Orijinalini görmek için tıklayınız : DSLR Makine?
Sheyhzade
20-06-2009, 12:23
Arkadaşlar şu sıralar dslr makina almayı düşünüyoruz. iki model var aklımda nikon d40 ve canon eos 400d. siz hangisini tavsiye edersiniz ?
d40 başlaman için ideal.
yarın drift fest.e gelirseniz yanıma gelin,400d hakkında fikriniz oluşmuş olur.
Sheyhzade
20-06-2009, 12:30
d40 başlaman için ideal.
yarın drift fest.e gelirseniz yanıma gelin,400d hakkında fikriniz oluşmuş olur.
ben denizliye izne geldim, bizim birliğin yanıbaşında drift fest. yapılıomuş kaçırıcam maalesef ama bi dahakine inşallah diyim :) peki bu fiyat aralığında misal 900-1300TL arası önerebiliceğiniz başka bi makina var mı ? illa ki bu iki makinadan biri olucak die bi kaide yok, daha iyi bişey varsa aklınızda onu da öğreneyim :)
Ersin ÖREN
20-06-2009, 12:43
Canon 40D öneririm.
yalnız araştırmalarınızı şu yönlere kaydırmanızı tavsiye ederim..
1.konu : Body.
ne çekiceksiniz.yazdığınız makineler ve benim tavsiyem arasında inanılmaz büyük farklılıklar yok.
ama kullanım amacına göre belirli farklılıkları tabiki var.
Benim tercihimin Canon 40D olmasnın tek sebebi. 6.5 fps'ye sahip olması.yani saniyede 6.5 kare çekim kapasitesi var.ki ben amatör otomobil ve otomobil sporları fotoğrafcısıyım.
yeri geliyor hayat kurtarıyor 6.5 kare...
geri kalan özelliklerin üstesinden gelinebilir.Ki zaten usta hattat fırça ayırmaz felsefeside bu noktada başlıyor..
2.konu Lensler.
yine sorun şu ne çekiceksiniz.
yakın mı çalışıcaksınız uzak mı ?makro mu ? vs mi ?
bu noktada usta hattat fırça ayırmaz diyemiyorum çünkü sonuçta yapabilecekleriniz belli.
benim önerim SLR makine kullanıcaksanız hangi body olacağından çok hangi lensler olmalı sorusunu iyi çözün. Önemli olan lensler body bahane.
@Dipnot. sahibinden vb.yerlerden makina fiyatlarına bakmayın.Direk fotoğrafcılık sitelerinden araştırın çünkü arada çok büyük farklar var.
2seçenek arasından d40 ama makinede AF yok. İleride lens alacağınız zaman fazladan ücret vermeniz gerekebilir. Ben d40 kullanıyorum çok memnunum 18-55 ile. Eğer biraz daha çıkarım derseniz tavsiyem d90 olur ;)
2seçenek arasından d40 ama makinede AF yok. İleride lens alacağınız zaman fazladan ücret vermeniz gerekebilir. Ben d40 kullanıyorum çok memnunum 18-55 ile. Eğer biraz daha çıkarım derseniz tavsiyem d90 olur ;)
d40'da af motoru yok dimi.. netleme olayını nasıl gerçekleştiriyorsunuz :)
d40'da af motoru yok dimi.. netleme olayını nasıl gerçekleştiriyorsunuz :)
evet yok. Lensin üstünde var :)
Sheyhzade
20-06-2009, 13:09
biz ağırlıkla otomobil fotoğrafı çekicez. makinenin ardından bi de fisheye lens edinmeyi planlıyoruz. ben fiyatları sahibinden'den değilde gittigidiyor'dan baktım aşağı yukarı 900-1300TL arası dönüo bu iki makinanın fiyatı işte. şu sıralar daha yukarıya çıkamıcaz maalesef :/
d40 önermem canon daha güzel duruyor yanında. Özellik olarakta daha güzel. Canon düşünürseniz set olarakta satmayı düşünebilirim.
biz burdaki fiyat uçukluğundan dolayı yurtdışından 2 tane D60kit aldık kendime ve kardeşime.. şu an için ben çekimlerden çok memnunum. eğer düşünürsen henüz kullanmadıgımız 2. kiti yada yaklaşık 2 aydır kullandıgım kitide satabilirim istersen. fiyatda belirttiğin aralıkta..ilanımda bu..http://www.sahibinden.com/nikon_d60_kit_18-55mm_lens_8gb_toshiba_hafiza_karti_canta-40WQQaXQQ13877423WQQpXQQdisplayitem
d40 her zaman canon 400d hatta 450d den iyi sonuçlar almıştır foto olarak bahsediyorum. Yalnız D40ı almama düşüncesi veren AF motoru ve lens temizleme özelliği olmaması.
d40 teknosa'da 799Tl. alasım var bitane :D
d40 teknosa'da 799Tl. alasım var bitane :D
18-55 bana yeter dersen kaçırma :) Çünkü üretimi durdu artık d60 var onun yerine.
