Orijinalini görmek için tıklayınız : 57mm ara boru sorunsalı // tanıdık egzostcuları olanlardan yardım lütfen.
Sierra Rs
16-06-2009, 20:08
arkadaşlar aracıma 57mm krom yada normal ara boru çektirmek istiyorum fakat bulamıyorum,buldugum yerdede abuk sabuk paralar istiyorlar.
hangi egzostcuda uygun yaptırabilirim acaba bilgisi olan var mı ?
zaten decat ve headerstan ötürü stock ara borudan 40 cm kesildi yani ara boru bir hayli kısa,az malzeme ve isçilik gerektiricek.
ilginize şimdiden çok teşekkürler.
dragstar
16-06-2009, 20:12
eski sanayide var kardeşler egzost sanayiye gir birlasa gelmeden ana cadde üzerinde köşe dükkan zaten birlasın 2-3 sokak yukarısında beni söyle arabayı fln tanrlar ztn pazarlıkta yap
ellerinde bulunmayabilir hatırladığım kadarıylada yoktu ztn ama getirirler
ben bizim burda normal boruya 150 tl verdim komplesine abuk sabuk derken ne kadar diyolar mesela
Sierra Rs
16-06-2009, 20:33
280 tl........
51 lık ara boruya 2oo ytl fıyat verdı bende saol dedım cektım gıttmı:)uçmuş mılelt:)enayı arıyolar
Ahmetfikri
16-06-2009, 21:07
gökan kimden aldın fiyatı
Sierra Rs
16-06-2009, 21:08
gökhan dogru diyorsun :)
valla ben 150 ye krom cektırdım gerisini siz düşünün:)
headers 57 dıe nıe araları 57 yapıon cok gelmesın cenk
Sierra Rs
16-06-2009, 21:20
yok düz gelip aynı ölcüde devam etmesi daha iyi zaten alt cok fazla üstler kötü bende :)
57 çok gelmesin cenk iyi araştır be canım
51mm krom araboruya 200 lıraya cok dıyorsanız sız egzoz yapmaktan vagzecın derım. dırseklerın ve malzemenın fıyatını bı arastırın derım
Krom boruyla normal boru arasinda ne fark var?
arkadaşlar aracıma 57mm krom yada normal ara boru çektirmek istiyorum fakat bulamıyorum,buldugum yerdede abuk sabuk paralar istiyorlar.
hangi egzostcuda uygun yaptırabilirim acaba bilgisi olan var mı ?
zaten decat ve headerstan ötürü stock ara borudan 40 cm kesildi yani ara boru bir hayli kısa,az malzeme ve isçilik gerektiricek.
ilginize şimdiden çok teşekkürler.
Bostanci sanayideki Gider egzoza ugradin mi? Guzel bir yerdir, fiyatlarda ucmazlar diye dusunuyorum ama bir sormak lazim..
Bir de Mata egzoz var yine Bostanci sanayide.. Ben 1 kere gitmistim oraya ama Badboy nickli arkadas hep oraya gitmis, baya ovuyordu orayi.. Benim de bir egzoz isim olacak yakinda, denemeyi dusunuyorum.. Adresi ' Doğanbey Cad. No:9' seklinde, yer tarifi yapamam, cok iyi hatirlamiyorum yerini..
6metre krom boru fiyatına bakmıştım geçenlerde 150 usd civarıydı.
51mm krom araboruya 200 lıraya cok dıyorsanız sız egzoz yapmaktan vagzecın derım. dırseklerın ve malzemenın fıyatını bı arastırın derım
krom deıl kardesım normal boru 2oo ytl:)
yok ben bilgi amaçlı dedim, borunun satış fiyatı böyleydi :)
60 mm krom boru cooler için almıştım 3 metresi 160 tl gibi bişeydi yaklaşık 8-10 tanede dirsek almıştım zeytinburnundan demirciler sitesinden
106 ya 60 mm normal boruyu 60 tl ye yaptırdım :)
Sierra Rs
17-06-2009, 14:29
57 çok gelmesin cenk iyi araştır be canım
yok kardesim ideal sanırım ingilteredekilerin alayı 57 cekiyor :confused: 51 cekmek istemiyorum stock 50mm zaten :)
280 istediler bende kısacık ara borum yav Selçuk yaptırıyım mı 280e krom ?
Bostanci sanayideki Gider egzoza ugradin mi? Guzel bir yerdir, fiyatlarda ucmazlar diye dusunuyorum ama bir sormak lazim..
Bir de Mata egzoz var yine Bostanci sanayide.. Ben 1 kere gitmistim oraya ama Badboy nickli arkadas hep oraya gitmis, baya ovuyordu orayi.. Benim de bir egzoz isim olacak yakinda, denemeyi dusunuyorum.. Adresi ' Doğanbey Cad. No:9' seklinde, yer tarifi yapamam, cok iyi hatirlamiyorum yerini..
son 3-4 egzost işimi mustafa abiler yaptı zaten gider oto ama onlarda 51 ve 60 lık varmıs ara ölcü yokmus.. diğer bahsettigin yere bakıcam çok tesekkürler :)
Yarın des sanayi sitesini komple gezicem tek tek..banada ara boru lazım..Kendim için sorarken senin içinde sorarım..
Sierra Rs
18-06-2009, 07:30
cok tesekkürler haber bekliyorum sizden.
Kadosan da hepsı 6 mt olarak satılıyo ve 6 mt si 150 ytl. ama sana daha az lazımmış sanırım, orda çok rahat ve komık rakamlara bulabılırsın.
