Orijinalini görmek için tıklayınız : obd1-obd2 op-com?
50dolarlık malzeme için elin çinlisiyle uğraşma riskini , gümrük vs işlemlerini yapmak istemediğimden ayrıca Türkiye deki fiyatlarınında çok alakasız olduğunu düşündüğümden kendim yapmayı düşündüm.elimde bir yazılım var fakat obd1-obd2 -> usb adaptörünü nerden bulabilirim? ayrıca aracımın soketinin obd1 mi 2mi olduğunu nasıl anlayabilirim?
ben anlamadım op com cihazı yapmak için gerekli malzemelerimi soruyorsun..
Sanırım dönüştürücüleri soruyor ama bende tam anlayamadım.Obd1 mi obd2 mi oldugunuda sanırım yıl ve motor kodunu söylersen bilenler vardır.İnternettende bulunur sanırım.
Rstmania
20-06-2009, 17:04
eğer opcom istiyorsan ben sana pmden bir numara atıyorum bir ara konuş uygun fiyata alırsın. Böylece çok da uğraşmamış olursun.
doğrudur opcom yapmak için obd1-2 (aracıma uygun olan hangisiyse) usb ye çevirici adaptör arıyorum.
97 model x16xe motor koduda.
VeNoM_35
21-06-2009, 13:45
melih servise gidip bağlattınmı hiç? bağlantı yerini söylersen obd1mi 2mi söylerim ben sana, ki ben obd1 diye biliyorum sizinkileri.
Tr de yapan var zaten. Neden illede çinli diye şartlandınız ki?
http://www.ozenelektronik.com.tr/
melih servise gidip bağlattınmı hiç? bağlantı yerini söylersen obd1mi 2mi söylerim ben sana, ki ben obd1 diye biliyorum sizinkileri.
aslında daha cumartesi bağlattım ama hiç kafa basmadı sormayı , sanırım 97 öncesi obd1 miş.
Türkiyede fiyatlar 3-4 katı civarında.sadece adaptör için o kadar para fazla bence sonuçta arada sırada bireysel kullanacağım bişey.adaptörü bulabileceğim bi yer bilen varmı?
edit: yeni gördüm teşekkürler Erhan