Orijinalini görmek için tıklayınız : yakıt sorunu
arkadaşlar geçen hafta maslakta desing egoza tok ses verecek bir son susturucu yaptırdım, susturucunun iç borusu ara borularla aynı çapta ancak bu işlemden sonra aracım 100liralık benzinle çok ama çok sakin kullanımda ancak 200 km gidebildi aracım manuel vites bu tüketim sizce çokmu, normalmi?
Muhtemelen son susturucu kaynak sırasında gözden kaçan bir açık (delik) bırakılmıştır.
Egsoz sistemini tamamen gözden geçirin.
Emir_b16a
15-06-2009, 20:28
kat iptali yapıldımı araca ?
kat iptali yapıldımı araca ?
hayır arkadaşım yanlızca son susturucu onun dışında aracın heryeri zilzurna orjinal filtre bile yok
Emir_b16a
15-06-2009, 21:08
egzozunda sensör falan warmı bilmiorum ama sitemi komple gözden geçir ufak 1 kaçak bunu yapmaz sanmıyorum sensör warsa işlem sırasında ya iptal edilmiştir yada bozulmuştur die düşündüm
egzozunda sensör falan warmı bilmiorum ama sitemi komple gözden geçir ufak 1 kaçak bunu yapmaz sanmıyorum sensör warsa işlem sırasında ya iptal edilmiştir yada bozulmuştur die düşündüm
sensörde yok arkadaşım. valla sesi çok harika oldu ama yakıttan dolayı resmen araçtan soğudum
emretorlak
15-06-2009, 21:15
İşlemden önce tüketimin kaçtı? Şu an ort. 500 Kuruş yakıyorsun km.de. Bence çok fazla
500 kr turbo bi forestera fazla deil bence ama cok sakin kullanım demişsin o göz onunde bulundurulursa biraz fazla olabilir.
İşlemden önce tüketimin kaçtı? Şu an ort. 500 Kuruş yakıyorsun km.de. Bence çok fazla
yani aracın menzili yaklaşık 450 km daha önce tam hesap yapmadım ama km başına 400 civarı yakıyordu
Emir_b16a
15-06-2009, 21:40
100 liralık benzinmi :D bn ful depo zannetim onu tüketimin normal die düşünüorum :D
100 liralık benzinmi :D bn ful depo zannetim onu tüketimin normal die düşünüorum :D
arkadaşlarda bana psikolojik olduğunu söylüyolar bana ama cidden yakmaya başladı gibime geliyor
Emir_b16a
15-06-2009, 21:50
arkadaşlarda bana psikolojik olduğunu söylüyolar bana ama cidden yakmaya başladı gibime geliyor
hawalar sıcak kışa göre fazla benzin yakman normal olabilir 400 se 450 ciwarına gelmesi tolare edilir bnce kafanı takma kullanmaya dewam et :)
bence yakma sebebi nedir biliyomusun sen o eksoz sesinin aşkına gelip arada farkında olmadan yükleniyosundur :D:D
e sonucta dogal olarak normal yani:icon_tup:
eksoz takılmasından dolayı aracınızın turbo basıncı yükselmiştir, bu basınç yükselmesi de yakıtı etkiler. Aracınızda boost saati yok mu?
Yiğit Ş.
15-06-2009, 22:14
egzos sesi duyucam die dha çok basıo olabilirmisin?
eksozla bnce hiç bi alakası yok kesınlıkle kucuk devırde bi gzlıyodur ses gelsın dıye sonra cekıyodur o arada işte turbo gırıyo falan bi dunya yakıyo :D gerçi 500 bin de iyi benzın artmadan once hesaplamış olma ihtimalin nedir bu 400 bini :)
valla beyler gaza gelip gazlama gibi bişey kesinlikle olmadı sonderece sakin 2.5 devirde vites geçişleri falan yavaş hızlanmalar, kullanma şeklim bu yani turbo basıncım yükselmiş olabilir diye düşündüm bende sonuçta bi rahatlama sözkonusu araç atmosferk değil
eksoz takılmasından dolayı aracınızın turbo basıncı yükselmiştir, bu basınç yükselmesi de yakıtı etkiler. Aracınızda boost saati yok mu?
boost saati yok arkadaşım peki bu basıncı azcık düşürsek ne sonuç ne olur??
bu son susturucuyla birlikte azda olsa bi güç artışı olmuştur basıncı az düşürsek gücünü eski haline getirsek normale dönermi yakıtım?
valla beyler gaza gelip gazlama gibi bişey kesinlikle olmadı sonderece sakin 2.5 devirde vites geçişleri falan yavaş hızlanmalar, kullanma şeklim bu yani turbo basıncım yükselmiş olabilir diye düşündüm bende sonuçta bi rahatlama sözkonusu araç atmosferk değil
tamam basınc artmıstır ama 2.5 devırlerden bahsedıoruz artsa nolcakkı o kadar yakt arttıracak bı basınc olusmaz zaten 2.5 devırlerde...diye dusunuyorum
evet artsa ne kadar artcak ki 100bin fazladan yaksın.. bnce anormallik bşka biyerde eğer gerçekten bi yanılma olmadan yakıt hesaplanmışsa..eğer çok takıntılı biriyseniz aracı bi arıza tespıte sokmakta yarar var
Yiğit Ş.
16-06-2009, 20:20
egzos yapınca basınç yükselirmi abi :) o nasıl bşidir.
emretorlak
16-06-2009, 21:35
Doğru bişeydir.Turbo araçlar için geçerlidir.
emretorlak
16-06-2009, 21:47
3500cc V6 280hp 2 tonluk fx35 jip sakin kullanımla 400-450 kuruşlarda yakar.Arasıra gazlayıp çok itina göstermezseniz 550-600 kuruş arası yakar.