Sheyhzade
20-06-2009, 17:25
peki d60'da af motoru var mı ?
peki d60'da af motoru var mı ?
hayır onda da yok :) D80de var, d80 d40 dan baya bir üstün. En basitinden d40 3noktada netlik yapıyor, d80 11 noktada ;)
Son olarak ben sizin yerinizde olsam Pentax k200 süper modeline bakardım. 18-135 + 55-200 lensi ile kampayada idi :)
Sheyhzade
20-06-2009, 18:30
Son olarak ben sizin yerinizde olsam Pentax k200 süper modeline bakardım. 18-135 + 55-200 lensi ile kampayada idi :)
bu modeli inan ilk kez duyuyorum ve affına sığınarak soruyorum; 400d, d40 ve d60 tarzı bi başarı elde edermiyiz pentax ile ?
+ fiyatı 740$'dan başlıo mağazalarda ve o bahsettiğin kampanyayı bulamadım ben. o parayı 1.100tl d60'a vermek daha iyi olmaz mı ?
bu modeli inan ilk kez duyuyorum ve affına sığınarak soruyorum; 400d, d40 ve d60 tarzı bi başarı elde edermiyiz pentax ile ?
+ fiyatı 740$'dan başlıo mağazalarda ve o bahsettiğin kampanyayı bulamadım ben. o parayı 1.100tl d60'a vermek daha iyi olmaz mı ?
sitemizin fotocularından tholl-ga bildiğim kadarıyla pentax kullanıyor :) k100 olması lazım hatta yanlışım varsa düzeltsin :) ;)
he bu arada d50 geliyor d40 yerine ama ben canon yada pentax tercih ederdim sanırım nikon yerine, nikon daha indoor içinmiş gibi geliyor bana. :icon_tup:
Sheyhzade
20-06-2009, 18:43
ya kısaca şöyle özetliyim ben kısaca, gece-gündüz, açık alanda kapalı alanda otomobil fotoğrafı çekmek için alıcaz makineyi. haftaiçi gelicek 1.000tl param var ve tamamını makineye yatırıcam işte, o yüzden gerek 2.el gerek sıfır işime yarıcak, pişman olmıcağım bi makine almak istiyorum. 18-55 lens 6 ay beni idare eder, o yüzden ilerde farklı lens alabilirim. kafamı ağrıtıcak bi cihazda istemiyorum çünkü burası küçük bi şehir ve fotoğraf konusunda yardımcı olabilicek hiçkimse yok, tamiri bakımı falan yaptıramıcam burda, en yakın izmire gitmem gerekicek bunlar için.
derdimi anlatabildim sanırım yha :D
tamir bakım falan gerekmez bence alete zarar vermedikten dikkatli olduktan sonra, çekim kullanım olaylarını da nette hertürlü bulursun zaten ayrıca kullandıkça alışırsın sonuçta :)
ben alcak olsam pentax alırdım açıkçası, fiyat-performans oranı çok güzel çünkü :)
Sheyhzade
20-06-2009, 18:51
arkadaşı bahsettiği kampanyayı bi bulabilirsem incelicem zaten :) o da olabilir tabii neden olmasın :)
DaRkNeSs-
20-06-2009, 19:01
benim bildiğim d60 da af motoru var :) çekim yaptım az önce linki verilen makina ile
turbo yapmıyo olsam ben alırdım zaten makinayı :D
d40 da af motor yok
peki d40x de varmı?
birde bildiğim kadarıyla af motor olmaması ilerde lens alırken sorun çıkarıyo sadece yani illa orjinal nikon mercek almak gerekiyor sigmalar uymuyor
ama geçen hafta d40x makinaya takılı sigma 70-300 lens gördüm ve çeken adam gayet otomatik modda oto fokus yapıyodu :D bu durumda d40x de var sanırım af?
Sheyhzade
20-06-2009, 19:06
sonuç olarak d60'da af motoru var mı yok mu ? :D
canon eos 400d fiyatı gayet makul şu aralar...450 ve 500d çıkınca baya düştü..bence başlangıç olarak alıp rahatça kullanabilirsiniz.
Bende bu aralar dusunuyorum acıkcası benimde kafama Canon 450D veya Pentax K200D takıldı..
istersen burdan bi bak bana bi site biraz uygun geldi :)
http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1955
benim bildiğim d60 da af motoru var :) çekim yaptım az önce linki verilen makina ile
turbo yapmıyo olsam ben alırdım zaten makinayı :D
d40 da af motor yok
peki d40x de varmı?
birde bildiğim kadarıyla af motor olmaması ilerde lens alırken sorun çıkarıyo sadece yani illa orjinal nikon mercek almak gerekiyor sigmalar uymuyor
ama geçen hafta d40x makinaya takılı sigma 70-300 lens gördüm ve çeken adam gayet otomatik modda oto fokus yapıyodu :D bu durumda d40x de var sanırım af?
D60'da AF motoru yok, sizin kullandığınız lens AF lenstir o yüzden AF var sanmış olabilirsiniz. Zaten d40x ile d40 arasında mp farkı ve AF farkı var ;)
3 haftadır d90 70mm macro ile lüzumsuz foto çekiyorum hastalık gibi ama alacağınız makinede piksel kaybı olursa fazla üzülmeyin deymez :) (1 hafta ağladım sinirimden :P )
Ben askere gideceğim için makinemi satıyorum d70s 3 gb kart ve 18-200VR lensle birlikte 1300 lira istiyorum.
Yiğit G.
25-06-2009, 10:55
1000 D+50mm makro lens aldım , acaip memnunum..
D80 18-135 kit lens ile her türlü rahata kavuşursunuz :)
DaRkNeSs-
25-06-2009, 11:04
D60'da AF motoru yok, sizin kullandığınız lens AF lenstir o yüzden AF var sanmış olabilirsiniz. Zaten d40x ile d40 arasında mp farkı ve AF farkı var ;)
d40x de af motoru var yani öylemi :)
Bütçeniz çok önemli fakat 1400 e kadar olan makinalar içinde pentax k200d açık ara öndedir diyebilirim.
Şöyleki canonda 1000d veya spot eos450d alınabilir.1000d zaten fotoğraf kalitesi bakımından k200d ile yarışamaz ve body kalitesi plastik oyuncak gibidir.(bana hediye geldi,hemen iade ettim) Eos450d ise garantilisinin fiyatları k200d yi oldukça aşıyor ancak spotunun fiyatı k200d ile eşdeğer.Body kalitesi yine vasat.Fakat gece çekimleri falan tabiki k200d'den iyi.İmaj kalitesi olarak k200d deniyor testlerde yine..
Nikon cephesinde ise d40 ve d60,k200d ile aynı sınıflarda gibi görünselerde rakip bile olamıyorlar :) fotoğraf kalitesi d80 ile kıyaslanır.d80'de artık miladı dolmuş bir makina.Yerini d90'a bıraktı+hd film özelliği ile beraber.d90'nında fiyatı belli 2.5 lardaydı en son...
Kısacası taş gibi su geçirmez ve kaliteli malzemelerle üretilmiş body'si olsun,fotoğraf kalitesi olsun,fiyatı olsun pentax bir numara.Dezavantajları yok değil tabiki.örneğin seri çekimde canon 450d veya nikon d80 kadar hızlı değil.Saniyede 2.5-3 foto çekebilir devamlı deklanşöre bastığınızda..Ve vakit geçtikçede yoruluyor.Bu özellik önemli bi özellikmidir? bana göre hayır.
Birde aksesuar eksikliği deniyor ama hayyam ve ebayde cehennem gibi lens grip zart zurt var..
Ayrıca kalem pille çalışıyor.Şarj etme sorunu olduğu vakit 4 adet alkalin pil her zaman bulunur fakat diğerlerinde şarj etmediğinde makinayı hiç bi şekilde kullamayacaksın vesaire..
Kısacası k200d kullanıcısıyım çok çok memnunum.Bütçen el veriyosa k20d pentaxda ilah konumda şu anda..
Acıkcası bende K200D ile canon eos 450 D arasında kalmıstım ama K200D almayı dusunuyorum artık :)
Yiğit G.
