Orijinalini görmek için tıklayınız : kimya bilenler varsa baksın bi zahmet
bulamadığım bikaç soru var bilen varsa bi el atsın nette başım döndü bulamadım :)
1-sabit basınç doğrularına.....................adı verilir
2-basit kübik bir sistemde tanecik sayısı kaçtır.
3-yüzey merkezli kübik sistemde tanecik sayısı kaçtır
4-0 atomu magnetik özelliği bakımından..............bir atomdur.(atom numarası 8)
5-N atomu magnetik özelliği bakımından...............bir atomdur(atom numarası 7)
bilen varsa allah rızası için yazsın şunları :)
burdada anlayan çıkmadı :)
2 ve 3 ün cevabı 1mol yani 6.02 X 10üzeri23
zormuş:) organıkle ılgılı olsa yapardm hatım ettım bu ara:::D
basit kubik: her kosede bir atomun 1/8 i var, 8 kose, 8x1/8 =>1 atom/birim hucre
yuzey merkezli kubik: her yuzeyde 1/2 atom + her kosede 1/8 atom => 3 atom/birim hucre
2 ve 3 ün cevabı 1mol yani 6.02 X 10üzeri23
hangi bolum? işletme falan mı?
Serencebey
18-06-2009, 12:04
4-5 te oksijen ve azotun magnetic ozelliklerini incelemen gerekir. bunları nasıl bulamadın ben anlamadım.
wikipedia da bile cıkar bunlar
bu arada magnetizma cok genıs bır konu O oldugunda ayrı O2 oldugunda gaz halı ayrı sıvı halı ayrı aynı seyler azot ıcınde gecerlı...
hangi bolum? işletme falan mı?
:D :D :D :hahaha: bakü üniversitesi biyoenerji mühendizliği :p
bulamadığım bikaç soru var bilen varsa bi el atsın nette başım döndü bulamadım :)
1-sabit basınç doğrularına.....................adı verilir
2-basit kübik bir sistemde tanecik sayısı kaçtır.
3-yüzey merkezli kübik sistemde tanecik sayısı kaçtır
4-0 atomu magnetik özelliği bakımından..............bir atomdur.(atom numarası 8)
5-N atomu magnetik özelliği bakımından...............bir atomdur(atom numarası 7)
bilen varsa allah rızası için yazsın şunları :)
atom tanelerini söylemişler zaten 4 ve 5 için e dizilimini yapacaksın,son elektron çemberinde tek sayıda elektron varsa paramanyetik,çift sayıda elektron varsa diyamanyetik olması gerekir.Yanlış hatırlamıyorsam tabi:)
valla ben bu kimya yüzünden okuldan atıldım :) yani uyuz oluorum oda bana uyuz oluo sanırım hiç istediğim şeyleri bulamıorum
atom tanelerini söylemişler zaten 4 ve 5 için e dizilimini yapacaksın,son elektron çemberinde tek sayıda elektron varsa paramanyetik,çift sayıda elektron varsa diyamanyetik olması gerekir.Yanlış hatırlamıyorsam tabi:)
elektron dizilişi kolay senin hatırladığın tanımlar doğruysa problem yok :)
kellepaca
18-06-2009, 12:23
1'in cevabı izobar olabilir.
1'in cevabı izobar olabilir.
bende izobar die düşünüorum ama kesin olduğunu bilmek istediğimden sordum
şöle bir soru daha var
5 kg ında 0.025 mg Ba bulunan topraktaki Ba derişimi ...............ppb dir .
2.5 ppm lik bir Ca çözeltisinin 50 L sinde........................mg Ca iyonu vardır
olm carpma bolme ıste ppb mılyarda bır parca ppm mılyonda bır parca demek...
Serencebey
18-06-2009, 12:45
olm carpma bolme ıste ppb mılyarda bır parca ppm mılyonda bır parca demek...
Parts Per Million, Billion demi Tunayım :D
Parts Per Million, Billion demi Tunayım :D
aynen ole kanka:D
tünay kanka soruya gel öle çarpma bölme die artislik yapma :)
civa atomları arasında kohezyon kuvvetleri civa ile cam arasındaki adhezyon kuvvetlerinden daha kuvvetli olduğundan civanın menisküsü dışbükeydir
doğrumu yanlışmı :)
tünay kanka soruya gel öle çarpma bölme die artislik yapma :)
civa atomları arasında kohezyon kuvvetleri civa ile cam arasındaki adhezyon kuvvetlerinden daha kuvvetli olduğundan civanın menisküsü dışbükeydir
doğrumu yanlışmı :)
menuskus fln bılmem ben cıva bır kap ıcerısınde yada bır boru ıcerısınde yuzeyı dısbukey sekılde durur...:)