Orijinalini görmek için tıklayınız : Vestelde çalışan okumasın :)
vestel'e yazılmış gerçek bir tüketici mektubudur;
vestel onyx flat 82 ekran 16:9 100 hz pip marka televizyonu 5 sene önce 2.100 ytl vererek satın aldım. bu süreç (1 yıl önce) içerisinde ilk önce konjektörü bozuldu. sebep olarak stand by konumunda bıraktığınız için bozuldu dediler. 260 ytl ücret aldıktan sonra tamir ettiler. ya sabır olur böyle şeyler dedim sineye çektim. bu arızanın üzerinden 1 yıl geçti. bu kez renkler gitmeye başladı. servis çağırdım. renk tüpü bitmiş 600 ytl dediler. bu durum, yenisi 1000 ytl civarı olan bir televizyonun, tüpü 600 ytl olunca çöpe at yenisini al demek. 82 yılında amcamın almanya’dan getiridiği itt schaub lorenz marka televizyon hala takır takır çalışırken vestel üretimi 2.100 ytl'lik televizyon çöp oluyor. avukat olsam sizinle uğraşırım. ama ben bu dünya da olmasa da öbür dünyada kesin çözüm yaratan başka bir yol seçiyorum.
şimdi….bu televizyonu üretenin, yapım aşamasında çalışanın, kamyona koyup istanbul'a getirenin, mağazasına koyup müşterisine satanın, eve getirip kuran teknik servisinin, vestel reklamın da oynayan sanatçısının, o fabrikayı yapan mimar ve mühendisinin bu firmanın sahibi mehmet nazif zorlu olmak üzere ölü - diri tüm zorlu ailesinin
allah bin türlü belasini versin….. iki yakalari bir araya gelmesin…. fabrikalari yansin, ocaklari batsin….. kuru ekmeğe muhtaç kalsin….. kestiği kurbanlar ettiği dualar kabul olmasin… mezarlarina bir tas su döküp, fatiha okuyan olmasin….. cehennemin en dibinde cayir cayir yansin….. vatandaşta sattiği çürük malin parasiyla satin aldiği uçaği düşsün, yati batsin….. soyu kurusun…. arayani sorani olmasin……
amentü birsin ve billahi nursun. bütün müsibetlerin vestel'in üzerinde dursun.
eveet. şimdi rahatladim.
gelelim benim gibi ‘yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı’ düşüncesi ile yaşayan ulusalcı öküzlere....
araştırmadan sormadan, en azından www.sikayetvar.com'da ki vestel hakkında yazılanları okumadan 2.100 yytl verip bu televizyonu alan birisi olarak, öküz olduğumu kabul ediyorum.
ama günün birinde bu aile’ye (zorlu) mensup birisiyle karşılaşırsam, burnunun üzerine kafayı koyacağımı buradan taahüt eder, şimdiden yaptığım bu açık tehdit’i yetkili savcılıklara bildiririm. ayrıca allah kısmet ederse bu yaz tatilinde çeşme’ye giderken, üşenmezsem arabanın bagajına televizyonu koyup vestel fabrikasının kapısının önüne atacağım. o fabrika da bu televizyonu üreten herkesin münasip bir yerine sokacakları kadar un ufak edip hediye olarak bırakacağım. tabii en büyük parça mehmet nazif zorlu’ya.. vestel kullanıcısı bir müşterisinden hatıra olarak.
bu yazdiklarima ilaveten yok biz doymadik bi de küfür ve dayak yemek istiyoruz diyorsaniz adresim de telefonum da gerçektir. yiyorsa arasiniz. sizden bu durumu düzeltmeniz için birşey de istemiyorum. zira firma olarak zaten böyle bir vizyonunuz yok. mali satana kadar sizin işiniz. allahin babadağli basmacisindan elektronik devi olursa bu kadar olur zaten…
ALINTIDIR..
:):)
vay ...k dio insan:D helal olsun ama n guzel yazmis.
çok iyi ya ahahahaha çok güzel bela okumuş
Hakkatten otutturucu bi yazı olmus... :D
Shadow_Dancer
11-06-2009, 21:42
hhahhhaha :D
Uzucu bir durum ama okurken gulmekten gozumden yas geldi ellerine saglik...
anildogru
11-06-2009, 21:43
vayy beee bu adamı takdir ediyorum..
