Orijinalini görmek için tıklayınız : aracımı satıyorum , erel oto taş koydu :)
ahmetakgunf3s
20-06-2009, 00:54
Arkadaşlar slm
aracımı almadan once doğuş otoda baktırmıstım bana oncekı sahıbının onden kaza yaptıgını tamponun ve fanın değiştiğini söylediler bende bunu bılerek aldım " benım ıcın bir sakıncası yok"
aracım şu an satılık arayan olunca doğuş otoda kaydı var dıyorum , gecenlerde bir bey aradı israrla aracın km si orjınalmi dedi bende evet dedim 65.000 de fakat cok ısrarcıydı buyuk kazası varmı dedı hayır öntampon değişmiş dedim fakat inanmadı bende bir anlam veremdım
dedim ben bi arıyım bakım nedıyorlar aradım böyle böyle bi araç begendım plakası versem bana geçmişini söylermisiniz dedim başta bir mırın kırın oldu sonra anlatmaya başladı
önden cok buyuk bir kazası var aracın dedi ablamız ??
neler değişmiş dedim bende air bagler fılan acılmıs heralde on cama kadar girmiş sanırım
hayır dedi tampon ve fan değişmiş
e buyuk kazası var demıstınız ?
evet dedi ablamız
sonra dedim araç kaç binde
araç dedi 104.000 km de ????
en son nezman gelmıs dedim
gecen ayın 10 nunda 104.000 de motor korumasına gelmıs dedı
tamam diyip kapattım
erel otoyu aradım dedım böyle böyle arakadasım aracım 65.000 de gecen hafta size motor korumasına geldım ama kayıtlarda 104.000 nasıl oluyro bu
aa dedıler HATA OLMUŞ nasıl hata olmuş mantıken bundan 6 ay once de sıze gelmıstım arac 60.000 deydı ? taksımı bu 104.000 yapım bukadar kısa zamanda ozur dılerız duzeltırız dedıler gerekıyorsa bende getırım aracı sızbırdah bakın dedım bakalım duzeltıcekelr ınsallah
benım benzıncıden cıkarken sıfırladıgım alttakı ufak km yı gidip aracın km sı dıye yazmışlar
bundan bır oncekı gıdısımdede oda ayrıbır hıkaye onuda yazım
araç parktan yada boş vitesden d ye alınca bir sarsılma oluyor yanı gitmek istiyor araç bir one atılma oluyor
erel otoya goturdum aracı test eden süper ekip lideri ustamız arkdasımız bir sorun yok dedi sonra beraber cıktık teste gösterdim problemi HAAAA dedi sağolsun
yaklaşım 360 ytl gibi bir geçirilmeden sonra baş teknısyen teşrif etti dedi şanzıman yağ pompasında bir sorun var değiştirelim 3500 ytl ? dedim araç 60 000 de ??? neden olmuş bi cevap alamadık
neyse sorun olurmu dedim bu şekılde yanı bu problem ilerlermi
HAYIR HAYIR BİR İLERLEME OLMAZ SAĞDECE KONFOR ACISINDAN SİZİN İÇİN SORUN OLUR dendı
sabah 9 dan akşam ustune kadar orasını değiştir burasını değştir saçma sapan bir suru parca değiştirip bana faturayı kıtledıler sonuç sıfır
ha bide dedim şanzıman acılıcak edıcek sonra toplanıcak gene aynı sorun olmasın emın mısınız problemın bundan kaynaklandıgına ?
olabilir tabi dedi yuhh dedim
Boost Up
20-06-2009, 00:57
Nasıl bir yanlışlıktır anlamadım ben:D:D:D
Puntoyu alırken servisim iyi diye fiat tercih etmistim.
Böyle olaylar gördükce dogru yapmısım diyorum.
Uzatılmıs garantide turbo ve zincir (triger) degistirdim.
Onun dısında envai cesit özel islerimi yapıyorlar vs, servis bir otomobil alırken en önemli etken bence...
Servisin veya ustan iyi olacak, ona göre araba alacaksın.
ahmetakgunf3s
20-06-2009, 01:08
Puntoyu alırken servisim iyi diye fiat tercih etmistim.