Dirseklerin fiyatıda 10-15 ytl arası değişiyor.
istanbulda boru fitayları havalarda uçuyor yaw :D ben bursada 304 paslanmaz aldım 6 mt. 51 mm ama 80 tl. dirsek tane fiyatı 7,5 tl.
Sierra Rs
18-06-2009, 12:02
ben 150 tl ye alsam yine iscilikle birlikte o 250 olur :) /////ΛLPINE® nickli arkadastan haber gelsin sonra karar vericem :)
6 metre 304 parlak krom boru 85 liraya aldım(60 mm 1.50 et )..Dahada ucuza almak imkansız tanıdık vasıtası ile aldım zaten..
57 mm özellikle sordum ama adamlar hep 51 ve 60 üretmişler..Her dükkanı dolaşamadım ama büyük ihtimal yoktur..Belki siparişle senin için yapabilirler diye tahmin ediyorum..Fiyatta 100 lirayı geçmez..
60 mm 2 metre boru arttı.Eğer istersen onu hediye verebilirim işine yararsa :)
Juggernaut
18-06-2009, 22:12
6 metre 304 parlak krom boru 85 liraya aldım(60 mm 1.50 et )..Dahada ucuza almak imkansız tanıdık vasıtası ile aldım zaten..
57 mm özellikle sordum ama adamlar hep 51 ve 60 üretmişler..Her dükkanı dolaşamadım ama büyük ihtimal yoktur..Belki siparişle senin için yapabilirler diye tahmin ediyorum..Fiyatta 100 lirayı geçmez..
Nerden aldın acaba?
Zedanox du galiba ama çokta emin değilim..3-5 tane dükkan adı noxla bitiyo :D
Sierra Rs
18-06-2009, 22:19
bilgiler icin çok tesekkür ederim bende bir dolaşıyım 57mm için 60lık benim işimi görseydi alırdım ama benim işime yaramıcak yarayan bir arkadasımız faydalanırsa daha iyi olur yinede cok sağol :)
krom boru dedikleri aslında paslanmaz çelik boru bu özelliği nedeniyle biraz daha pahalıdır diğer boru alaşımlarına göre belirli koşullardaki dayanımı daha iyidir diğer borulara göre
hiç uğraşma İskender'e git derim pahalı olsun iyi olsun
krom boru dedikleri aslında paslanmaz çelik boru bu özelliği nedeniyle biraz daha pahalıdır diğer boru alaşımlarına göre belirli koşullardaki dayanımı daha iyidir diğer borulara göre
Sagol :icon_tup:
hiç uğraşma İskender'e git derim pahalı olsun iyi olsun
Araban 1 hafta yatar ama...
Araban 1 hafta yatar ama...
yatsın çıkan sonuç nasıl?:)
ben bırakmıyorum valla, düz boru çekeceksem, sadece egzoz yaptıracaksam başkasına 100%
Header yaptıracaksam iskendere
yaa 3 mm. bu kadar farketmez arkadaşlar..
yatsın çıkan sonuç nasıl?:)
bu iskender neden bu kadar iyi ? Egzozda farklılığı sağlayan unsurlar nedir ?
Sierra Rs
19-06-2009, 15:04
3 mm benim icin fazlalık yaratıyor Murat:)
bu iskender neden bu kadar iyi ? Egzozda farklılığı sağlayan unsurlar nedir ?
İstanbul'daki bir kaç çok iyi egzoz ustasından biridir kendisi bu tip ustalar varken aftermarket egzoz almak bana göre çok akıl karı değil gerçekten çok iyi işçilik çıkarabiliyorlar kaynak açısından büküm yerleri montajdaki sorunsuzluk gibi bir çok avantajları var.Çoğu firma tek tip otomobile göre bu tip elemanları üretiyor fakar otomobil üreticileri bazı zaman coğrafi özelliklere göre otomobiller üzerinde çeşitli modifikasyonlara gidebiliyorlar.Japonya'da üretilen bir mamul burdaki otomobilinize takarken size sorun çıkarabilir, aynı zamanda buradaki bir parça daha farklı bir ülkedeki aynı otomobile uymayabilir, bu tip sorunlarda mevcut.
bende de iskender headers var baska hıcbır yere gıtmenızı tavsıye etmem kafanız agrımadan kesın guc ve kalıtelı malzeme sahıbı olursunuz
3 mm benim icin fazlalık yaratıyor Murat:)
hee anladım ağırlık yapmasın die :p:p :D:D:D
Sierra Rs
19-06-2009, 19:04
hee anladım ağırlık yapmasın die :p:p :D:D:D
geri basınc ve ses acısından 57 cıktıgı icin headersım şiddetle 57 istiyorum cıktıgı gibi devam etmesi en randımanlı olanı :D
İstanbul'daki bir kaç çok iyi egzoz ustasından biridir kendisi bu tip ustalar varken aftermarket egzoz almak bana göre çok akıl karı değil gerçekten çok iyi işçilik çıkarabiliyorlar kaynak açısından büküm yerleri montajdaki sorunsuzluk gibi bir çok avantajları var.Çoğu firma tek tip otomobile göre bu tip elemanları üretiyor fakar otomobil üreticileri bazı zaman coğrafi özelliklere göre otomobiller üzerinde çeşitli modifikasyonlara gidebiliyorlar.Japonya'da üretilen bir mamul burdaki otomobilinize takarken size sorun çıkarabilir, aynı zamanda buradaki bir parça daha farklı bir ülkedeki aynı otomobile uymayabilir, bu tip sorunlarda mevcut.
Teşekkür ederim Semih hocam, Yalnız benim kulağıma bu tarz egzozlarının çok uzun ömürlü olmadığı geldi. :beuj: