Orijinalini görmek için tıklayınız : Seat Leon Cupra R
anildogru
21-06-2009, 00:59
Arkadaşlar Bir dostum Cupra aldı.arabada komple hks 76 lık egzos var down pipe filan var arabada son susturucu hks , ismini vermek istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın diye ama arabada chip tuning yapılmış durumda.. Defi bost göstergesi filan var...
Size sormak istediğim soru şu bugün araçla dolaştım biraz abi üst devirler ölü araba basınç boşaltıyor.Yürümüyor..sanki arabada kaçak var yada sıkıştırma yok..Bunun nedeni ne olabilir? Sıkıştırmadan kastım egzos büyük gelmiş olabilir mi? şunu da söyliyim yurt dısında forumlarda bı kaç kişiyle görüştüm.76 mm egzost kullanılıyormus ve sorun yaratmıyormus...
Ben pazartesi günü alıp arabayı kaçak var mı bakıcam ama aklıma yazılımla alakalıda olabilir gibi bişey geliyor fikirlerinize ihtiyacım var.. şöle düşünün tam gaz alt devirlerde fena 5000 7500 arası turboda basınç yok 0 sağırlaşıyor araba...
edit: araç yeni kasa dır 2.0 t fsi chip sonrası 330 hp dyno da verdığı görülmüştür..ama bana pek 330 hp lik bir araba gibi gelmedi gözümle de gormedım dynoyu..belirteyim.
hangı arabayı aldıgını soylersen yardımcı olablırız
egzoz buyuk fln değil
kaçak vardır (intercoolerde catlak olabilir hortumlar yırtılmıs olabilir, dv yırtılmıs olabilir)
manifold & / turbo catlamıstır
n75 bozuktur
maf bozuktur
simdiye kadar hic degismediyse %90 turbo ve manifold catlaktır sorun bunlardan kaynaklanmıyor olsa bile kontrol ettirin kronik hastalık
bakın ne arıza veriyor ayrıca..
Turbo araçta sıkıştırmaya ihtiyaç yokturki. Genelde söylenen. Best Exhaust = No Exhaust. Kaçak kontrolünden sonra sonuç olmazsa yazılımı gözden geçirin.
anildogru
21-06-2009, 01:17
egzoz buyuk fln değil
kaçak vardır (intercoolerde catlak olabilir hortumlar yırtılmıs olabilir, dv yırtılmıs olabilir)
manifold & / turbo catlamıstır
n75 bozuktur
maf bozuktur
simdiye kadar hic degismediyse %90 turbo ve manifold catlaktır sorun bunlardan kaynaklanmıyor olsa bile kontrol ettirin kronik hastalık
bakın ne arıza veriyor ayrıca..
Kronik derken bu araçlarda bu gibi sorunlar oluşuyor mu? yoksa genel anlamda kronik hastalık mı ? ayrıca bilgiler için teşekkürler
arac yenı cupra arkadaslar
anildogru
21-06-2009, 01:18
Turbo araçta sıkıştırmaya ihtiyaç yokturki. Genelde söylenen. Best Exhaust = No Exhaust. Kaçak kontrolünden sonra sonuç olmazsa yazılımı gözden geçirin.
evet haklısın kaçak ilk aklıma gelen şuanda eğer sonuç alamazsam yazılım denıcem..
Kronik derken bu araçlarda bu gibi sorunlar oluşuyor mu? yoksa genel anlamda kronik hastalık mı ? ayrıca bilgiler için teşekkürler
Cupra R için kronik, keşke yeni cupra diye belirtseydin R olunca 1.8T oluyor eski kasa
turbo & manifold u unut ta sana şunu sorayım, kesme oluyorda ondan sonramı dusuyor basınc? misfire varmı, bi arızalara bakın once, cozum daha kolay olur ondan sonra
anildogru
21-06-2009, 01:28
Cupra R için kronik, keşke yeni cupra diye belirtseydin R olunca 1.8T oluyor eski kasa
turbo & manifold u unut ta sana şunu sorayım, kesme oluyorda ondan sonramı dusuyor basınc? misfire varmı, bi arızalara bakın once, cozum daha kolay olur ondan sonra
araçta mısfire yok,ayrıca arıza ışıgı da yanmıyor.Cıhazda gorunen bir problem yok..bugün doğuşta test cıhazıyla baktık ama yola cıkıp deneme yaparak degerlerı gormedık pazartesı gunu teste cıkıcaz yola...
şöle diyeyim 1.vites kalkışı yapıp ağır agır gazlayarak yurudugun zaman bost göstergesinde basınc yukselıyor ama kesılmıyor..ama 3000 devırdeyken dıp gaz yapıp ıvmelenmek ıstedıgınde basınc once yukselıyor sonra butun basınc 5000 devır den ıtıbaren kesıyor...araba standart gibi ivmeleniyor..
bu arada yeni cupra oldugunu belırtmeyı unutmusum ozur dılerım.
suleyboy
21-06-2009, 01:39
şu yeşilimsi olan renki araçmı ?
anildogru
21-06-2009, 01:58
şu yeşilimsi olan renki araçmı ?
hayır dostum..Beyaz
Mechanix
21-06-2009, 04:13
Araçta blow off varsa başka bir tane takıp deneyin.
araç yüksek ihtimalle beyaz ise barbaros un yaptığı beyaz cupra tam plakayı vermek istemiyorum siz vermediğiniz için ama bi harfi F. araçta sıkıntılar yaşamıştı eski sahibi aynı sorunları halledememişti oda ama eğer detay isterseniz arkadaşın telini verebilirim yardımcı olur araçta neler yapıldığını.
dv yırtılmıs olabilir.
üzerindeki standart sa forge tavsiye ederim .