Orijinalini görmek için tıklayınız : civic vti segman değişiminden sonraki durumu....
road runner
14-06-2009, 20:32
yaklaşık 2.5 yıl önce sedan vti aldım. Aldıgımda silindir kapagından yag kacırıyordu we conta değişmek için kapak açıldı.Benden önceki sahibi aracı yagsız bıraktıgı için sekmanlar zarar görmüş. Kapağı acınca rektifiyeci çagırdık motoru kontrol etti we acılmısken sekmanları değiştirmemizin iyi olacagını söyledi bende sekmanları degıstırdım.sekman attıktan sonra aracın gidişi çok fark etti kompresyonu yerine geldi.yaklaşık bir yıl oldu we hıc bir sıkıntı yok..Dynoya cıkardım 163 hp çıktı bence sorun yok memnunumda. we şimdi aracımı satmaya karar werdim sahibinden.com'a ilan werdim we sacma sapan mesajlar alıyorum . sizce sekman atılmıs bi vti cokmu deger kaybeder :confused: nihayetinde aracımda su an hiç bir sorun yok gidişinden durusundan memnunum aracımı üzmeyide sewmem şimdiye kadar 1 kere roll yaptım onun haricinde cıkarım sesını dınlerım aracımı yerine cekerım üzmem aracımı :)
birde aracımın plakasını buraya yazsam geçmişini bilen çıkarmı acaba daha önce mantarda bakımları yapılıyormus aracın saygılar :)
Ortalık mezarcı, çakal kaynıyor :)
Bozma moralini...
road runner
14-06-2009, 20:42
Bozma moralini...
saol dostum haklısın :)
başlığı yanlış açmısım sanırım düzeltme için teşekürler :)
Bozma moralini aynen 10 yaşında 8000 devir üstü çeviren bir araçta gayet normaldir vteclerin şuanki ortamala kmleri 150.000
Bozma moralini...
Aynen
Hiç kulak asma kimin ne dediğine.
konu ile alakası yok ama sana azda olsa fikir verir, 40tlye 2adet tshirt satıyordum orj. tommy ve lacoste 20olmaz mı diyenler çıkıyordu :o
Bozma moralini...
kesinlikle :icon_tup: isteyen alır istemeyen almaz zaten sağlıklı bi makine kompresyon testinde belli olur.
sportinger
14-06-2009, 20:45
aracını sakın ucuz bir rakama verme, aç insan dolu piyasa. hata 17 bine kadar düşütügüm arabada benden vekalet istediler satmaktan vaz geçtim.
road runner
14-06-2009, 20:49
bu sitede herkes tanıyor aracları ben aracın geçmişini merak ediyorum.Erzurumdan gelme bir arac istanbula bir arkadas getirmis o 1 yıl kullandı sonra bana sattı. siteye plakasını yazsam geçmişini bilen warmıdır acaba we plaka yazsam sorun olurmu sitede ?
selçuk ve tayfun 2sinden biri bilmiyıorsa kimse bilemez :D
bu sitede herkes tanıyor aracları ben aracın geçmişini merak ediyorum.Erzurumdan gelme bir arac istanbula bir arkadas getirmis o 1 yıl kullandı sonra bana sattı. siteye plakasını yazsam geçmişini bilen warmıdır acaba we plaka yazsam sorun olurmu sitede ?
Mutlaka plakadan arabanı tanıyacaklardır, plaka yazılmasının bir sakıncası yok zaten bütün başlıklarda plaka yazıyor.
Yalnız peşin söyliyeyim her türlü eleştiriye açık ol :)
road runner
14-06-2009, 20:55
cewaplarınız beni rahatlattı gercekten tesekkurler..
plakam 34 zb 563 :)
eleştiriye hazırım :) kazasız oldugunu bılıyorum diğer ufak tefek sorunlarınıda ben yaptırdım zaten :)
anıl turan
14-06-2009, 21:47
bir önceki arabamı sahibinden.com vitrin ilanı vererek sattım. o kadar saçma sorular ve teklifler geliyordu ki, resmen sinir krizleri geçiriyordum... 2002 civic'e 10bin lira teklif eden, arsa teklif eden, ingiliz yarış atı, iş makinasi vs, teklif eden, hatta 2 günlüğüne kiralamak isteyen bir sürü boş insanla karılaştım... bence senin benim gibi ilan verenleri sırf sinir etmek için sahibinden.com da takılan boş vakti çok olan insanlar var. takmamak takılmamak lazım...
