Orijinalini görmek için tıklayınız : kötü benzin
geçen gün sabit gazda yolda giderken egzozdan gelen gürültülü patlama ve alevle birlikte araba koruma moduna girdi. çekiciyle sanayi yolunu tuttuk. arıza tespit cihazı vs derken sorunun benzin olduğu anlaşıldı. yeni benzin aldık ve bir süre sonra herşey normale döndü. depoda 97 oktan shell vardı ve bilkent shellden almıştım. hep aynı pompadan alırdım ama ilk kez böyle bir sorun oldu. ***** havalar da sıcak, gayet riskli benzin olayı, uyarmak istedim
geçmiş olsun allahtan bi zarar vermemiş.
Evet diakkat etmek lagzım
konsutugumuz gibi birde BP yi dene bakalım..
Bp Shell ve Total'in dolum tesisleri aynı. Biz zamanında Total bayisiyken tankerimiz Bp Shell ve Total tankerleriyle aynı tesislerde dolduruyordu yakıtı. Yakıtın kötü olması marka değil istasyon sahibinin sorumluluğundadır.
shell den çok boyle olay duyuyorm
geçen yuksek sıkıştırmalı bir b16 pistonları erimiş dava açılmış shell e ama sanırım
kazanamamışlar
deathofacar
22-06-2009, 17:12
cumartesi günü ümitköy shell den aldım 97 araba 3 km sonra korumaya çekti. pazar günü de başka bir arkadaşımın sti ı korumaya çekti. ben bugün baktım benim arabaya advance multiplier ı 3 e çekmiş. normal de 16 da olması gerekirdi. yani beyin çekmese direk kırılacakmış.
Bp Shell ve Total'in dolum tesisleri aynı. Biz zamanında Total bayisiyken tankerimiz Bp Shell ve Total tankerleriyle aynı tesislerde dolduruyordu yakıtı. Yakıtın kötü olması marka değil istasyon sahibinin sorumluluğundadır.
Kesinlikle katılıyorum..
İstanbul maltepe köprüsündeki shellde k.kartı bile geçmiyo pompaları örümcek bağlamış..Gel gelelim ataşehir shellden şikayetçi olan hiç duymadım rolling öncesi bi çok arkadaşımızda ordan alıyor.
Yine bu forumda böyle bi benzin konusunda shellin periyoduk olarak yılda 2 defa depolarından numune alınıp kontrol edildiği yazıyordu..
İstasyon değiştirmenin vakti gelmiş sanırım :)
Kürşat abim, Ümitköy Shell'i tavsiye etmiyorum, garajdan birisi orda motorunu kırmıştı, orasının benzinin iyi oldugu söylenemez. Bilkent shell'den ilk defa böle bi sorun duydum bende oraya sölendiginde gerekeni yapıcaklardır, çünkü orası Shell'in kendi bayisi herhangi biri işletmiyo, titiz çalışıyolar.
aynı şekilde geçen cuma çayyolu bp den aldığım 97 oktan benzin benim arabayıda çok güzel halletti koydu,,,,alakasız gaz yememeler, alt devirde titreme felan filan daha yeni yeni kendine geliyo,,,ama pompa yada enjektörlerimde sorun oluşturmasındanda şüpheleniyorum :mad:
mertcan bp dene demiş ama mustafacım sakın haa çayyolu bpden deneme ;)
Genellikle ben Opet tercih ediyorum , çayyolu tarafında. Eskişehiryolu Shell ve Bilkent Shell den alırım çogunlukla.
yolum düşerse bilkent shell'e ileticem bakalım ne diyecekler
bir akrabamın sıfır km rav4ündede bir benzinliktan alınan benzinden dolayı sorun yaşandı bütün masrafı karşıladılar turbo arabayı anlarımda hadi bi nebze atmosferik arabaya zarar veren benzin kim bilir nasıldır acaba içnde benzin varmı
Genellikle ben Opet tercih ediyorum , çayyolu tarafında. Eskişehiryolu Shell ve Bilkent Shell den alırım çogunlukla.
piston kıran duydum kanka aman Allah korusun
araab s2000 ındı
benzını komple boşaltılar
sanki tiner kokuyordu ve depoyu opet umıtkoyden fullemişti arkadas.
araab s2000 ındı
Solvent karıştırmışlardır. Bende Solvent maduru oldum bi ara. Total bayisi olmamıza rağmen hemde. Daha yakındaki bi başka Total'den alıyordum. Sahipleri tanıdıktı. Fulledim çeyrek depoda motoru krank hariç komple yenileyecek hale getirdi.