Böyle olaylar gördükce dogru yapmısım diyorum.
Uzatılmıs garantide turbo ve zincir (triger) degistirdim.
Onun dısında envai cesit özel islerimi yapıyorlar vs, servis bir otomobil alırken en önemli etken bence...
Servisin veya ustan iyi olacak, ona göre araba alacaksın.
şenyıldızın ustune tanımam fakat burasıda eve yakın ufak işler için gidiyorum ama
adam motur koruma yaparken aracın km sını yanlıs alır yazarmı hiçmi görmedin :)
hadi onu geçtim bilgisayra girerken adam uyanır ?
yazıklar olsun öyle servislerede ustalarınıada o dukkanın sahıbınede..sert geçiyosa o şanzuman rolanti ayarı olabilir...araç ileri gıtmek ıstıyo dedıgıne gore cıkardıgım anlam bu rolantıyı dusurdugunuz zmn gitmek ıstemeyecektır..
o fan la tampon kırılmış vay beee okadar buyuk bı kaza ki çalışan karı bile nası anladı hemen gordunmu :O :O
2 tane cahil karının agzıyla arabay kotu dıyolar bu benı cıldırtıyo aynı sey bnm eskı arabamın basına gelmıstı tampon deişti diye adam almadı..
104 bin dedıgı ıcın sen aracı satamadın belki de bitane sıgırın yanlıs kaydı yuzunden..
hiç bi zmn servise gitme taraftarı olmadım insanın kendı aracından az cok anlaması ve de servisten sadece fiyat alıp tamircileri gezip gusel bi usta bulup onda yaptırması her zmn için tercihimdir
bazı servisleri anlamak gerçekten zor,
bilgi yetersizliği çok malesef...
birde ticari güdülmesi öle aktarılması hemen faturalar havalarda uçuşuyor...
onursumer
20-06-2009, 02:05
sırf servis tanıdık diye hyundai ye biniyorum kafam çok rahat her konuda garantiye çok alıştım :)
Dedim ne oluyor adımı çalmışlar iyimi neyse off topick oldum :D
Valla ne denir geçmiş olsun.
geçmiş olsun denildiği gibi servis çok çok önemli, 97 den beri aynı Toyota servisini kullanıyoruz, 3. Toyota'mız aile gibi olduk artık herkes biribirini tanıyor, ekipte değişimler olsada demirbaşlar mevcut onlar yeterli zaten :)
yeni araç alıcak olsam yine Toyota alırım, yazın filtre kutusundan hırıltı geliyodu 1700-1800 devir gibi Eskişehir e gittik hemen bakıp düzelttiler ücret vs de talep etmediler, ikram ettikleri yemek çay vs de cabası yani. (gerçi o da ae101 i aldığımız plaza) :D
Day Walker
20-06-2009, 08:03
telefonda araç geçmişini söylemeleri yanlış bi durum iş etiğine uymuyor ayrıca yaptıkları yanlış tespitlerde cabası
arkadaşım aracındaki o şanzuman arızası gibi gözüken şey ufak bir adaptasyonla düzelebiliyor tabi kesin değil ama düzelebiliyor..:)
valla bunca şeye rağmen iyi dayanmışsın ben olsaydım aman aman okurken bıle sınır oldum adamlara :):)
ahmetakgunf3s
20-06-2009, 09:55
arkadaşım aracındaki o şanzuman arızası gibi gözüken şey ufak bir adaptasyonla düzelebiliyor tabi kesin değil ama düzelebiliyor..:)
ne adaptasyonuya :) adamlar arıza kodlarını zor okudu :)
onu bilemiycem ama düzelebelir problemin ciddi bir sıkntı değil ama servisler entersan
Servislerin var ya ben... Bana ne çektirdiler yau.