yanlız arabayı yine sahibinden.com da görüp arayan birine sattım o ayrı :)
Ahmetfikri
14-06-2009, 23:21
sahinden.com yonja gibi oldu millet stes atmak eğlenmek için yazıyo
road runner
15-06-2009, 14:16
bir önceki arabamı sahibinden.com vitrin ilanı vererek sattım. o kadar saçma sorular ve teklifler geliyordu ki, resmen sinir krizleri geçiriyordum... 2002 civic'e 10bin lira teklif eden, arsa teklif eden, ingiliz yarış atı, iş makinasi vs, teklif eden, hatta 2 günlüğüne kiralamak isteyen bir sürü boş insanla karılaştım... bence senin benim gibi ilan verenleri sırf sinir etmek için sahibinden.com da takılan boş vakti çok olan insanlar var. takmamak takılmamak lazım...
yanlız arabayı yine sahibinden.com da görüp arayan birine sattım o ayrı :)
arayan yokki sadece mesaj :) artı benim aracı tanıyan yok sanırım :) tanımamalarıda normal haftada bir gun hareket edıyor çünkü cewaplayan herkese tesekkurler :)
Millet *** atayımda fiyat indirteyim derdinde.nolur yani segman atılan araba gitmiyo mu?aklınca fiyat düşürtüp alıp kendi gazlamayacakmı sonrada 25ten fiyat açmıyacakmı hiç sıkma bence canını ;)
Benim için önemli olan şasesi ki artık ona bile bakmıycam walla
Cimmeria
15-06-2009, 14:25
bence motor duzgun bir yerde yapılmışsa daha iyi sonuçta alıp 2 ay sonra elimde kalıp ben masraf yapıcaksam düzgün temiz motoru yapılmış araba alırım kafam rahat olur
onurdemir
15-06-2009, 14:48
Motosikletimi satmak için sahibinden.coma ilan verdim. Zodiac botla takas yaparmısın diye mesaj geliyordu. Malesef insanlar senin yazdığını okumuyor bile. Ne düşünüyorsa ve ne teklif ediyorsa onun geçerli olacağını düşünüyor.
Arabanın geçmişinde benim parmağım olabilir.
2000 senesinde 2. el honda yaptığımız dönemde 97 model sedan füme araç erzuruma satmıştık ancak plaka verdiğin plaka değildi. ancak hatırladığımki epeyde zaman olmuş adam erzurum plakası yapmıştı aracı ama dönüşünün ne zaman olduğunu bilmiyorum tabiki.
O zaman adama zorla VTEC i anlatıp sevdirip satmıştık. çokta güzel bir arabaydı.
hayırlısı olsun senin için. sende kulak asma dışarıdan gelen seslere. 10 tane vtec in neredeyse 7-8 i motor açmış vaziyette hepside canavar gibi gidiyorlar. takılmasın kafana senin.
bu arada noter satışını bulursam o senenin scan eder koyarım ;) bizim peder bey kıldır saklar öyle şeyleri :)
8.000rpm
15-06-2009, 15:00
sahibinden'in tüm kullanıcıları böyle "yerse"ci değil tabii...
ama gün geçtikçe saçmalama seviyesi de artıyor...
hiç sıkma abıcım canını....mezarcı cok sen bıldıgınden şaşma derim....
SOMEONESPECIAL
15-06-2009, 15:07
Şu Sarıyer'de ki vtec mi ?
Tavsiyem; İlanını üst sıralara taşımak için 2 kez ilan verme...
Ben iki ilanını da gördüm arabanın gayet açık açık yazmana rağmen
ister istemez insanın kafasında bir :soru: oluşmakta...
SOMEONESPECIAL
15-06-2009, 15:10
Son 15 gündür sedan vtec ilanlarını takip ediyorum;
doğru düzgün araba kalmamış... Ankara'da var bi tane füme 97
19.000 a bıraktı ama insanı kıllandıran o kadar çok şey var ki ?
Ben ciddi alıcıyım ince eleyip sık dokurum. İlanda yazıyor
48 yaşındayım vs vs vs... ama arabayı 6 ay önce almışsın
bir sorun mu var diyorum eveleyip geveliyor telefonda...
Net bir cevap yok adamda :beuj:
road runner
15-06-2009, 15:15
Arabanın geçmişinde benim parmağım olabilir.