:cool:
araab s2000 ındı
Yapma be:( geçmiş olsun o arkadaşa. Desene benzin alamıycaz hiçbi yerden böle oldukca Ümitköyden.:D Oturup depoda benzin yapıyım ben en iyisi yardım alarak.:hahaha: Nerden alıcaz ya biz şimdi benzini. :soru:
gambit49
22-06-2009, 19:46
cayyolunda opet bp ve shel var hepsi evlere senlık arkadaslar iclerinde en duzgunu opet yine almak zorunda kalındıgında
Ankara'da Konya yolundan aşağı inerkenki Opet'ten almayın. Depo contamı yırttılar ve motor korumaya aldı kendini. Hep Vadi Shell'den alırdım, geçen gün gene aldım ve motor kendini gene korumaya aldı. Eskişehir yolu damla petrolün gerisindeki Opet'ten aldım ve bir sıkıntı yaşamadım. Artık evime yakın benzin alacak yerim kalmadı..
la kafam karıştı hangsinden alacaz şu mereti :D
lanet olsun 3 kuruş fazla kazanacam diye böyle oyunlara giren istasyon sahiplerine.. batsınlar işalla..
avrupada böyle mi kardeşim adam korkar denetlemeden kalacaz istasyon kapanacak der kaliteden taviz vermez.. bu ne ya
100 oktan da kalktı zaten
yapacak bır sey yok yanı benzın aldıgınızda dınleyın arabayı avans fln vurmuyosa bı mallık yoksa gazlayın...
onursoytam
22-06-2009, 22:41
katkı maddesi ile karıştırarak kullansak nasıl olur sizce arkadaşlar yorumları bekliyorum...
dragstar
22-06-2009, 22:50
bnm niye başıma hiç böyle şeyler gelmiyor
İzmirdekilere Bornova Kipa BP Çiğli Kipa Total ve Güzelyalı Shell, Çeşmede Bayır petrol ama her zaman değil:D Ve çeşme otobanı son çıkıştaki izmir yolundan gelirken sol tarafta kalan Total'in yakıtları temizdir bilginize:) Kipalardaki istasyonlar direk kipaya ve Shell'de direk Shell Turcas A.Ş'ye ait olduğundan karıştırma ihtimalleri yok. Diğerleride tanıdık:) Birde şunu belirteyim eğer taşınan tankın temizliği düzgün yapılmazsa mesela atıyorum Tankerin bi bölümünde Kurşunsuz taşındı diğer bölümünde Mazot, çatlak var birbirine karıştı. Kurşunsuz benzini alana bişey olmaz ama Mazotu alana baya masraf açar. Yada tankta daha önceden benzin taşınıp temizliği yapılmadan mazot koyulursa yine masraf açabilir. Her zaman 3 kuruş için yapmıyorlar bazende eksik denetleme ve şoför hatası olabiliyor.
Tam da depoyu yeni fullemiştim Ümitköy Opet'ten.Bugüne kdr hep ordan aldım ve hiç bi sorunla karşılaşmadım,o yüzden bu S2000'nin başına gelenler beni şaşırttı.Benzini nrdn alıcaz walla şaştım artk....
onursumer
22-06-2009, 22:58
incirli shell den birdaha hayatta benzin almıyorum
arabam daha 10bin km deyken enjektorlerim benzin pompam ne varsa değişti onlar yüzünden ki 10 bin km ye kadar tum benzinimi aynı benzinciden almıştım
birdaha shell den hiçbirşekilde almıyorum :)
bnm niye başıma hiç böyle şeyler gelmiyor
Ankaraya has bişi bende hiç duymamıştım böyle birşey
lpg taktırın :)
petrol ofisinden hiç şikayeti olan var mı ? yok .. ee :)
Yiğit Ş.
23-06-2009, 00:20
Kesinlikle katılıyorum..