Subaru'nun yakıtı normal diyenler bir daha hesaplasın
bence yakma sebebi nedir biliyomusun sen o eksoz sesinin aşkına gelip arada farkında olmadan yükleniyosundur :D:D
e sonucta dogal olarak normal yani:icon_tup:
bencede
:D:D
kaynak falan üzerinde yapılırken sensor/lerin zarar görme ihtimali varmı montajda vs? nasıl yapıldı işçilik? böyle bir durumda olabilir psikolojikte olabilr basınç artışıda olabilr performans farkı nasıl eskisine göre?
Doğru bişeydir.Turbo araçlar için geçerlidir.
Ben Downpipe,komple Hks egsoz ve Hks son susturucu taktığımda standat 0,8 olan basınç 1,2 lerde dolanmaya başladı araba sapıttı :)
Turbo araçta egsoz yapılınca basınç artışı oluyor.
egzoz çapını büyüttüğünde hem egzoz hattındaki kayıpları)basınç kaybını azaltıyorsun hemde turbin çıkışındaki basıncı düşürüyorsun bu nedenle turboya gelen gaz turbinden daha rahat şekilde çıkıyor bu çıkış palin devrinin artmasına neden oluyor oda basınç artışına neden oluyor
3500cc V6 280hp 2 tonluk fx35 jip sakin kullanımla 400-450 kuruşlarda yakar.Arasıra gazlayıp çok itina göstermezseniz 550-600 kuruş arası yakar.
Subaru'nun yakıtı normal diyenler bir daha hesaplasın
bence hiç bi zaman turbo bi aracla atmosferik bi aracın yakıtını kıyaslama derim..
şimdi o bahsettiğin jipte 450 bin yakıo benim 320 ci de 400 450 bin yakıyo sakin kullanımda buna ne demeli?şimdi o 3500 benım araba 2000 cc o zman benım arabanında 300 bın yakması lazım senın dusuncene gore ama malesefkı ole bı durum soz konusu bıle olamaz:o
bu benzın fıyatılarına gore senın aracın 450 - 500 lıra yakması bence abartı bı durum degıl atmosferık 1.6 araclar bıle nerdeyse 300 bın yakıyo artık..
emretorlak
23-06-2009, 09:38
BMW 3.20 aracınız sakin kullanımla 100 km.de ortalama 13-14lt litre yakıt tüketiyorsa aracınızda bir problem var demektir
Turbo araç ile atmosferik bir aracın yakıtının karşılaştırılmasında hiçbir sakınca yoktur.Araçlar turbo veya atmosferik diye yakıt tüketmezler.Ürettikleri güç ile doğru orantılı yakıt tüketirler.
Aksine sakin kullanımda turbo motorlar,aynı gücü üreten yüksek hacimli atmosferik motorlara oranla çok daha tasarrufludur. Corsa GSI-OPC ve 207 GT-RC bunun en güzel örnekleridir.
Subaru forester fabrika verisi ort. 300-350 kuruş yakar.Zaten aracın sahibi de günlük kullanımda 400 kuruş yaktığını söylemiş. Son susturucu taktıktan sonra aracımı çok sakin kullanmama rağmen 500 kuruş yakıyor diyor.Bunun nesi normal ben anlamadım?
Belki soruyu litre hesabına dökersek daha açıklayıcı olur.Eskiden 12lt(400 kuruş) yakıt tüketiyordum,son susturucu taktım,çok sakin kullanmama rağmen şu an 15lt(500 kuruş) tüketiyorum.
BMW 3.20 aracınız sakin kullanımla 100 km.de ortalama 13-14lt litre yakıt tüketiyorsa aracınızda bir problem var demektir
Turbo araç ile atmosferik bir aracın yakıtının karşılaştırılmasında hiçbir sakınca yoktur.Araçlar turbo veya atmosferik diye yakıt tüketmezler.Ürettikleri güç ile doğru orantılı yakıt tüketirler.
Aksine sakin kullanımda turbo motorlar,aynı gücü üreten yüksek hacimli atmosferik motorlara oranla çok daha tasarrufludur. Corsa GSI-OPC ve 207 GT-RC bunun en güzel örnekleridir.
Subaru forester fabrika verisi ort. 300-350 kuruş yakar.Zaten aracın sahibi de günlük kullanımda 400 kuruş yaktığını söylemiş. Son susturucu taktıktan sonra aracımı çok sakin kullanmama rağmen 500 kuruş yakıyor diyor.Bunun nesi normal ben anlamadım?
Belki soruyu litre hesabına dökersek daha açıklayıcı olur.Eskiden 12lt(400 kuruş) yakıt tüketiyordum,son susturucu taktım,çok sakin kullanmama rağmen şu an 15lt(500 kuruş) tüketiyorum.
iyi hoş yazmışsında bana 400 binden az yakan bitane 320 ci gosterırmısın yada e46 4 kapı farketmez?
sen dıosınkı urettıklerı guce gore benzın tuketırler sımdı s2k y la gc8 dip gazda aynı benzınımı tuketırler?orjınal fabrıka cıkısı hp ler bırbırıne yakın sayılır...99 model ımprezamız wardı(orjinal) basınca 800 bınlerı buluodu yakıtı ayrıca bendede Q4 war oda aynı sekılde 850 bınlerı goruo ama ben 800 850 bın yakan hıc atmosferık 2.0 arac gormedım belkı bı kac ıstısna wardır ama onun dısında sanmam..
eger sehır ıcı kullanımdada sureklı 4 ceker olan koca turbo forestera 300 bın yaktıran warsa helal derım..
şahsı kanagatım 2.0 turbo sureklı 4 ceker vede buyuk bı aracın sehır ıcı kullanımında 450 500 bın yakmasını normal olarak dusunuyorum.