2000 senesinde 2. el honda yaptığımız dönemde 97 model sedan füme araç erzuruma satmıştık ancak plaka verdiğin plaka değildi. ancak hatırladığımki epeyde zaman olmuş adam erzurum plakası yapmıştı aracı ama dönüşünün ne zaman olduğunu bilmiyorum tabiki.
O zaman adama zorla VTEC i anlatıp sevdirip satmıştık. çokta güzel bir arabaydı.
hayırlısı olsun senin için. sende kulak asma dışarıdan gelen seslere. 10 tane vtec in neredeyse 7-8 i motor açmış vaziyette hepside canavar gibi gidiyorlar. takılmasın kafana senin.
bu arada noter satışını bulursam o senenin scan eder koyarım ;) bizim peder bey kıldır saklar öyle şeyleri :)
hadi bakalım bulursan bakalım senmı yollamıssın erzuruma :)
road runner
15-06-2009, 15:18
Şu Sarıyer'de ki vtec mi ?
Tavsiyem; İlanını üst sıralara taşımak için 2 kez ilan verme...
Ben iki ilanını da gördüm arabanın gayet açık açık yazmana rağmen
ister istemez insanın kafasında bir :soru: oluşmakta...
ewet sarıyerde.ilk sıralara tasımak için silmedim ilanı gelen mesajlardan dolayı sildim. sonra tekrar yeni ilan açtım. sanırım diğerini hemen silmedi site
hadi bakalım bulursan bakalım senmı yollamıssın erzuruma :)
İşte dediğim gibi 97 yılından 2005 yılına kadar sadece 2. el honda alım satımı ile uğraştık piyasadaki en hacimli 2. el honda işini yapıyorduk epey hızlıydık o zamanlar.
erzuruma vtec gönderdiğimizi iyi hatırlıyorum 97 sedan füme renk
e sende erzurumdan geldi 97 sedan vtec füme diyorsun herhalde tesadüf değil kendisidir. evde dosyalarda noter satışı fotokopileri var eğer onlardan bulabilirsem eklerim satış tarihi, fiyatını vs vssini :)
konu ile alakası yok ama sana azda olsa fikir verir, 40tlye 2adet tshirt satıyordum orj. tommy ve lacoste 20olmaz mı diyenler çıkıyordu :o
Aynen dostum bir benzerini yaşadım ama deve diken misali :D
ben töbe ettim satmaya !!! Zira bir ara kızım ve eşim rahat etsin diye 98 model BMW 5.20 almak istiyordum tabii 98 model HB vti yi sattıktan sonra. Neyse bir iki hafta piyasa nedir ne değildir diye ilan verdik verdiğime bin pişman oldum ama ben 22 diyordum 19,5 veren oldu en son ama %98 yavşak dolu piyasa ve benim bütün emeklerimi hiçe sayan bir ortamda arabamı satamazdım ve töbe ettim satmicam dedim iyiki satmadım zira okadar para harca uğraş 26-27 bine geldi bütün masraflar sonra salak gibi 19-20 ye ver şimdi anladım arabamın değerini hem kızım da büyüdü sorun yok :) Ama sen keyfine bak kardeşim zira arkadaş demeiş çakal okdar çok ki !!!!
ben töbe ettim satmaya !!! Zira bir ara kızım ve eşim rahat etsin diye 98 model BMW 5.20 almak istiyordum tabii 98 model HB vti yi sattıktan sonra. Neyse bir iki hafta piyasa nedir ne değildir diye ilan verdik verdiğime bin pişman oldum ama ben 22 diyordum 19,5 veren oldu en son ama %98 yavşak dolu piyasa ve benim bütün emeklerimi hiçe sayan bir ortamda arabamı satamazdım ve töbe ettim satmicam dedim iyiki satmadım zira okadar para harca uğraş 26-27 bine geldi bütün masraflar sonra salak gibi 19-20 ye ver şimdi anladım arabamın değerini hem kızım da büyüdü sorun yok :) Ama sen keyfine bak kardeşim zira arkadaş demeiş çakal okdar çok ki !!!!
Satma o kupon arabayı çok uzun yıllar hizmet eder sana.
Satma o kupon arabayı çok uzun yıllar hizmet eder sana.