İstanbul maltepe köprüsündeki shellde k.kartı bile geçmiyo pompaları örümcek bağlamış..Gel gelelim ataşehir shellden şikayetçi olan hiç duymadım rolling öncesi bi çok arkadaşımızda ordan alıyor.
Yine bu forumda böyle bi benzin konusunda shellin periyoduk olarak yılda 2 defa depolarından numune alınıp kontrol edildiği yazıyordu..
İstasyon değiştirmenin vakti gelmiş sanırım :)
almayın ataşehirden benzin fln :) bildiğiniz yerden alın benzininizi öle çıkın roll'e :D
Solvent karıştırmışlardır. Bende Solvent maduru oldum bi ara. Total bayisi olmamıza rağmen hemde. Daha yakındaki bi başka Total'den alıyordum. Sahipleri tanıdıktı. Fulledim çeyrek depoda motoru krank hariç komple yenileyecek hale getirdi.
Solventsiz benzin yok ki piyasada. Ben ne zaman nerden alırsam alayım benzini leş gibi solvent kokuyor son 1-2 senedir. Eskiden yoktu böyle bir şey. Benzin kokusu güzel olur ama bu adamın bogazını yakıyor resmen. Hepsi hileli. İstasyonların karı öyle 3-5 falan değil, hepsi hile yapıyor...
benzinimi hep havaalanı yolu üstündeki opetten alırım hiç sorun yaşamadım. Dizel aracım varken de mazotu aynı yerden alırdım gene sorun yaşamadım. Gecen hafta sonu park otelin yanındaki shellden aldım memnun değilim açıkcası
sıkıntı yaşadığınız yerleri şikayet etmenizi öneririm.
Bizim şirket kamyonlarına mazot verdiğim 22 tonluk depom var 4 depoda bir özel şirkete temizlik yaptırıyorum genede sıkıntı oluyor. Maliyetli bir iş ve depoda hazırdaki akaryakıtınızın bir kısmı temizlik esnasında gidiyor o nedenle pek sık yapmak istemiyorlar o nedenle sıkıntı yaşıyorsunuz dostlar
arkadaşlardan biri yazmış en sorunsuz yakıt gerçekten lpg müdahale edemiyorlar çünkü
KA®ANLIK
23-06-2009, 09:27
aslında MARKA değil de, @godfather'ın bahsetmiş olduğu bakımlar vb. önemli ayrıntılar nedenyle aslında benzinin kalitesi tamamen istasyonla ilgili... istasyon sahibinin insafına kalmış. sıkıntı yaşadığınızda şikayet etmeniz çok önemli...
Ben şehirlerarası olmadıktan sonra istanbul içinde kesinlikle ve kesinlikle tek bir istasyondan alıyorum benzinimi... Başka bir istasyondan almadım şu ana kadar. Shell 97 Kullanıyorum ve benzin almak için fazladan 3-4km yol yapıyorum. Ama değiyor ;)
deathofacar
23-06-2009, 09:31
Kürşat abim, Ümitköy Shell'i tavsiye etmiyorum, garajdan birisi orda motorunu kırmıştı, orasının benzinin iyi oldugu söylenemez. Bilkent shell'den ilk defa böle bi sorun duydum bende oraya sölendiginde gerekeni yapıcaklardır, çünkü orası Shell'in kendi bayisi herhangi biri işletmiyo, titiz çalışıyolar.
benim pert olan sti kırılmıştı alp. 100 oktanla hemde.şikayet ettik, benzinden olmuştur diye ustanız imzalı kağıt verir mi dediler, verdik. yine de bişey çıkmadı.
zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz bari iyisi olsun.
lpg taktırın :)
petrol ofisinden hiç şikayeti olan var mı ? yok .. ee :)
petrol ofisinden kimse almıyorda o yüzden şikayet yok, eski aracımda 1-2 kez petrolden aldım teklemeye başladı üzerine sheellden benzin aldım düzeldi, şikayet ettim petrol ofisi hattına aradan 2 yıl geçdi hala arayacaklar...