Boost Up
11-06-2009, 21:44
Valla iyi içini dökmüşsün ve epey güldüm:D
Elektronik söktüründe çalişan biri olarak bunlar sadece vestelin başina degil cok unlu ve ii markalarin başinada geliyo diyebilirim sonucta elektronik cihaz şanş diiyceksn :)
Ama üzerime bozuk cep telefon firlatan.servise gondermiorm dedigm x marka notebook pc yi yere atip ustunde ziplayan musterilermde oldu :D üzücü komik ama gerçek :)
gulermisin aglarmisin....
Serhat Y.
11-06-2009, 21:53
bravo sana tv.yi fabrikanın önüne atma fikrine sonuna kadar katılıyorum, bende de bahsi geçen markanın 1 ad. plasması var daha yeni bugun servis geldi 30.falan oldu, aynen senin dediğin gibi bende fabrikanın önünde yakmayı ve o esnada video falan çekmeyi düşünüyorum anahaberlerden birine satarım sonrada. zaten büyük kanalların ana haberleri artık show dan ibaret yayınlarlar diye düşünüyorum
Rstmania
11-06-2009, 21:55
Bu marka için gayet normal birşey...
Abi kızmış yaw huehuuehuhe :D
vestel onyx flat 82 ekran 16:9 100 hz pip marka televizyonu 5 sene önce 2.100 ytl vererek satın aldım. bu süreç (1 yıl önce) içerisinde ilk önce konjektörü bozuldu. sebep olarak stand by konumunda bıraktığınız için bozuldu dediler. 260 ytl ücret aldıktan sonra tamir ettiler. ya sabır olur böyle şeyler dedim sineye çektim. bu arızanın üzerinden 1 yıl geçti. bu kez renkler gitmeye başladı. servis çağırdım. renk tüpü bitmiş 600 ytl dediler. bu durum, yenisi 1000 ytl civarı olan bir televizyonun, tüpü 600 ytl olunca çöpe at yenisini al demek. 82 yılında amcamın almanya’dan getiridiği itt schaub lorenz marka televizyon hala takır takır çalışırken vestel üretimi 2.100 ytl'lik televizyon çöp oluyor. avukat olsam sizinle uğraşırım. ama ben bu dünya da olmasa da öbür dünyada kesin çözüm yaratan başka bir yol seçiyorum.
şimdi….bu televizyonu üretenin, yapım aşamasında çalışanın, kamyona koyup istanbul'a getirenin, mağazasına koyup müşterisine satanın, eve getirip kuran teknik servisinin, vestel reklamın da oynayan sanatçısının, o fabrikayı yapan mimar ve mühendisinin bu firmanın sahibi mehmet nazif zorlu olmak üzere ölü - diri tüm zorlu ailesinin
allah bin türlü belasini versin….. iki yakalari bir araya gelmesin…. fabrikalari yansin, ocaklari batsin….. kuru ekmeğe muhtaç kalsin….. kestiği kurbanlar ettiği dualar kabul olmasin… mezarlarina bir tas su döküp, fatiha okuyan olmasin….. cehennemin en dibinde cayir cayir yansin….. vatandaşta sattiği çürük malin parasiyla satin aldiği uçaği düşsün, yati batsin….. soyu kurusun…. arayani sorani olmasin……
eveet. şimdi rahatladim.
gelelim benim gibi ‘yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı’ düşüncesi ile yaşayan ulusalcı öküzlere....
araştırmadan sormadan, en azından www.sikayetvar.com'da ki vestel hakkında yazılanları okumadan 2.100 yytl verip bu televizyonu alan birisi olarak, öküz olduğumu kabul ediyorum.
ama günün birinde bu aile’ye (zorlu) mensup birisiyle karşılaşırsam, burnunun üzerine kafayı koyacağımı buradan taahüt eder, şimdiden yaptığım bu açık tehdit’i yetkili savcılıklara bildiririm. ayrıca allah kısmet ederse bu yaz tatilinde çeşme’ye giderken, üşenmezsem arabanın bagajına televizyonu koyup vestel fabrikasının kapısının önüne atacağım. o fabrika da bu televizyonu üreten herkesin münasip bir yerine sokacakları kadar un ufak edip hediye olarak bırakacağım. tabii en büyük parça mehmet nazif zorlu’ya.. vestel kullanıcısı bir müşterisinden hatıra olarak.
bu yazdiklarima ilaveten yok biz doymadik bi de küfür ve dayak yemek istiyoruz diyorsaniz adresim de telefonum da gerçektir. yiyorsa arasiniz. sizden bu durumu düzeltmeniz için birşey de istemiyorum. zira firma olarak zaten böyle bir vizyonunuz yok. mali satana kadar sizin işiniz. allahin babadağli basmacisindan elektronik devi olursa bu kadar olur zaten…
Alıntı değilmi bu ?
hahahahahahahahahahaha bomba yaaaaa :D:D:D
taktir ettim valla :D
Buğra A.
