Orijinalini görmek için tıklayınız : bronz balata uygulamasi yardimmm
gambit49
22-06-2009, 17:09
aracima yapmayi dusundugum bir uygulama arkadaslar nasıl olur (c max dizel var kendıne gore icinde biseyler:D )ozellikle titreme ve sertlik ne durumda olur volani cabuk yer mı ankarada baskent balataydi sanirim konustugumda titreme yapmaz onu hallederiz dediler ama hala kafamda soru isaretleri mevcut bu konuda tecrubesi olan arkadaslar yardımınızı bekliyorum
aracima yapmayi dusundugum bir uygulama arkadaslar nasıl olur (c max dizel var kendıne gore icinde biseyler:D )ozellikle titreme ve sertlik ne durumda olur volani cabuk yer mı ankarada baskent balataydi sanirim konustugumda titreme yapmaz onu hallederiz dediler ama hala kafamda soru isaretleri mevcut bu konuda tecrubesi olan arkadaslar yardımınızı bekliyorum
tıtreme olmaz göbeği yaylı olursa volan bısey olmaz kolay kolay
ehıl bır balatıcıyla konusmussundur yaptırmanı tavsıye ederım
gambit49
22-06-2009, 19:00
sagolasin volan oynar tip olandan biraz korkum ondan var aslinda ankarada iyi bir balataci oneri var mi :D
Anladığım kadarıyla senin balatanın orjinali yaysız volanın kendisi yaylı değilmi? Volanın içindeki aksama az da olsa zarar vereceği kesin. İstersen senin balatanın göbeğini kullanıp yaylı bir balata yapabilirler, bu ilerki zamanlada volana vereceğin onca parayı önler tabi yeterli yer varsa baskı ve volan arasında.
İlla yaptırıcam dersen karar verince bana ulaş, şaşmazda yapan bir yer var.
bu konuyu bende merak ediyorum kullanıp memnun olanlar var
kuşkusuz kaçırma ve ısınma daha aza indirgenmekte, balatanın ömrüde normal balataya göre fazla olmakta, ama bu tutma durumundan dolayı sisteme bağlı diğer parçalara yük bineceğini unutmayın. Bronz moda olsa bir alternatifide asbestli balatadır, kullanımı türkiye avrupa ve amerikada yasaktır fakat bazı balatacılarda el altında bulunmaktadır. Hafif modifiyeli araçlarda asbestli de tercih edilebilir. bronza 400-500tl istendiğini duydum piyasada ederi o mudur bilmem ama, asbestlinin maliyeti yarısından bile az olacağına eminim.
bronzu 100 tl ye çakıyorlar diye duydum :S ayrıca fidanza hafif volanla birliktre kullanmak istiyorum
gambit49
02-07-2009, 21:18
hafif volan isinde taslayarak hafifletmek biraz sakat direk daha hafifini bulmak daha iyi olur balata isinden vazgectim ben debriyaj gobegimizde yayli olmasına ragmen yayli volanda volani yeme riskinin yuksek olmasi beni vaz gecirdi isin asli
bronzu 100 tl ye çakıyorlar diye duydum :S ayrıca fidanza hafif volanla birliktre kullanmak istiyorum
Valla ben gidip sormadım uğraşmadım ama deneyen arkadaşlar o fiyatları verdiler, fikrimce 100tl ye çok zor gibi geliyor.
dragstar
03-07-2009, 10:23
bronz baskı balata mevzusunu çok duydum ama nasıl bşydir bilmiyorum
normal debrijay baskı ve balatasının bronz dan yapılmış olanımı
neden debrijay sertleşiyor ?
bugün biriyle konuştum, çakılan balatayı eğer iyi perçinlememişlerse, perçinler gevşediğinde ayırmama problemi v.s. çıkıyor diyorlar, düzgün işçilik yapan bi yere yaptırmalı
bugün biriyle konuştum, çakılan balatayı eğer iyi perçinlememişlerse, perçinler gevşediğinde ayırmama problemi v.s. çıkıyor diyorlar, düzgün işçilik yapan bi yere yaptırmalı
evet o doğru. zaten bu işi daha önceden yapmış referansı olan birisine yaptırmak gerekir. benim bi tanıdığımda var turbo aracında kullanıyor oda bronz çaktırdı kaçırma vs. probleminin olmadığını söyledi.
Valla ben gidip sormadım uğraşmadım ama deneyen arkadaşlar o fiyatları verdiler, fikrimce 100tl ye çok zor gibi geliyor.
ben yüzyüze gidip konuşmadım fakat telefonda konuştuk yaptıran arkadaştan aldık telefonunu. 100 tl rakam verdiler orjinal balatayı götürücez bronz çakıcaklar geri alıcaz. sizin duyduklarınız sökme takma işçilik vs. dahil olabilir mi ? eğer zaten o paralar ise exedy stage1 almak daha mantıklı bence hazır kit nede olsa. benim düşüncem maliyeti biraz indirgemek. yani bi debriyaj parasına exedy stage1 450 tl. 100-150 tl ye bronz çaktırıp fidanza hafif volan almak :)
gambit49
03-07-2009, 10:46
bronz yapmıolar tam direk tam bronz olursa asiri sertlik oluyor araclarda tam bronz draglar icin yapılan urunler
sökme takma ayrı bir iş, bu gün öğrenir yazarım fiyatları.
gambit49
03-07-2009, 11:05
tahmını baskı balata montaj malıyeti 130 150 arasi olur
sökme takma ayrı bir iş, bu gün öğrenir yazarım fiyatları.
teşekkürler
Sadece Bronz balata, malzemenin kalitesi ve yapılacak işe göre 200-550tl arası.
Güçlendirilmiş baskı + Bronz balata yine yapılacak işe göre değişiyor 400-800tl arası.
4 yaprak 6 yaprak çalışabiliyorlar. Kartını almıştım ama şu anda göremiyorum, gitmek isteyen olursa tarif ederim yerini.
Organik balata da yakında geliyormuş.
Baskı balata konusu biraz uzun bir mesele, iş balatayla bitmiyor, o balataya basacak baskı da gerekiyor. Piyasadaki stage kavramı gibi her arabanın farklı balata ihtiyacı olacağından malzeme seçimine dikkat etmenizi öneririm.
bilgiler için teşekkürler.