Solventsiz benzin yok ki piyasada. Ben ne zaman nerden alırsam alayım benzini leş gibi solvent kokuyor son 1-2 senedir. Eskiden yoktu böyle bir şey. Benzin kokusu güzel olur ama bu adamın bogazını yakıyor resmen. Hepsi hileli. İstasyonların karı öyle 3-5 falan değil, hepsi hile yapıyor...
Sebebide adamların yaklaşık 1.5 hatta yerine göre bazen 5-6 milyon lira sermayeyle kurduğu istasyonun bekledikleri kadar fazla kar edememesi. Kar marjı çok düşük en son bildiğim litre başına atıyorum benzinin litresi 2 liraysa, 8kuruş kar marjı vardı. Buradan kazandıkları parayla işçi maaşları 24 saat çalışan bi tesisin elektrik gideri, nakliye gibi giderleri karşılamak zorundalar. Artık vergide kaçıramıyorlar. Eskiden hiçbi pompada yazarkasa yoktu. Tabi bu kadar gidere rağmen gelir düşük olunca hiç bi yerden kazanamayıp mazot yerine 10 numara yağ, benzin yerine Solvent satıyorlar. Litrede 1lira kar ediyorlar. Olan bizim gibi kullanıcılara oluyor. Hiçbişeyde kanıtlanamıyor. Hala davası sürüyor arabayı bile sattım. Kaçan yine bana kaçtı. Hemde aynı şirketin bayisi olmamıza rağmen. Gerisini artık siz düşünün. Bu ülkede böyle şerefsizler korunuyor...
Özellikle tavsiyem şehirler arası yollardan almamaya çalışın. Herkesin geçerken uğradığı Afyon ikbal tesislerinde bile akaryakıt bozuk. Hemde oranlar baya dengesiz.
Yanlış hatırlamıyosam İkbal'in istasyonu Petrol Ofisi. Dediğim gibi Akaryakıtın kalitesi Marka değil İstasyon sahibinin sorumluluğundadır
ben oran shell den alıyorum genellıkle.bı sorun yok yaklasık 2 senedır.yolunuz duserse ordayıda deneyebılırsınız.
almayın ataşehirden benzin fln :) bildiğiniz yerden alın benzininizi öle çıkın roll'e :D
ataşehir shell'de hiç sorun yok şekerpınara kadar yakıyoruz araba bir kere bile böle bir sorun göstermedi..maşallah!! ;)
Ben şehirlerarası olmadıktan sonra istanbul içinde kesinlikle ve kesinlikle tek bir istasyondan alıyorum benzinimi... Başka bir istasyondan almadım şu ana kadar. Shell 97 Kullanıyorum ve benzin almak için fazladan 3-4km yol yapıyorum. Ama değiyor ;)[/QUOTE]
çamlıca da nerden alıyorsun benzini, hangi shell??
Benzin aldım 1okm sonra psiton erittim ve kimse bişi anlamadı Allah belalarını versin bilmedik yerden almıyacaksın bu ülkede kim hakkını aramıs ve kazanmış ki ayrıca bende shellden almıştım birdaha tövme ne bp ne şhell ne total başka bir yer bulucam duzgun benzini olan bir not daha benzin gercekten tiner kokuyor fena derecede
istanbul ve ankara gibi denetim olan yerlerde bu kadar sorun cıkıyorsa anadoluda ne durumdadır bu is yav
herkes dertli benzin yüzünden, nerden alıcaz nasıl yapacaz bilmiyorum.
her seferinde benzin almak için şaşmaza gidemem ya 15km.
şirket arabalarına sürekli petrol ofisinden ve mümkün mertece aynı istasyondan mazot alıyorduk ama kısa süre araylar 3 adet fiesta piston eritti kiralama şirketi bize fatura edecekti masrafları petrol ofisi ve otokoçun ağzından girip burnundan çıktım 50 tane yazı yazdım ve bunun kalitesiz mazottan olduğunu en sonunda inandırdım ve masrafları petrol ofisi karşıladı o istasyonunda automatik sistemini iptal ettiler
kendi arabama mümkün mertepe opet maslak tan almaya çalışıyorum depoları yepyeni ve yatan benizn yok korkunç bir sirkülasyon oluyo başka yerden alınca aptallaşıyo arabam dünki gibi yolda bırakıyo mesela :)
canım TÜRKİYEM bole memleket varmı.
hem dunyanın en pahalı benzını bızde aynı zamandada sanırım en dandık benzınıde bızde..
emretorlak
23-06-2009, 12:01
Haklısın ort. 2TL vergi veriyoruz litre başına!