26-06-2009, 04:34
Acıkcası bende K200D ile canon eos 450 D arasında kalmıstım ama K200D almayı dusunuyorum artık :)
Forumları araştır bence biraz fikir edinirsin :
""Ben Pentax K10D kullanıcısıyım ama senin yerinde olsam galiba Canon 450D yi tercih ederdim"""
""Ben de Pentax kullanıyorum.. Her yer de de makinamı pil kapağına kadar metederim.. Çoğu Pentax kullanıcısı gibi makinem konusunda alınganımdır, laf ettirmem..
Ama eğer Pentax, Canon makinaları arasında kaldıysan ve birinden birini seçemiyorsan gözünü kapa ve Canon al.."""
Dppreview Studyo testleri:
K200D: http://a.img-dpreview.com/reviews/pentaxk200d/samples/Comparedto/Res/k200d_res.JPG
450D : http://a.img-dpreview.com/reviews/pentaxk200d/samples/Comparedto/Res/canon_eos450d_F8.JPG
Burdan görüldüğü gibi çözünürlük kalitesinde fark var...
"The Pentax K200D's JPEG resolution is not quite but almost on the same level as the other 10 Mp cameras in this comparison, it trails quite a bit behind the 12.2 MP Canon though""
Jpeg kalitesinde de Canon önde:
K200D : http://a.img-dpreview.com/reviews/pentaxk200d/samples/Comparedto/Studio/K200D-ISO100-crops.jpg
450D : http://a.img-dpreview.com/reviews/pentaxk200d/samples/Comparedto/Studio/450D_100-crops.jpg
The EOS 450D makes good use of its extra resolution and produces an image that is both slightly more detailed and cleaner than the Pentax
Lets go digital Puanlamaları ise :
Canon 450D : 82%
Pentax K100D: 78%
gibi gibi..
Eğer işin içinde Canon ve Nikon varsa bunlardan şaşmıyacaksın.Şahsi fikrim diğer markalar gereksiz.Tabi Mamiya , Hasselblad veya Leaf gibi markaları saymıyorum onlar en iyiler.
Edit: Canon 1000D ile 450D nin fotograf kaliteleri neredeyse aynıdır.Çoğu studyo testinde bunu görebilirsiniz...
1000D:http://a.img-dpreview.com/reviews/Canoneos1000d/samples/comparedto/Studio/1000D_ISO100.JPG
450D : http://a.img-dpreview.com/reviews/Canoneos1000d/samples/comparedto/Studio/450D_100.JPG
Forumları araştır bence biraz fikir edinirsin :
""Ben Pentax K10D kullanıcısıyım ama senin yerinde olsam galiba Canon 450D yi tercih ederdim"""
""Ben de Pentax kullanıyorum.. Her yer de de makinamı pil kapağına kadar metederim.. Çoğu Pentax kullanıcısı gibi makinem konusunda alınganımdır, laf ettirmem..
Ama eğer Pentax, Canon makinaları arasında kaldıysan ve birinden birini seçemiyorsan gözünü kapa ve Canon al.."""
Dppreview Studyo testleri:
K200D: http://a.img-dpreview.com/reviews/pentaxk200d/samples/Comparedto/Res/k200d_res.JPG
450D : http://a.img-dpreview.com/reviews/pentaxk200d/samples/Comparedto/Res/canon_eos450d_F8.JPG
Burdan görüldüğü gibi çözünürlük kalitesinde fark var...
"The Pentax K200D's JPEG resolution is not quite but almost on the same level as the other 10 Mp cameras in this comparison, it trails quite a bit behind the 12.2 MP Canon though""
Jpeg kalitesinde de Canon önde:
K200D : http://a.img-dpreview.com/reviews/pentaxk200d/samples/Comparedto/Studio/K200D-ISO100-crops.jpg
450D : http://a.img-dpreview.com/reviews/pentaxk200d/samples/Comparedto/Studio/450D_100-crops.jpg
The EOS 450D makes good use of its extra resolution and produces an image that is both slightly more detailed and cleaner than the Pentax
Lets go digital Puanlamaları ise :
Canon 450D : 82%
Pentax K100D: 78%
gibi gibi..
Eğer işin içinde Canon ve Nikon varsa bunlardan şaşmıyacaksın.Şahsi fikrim diğer markalar gereksiz.Tabi Mamiya , Hasselblad veya Leaf gibi markaları saymıyorum onlar en iyiler.
Edit: Canon 1000D ile 450D nin fotograf kaliteleri neredeyse aynıdır.Çoğu studyo testinde bunu görebilirsiniz...