Valla istesemde satamam artık kıymete bindi çook :D
insanları anlamam zaten bir insan seni arıyorsa neyse durumu söylersin yani telefonda atıp tutsan nolur bu kişi gelip aracı gerekli yerlere gösterince ne olduğu ortaya çıkmıcakmı.sen fiyatını yazarsın durumunu yazarsın o fiyata o durumda arabayı isteyen alsın.satıcı fiyatı yazmakta alıcıda istediği durumda arabayı almakta özgür mezarcılık yapmak saçmalık.satıp satmamak sizin elinizde kim ne derse desin istediğiniz fiyatıda yazın.işine gelen alsın kısacası
Kıl durumlar kıl insanlar. Şu an piyasının tarzını galericiler değiştirmiştir. Eskiden ne boya ne kaporta önemliydi şasede yürüyende motorda bir şey olmadığı sürece. Bu galericiler orada boya var carttt fiyat düş burası boyanmış cart fiyat düş piyasanın içine ettiler motor sağlam yürüyen mis ama kapıda çamurlukta boya var olmaz 2 milyar düş . Güneşten yanmış kaput olmaz boyatmayacaksın ne alaka ise o yüzden sen rahatına bak alan alır almayan da lafı ile kalır.
Kıl durumlar kıl insanlar. Şu an piyasının tarzını galericiler değiştirmiştir. Eskiden ne boya ne kaporta önemliydi şasede yürüyende motorda bir şey olmadığı sürece. Bu galericiler orada boya var carttt fiyat düş burası boyanmış cart fiyat düş piyasanın içine ettiler motor sağlam yürüyen mis ama kapıda çamurlukta boya var olmaz 2 milyar düş . Güneşten yanmış kaput olmaz boyatmayacaksın ne alaka ise o yüzden sen rahatına bak alan alır almayan da lafı ile kalır.
Yavaş biraz. bu sitedede çevrendede bu işi uslubuyla yapan arkadaşlar var bi kasa domates içinde 3-5 çürük domates diğerlerini bozmaz. sende bu 3-5 domates için diğer işini iyi yapanları yargılayamazsın. dikkatli konuşmak zorundasın. gereksiz ithamlarla insanları zan altına bırakmamalısın
SifirinciMurat
15-06-2009, 18:22
Yavaş biraz. bu sitedede çevrendede bu işi uslubuyla yapan arkadaşlar var bi kasa domates içinde 3-5 çürük domates diğerlerini bozmaz. sende bu 3-5 domates için diğer işini iyi yapanları yargılayamazsın. dikkatli konuşmak zorundasın. gereksiz ithamlarla insanları zan altına bırakmamalısın
Kısmen katılıyorum, ama benzetme kasadaki domateslerin 3-5i sağlam gerisi çürük şeklinde olsa daha yerinde olurdu.
Birkaç ay önce sattığın 2005 Clio RS şimdi olsa da alsak, paramız var araba bulamıyoruz.
Kısmen katılıyorum, ama benzetme kasadaki domateslerin 3-5i sağlam gerisi çürük şeklinde olsa daha yerinde olurdu.
Birkaç ay önce sattığın 2005 Clio RS şimdi olsa da alsak, paramız var araba bulamıyoruz.
Aynısı var aynı renk :)
ama 28.000 TL istiyor sahibi :)
araç bende değil.
bu arada bana kısmen değil tamamen katıl nedenmi?
Artık insanların önünde internet var, aktif olarak bilgi alabilecekleri yerler var. bü yüzden insanların yanılma payları azaldı iyiyle kötüyü daha kolay ayırt edebilecek pozisyona geldi. ben çalıştığım yerin ismini falan verip reklam olmasın ama kurumsal çalışan yerler her zaman yaptıkları işin arkasında oluyorlar vede mecburan galericilik dediğim esnaflarda bu kurumsal yapıya yawaş yawaş ayak uydurarak en azından çalışma sistemlerinde geliştirmelere yöneliyorlar ki inanılmaz çok sayıda çalışma prensiplerinde değişme/geliştirmeye şahit olduğum esnaflar var
o nedenle 1 kasa iyi domatesteki 3-5 çürük domates dedim ;)
Son 15 gündür sedan vtec ilanlarını takip ediyorum;
doğru düzgün araba kalmamış... Ankara'da var bi tane füme 97
19.000 a bıraktı ama insanı kıllandıran o kadar çok şey var ki ?
Ben ciddi alıcıyım ince eleyip sık dokurum. İlanda yazıyor
48 yaşındayım vs vs vs... ama arabayı 6 ay önce almışsın
bir sorun mu var diyorum eveleyip geveliyor telefonda...