11-06-2009, 22:05
:):):):):):):):):):)
dragstar
11-06-2009, 22:09
bayağı sinirlenmişşinizde ne yazıkki çoğu elektronik aygıtın garanti süresi 2 yıl
geçenlerde bosch çamaşır makinesi aldım garantisi 5 yılmış cüzi bir paraya 7 yıla çıkardılar
helel olsun
şikayet var com ada aynen yazsaydın bu yazıyı
vestelin çok güzel ürünleri var denk gelebiliyo bunlar genelde yeni teknolijide oluor eskilerde çok zor böle kusular vestel iyidir..
Vtec-SEDAN
11-06-2009, 23:27
geçenlerde bosch çamaşır makinesi aldım garantisi 5 yılmış cüzi bir paraya 7 yıla çıkardılar
helel olsun
aynen, boschdan şaşmayacaksın :icon_tup:
ahahah harıka dosemıs adam :D:D:D:D
güzel sövmüş, ağzına ve yüreğine sağlık.. :)
bayağı sinirlenmişşinizde ne yazıkki çoğu elektronik aygıtın garanti süresi 2 yıl
helel olsun
TV'ler içerisinde de Sony televizyonların garantisi 5 yıldır. 5 değil, 15inde de bişey olmadığına çok kez tanık olunmuştur. :)
aynen bosch cok kalıtelı:icon_tup:
ahahahaha :D adam çok içten yazmış helal olsun güzel giydirmiş :D
Ahmetfikri
11-06-2009, 23:47
beyaz eşya-klima tamircisiyim vestelde montajda çalışan çok tanıdığım var ayrıca bende indesitte kalitekontrolde çalıştım bu tarz cihazlarda bozulma olasılığı tamamen montajcının o anki psikolojisine bağlı :)
Televizyon konusunda LOEWE markasını tavsiye ederim
Vestel bu sene kesin batar :D
Televizyon konusunda LOEWE markasını tavsiye ederim
Bursa'da tüplüsünü kullanıyoruz piano black gerçekten güzel kaliteli bir cihaz...
Güzel fonksiyonel modelleri var ama fiyatları çok yüksek...
Gece gece bastım kahkayı helal valla...
crazydog
12-06-2009, 00:24
vestel için olağan aynı şekilde tv alıp bu şekilde cinnet geçiren isyan eden bir kaç tanıdıgım var ;)
VeNoM_35
12-06-2009, 00:31
her markada, her üründe başa gelebilir böyle şeyler vesteli kötülemeye gerek yok. edebiyatı iyi ama yazanın:)
allahin babadağli basmacisindan elektronik devi olursa bu kadar olur zaten…
hehe ilginç yorum :)
serhat306
12-06-2009, 08:15
way be yazılanlar ne kadar dogru halbukı...
vestel için olağan aynı şekilde tv alıp bu şekilde cinnet geçiren isyan eden bir kaç tanıdıgım var ;)
Biriside biziz 70 ekran almıştık zamanında , 4 ayda 1 bozulurdu sürekli tamire. Aynı şekilde birde buzdolabı aldık , o da rezalet 3-4 sene sonra içi inanılmaz koku yaptığından iade istedik almadılar ama biraz uğraşınca değiştirdiler...
Bir daha vestel hayatta almam yemişim yerli sermayeyi.
mektup gerçekten yazılmışsa helal olsun walla :)
deathofacar
12-06-2009, 08:40
bence çok ağır yazmış. tüketici hakem heyetlerinde işi çözülürdü aslında. kuzenime bir firmadan hediye 87 ekranı gelmişti. evde bildiğin patladı tv. vestelin ürünleri genel olarak oldukça kalitesiz. ama fiyatı muadillerine göre ucuz olduğu iiçin tercih ediliyor. çok kaliteli avrupalı dediğiniz bosch markası bsh grubu tarafından peg profilo tesislerinde üretilmektedir. sony lcd tv ler ise mayıs ayından itibaren beko tarafından satın alınmış olan ve türkiyeye taşınan grundig tesislerinde üretilmektedir.