Ama benzinin kötü olmasının faturasının istasyon sahiplerine kesilmesi lazım. Petrol Ofisi üzerine yazılar var.Ben kalitesiz yakıt satıldığını düşünmüyorum. Burda ben dahil çevremdeki birçok insan yıllardır Petrol Ofisin'den benzin alır.Nedeni de sahiplerinin son derece dürüst olmasıdır.Bugüne kadar ne daha az km yaptım,ne araçlarımda arıza çıktı, ne de performans açısından sıkıntı yaşadım.
Shell'in eger internetten şikayette bulunursanız hemen ilgileniyolar sizinle , telefonla iletişime geçiyolar ve sonuçuda bildiriyolar herhangi bi cezai işlem uygulandıgında. Eger sorunla karşılaşırsanız direk internetten şikayet başvurusu doldurun.:icon_tup:
emretorlak
23-06-2009, 12:23
Aracımın deposu 50 lt.
50lt x 3,3tl=165 TL 1 depo benzin
Litre başına %64.5 vergi alıyor devlet
165tl x 0,645=106,43 TL(vergi)
1 depo benzin aldığımda devlete 106,43TL vergi ödemiş oluyorum:beuj::icon_wack:beuj::icon_wack
İzmirde Gıda Çarşısından çıkınca Kapılar da Akran Petrol var Opet İstasyonu.Mümkün mertebe ordan alıyorum mazotuda benzinide.Hiç bir problem yok .Buralarda olan arkadaşlara tavsiye ederim.
Yiğit Ş.
23-06-2009, 14:07
Arkadaşlar benzinden zarar gören aracınız hakkında sonuna kadar gidin.. Masraflarınızı karşılatırsınız hertürlü.. Yeterki fişiniz duruyor olsun.
İstanbul Koşuyolu PetrolOfisi'nden kesinlikle benzin mazot vs almayın. Araba resmen saçmalıyor.
biz genelde ordan alıyoruz ve hiç birşey olmadı hatta bu söyledikleriniz hiç başımıza gelmedi sürekli farklı yerlerden almamıza rağmen :S
atmosferik arabalarda benzinden kaynaklanan sikinti daha zor yasanir, o yuzden dizel veya atmosferik arabalar ile turbo araclari kiyaslamamak lazim. atmosferik bir arabaya benzin aldiginiz yerden hic sorun yasamazsiniz fakat ayni yerden ayni pompadan turbo bir arabaya alirsiniz ve yasayabilirsiniz.
Bu ara yine benzinden cok sorunla karsilasiyorum duyuyorum, tavsiyem emin olmadiginiz benzinle gazlamayin, mutlaka arabayi dinleyin gazlamadan once. Eger benzin kotu ise mutlaka bir gostergeden, afrden veya arabanin sesinden solugundan anlarsiniz eger israr ederseniz sikinti yasanir. misal saf solvent bile arabayi kirmaz ama solventle gazlarsaniz o zaman kirarsiniz.
abi valla dizel arabada var ama böyle bi problem görmedim hiç belki bize hiç dek gelmedi
birde turbo lu arabalarda neden daha çok yaşanıyo bu problem ?
Yiğit Ş.
23-06-2009, 15:21
bnm arkadaş c4'te yaşadı bu tarz bi sorun. :) gitti yaptırdı. aldı parasını. bırakmayın peşini arkadaşlar.
çektirin servise.eğer yakıttan derlerse sorun numune alınıp bakılıor. paşa paşada ödüyorlar.
aldık diyelim yakıtı, 10 km sonra cortladı, elimizde fiş de var.
artesi gün bi olay olsa oradan aldığımızı nasıl ispatlıycaz, numune ile o da çıkar mı acep?
bence numune alınır bi senden bide bnzinlikten ve anlaşılır
hemen akaryakıt istasyonunu da suçlamayalım arkadaşlar..
Akaryakıt dağıtım şirketleri işlerine nasıl gelirse öle davranırlar arkadaşlar, vatandaşı zerre düşünmezler..