Net bir cevap yok adamda :beuj:
Aynı sokakta oturuyoruz kendisiyle,hiç aracın üstünde görmedim.Genç,20-25 yaşlarında (oğlu sanırım) biri kullanıyor.Araç görünürde temiz. :)
ne deger kaybetmesi kardeş bnce değer bile ekler ben o motoru olcturur alırım sıfır gibiyse bide sana tşşkr ederim paranı elıne sayarım yani bu arabadan anlayan da buna bakar zaten dierlerini geç onlar zaten sadece bakar
Dediklerim benim doğru ben yanlış bir şey söylemedim. Burada galericilik hala çok geri . Kıbrısta pc başından gönül rahatlığı ile aracı canlı görmeden japonya dan üstündeki parçalar ile satın alıyoruz ,expertiz raporu baştan aşağıya da en detaylı şekilde yazıyor . Var mı böyle bir sistem ülkemizde yok .Galerici fiyatı öldürür arabanın değerini hiçe sayar kime sorsanız aynı cevabı almanız çok yüksek bir ihtimal benim lafım çakallara. İşini iyi yaparsın ona bir şey diyemem sattığın aracı alan kişi bir gün ihtiyacı olur zor durumda kalır geri sana satmak ister kaçtan alırsın ? Bu şekilde iyilik yapacak hala az . Saygı duyarım ben işi uslubu ıle yapana ama yapmayana da duymam . Herkez sizin gibi düşünse sorun kalmayacak emin olun.
Aynısı var aynı renk :)
ama 28.000 TL istiyor sahibi :)
araç bende değil.
bu arada bana kısmen değil tamamen katıl nedenmi?
Artık insanların önünde internet var, aktif olarak bilgi alabilecekleri yerler var. bü yüzden insanların yanılma payları azaldı iyiyle kötüyü daha kolay ayırt edebilecek pozisyona geldi. ben çalıştığım yerin ismini falan verip reklam olmasın ama kurumsal çalışan yerler her zaman yaptıkları işin arkasında oluyorlar vede mecburan galericilik dediğim esnaflarda bu kurumsal yapıya yawaş yawaş ayak uydurarak en azından çalışma sistemlerinde geliştirmelere yöneliyorlar ki inanılmaz çok sayıda çalışma prensiplerinde değişme/geliştirmeye şahit olduğum esnaflar var
o nedenle 1 kasa iyi domatesteki 3-5 çürük domates dedim ;)
Bu yazına deyinmek istemiştim şimdi analrsın neden şikayetçi olduğumu.
Benim firmamla çalışan onlarca galeriden birine ziyaret ettireyim senide,
araç temizliği
detayları
expertizi vs vs neler yapılabiliyormuş Türkiyede sende şaşır ;)
road runner
15-06-2009, 23:44
ben sorumun cewabını aldım :) cewaplar için tekrar teşekkür herkese :icon_tup:
13bin TL'ye 307 ilanı açmıştım bir arkadaşı kızdırmak için, arayıp "nakit 9 veririm" diyip ısrar eden akli dengesi yerinde olmayanlar arıyordu.
Sen arabanı yaptırmışsın. sıkıntısız sorunsuz bineyim diye. Amacın çakallık olsa hiç elletmeden sende birisine satardın. ama yapmamışsın. hiç moralini bozma abisi. nasip bu işler. elbet bakımlı arabadan anlayan değerini bilen birisi çıkar. dengesiz adam cok ancak aklı fikri olanlarda tükenmedi. için rahat olsun. hiç aldırış etme... :icon_tup:
jdm-fuat
16-06-2009, 12:02
Bence sekman atmanın yararı bile var en azından daha saglıklı bir arac sahibi oluyorsunuz can sıkmaya degmez bile ;)
Eray Yümsel
16-06-2009, 12:09
Bozma moralini aynen 10 yaşında 8000 devir üstü çeviren bir araçta gayet normaldir vteclerin şuanki ortamala kmleri 150.000
bak bu adam köfteci arabası gibi geziyo ama yinede 25000 den aşşa vermem arabamı diyo :D sende takma kafanı
Absinthé
16-06-2009, 12:21
Zaten arabalar alırken altın , satarken çamur...
En iyisi boyalı moyalı bakmadan ucuz yollu alıp , satmamak.