1000D:http://a.img-dpreview.com/reviews/Canoneos1000d/samples/comparedto/Studio/1000D_ISO100.JPG
450D : http://a.img-dpreview.com/reviews/Canoneos1000d/samples/comparedto/Studio/450D_100.JPG
o testte bir k200d yazmışsınız bir k100d yazmışsınız.Arada fark var.k200d k20d serisinin bir altıdır..
Birde nikon ve canonun gerçekten markasının hakkını veren modelleri var fakat giriş seviyesinde maalesef sadece isimleri sattırıyor.
Fiyat olarakta canon eos 450d 1.800 lira civarında iken k200d 1400 liraya satılıyor.Bunun tam tersi olsada ben gider k200d alırdım..Sakın 1000d demeyin lütfen o body kalitesi elinizde 1.500 liralık makina değilde 150 liralık bir kütle taşıyormuş hissi veriyor..
Yiğit G.
29-06-2009, 19:29
o testte bir k200d yazmışsınız bir k100d yazmışsınız.Arada fark var.k200d k20d serisinin bir altıdır..
Birde nikon ve canonun gerçekten markasının hakkını veren modelleri var fakat giriş seviyesinde maalesef sadece isimleri sattırıyor.
Fiyat olarakta canon eos 450d 1.800 lira civarında iken k200d 1400 liraya satılıyor.Bunun tam tersi olsada ben gider k200d alırdım..Sakın 1000d demeyin lütfen o body kalitesi elinizde 1.500 liralık makina değilde 150 liralık bir kütle taşıyormuş hissi veriyor..
Olsun yanlıslıkla daha üst düzel bir makina nın puanını yazmışım , şimdi pentax'ın bütün modellerine baktım zaten 450D nin puanını geçebilen makinası yok.Ama şöyle birşey var yukarıda da değidiğim gibi kötü demiyorum sadece 450D ile karsılastırsanız 450 D daha iyi bir makine bu kadar.X kişi fotograf cekemedikten sonra 5D versen ne işe yarar oda ayrı bir konu.Valla çok fazla dikkat etmedim plastik kalitesine 1000D nin , bende 400D de var 450D de , onlarla arasında öyle ahım şahım bir fark görmedim ama olabilir pentax daha kaliteli malzeme kullanıyordur ona birşey diyemem fakat 1000D nin görüntü kalitesi cidden iyidir :
Letsgodigital:
Canon 1000D test fotoğrafları
Pratik deneme koşullarında çekilen test fotoğraflarının açıkça ortaya koyduğu ve DIWA Laboratuarında çekilen teknik test fotoğraflarını karşılaştırdığımızda gördüğümüz gibi EOS 1000D modelinin görüntü kalitesi EOS 450D kameranın kalitesi ile neredeyse aynı seviyede. Tamamen kaliteyi ölçü alarak tercih yapmak gerekirse Canon EOS 1000D kameranın en iyi fiyat/kalite performansına sahip olduğu görülecektir
Ben okulda stüdyo fotog. dersinde 1000D ilede çalıstım 450D ilede.O koşularda da pek fark yasamadım.Ama 450 de biraz daha hızlı bir makina ve ele daha iyi oturuyor (gripsiz).Neyse arkadaş sanırım giriş seviyesi kullanıcısı , pentax alsada canon alsada şu an için bir fark göremiyecektir arada.Bence ikisinide eline alsın hangisine kanı ısınırsa onu kullansın derim.
Valla imkan varsa elinize alıp 1-2 fotoğraf çekin derim.Canon 1000d hediye gelmişti hatta ilk 3-4 gün gayette mutluydum taki pentax k200d yi elime alıp fotoğraf çekene kadar..Fiyatınıda görünce,hemen topladım pılını pırtısını mediamarkta iade ettim o plastik parçasını :)
k200d,k10d nin ile k20d arasında bir makinadır ve k100d'den üst modeldir.Hemen her forumda canon eos 450d ile kıyaslanır ve fiyatlarına bakılırsada fiyat/performans konusunda rakipsizdir..
http://www.fotokritik.com/fotograf_makinesi/Pentax/k200D
http://www.tebdil-imekan.com/2009/05/07/pentax-k200d/
http://www.cnet.com.au/pentax-k200d-339285398.htm
"Canon's EOS 450D has more megapixels than this Pentax, a live view mode, and sharper images when using their respective kit lenses, but it's also significantly more expensive. Also, Pentax's lenses and accessories tend to be less expensive than Canon's. If you're not extremely picky about your images — for example, if you don't think you're going to print your images larger than letter size, the Pentax K200D offers an economical alternative to Canon's entry-level blockbuster EOS 450D. "
d40x de af motoru var yani öylemi :)
ben var die biliyorum, neden derseniz mediamarket'da lensler hep d40x'e takılı olarak teşhir ediliyor :) Yanlışsam affola
Yiğit G.
