Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzuman kırılması hakkında..

Jem89
17-06-2009, 01:13
Bu akşam arkadaşın aracı ile denerken 1'den 2'ye çektiğimde bi anda vites boşaldı..2 de takılı kaldı..Güç bela çıkarttık 2'den..1,3 ve 5.viteslerde sıkıntı yok..Onlara giriyor..Fakat 2,4 ve geri vitese takınca sanki boştaymış gibi oluyor..Hem vites çok hareket ediyor..Hemde debriyajdan çekince araç gaza tepki vermiyor..

Şimdi şanzumanı kırdık mı..Eğer kırdıysak 1,3,5 neden çalışıyor..Sorun nedir..

Yarın servise götürücem fakat sizlerin görüşlerini almak istedim..

sulhi
17-06-2009, 01:15
priz direğin karşısındakiler calışıyor dierleri calışmıyor sen arabanı yürüttüğünü dua et..

Safak
17-06-2009, 01:16
Araç nedir? Vites kablolarını çıkarmış yada koparmış olabilirsiniz...

Belliki araç 2.ve 4. viteslere geçmiyor, sanırım vites kolunun aktarma mekanizmasını dağıtmışsın...

buradan bişi sölemek zor o yüzden

Jem89
17-06-2009, 01:16
priz direğin karşısındakiler calışıyor dierleri calışmıyor sen arabanı yürüttüğünü dua et..

O derece yani..Sorun daha mı büyük aslında sulhi abi ?

Jem89
17-06-2009, 01:17
Araç nedir? Vites kablolarını çıkarmış yada koparmış olabilirsiniz...

Belliki araç 2.ve 4. viteslere geçmiyor, sanırım vites kolunun aktarma mekanizmasını dağıtmışsın...

Citroen c4 1.6 Hdi..

Vites kolunun aktarma mekanizması dağıldıysa neden diğer viteslere geçiyor..

Bu arada..bendeki vites şeması 1,3,5 yukarda 2,4,R aşağıda..

Safak
17-06-2009, 01:19
Bir kablo çekiyor, diğeri itiyor o sistemde, biri tırtlayınca öyle bir tepki veriyor, ama dediğim gibi... Siz baktırmadan emin olamassınız. Şanızman olmamasını dilerim.

Jem89
17-06-2009, 01:20
Bir kablo çekiyor, diğeri itiyor o sistemde, biri tırtlayınca öyle bir tepki veriyor, ama dediğim gibi... Siz baktırmadan emin olamassınız. Şanızman olmamasını dilerim.

İnşallah şanzıman değildir..Eğer öyle olursa çok masraf çıkartır..

Dediğiniz sorunda aşağı yukarı ne kadar masraf çıkar ?

Selçuk
17-06-2009, 01:21
aracının garantisi devam ediyormu?

Jem89
17-06-2009, 01:22
aracının garantisi devam ediyormu?

Maalesef..Az önce servise telefon açtığımda plakamı sorguladır..Aracın garantisi bitmiş dediler..Çekici ile alalım dediler..Ben de yok hayır dedim..Yarın ben götürücem servise..Çekici ile anlaşmalı olduğu için para kazanma politikası..

Selçuk
17-06-2009, 01:34
Maalesef..Az önce servise telefon açtığımda plakamı sorguladır..Aracın garantisi bitmiş dediler..Çekici ile alalım dediler..Ben de yok hayır dedim..Yarın ben götürücem servise..Çekici ile anlaşmalı olduğu için para kazanma politikası..

:( inş. büyük bişey yoktur...

levent
17-06-2009, 01:56
şanzıman gitmiş %90 geçmiş olsun :(

arkadaşımın komple yürümüyodu şanzımanı dağıtmıştı polo classic ile.

Rstmania
17-06-2009, 02:24
viteslerde 1,3,5 ve 2,4 ayrı olarak kontrol edilir diye biliyorum. Büyük ihtimalle şanzımana verilen emirler maalesef şanzımana ulaşamıyor. Şanzıman olduğunu sanmıyorum. Direk şanzımana giden vites aktarmalarında diye düşünüyorum.

R_Kaptan
17-06-2009, 03:45
eski arabamda benimde basıma gelmişti araba 1,3,5'e geçmiyodu 2 ve 4 normal geçiyodu ben de sinirlendim 1,3,5'e sert bi şekilde vurdura vurdura vites değiştirdim yrm dbryj inan sonradan düzeldi.inşaallah seninde problemin boyledir

Jem89
17-06-2009, 05:37
:( inş. büyük bişey yoktur...

İnşallah..

şanzıman gitmiş %90 geçmiş olsun :(

arkadaşımın komple yürümüyodu şanzımanı dağıtmıştı polo classic ile.

Ya komple şanzıman gitmiş olsa hiç yürümez araba..İnşallah değildir.. :)

viteslerde 1,3,5 ve 2,4 ayrı olarak kontrol edilir diye biliyorum. Büyük ihtimalle şanzımana verilen emirler maalesef şanzımana ulaşamıyor. Şanzıman olduğunu sanmıyorum. Direk şanzımana giden vites aktarmalarında diye düşünüyorum.