Bölge yöneticiliğiyle konuşsaydı eminim yardımcı olurlardı bu kadar cinnet geçirmezdi :)
beyaz eşya elektronik biraz şans işi gerçekten her marka model de olabiliyor X bir markanın yetkili servisiyim biliyorum oradan :)
ama 1. senesinde 200 küsür ücret alınması müşteriden nasıl olmuş anlamadım kullanıcı hatası diye söylenip sanırım alındı yoksa her şekilde ürün garantili olması lazım :rolleyes:
hahaha kumandası bozulmamış allahtan, yoksa bize de laf geliyordu :D :D :D
her markada, her üründe başa gelebilir böyle şeyler vesteli kötülemeye gerek yok. edebiyatı iyi ama yazanın:)
hakikaten öyle..şimdi arkadaşımda lcd tv si var nerden baksan 4-5 yıldır sorunsuz kullanıyor..şimdi bu adam için neden vestel markası kötü olsun ki..her markada olur bunlar..
aynı tv den bende de var ılk cıktıgında aldım. sureklı stand by da duruo oyle bır sorun ıle karıslasmadım. tıkır tıkır da calısıo. dedem ne kadar kullanıosa artık. bence bu yazılanlar pek dogru degıl
deathofacar
12-06-2009, 09:06
5 yıl öncesi için konuşuyorum, o tv aynı arızayı 3 kez farklı arızaları 5 kez verirse değişim hakkı kazanır müşteri. garanti süresi içinde tüp arızası için veya ödeme yaptığı diğer arıza için ücret talep edilemez. ayrıca 15 yıldır bu işi yapan biri olarak söyleyeyim böyle içinde insanların çalıştığı fabrikalar kapansın uçağı düşsün içindekiler ölsün diye dua eden bir vatandaşın hiç bir işi rast gitmez. buna forged malzemeden tv de yapıp versen bozulur elinde.
SOMEONESPECIAL
12-06-2009, 09:15
eveet. şimdi rahatladim.
bu yazdiklarima ilaveten yok biz doymadik bi de küfür ve dayak yemek istiyoruz diyorsaniz adresim de telefonum da gerçektir. yiyorsa arasiniz. sizden bu durumu düzeltmeniz için birşey de istemiyorum. zira firma olarak zaten böyle bir vizyonunuz yok. mali satana kadar sizin işiniz. Allahin babadağli basmacisindan elektronik devi olursa bu kadar olur zaten…
Öküz olduğunu kabul eden vestelzede tüketiciye ithafen...
Ulan öküz; sen hakkını aramayı bilmiyorsan Allah'ın Denizli'li Babadağ'lı basmacısı
diye 7 göbek sülalesine hakaret ettiğin ZORLU AİLESİ ne yapsın ? Sen sanıyormusun
ki milyonlarca üretilen TV lerden problemli olanların Ahmet Nazif Zorlu ya da
Abinin bilgisi olduğunu...
Git tüketici hakları derneğine, Tüketici Hakları mahkemesine !..
Hep derim klavye delikanlıları diye... Dötün yiyorsa yazdıklarını yap.
Elbette hakkını arayacaksın ama ana, avrat, bacı, sülale, memleket, toprak
söverek değil. Olabilir, kul yapısı... Ama önce öküzlüğünden sıyrılabilirsen
hakkını aramayı bil...
O, bahsettiğin Babadağ'lı basmacının gelebildiği nokta da olmak için
sen kimbilir nelerini vermezdin ???
DİPNOT: Sana neden bu kadar dokundu diye soranlara bir açıklama!..
ZORLU'lar anne tarafından akrabamız olup kendilerini çok çok iyi tanırım.
Eş, dost, akraba diye torpil yapmaz... Hiç kimsenin hakkını yemezler !
Çok prensiplidirler. Böyle olmasalardı 20-30 sene içerisinde Sultanhamam'da
küçük bir çeyiz toptancısından bu duruma gelemezdi. Bak benim dayımın sınıf
arkadaşı dayım hala RızaPaşa Yokuşunda aynı yerde sayıyor?
Ha bu arada Allah Rahmet eylesin Turgut ÖZAL'a :icon_tup:
arkadaşım zarar görmüş içini dökmüş.
bende arçelik ve bekonun ürünlerinden şikayetçiyim.