İstanbulda petrol ofisi, çorluda total istasyonu olan bir akrabam var (dayı), her iki firmanında araçlarda arıza çıkartan/çıkartabilecek akaryakıtı uyarılara rağmen bayilere göndermekten çekinmediğini oldukça ilginç örneklerle anlatıyorlar.. Problemli malı almak istemeyen bayiyi de mahkemeye vermekle tehdit ediyorlar bi güzel..
Şikayetlerde de hemen suçu bayilere yıkıp işten sıyrılıyorlar..
M_PROJECT
23-06-2009, 17:19
Ilk sorumlu istasyon sahipleri bence. Insanin icinde cakallik olduktan sonra herseyi yaparlar. Burda sahibi turk bir bp ye dizel yakit geliyor tankerle , tank dolu ve 800 galon dizeli alamiyor e parasida odenmis adamlar aciyorlar super (93 oktan) tankini 800 galon dizeli 1400 galon supere bosaltip gidiyorlar dusunun ordan habersiz super aldiginizi. Cakal heryerde cakal.
artesi gün bi olay olsa oradan aldığımızı nasıl ispatlıycaz, numune ile o da çıkar mı acep?
Her yakıt aynı ama içine katılan katkılar var bunlar tahlil edilip akaryakıtın hangi marka oldugu anlaşılabilir.
hemen akaryakıt istasyonunu da suçlamayalım arkadaşlar..
Akaryakıt dağıtım şirketleri işlerine nasıl gelirse öle davranırlar arkadaşlar, vatandaşı zerre düşünmezler..
İstanbulda petrol ofisi, çorluda total istasyonu olan bir akrabam var (dayı), her iki firmanında araçlarda arıza çıkartan/çıkartabilecek akaryakıtı uyarılara rağmen bayilere göndermekten çekinmediğini oldukça ilginç örneklerle anlatıyorlar.. Problemli malı almak istemeyen bayiyi de mahkemeye vermekle tehdit ediyorlar bi güzel..
Şikayetlerde de hemen suçu bayilere yıkıp işten sıyrılıyorlar..
Ben hiç böyle bişey duymadım ömrü hayatımda. Daha öncede yazdım eskiden Total bayisiydik. Adamlar ne istenirse onu yolluyor. Bi kere yanlışlıkla normal dizel istediğimizde euro diesel geldi onuda biz geri göndermedik istesek gönderirdik. Hayatımda kimseden böyle bişey duymadım onlarca tanıdığım var karıştıranda var rafineriden geldiği gibi satanda hiçbirinden böyle bişey duymadım.
ümitköy shell den cok şikayet var mertcan BP de ısrar ediyor iyi diyor herkese göre bi yer iyi inşallah kimsenin arabasına zarar gelmez kötü benzinden dolayı
istanbul avr. yakasında benzin alınacak iki yer
incirli bakırköy shell
maslak opet
genelde başka bir yerden almamaya özen gösteriyorum ve bugune kadar bu iki istasyonla ilgili en ufak bir şikayet duymadım
KA®ANLIK
23-06-2009, 21:23
çamlıca da nerden alıyorsun benzini, hangi shell??
çamlıcada değil aldığım Shell.
Ümraniye çarşıda.
Ümraniye çarşıdan hemen önceki, Shell istasyonu. Çakmaktan çarşıya giderken solda. Ama sonduraktaki değil, ondan sonraki istasyon. Çarşıdan hemen önce...
Maslak Opet gibi bir benzin istasyonu bilmiyorum Avrupa yakasında. Ama ben haftada 10 günde 2 depo dolduruyorum. Her depo için kalkıp maslağa gidemem ki. :(
Maslak Opet gibi bir benzin istasyonu bilmiyorum Avrupa yakasında. Ama ben haftada 10 günde 2 depo dolduruyorum. Her depo için kalkıp maslağa gidemem ki. :(
Incirli Shell ;) :)
TolgaEsentepe
24-06-2009, 02:32
Ankara'da Konya yolundan aşağı inerkenki Opet'ten almayın. Depo contamı yırttılar ve motor korumaya aldı kendini. Hep Vadi Shell'den alırdım, geçen gün gene aldım ve motor kendini gene korumaya aldı. Eskişehir yolu damla petrolün gerisindeki Opet'ten aldım ve bir sıkıntı yaşamadım. Artık evime yakın benzin alacak yerim kalmadı..