İlk başta Chrysler Stratus'umuz vardı. Araba deneme tahtası oldu hiç bir şeyinden anlamıyorlar. Sonra o pert oldu kurtulduk. :D
Sonra 300M aldık Koluman'dan 1200km'de kapak kilitledi. Kapaktan sibopları çekiçle vurarak çıkarttılar. Yine servisteyiz biz tabi ki, araç verilmedi. Dava açacağız dedik hemen tabi ki şöyle böyle dansözlükler... Her neyse çok geçmeden aptal bir problem daha çıktı çözemediler... Aylarca soğuk kaloriferle gezdik, tabi ki hiç kimse kullanmak istemiyor arabayı evde :D, termostatmış puhahaha dedim yarıldım yüzlerine karşı ustaların. Sizin dedim kaç yıllık ustalığınıza... Sonra da sattık zaten.
Saab ise ayrı bir dert ilk alındığından beri sıkıntı zaten... Araba çok güzel bir araba fakat hiç bir şeyinden anlmıyorlardı, benim araba sayesinde... :D Öğrendiler...
1. 10.000km'de selenoid bozuldu Manisa'dan İzmir'e geçerken ani basınç değişikliğinden dediler yarıldım... :D
2. Babam kaza yaptı 3 jant yarıldı, 2 ay bekledik sadece jantları...
3. Abim kaza yaptı şanzıman'ı değiştirmediler aks kesti diye. Sonra araçta şanızman probleminden kendimi alamadım...
4. Motor yaptılar, araba annem kullanırken blok yardı oradan da sıcak yağ bakalitin üzerine aktı ve araba alev aldı. Yanmadı şerefsiz ama :D Sonra yine ben bir sinirle gittim, dava mava tehditler falan. Komple sandık motoru getirdiler. :D :D :D
5. Bu arada en az 9 kere şanzıman indi bir cırtlama sıkıntısı yüzünden. BULAMADILAR... Sonra şanzıman'ı değiştirdik hiç bir şey değişmedi, yanlış tespit yapmışlar :D :D
6. Saab işte daha nice aklıma gelmeyen elektronik problemler... :D :D :D
RR Sport 2.7 HSE
İlk aldığımız gün adamın teki dedi ki araba yamuk duruyor abim de adama bahşiş verdi, adam eyvallah dedi ama araba hakikaten yamuk duruyor dedi ve baktık arka sola doğru yatık duruyor araba :D. Sonra çıktık eve gidiyoruz araba Turbo kilitledi :D. Sonra da ertesi gün Battal'a gönderdik arabayı sağ olsunlar değiştirdiler aracı :D.
Sonra yenisi ile devam, o da blok da bir pencere açmaya karar verdi 120000km'de. Ve açtıda :D Arkadaş EGR radyatöründen su alıyormuş hem de EGR'lerin değişmesine 5000km varken. Tabi ki bizde herkes gibi şanısımızı denedik her 2.7 RR sahibi olarak Almanya'ya mail attık falan, hiç bir şey olmadı... Paşa paşa aldık koyduk motoru... :D Bir daha Galeri'den sıfır araba almak mı? Kesinlikle hayır... Sonra onu da sattık RR TDV8 Vogue aldık Borusan'dan kurtulduk... :D
Bunlar da benim servis maceralarım... :D Servislerin hiç birisine güven olmaz...
Servis çok önemli garanti yoksa En güzeli sanayide samimi dürüst ustalarla çalışmak ;)
Fan değişince büyük kazamı oluyormu. O telefondaki abla (!) fan derken fanın yerini arabanın içindeki klima üfleme deilklerimi sanmış acaba. Zeka fışkıran müthiş şahsiyet.
ahmetakgunf3s
20-06-2009, 16:01
Fan değişince büyük kazamı oluyormu. O telefondaki abla (!) fan derken fanın yerini arabanın içindeki klima üfleme deilklerimi sanmış acaba. Zeka fışkıran müthiş şahsiyet.
muhoha :)
+150000
bugun aradılar aracımın km sini düzeltmişler allah razı olsun :)
ama nebir özür ne başka birşey ? kendılerını hangı mertebede goruyorlarsa ?
Bu servisleri duyduktan sonra gelde sıfır araba al, nasıl insan güvenirde bu servislere garantisi bozulmasın diye gider. Okudukça insanın sinirleri bozuluyor.
Çıldırtır bunlar adamı.