şimdi bosh ve siemens kullanıyorum, servis elemanlarının temizliginden yedek parçanın ucuzlugundan servisin dedigi zamanda gelmesinden, gereken malzemelerin yanında bulunmasından temiz çelışmalarından çok memnunum.
elektronik cihaz, her an bi sorun çıkabilir.
adamın derdi muhattap bulamayıp daha sonra satış sonrası hizmetten memnuniyetsizliği.
servis garantisinde değişseydi falan böyle olmazdı, "televizyonu aldım, bilmemneresi bozuldu, firmaya ilettim hemen ilgilendiler tavsiye ederim v.s." olarak gelişirdi yoksa.
sonuç: tr de kalite kontrol yok, neyi üretsek bi acayip haller çıkıyor.
bizde vestel plazma televizyon vardı 4 yıl önce aldık aynısından sahip olan bir kaç kişiden memnun olmadıklarını duyduk aksine bizimki gayet normaldi bir problem çıkarmadı..
derken 2 hafta önce 2 yıldır asılı olduğu duvardan intihar etti:)
bizde vestel plazma televizyon vardı 4 yıl önce aldık aynısından sahip olan bir kaç kişiden memnun olmadıklarını duyduk aksine bizimki gayet normaldi bir problem çıkarmadı..
derken 2 hafta önce 2 yıldır asılı olduğu duvardan intihar etti:)
bozulacam ulen deyip intihar etti anlaşılan :)
Armageddon
12-06-2009, 15:29
Bu arkadaşın memnun olması için Vestel fabrikasını kapatalım, işten çıkardığımız işçilere de derdinizi bu arkadaşa anlatın diye bunun iletişim bilgilerini verelim. Bakalım o TV ile problemini nasıl çözecekler...
Elektronik malzemede olabilir bu tür problemler. 10 yıldır sorunsuz çalışan Vestel buzdolabı var bizde. Türkiye'de üretim sektöründe olmak bile(bu ülkede bu taşın altına elini koymak demektir) yeterince saygı duyulası birşeydir, ki Zorlu grubu gibi ülke ekonomisine bu kadar katkı sağlayan bir gruba bu ithamlarda bulunmak çok yanlış, hem de bir televizyon yüzünden...
Aynen ...tvde sony...gecen sene aldık ondan önceki 12 sene calıştı halende gidiyordu ama bag evine salladık evinidindede tık yok ilk aldıgımız günkü netlikte...3-5 ten kacmıcaksın kalite iyidir...
tüplü tv lerin gözünü seveyim 25 senelik tık demeden çalışıyor köydeki evde bi kere sorun çıkarmadı.99 depreminde dolabın üstünden intihar etti yine tık demedi:)
maxpower
12-06-2009, 18:07
bu iş şans işi, herkes yaşadığı/duyduğu iyi örneklere bakarak X markası iyidir diyor
bizim çamaşır makinemiz bosch 91den beri sorunsuz kullanıyoruz
ama 2002de aldığımız bosch buzdolabımız 3-4 defa arızalandı, epey de masraf açtı
iyi örnekte kötü örnekte bulmak mümkün yani
Ee ne demek gerekiyor 106 - vti gibi bu günü gününü tutmuyor :D
her firmada hatalı ürünler çıkar ...
ama emin olun bence yerli malları içinde en iyisi vestel ...
yazlığa eşya alırken genelde makul olana bakarız... iş görsün yeter diye çünkü max 5 ay kullanıyoruz ... arçelik denilen marka bize snir krizleri geçirtmekten ömrümüzden herhalde 4-5 sene yemiştir... aldığımız vestel tv ler ve dolaplar gayet güzel çalıştı ...
zamanında vestel in vezzy go kampasındna amd 800 işlemcili pc almştım gerçekten harika performanslıydı ufak takviyelerle çok gzl kullanmıştım .
Elektronik eşyada tek çözüm toplu değişim bence direk başkasıyla değişim eskiden alpine in-dash im vardı diğer kullanıcılarınki tam takır hatasız çalışırken ben 3 kere servise gönderdim vestelden bizde sıfır tv aldık eve getrmşler bırakmşlar açtım açılmıyodu geldiler götürüp yenisiyle değiştirdiler oda harbi öküzmüş ben vestele arçelik-beko dan daha fazla güvenirm