Aynen..Bende öyle düşünüyorum..Yoksa çok büyük kaçıcak bi taraflara :)

eski arabamda benimde basıma gelmişti araba 1,3,5'e geçmiyodu 2 ve 4 normal geçiyodu ben de sinirlendim 1,3,5'e sert bi şekilde vurdura vurdura vites değiştirdim yrm dbryj inan sonradan düzeldi.inşaallah seninde problemin boyledir

Ben denedim ama yok..Vites elimde kalıcaktı neredeyse..Yok geçmiyor.

stlegal
17-06-2009, 07:46
altındaki arabanın ciddi güçlü şanzumanı var daha kıran görmedim :) umarım ciddi değildir ...

ahk
17-06-2009, 07:51
kasko varsa ücretsiz çekici var.

imhotep
17-06-2009, 07:58
geçmiş olsun cem. zırt diye kırılacak bişey değilki bu. rollde bazıları 5 e atacağına 3 e atıyor gene bişey olmuyor :)

gkhunk
17-06-2009, 08:14
geçende ben 140km gibi 5 yerine 3 e attım ama vites topuzum gevşemiş, döndü elimde, cart-curt bişi olmadı :D ya da oldu da yakında çıkar kokusu.

başıma gelen bi olay da şanzıman üzerine xenonun balastı düşmüştü, giderken 1-3-5 iptal oldu, sağa çekip baktığımda şanzımana giden tellerin çalıştığı kolların arasına düşmüş, ileri gitmiyordu vites.

bi ihtimal.

asmisinsan
17-06-2009, 08:33
vites halatı olabilir büyük ihtimalle levyelerden birinin ucu atmış olabilir

Jem89
17-06-2009, 08:56
altındaki arabanın ciddi güçlü şanzumanı var daha kıran görmedim :) umarım ciddi değildir ...

Abi zaten bi kere indirdim ben şanzumanı..Yani 1 kere gerçekten kırdım..Bu 2. oldu :)

kasko varsa ücretsiz çekici var.

O saatte kaskoyla uğraşmak istemedim..1.3.5 yaparak gittim eve..

geçmiş olsun cem. zırt diye kırılacak bişey değilki bu. rollde bazıları 5 e atacağına 3 e atıyor gene bişey olmuyor :)

Abi zaten sıkıntılıydı biraz şanzumanım..Yani problem vardı..Bende biraz sert geçirince.. :)

geçende ben 140km gibi 5 yerine 3 e attım ama vites topuzum gevşemiş, döndü elimde, cart-curt bişi olmadı :D ya da oldu da yakında çıkar kokusu.

başıma gelen bi olay da şanzıman üzerine xenonun balastı düşmüştü, giderken 1-3-5 iptal oldu, sağa çekip baktığımda şanzımana giden tellerin çalıştığı kolların arasına düşmüş, ileri gitmiyordu vites.

bi ihtimal.

Geçmiş olsun sanada..Umarım ufak birşeydir..

İnşallah..Bakalım verdim servise az önce..

imhotep
17-06-2009, 09:00
Abi zaten bi kere indirdim ben şanzumanı..Yani 1 kere gerçekten kırdım..Bu 2. oldu :)

boyundan buyuk işler beceriyorsun masallah:)

Jem89
17-06-2009, 09:06
boyundan buyuk işler beceriyorsun masallah:)

Sorma ya..Nerde şanssızlık var beni buluyo..

Diyadin
17-06-2009, 09:07
Vites halatı çıkmış olabilir ,aynısı benimde başıma gelmişti yerine takılıyor sorun yok ,

Sadece 3'e giriyordu aracım servise kullanarak gittiğim için baskıyı bitirmiştim :)

Aracı kullanmayın kurtarıcı ile servise götürün .. Geçmiş olsun ciddi bir masraf olacağını sanmıyorum..

Jem89
17-06-2009, 09:09
Vites halatı çıkmış olabilir ,aynısı benimde başıma gelmişti yerine takılıyor sorun yok ,

Sadece 3'e giriyordu aracım servise kullanarak gittiğim için baskıyı bitirmiştim :)

Aracı kullanmayın kurtarıcı ile servise götürün .. Geçmiş olsun ciddi bir masraf olacağını sanmıyorum..

Biz maalesef kullandık..Önce evime geldim..Az önce de servise götürdüm..1.3 gittim sürekli..Biraz balata kokusu geldi..Onada yapacak birşey yok.. :)

nightkids_han
17-06-2009, 11:58
jem aşırı hızlı we sert atıyordun vitesleri 1 videonda izlemiştim
walla aracın iyi bile dayandı :D

Killah
17-06-2009, 12:37
Aynı tarz şey bana da oldu, şanzumandan korktum fakat vites kolunu kırmışım, araç geri falan gitmiyordu sadece 3. vites geçiyordu, 1e atıp arabayı park ediyim derken meğer 3 te kalkmışım balataları da yaktım. Umarım fazla masraflı birşey çıkmaz. Geçmiş olsun.

Jem89
17-06-2009, 19:12

Evet sorun buymuş.. :) Ucuz yırttık bu sefer.. :)

jem aşırı hızlı we sert atıyordun vitesleri 1 videonda izlemiştim
walla aracın iyi bile dayandı :D

Ya denerken öyle atıyorum sadece..Normal kullanımda çok yavaş atarım:)

Aynı tarz şey bana da oldu, şanzumandan korktum fakat vites kolunu kırmışım, araç geri falan gitmiyordu sadece 3. vites geçiyordu, 1e atıp arabayı park ediyim derken meğer 3 te kalkmışım balataları da yaktım. Umarım fazla masraflı birşey çıkmaz. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim..O balata kokusu da adamı nasıl tedirgin eder :)

levent
17-06-2009, 19:57

.

bişey olmaz :D bidaha yapmamak lazım, kol çıkartabilir araba allah korusun :)

bi arkadaşım 1.6 corolla ile yaptı aynını :)

Schumi
20-06-2009, 14:01
Chipli araçlarda overboost ile tork artmış olsa dahi o şanzıman dayanıyor o torklara. El ile zorlamaktan dolayı vites halat tutucu felan yamulmuştur.