Bende yetkili bayide çalışıyorum ancak bizde çok büyük iş hacmi ve belirli başarı anketleri usulune göre belirli primler aldığımız için bilinçsiz personel bizim firmanın yolundan geçemiyor bu nedenle şirket yönetimimi seviyorum bilgi konusunda çok sert ve etkililer
bende dışarıdan sorulduğunda tanımadığım kimseye bilgi vermiyorum.araç ruhsatıyla birlikte bana gelmediği sürecek bilgi aktarımı yapmıyorum. ama bilgi gerektiğindede yakımın olanlara tabiki böyle radyotör değişimlerini falan büyük kaza (!) gibi söylemedne usturubuyla söylüyoruz
Maxiboost
20-06-2009, 16:32
ahaha servisler güzeldir :D
Mercedes Yetkili Servisi
ENR Pompası sesli çalışıyor dedim (kulakları eskimiş deiştirdik düzeldi :D hazır inmişken motor bi güzel temizlenip yeniden yağlandı)
dedi senin kompresörün arızalanmış yakında tamamen iş görmez hale gelir :) haha 40.000km oldu hala aynı kompresörü kullanıyoruz en son megane çekimlerinde de aracı zırt pırt kaldırıp indirdim herkes canlı şahit vallahi saat gibi çalışıyor :D
Şanzıman arızası bizde yaşadık
180.000km civarlarında servis gayet normal falan dedi :D 10.000 ytl gibi bir masraf çıkarttılar o bu değişecek falan özel bir serviste ki gittiğimiz servis yetkili servisin tüm eski çalışanları (küstürülüp işi bırakanlar :D) 6.000tl civarına orjinal parçalarla yapıldı.
Geçende de turbonun çıkışındaki hortum yarılmış onu değiştiricez koskoca yetkili serviste ufacık hortum yok satış fiyatı 68tl neden yok dedik alt tarafı bir hortum toptan getirip parçacılara ve özel servislere veriyoruz vitolar genelde onlara gidiyor dediler bizde özel servise gittik tekrar :D
Sanayi FTW!! :D
İçimden geçenleri yazamıyorum .
Emir_b16a
20-06-2009, 17:09
motor meslekten çıkar herkez usta olursa böle olur :D
Gecmiş olsun ... bütün bunlar olurken nasıl bi yüzsüzlükltür o cevapları veriyosun yaptıysan bozulmaz ... Neyse tekrar gecmiş olsun allah iyi ustaların eline düşürsün...
arkadaşa seat leon alıcaz tanınmış bir firmanın 2.el satışında araç. arabayı görmüş beğenmiş test turuna çıkmış filan ama anlamaz bu işlerden gidelim dedi gittik araba yok antalyada ki bayiye yollamışlar yalnız expertiz raporu var dediler baktık sadece kaput değişmiş o da dediler ki üstüne bişi düşmüş inatla sıkıştırdım bakın emin misiniz kaput değişti mi değiştiyse far filan kırılmıştır yok sadece kaputun üstüne bişey düşmüş. araç bu firmanın ismine güvenerek ve ark leon takıntısı üzerine alındı. daha sonra araba aynı servisin antalya şubesinde bakıma giriyo önden kazalı motora kadar girmiş tabi haklı olarak itiraz ettik aracı alın diye adamın sölediği expertiz kağıdında imzamız yoktu
Oldschool
20-06-2009, 21:47
harbiden yuhhh yani yaaa bunlar yüzünden insan aracını servise de götürmek istemiyor...
Kingpin usta ne maceralar yaşamışın bee roman gibi :D:D patlatmadık motor kalmamış
emre.aksu
20-06-2009, 22:07
hondanın gözünü yiyim.crv,vtec2 simdide fd2 civic,hicbirinde bir problem olmadı.
hondanın gözünü yiyim.crv,vtec2 simdide fd2 civic,hicbirinde bir problem olmadı.
Bu konuyu nasıl bağladın Honda'ya anlamadım.
Bi sansli benmiyim yaw:D hic sorun yaasamadim hicbi servisimle:D
emre.aksu
21-06-2009, 01:59
Bu konuyu nasıl bağladın Honda'ya anlamadım.
burdan bagladım
Servislerin var ya ben... Bana ne çektirdiler yau.