ben hep oradan alıyorum benzinimi. Şuana kadar bi sıkıntı yaşamadım. geçenlerde aştiyi geçtikten sonraki bp'den aldım. alt devirlerde zorlanma ve gaz yememe sorunu yaşadım..:confused:
PASAKIZI
24-06-2009, 09:17
her benzın ıstasyonunun benzın ıcınde farklı renkte katkısı var
onlar buradan anlıyolar kendılerıne aıt olup olmadıgını zaten .
Çoğu benzinlikte depoların haftada bir kontrol edildiği yazıyor. Palavra mı bu tabelalar?
R_Kaptan
24-06-2009, 09:36
ben opetten alıyorum buzamana kadar hiçbir şikayetim olmadı fakat hep aynı istasyondan benzin almakta yarar var..
Çoğu benzinlikte depoların haftada bir kontrol edildiği yazıyor. Palavra mı bu tabelalar?
Haftada bir değilde İstasyonumuzda akaryakıtlar düzenli olarak kontrol edilmektedir diye bir ibare kullanırlar. Belirli bi zamanı yok yani. Ama rafineriden yakıt geldikçe yapılır kontrol genelde. Tabii isteğe göre bu dediğimde.
Bilgi için teşekkürler...
haftada kaç litre mal sattığı önemli haftada 3 depo mal satarsa ki çoğunun deposu 10 tonluk buda haftada tahminen 3 depo olsa 3 depoda bir temizlik yaptığı anlamına gelir.
Yani her hafta temizlik lafı hikaye depoyu bitene kadar kullanıyorsa sende denk gele dibini aldıysan vah ki vah
kaiser_soze
25-06-2009, 10:53
Maslak Opet'in oldukça iyi oldugu kanısındayım ayrıca mehmetçik vakfının sanırım orası ;)
arıza durumunda yakıttan numune aldırılacakta mesala ben sürekli fulllemiyorum. fulllersem depomda yakıt olduğunu bilmem işin ucunu kaçırttırıyor bana. 40 liralık 50 liralık alıyorum. kırılma durumunda depoda farklı markaların yakıtı varsa bunu nasıl ispatlayacağım son aldığım yakıt nedeni ile arıza olduğu diye? elimde fişler mevcut ama sonuçta aynı depoda birbirine karışmış iki farklı markanın yakıtı var.
barışbazan
25-06-2009, 21:22
ataköy galleria opet:)cok kalablık bir benzinci zaten giden görüyo we benzin taze sirkülasyon çok katkı koymuşun gibi oluyo ivme.birgün bp den aldım almaz olaydım:)
arıza durumunda yakıttan numune aldırılacakta mesala ben sürekli fulllemiyorum. fulllersem depomda yakıt olduğunu bilmem işin ucunu kaçırttırıyor bana. 40 liralık 50 liralık alıyorum. kırılma durumunda depoda farklı markaların yakıtı varsa bunu nasıl ispatlayacağım son aldığım yakıt nedeni ile arıza olduğu diye? elimde fişler mevcut ama sonuçta aynı depoda birbirine karışmış iki farklı markanın yakıtı var.