01-07-2009, 06:43
Valla imkan varsa elinize alıp 1-2 fotoğraf çekin derim.Canon 1000d hediye gelmişti hatta ilk 3-4 gün gayette mutluydum taki pentax k200d yi elime alıp fotoğraf çekene kadar..Fiyatınıda görünce,hemen topladım pılını pırtısını mediamarkta iade ettim o plastik parçasını :)
k200d,k10d nin ile k20d arasında bir makinadır ve k100d'den üst modeldir.Hemen her forumda canon eos 450d ile kıyaslanır ve fiyatlarına bakılırsada fiyat/performans konusunda rakipsizdir..
http://www.fotokritik.com/fotograf_makinesi/Pentax/k200D
http://www.tebdil-imekan.com/2009/05/07/pentax-k200d/
http://www.cnet.com.au/pentax-k200d-339285398.htm
"Canon's EOS 450D has more megapixels than this Pentax, a live view mode, and sharper images when using their respective kit lenses, but it's also significantly more expensive. Also, Pentax's lenses and accessories tend to be less expensive than Canon's. If you're not extremely picky about your images — for example, if you don't think you're going to print your images larger than letter size, the Pentax K200D offers an economical alternative to Canon's entry-level blockbuster EOS 450D. "
Valla ben direk studyo test fotograflarına baktım hepsinin , çekilmiş hazır karsılastırılmış , 1-2 msg öncede verdim sende bakarsan farklarını görürsün herşey ortada.Görüntü kalitesi olarak Canon hertürlü önde.Senin verdiğin yazıda da söylüyor pentax ekonomik altarnatif dir diye.Alternatif 2. bir seçenek demektir.Ucuz 2. seçenek.Valla ben tipine bakmıyorum makinelerin yada görünüşüne.Benim için işlevi önemli çünkü home user değilim.K200D hala ccd sensor kullanırken canon cmos kullanıyor kaldıki parçası olsun , objektifi olsun çok daha kolay buluyor.2. el satışları çok daha yaygın.Başta da demiştim bu işi bilmeden direk baslıyorsa Pentax alabilir arkadaş onun için bi sorun teşkil etmez ama ilerde bu işi öğrenmeye baslayınca , diğer makineleri eline alınca sonuçları görünce zaten değiştirmek isticektir.Sonucunda da ya Nikon yada Canon alıcaktır.
1. D40 D40x D60 ve yeni çıkan D5000 serisi makinelerde AF motoru yoktur
2. Af motoru olmaması halinde nikon mount objektifler Manuel fokus yapılarak elle fokuslanarak kullanılabilir. Herhangi bir problem oluşturmaz.
3. Yurtdışında yapılan Ken Rockwell v.s. testlere fazla kafa yorup takılmamak lazım, son zamanlarda yapılan testlerin bir çoğu bana göre ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla yapılan testlerdir. D60 stüdyo testi yapılırken 50mm 1.1.4 AF-S objektifle stüdyo ışığında 100 iso test fotoğraflarını koydular. Ben şahsen aynı makinenin 400+ isolardaki 50mm 1.1.8 AF lensle olan performansını merak ederim. Bu ve benzeri testler kullanıcıyı çok büyük derecede yanıltmaktadır, son dönemlerde özellikle forumlarda okuduğum konularda çok büyük bir sidik yarışı durumu görmekteyim. Canon nikonu ezer nikon canonu yer v.s. gibi durumlar söz konusu. Makinenin özellikleri tabiki önemlidir, fakat fotoğraflardaki etki %60 - 65 oranlarında kullanıcıya bağlıdır. He ezme ezilme konusunda ise biri çıkartır ortaya bitane Leica veya Hassel Blad koyar :) bütün canon nikon pentaxcılar üzülür.
Biliyorum yazım biraz uzun oldu ama artık bazı eline hiç makine almamış (söz meclisten dışarı) sadece bir arkadaşının makinesiyle 2 3 fotoğraf çekmiş veya makine alalı daha 2 - 3 ay olmuş arkadaşların abuk subuk yorumlarından sıkıldım. Kimse kullanmadığı makine hakkında atıp tutmasın. Yeni makine alıcak arkadaşlarında aklını bulandırmasın...
Can Öztürk