İlk başta Chrysler Stratus'umuz vardı. Araba deneme tahtası oldu hiç bir şeyinden anlamıyorlar. Sonra o pert oldu kurtulduk. :D
Sonra 300M aldık Koluman'dan 1200km'de kapak kilitledi. Kapaktan sibopları çekiçle vurarak çıkarttılar. Yine servisteyiz biz tabi ki, araç verilmedi. Dava açacağız dedik hemen tabi ki şöyle böyle dansözlükler... Her neyse çok geçmeden aptal bir problem daha çıktı çözemediler... Aylarca soğuk kaloriferle gezdik, tabi ki hiç kimse kullanmak istemiyor arabayı evde :D, termostatmış puhahaha dedim yarıldım yüzlerine karşı ustaların. Sizin dedim kaç yıllık ustalığınıza... Sonra da sattık zaten.
Saab ise ayrı bir dert ilk alındığından beri sıkıntı zaten... Araba çok güzel bir araba fakat hiç bir şeyinden anlmıyorlardı, benim araba sayesinde... :D Öğrendiler...
1. 10.000km'de selenoid bozuldu Manisa'dan İzmir'e geçerken ani basınç değişikliğinden dediler yarıldım... :D
2. Babam kaza yaptı 3 jant yarıldı, 2 ay bekledik sadece jantları...
3. Abim kaza yaptı şanzıman'ı değiştirmediler aks kesti diye. Sonra araçta şanızman probleminden kendimi alamadım...
4. Motor yaptılar, araba annem kullanırken blok yardı oradan da sıcak yağ bakalitin üzerine aktı ve araba alev aldı. Yanmadı şerefsiz ama :D Sonra yine ben bir sinirle gittim, dava mava tehditler falan. Komple sandık motoru getirdiler. :D :D :D
5. Bu arada en az 9 kere şanzıman indi bir cırtlama sıkıntısı yüzünden. BULAMADILAR... Sonra şanzıman'ı değiştirdik hiç bir şey değişmedi, yanlış tespit yapmışlar :D :D
6. Saab işte daha nice aklıma gelmeyen elektronik problemler... :D :D :D
RR Sport 2.7 HSE
İlk aldığımız gün adamın teki dedi ki araba yamuk duruyor abim de adama bahşiş verdi, adam eyvallah dedi ama araba hakikaten yamuk duruyor dedi ve baktık arka sola doğru yatık duruyor araba :D. Sonra çıktık eve gidiyoruz araba Turbo kilitledi :D. Sonra da ertesi gün Battal'a gönderdik arabayı sağ olsunlar değiştirdiler aracı :D.
Sonra yenisi ile devam, o da blok da bir pencere açmaya karar verdi 120000km'de. Ve açtıda :D Arkadaş EGR radyatöründen su alıyormuş hem de EGR'lerin değişmesine 5000km varken. Tabi ki bizde herkes gibi şanısımızı denedik her 2.7 RR sahibi olarak Almanya'ya mail attık falan, hiç bir şey olmadı... Paşa paşa aldık koyduk motoru... :D Bir daha Galeri'den sıfır araba almak mı? Kesinlikle hayır... Sonra onu da sattık RR TDV8 Vogue aldık Borusan'dan kurtulduk... :D
Bunlar da benim servis maceralarım... :D Servislerin hiç birisine güven olmaz...
düzenli bakım dısında hic gitmeye gerek kalmadı
harbiden yuhhh yani yaaa bunlar yüzünden insan aracını servise de götürmek istemiyor...
Kingpin usta ne maceralar yaşamışın bee roman gibi :D:D patlatmadık motor kalmamış
Vallahi ya bir tek Mitsubishi servisimden memnundum ona da gitmiyorum artık. :D
burdan bagladım
düzenli bakım dısında hic gitmeye gerek kalmadı
O açıdan bakarsan olabilir ama bahsedilen saab felan genelde sorunlu araçlar. :) Bide 120.000 li km ler var. Ayrıca ailedende kaynaklananda bir şansızlık olabilir. Pes çünkü. Ucuz araçlar bile böyle yapmıyo.