Tahlil edilir içindeki kimyasallar birbirinden ayrı zaten. Bp'nin Ultimate'i var Shell'in Vpower'ı, Aynı tesiste aynı yakıtı dolduran bu tankerler nası oluyoda farklı özelliklere sahip oluyor peki? Bunlar farklı ama içine farklı kimyasallar karıştırılana kadar aynı dolum tesisinde doluyor. Zaten şunuda söyleyeyim mahkemeleri çoğu insan kazanamaz böyle durumlarda çünkü ispatlamak için arıza yapmadan önce noter huzurunda almanız gerek yakıtı kesinlikle ispatlanabilmesi için. Bunun dışında Ustalık belgesine sahip olan birinin arızanın yakıt nedeniyle olduğu hakkında bir rapor hazırlaması ve noter huzurunda depodan tahlil için yakıt örneği almanız lazım. Markalar bayiilerini korumak için bazen çakallık edip numuneyi mühürletmeden tahlile gönderir. Tabi tahlile giderken başına ne geliyo siz düşünün. O yüzden mühürletmekte gerek. He bide rakamsal değerler içeren sonuç almak gerek mahkemeye götürmek için. Bunu özellikle istemek gerekiyor. Yoksa adam mazot diye 10 numara yağı satar araç arıza yapınca sizde tahlile gönderirsiniz, size gelen sonuca şaşırırsınız çünkü herhangi bi yabancı madde olmadığını petrol ürünü olduğunu yazar. Tahlil doğrudur çünkü 10 numara yağda petrol ürünüdür.:) Yani sadece fişte kurtarmaz. Saçma ama malesef yasalar böyle söylüyor. Aslında araçlara karakutu tarzında bişey yerleştirilmesi lazım böyle kayıtlar tutabilen. Onuda geçtim en basitinden fiat otomobil kullananlar bilmiyorum devam ediyormu ama kart geçiyordu bu yüzden. Opetten aldıkları sürece yakıt konusunda bi sıkıntı olursa garantiden yapılıyordu.
Her yakıt aynı ama içine katılan katkılar var bunlar tahlil edilip akaryakıtın hangi marka oldugu anlaşılabilir.
Ben hiç böyle bişey duymadım ömrü hayatımda. Daha öncede yazdım eskiden Total bayisiydik. Adamlar ne istenirse onu yolluyor. Bi kere yanlışlıkla normal dizel istediğimizde euro diesel geldi onuda biz geri göndermedik istesek gönderirdik. Hayatımda kimseden böyle bişey duymadım onlarca tanıdığım var karıştıranda var rafineriden geldiği gibi satanda hiçbirinden böyle bişey duymadım.
senin böle bişi duymamış olman, olanları değiştirmez hocam..
üstü üste geldi bir suru sey
ben bundan sonra BP Total ve Shellde benzin almamaya karar verdima damlar tekel olmuslar resmen
Cimmeria
26-06-2009, 09:02
İstanbul Koşuyolu PetrolOfisi'nden kesinlikle benzin mazot vs almayın. Araba resmen saçmalıyor.
evet bende bir iki defa ordan aldım resmen gitmiyordu araba gözle görülür fark vardı
senin böle bişi duymamış olman, olanları değiştirmez hocam..
Eğer akraban kendi tankerini kullanmayıp dağıtıcı şirketlerin tankerini kullanıyorsa şunu söyleyeyim dağıtıcı şirketler rafineriden çıkmadan tankerin kapaklarını mühürlemek zorunda. Mühürsüz geldiğinde kabul etmediği için dava edilmekle falan tehtit nasıl bişey anlamadım. Haklı oldukları halde neden korkuyorlar onuda anlamadım. Bizde defalarca aldık dağıtıcı şirketlerden hemde bizim zamanımızda 3 kere değişti. Egede en son tankar petrol oldu. Bayiiliği bıraktıktan sonrada şantiyelerdeki ihtiyaçları gidermek için yüzlerce kez tankerle mazot aldık. Hiç böyle bişey olmadı. Hiç biri böyle bişey yapamaz. Duymamış olmak değil ben imkansızlıktan bahsediyorum burda. Eğer böyle deyip bozuk yakıt satıyorsa kusurabakma ve yanlışta anlama ama akrabaların yakıtı karıştırıyor olabilir.
Dağıtıcının değilde istasyon sahibinin karıştırması için onlarca neden sayabilirim Sektördeki biri olarak konuşuyorum dışarıdan değil içeriden gözlemleyerek. Benim dedemde bu işi yapardı dedemin kardeşleride hala yapıyor babamda yaptı. Eğer marmara bölgesindeki her iki markanın dağıtıcı firmasıda aynı şekilde davranıyorsa bi zahmet şikayet etsinler. Kanıtlamak çok ama çok kolay dağıtıcının tankeri geldiğinde noterin ve bilirkişinin raporuna bakar o dağıtıcının ipinin çekilmesi. Başkasına verilir çok rahatça. Kanunen haklıyken kanuni yollardan tehtit edilebilme başarısından dolayı kutluyorum...