıyla bir pistonda dengesizlik var(nasıl yaptıysam bu yorumu artık geçmiş problemlerden anladığım kadarıyla) Nasıl kontrol etmem gerek? Servise gitmek için 3-4 günüm var kendim neleri kontrol edebilirim? Birşey daha ilk marşa bastığımda araç hemen çalışıyor fakat hani rölanti düşük olur araba devri yükseltir ya motor düşük devirde başlıyor 800 yada daha altı.Yarım saniye sonra gaz vererek dengeliyor.
Fikir verecek herkeze teşekkürler.

imhotep
11-06-2009, 16:48
bujı kabloların orjinalmı?

TarikS
11-06-2009, 16:56
Hava filtresinden dolayi O2 sensoru gibi sensorler bozulmus olmasin.. Havayla ilgili tum sensorleri bir bak bence..

DarK_DrivE
11-06-2009, 18:47
Nasıl kontrol edebilirim iç direncini ölçeyim ama değerlerini bilmiyorum maf sensörünün kaç ohm normaldir nasıl yapıcaz :) gözle kontrol edebilirmiyiz

TarikS
11-06-2009, 18:52
Nasıl kontrol edebilirim iç direncini ölçeyim ama değerlerini bilmiyorum maf sensörünün kaç ohm normaldir nasıl yapıcaz :) gözle kontrol edebilirmiyiz

O kadar detayini bilmiyorum kendin nasil yaparsin.. Baska bir aractakiyle degistirip deneme olabilir belki.. Birileri yol gosterir birazdan :)

Enes-x
11-06-2009, 19:05
Rölantide dengesizlik olduğunuda söylemişsin o2 sensörü arızasında yaşanır genelde yakıt ve rölanti dengesizlikleri..o2yse büyük ihtimal filtre yüzünden bozulmuştur diye tahmin ediyorum..

En temizi Servislerdeki arıza tespit cihazıyla sensörlerinin durumunu kontrol etmek..

DarK_DrivE
11-06-2009, 19:10
Bağlattım burada sensörlerin verdiği hataları sildiler direk 2 kez.sonuncuda bakmadılar bile tekrar arıza ışığı yakarsa tekrar gel bağlayalım makinaya dediler.Yinede bir bakalım dediysemde gereksiz dedi.Ticari zeka olduğunu düşündüğüm için tekrar yandığında oraya gitmedim :/ arkadaşımın servisine gidicem haftaya p.tesi. Şuan için bir fikir sahibi olabilirmiyim acaba. Olmadı hata kodu okurum eski sistem ışık yakıp söndürerek :D

TURBO CİVİC
11-06-2009, 22:15
o2 sensoru benimde basıma bu tarz bir yakıt problemi actı.insallah cozersin kısa zamanda.cunku cok kuyuyor benzine verilen para

R.I.P
11-06-2009, 22:20
bobin ve buji kabloları ne taktırdınız?
çok yakıt tüketimi seste değişiklik performansta düşme bana bobin arızası gibi geldi.

BAHADIR24
11-06-2009, 22:20
o2 derken lamdadan bahsediyorsunuz değil mi?

R.I.P
11-06-2009, 22:24
o2 derken lamdadan bahsediyorsunuz değil mi?
evet.benimde o2 sensörü yakın zamanda cortlamak üzere sanırım.haftaya fırsat bulursam değiştiricem